X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Położna kazała psikać dwa razy dziennie. Rano psikam i dookoła czyszczę patyczkiem do uszu, a po wieczornej kąpieli tylko psikam i zostawiam do wyschnięcia.

U nas octanisept fajnie działa. Pępuś jest na prawdę ładny i nic się nie grzebie.
    Spróbuj wieczorem też wycierać.
    Wydaje mi się że kikut nie moze być mokry/wilgotny bo wtedy właśnie nie odpada

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Te krostki to potówki były, przemywałam ciepła, przegotowaną wodą i nakładałam troszke zasypki. Wszystko poschodziło a teraz nagle jakaś wysypka się pojawila, alergia na coś chyba, tylko na co... Ide do tego pediatry dzisiaj, aż sie boje co powie
    powie, że waga była popsuta ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzidzius wazy 4060g . Przez 4 tyg przytyl 900g. Ogolnie wszystko ok. Lekarz mowil,ze jak sa upaly mozna wode podawac. Ogolnie to.o.szczepieeniach gadalismy. Robicie na pneumokoki i rotawirusy? 5w1 czy pojedyncze szczepieenia?. Jak chyba zrobie te pojedyncze ba nfz.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka wczoraj ani dzis jeszcze nie zrobila kupki,myslicie ze to juz zaparcia? Co podajecie na zaparcia?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Moja corka wczoraj ani dzis jeszcze nie zrobila kupki,myslicie ze to juz zaparcia? Co podajecie na zaparcia?
    KP czy mm ? Bo przy cycku tak bywa i nie trzeba się martwić

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko karmie mm.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie,ze kolki mogą być o roznych porach dnia?wczoraj mala miala od 9-12,18-23 dzisiaj chyba bedzie tak samo na razie bylo od 10 do 11:30 i wzięłam ja na spacer.Jak je to pręży się i wypluwa butelke.Juz nie wiem co mam robic na razie śpi od 12.Nocka przebiegla spokojnie poszla spać o 24 wstała o 4 i od 4:30 do 8 a potem do 10 spala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:28

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tak was czytam moj dzis skonczyl 2 tyg i byla srodowiskowa go zaważyć to przez tydziem przybral 400 a lecim tylko na moim mleku ale nie daje cyxa tylko sciagam laktatorem. Co do wysypek u nas tez byla taka jak na zdj 2 dni przemywalam woda z nadmanganianem i lanie zeszlo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pochwale sie waze juz mnie niz przed ciaza jupii .

Patrycja24 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie że tak bez zaproszenia ale z ciekawosci weszlam na wasz wątek bo też mam córeczkę z maja ale 2015. Chciałam wam tylko podpowiedzieć że jest coś takiego jak skok rozwojowy u dziecka. Poczytajcie to dużo wyjasni. I sa swietne bblogi ktore tez duzo rozjasniaja np Mataja, Dzieci są ważne.
    Do mam kp - nie dajcie sobie wmówić ze wasze mleczko jest zle! Cyc ma moc

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja tez.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post ucielo wiec dokoncze ze absolutnie nie chce sie wymadrzac tylko pisze to z sympatii. Rok temu bylam kompletnie zielona i przechodzilam to co wy. Teraz juz wiem ze trzeba szukac informacji w roznych miejscach i wybrac to co Ja czyli mama czuje ze jest najlepsze dla dziecka.

Powodzenia, przespanych nocy i mnóstwa usmiechow waszych pociech

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry i waga - 4,740 kg - duże oczy babka robiła jak zobaczła wpis w ksiazeczce "bardzo słabo przybiera, tylko 3,640kg, propozycja dokarmiania mm" i pytała czy to jakaś swieża połozna, że nie widzi, że dziecko wygląda zdrowo i pulchnie. A położna z 20 lat w zawodzie, chyba jakis nieogar miała

Baronowa_83, pasia27, Patrycja24, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle Nati-trzeba walczyć o swoje bo niektóre baby to jak by rozum pozjadaly . Moja położna była już mnie tylko raz i ja raz u niej na wazeniu-tylko mnie zdolowalam odnośnie kp,że mała średnio przybiera na wadze jak pytałam jakie mm podawać to zachwalala tylko nan ha (zaznaczam że moje dziecko nie jest alergiczne -przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo )ale ona się upadła bo mówi że jest najlepsze. Niestety moja Martynka chyba słabo je tolerowala bo kupki co 2-3 dni i ciemnozielone. Sama na własną rękę zmieniłam na nan pro plus (przebita cenowa niezła bo za 400g nan ha płaciłam 36 zł a za to którego używam teraz 800g 45 zl)kupki żółte i się nie przeżył z bolu brzuszka. To mnie nauczyło trzeba słuchać też samej siebie bo niekoniecznie położna z 20 letnim doświadczeniem ma rację. A co do wagi to mała super przybiera bo teraz ma 3960g (że szpitala wyszła z waga 2990g)mam wagę dla dzieci w domu (teściowa z przychodni pozyczyla)i mogę sobie ją ważyć kiedy chce więc położna mam już głęboko w D..IE.
    Co do szczepionek ja szczepie 6w1.Moja decyzja jest przemyślana bo mieszkam w mieście i dzieckk jest narażone na duuuuzo więcej bakterii i innych chorobowych swinstw niż dzieci mieszkające na wsi.Poza tym jak pójdzie do żłobka czy przedszkola to też będzie chroniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:47

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Spróbuj wieczorem też wycierać.
    Wydaje mi się że kikut nie moze być mokry/wilgotny bo wtedy właśnie nie odpada

Zdaniem położnej (w szpitalu też tak robili) octanisept musi się wchłonąć, więc wycieranie go nie ma sensu.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktorej mamie nie podoba się ,ze dziecko daje główkę ciagle w jedna stronę?Bo Nina na brzuszku nie chce dawac główki na lewa strone.Jak ja trzymam do odbicia t o sama daje czy prawo czy lewo,jak ja nosze jak do kangurowania to zmienia sob ie strony,czy jak lezy na plecach to też sobie zmienia.A jak na brzuchu to nie i zaczynam się martwic,ona mi się drze jak lezy na brzuchu.
    To ile wasze maluchy maja i mają tak samo jak Nina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:53

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, melduję się z domu, dziś po ponad dwóch tygodniach w szpitalu wyszliśmy. Życzcie nam powodzenia ;)

mmarzenak, josephinka84, pasia27, Patrycja24, Aniu_leczka, nick nieaktualny, Agusia ;) lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    cześć dziewczyny, melduję się z domu, dziś po ponad dwóch tygodniach w szpitalu wyszliśmy. Życzcie nam powodzenia ;)
    Życzymy

Asymetria poporodowa chyba do 3 miesięcy może byc. Skoro w innych pozycjach daje różnie głowę to bym się jeszcze nie martwiła.

A jak w ogóle trzymanie główki u was?. Dzieciaki juz ćwiczą czy jeszcze narazie leża i wkurzają?.

Dzisiaj u nas dzien na problemy ze spaniem.

Ruszyla mi laktacja tyle, ze ... W jednym cycku. Ja nie mogę być normalna ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Ruszyla mi laktacja tyle, ze ... W jednym cycku. Ja nie mogę być normalna ;)

Nie czaje tej Twojej laktacji ;d jakaś zwariowana jest

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Nina pokazala mamie co potrafi i cwiczyla prawo lewo na brzuszku:)

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ