X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Położna kazała psikać dwa razy dziennie. Rano psikam i dookoła czyszczę patyczkiem do uszu, a po wieczornej kąpieli tylko psikam i zostawiam do wyschnięcia.

U nas octanisept fajnie działa. Pępuś jest na prawdę ładny i nic się nie grzebie.
    Spróbuj wieczorem też wycierać.
    Wydaje mi się że kikut nie moze być mokry/wilgotny bo wtedy właśnie nie odpada

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Te krostki to potówki były, przemywałam ciepła, przegotowaną wodą i nakładałam troszke zasypki. Wszystko poschodziło a teraz nagle jakaś wysypka się pojawila, alergia na coś chyba, tylko na co... Ide do tego pediatry dzisiaj, aż sie boje co powie
    powie, że waga była popsuta ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzidzius wazy 4060g . Przez 4 tyg przytyl 900g. Ogolnie wszystko ok. Lekarz mowil,ze jak sa upaly mozna wode podawac. Ogolnie to.o.szczepieeniach gadalismy. Robicie na pneumokoki i rotawirusy? 5w1 czy pojedyncze szczepieenia?. Jak chyba zrobie te pojedyncze ba nfz.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka wczoraj ani dzis jeszcze nie zrobila kupki,myslicie ze to juz zaparcia? Co podajecie na zaparcia?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Moja corka wczoraj ani dzis jeszcze nie zrobila kupki,myslicie ze to juz zaparcia? Co podajecie na zaparcia?
    KP czy mm ? Bo przy cycku tak bywa i nie trzeba się martwić

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko karmie mm.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie,ze kolki mogą być o roznych porach dnia?wczoraj mala miala od 9-12,18-23 dzisiaj chyba bedzie tak samo na razie bylo od 10 do 11:30 i wzięłam ja na spacer.Jak je to pręży się i wypluwa butelke.Juz nie wiem co mam robic na razie śpi od 12.Nocka przebiegla spokojnie poszla spać o 24 wstała o 4 i od 4:30 do 8 a potem do 10 spala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:28

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak was czytam moj dzis skonczyl 2 tyg i byla srodowiskowa go zaważyć to przez tydziem przybral 400 a lecim tylko na moim mleku ale nie daje cyxa tylko sciagam laktatorem. Co do wysypek u nas tez byla taka jak na zdj 2 dni przemywalam woda z nadmanganianem i lanie zeszlo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pochwale sie waze juz mnie niz przed ciaza jupii .

Patrycja24 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie że tak bez zaproszenia ale z ciekawosci weszlam na wasz wątek bo też mam córeczkę z maja ale 2015. Chciałam wam tylko podpowiedzieć że jest coś takiego jak skok rozwojowy u dziecka. Poczytajcie to dużo wyjasni. I sa swietne bblogi ktore tez duzo rozjasniaja np Mataja, Dzieci są ważne.
    Do mam kp - nie dajcie sobie wmówić ze wasze mleczko jest zle! Cyc ma moc

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja tez.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post ucielo wiec dokoncze ze absolutnie nie chce sie wymadrzac tylko pisze to z sympatii. Rok temu bylam kompletnie zielona i przechodzilam to co wy. Teraz juz wiem ze trzeba szukac informacji w roznych miejscach i wybrac to co Ja czyli mama czuje ze jest najlepsze dla dziecka.

Powodzenia, przespanych nocy i mnóstwa usmiechow waszych pociech

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry i waga - 4,740 kg - duże oczy babka robiła jak zobaczła wpis w ksiazeczce "bardzo słabo przybiera, tylko 3,640kg, propozycja dokarmiania mm" i pytała czy to jakaś swieża połozna, że nie widzi, że dziecko wygląda zdrowo i pulchnie. A położna z 20 lat w zawodzie, chyba jakis nieogar miała

Baronowa_83, pasia27, Patrycja24, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Nati-trzeba walczyć o swoje bo niektóre baby to jak by rozum pozjadaly . Moja położna była już mnie tylko raz i ja raz u niej na wazeniu-tylko mnie zdolowalam odnośnie kp,że mała średnio przybiera na wadze jak pytałam jakie mm podawać to zachwalala tylko nan ha (zaznaczam że moje dziecko nie jest alergiczne -przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo )ale ona się upadła bo mówi że jest najlepsze. Niestety moja Martynka chyba słabo je tolerowala bo kupki co 2-3 dni i ciemnozielone. Sama na własną rękę zmieniłam na nan pro plus (przebita cenowa niezła bo za 400g nan ha płaciłam 36 zł a za to którego używam teraz 800g 45 zl)kupki żółte i się nie przeżył z bolu brzuszka. To mnie nauczyło trzeba słuchać też samej siebie bo niekoniecznie położna z 20 letnim doświadczeniem ma rację. A co do wagi to mała super przybiera bo teraz ma 3960g (że szpitala wyszła z waga 2990g)mam wagę dla dzieci w domu (teściowa z przychodni pozyczyla)i mogę sobie ją ważyć kiedy chce więc położna mam już głęboko w D..IE.
    Co do szczepionek ja szczepie 6w1.Moja decyzja jest przemyślana bo mieszkam w mieście i dzieckk jest narażone na duuuuzo więcej bakterii i innych chorobowych swinstw niż dzieci mieszkające na wsi.Poza tym jak pójdzie do żłobka czy przedszkola to też będzie chroniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:47

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Spróbuj wieczorem też wycierać.
    Wydaje mi się że kikut nie moze być mokry/wilgotny bo wtedy właśnie nie odpada

Zdaniem położnej (w szpitalu też tak robili) octanisept musi się wchłonąć, więc wycieranie go nie ma sensu.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktorej mamie nie podoba się ,ze dziecko daje główkę ciagle w jedna stronę?Bo Nina na brzuszku nie chce dawac główki na lewa strone.Jak ja trzymam do odbicia t o sama daje czy prawo czy lewo,jak ja nosze jak do kangurowania to zmienia sob ie strony,czy jak lezy na plecach to też sobie zmienia.A jak na brzuchu to nie i zaczynam się martwic,ona mi się drze jak lezy na brzuchu.
    To ile wasze maluchy maja i mają tak samo jak Nina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:53

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, melduję się z domu, dziś po ponad dwóch tygodniach w szpitalu wyszliśmy. Życzcie nam powodzenia ;)

mmarzenak, josephinka84, pasia27, Patrycja24, Aniu_leczka, i.am.chappie, Agusia ;) lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    cześć dziewczyny, melduję się z domu, dziś po ponad dwóch tygodniach w szpitalu wyszliśmy. Życzcie nam powodzenia ;)
    Życzymy

Asymetria poporodowa chyba do 3 miesięcy może byc. Skoro w innych pozycjach daje różnie głowę to bym się jeszcze nie martwiła.

A jak w ogóle trzymanie główki u was?. Dzieciaki juz ćwiczą czy jeszcze narazie leża i wkurzają?.

Dzisiaj u nas dzien na problemy ze spaniem.

Ruszyla mi laktacja tyle, ze ... W jednym cycku. Ja nie mogę być normalna ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Ruszyla mi laktacja tyle, ze ... W jednym cycku. Ja nie mogę być normalna ;)

Nie czaje tej Twojej laktacji ;d jakaś zwariowana jest

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Nina pokazala mamie co potrafi i cwiczyla prawo lewo na brzuszku:)

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ