X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli dziekuje:) mala zrobila kupke po czopku,a mi ulzylo:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz miesiąc :-)
    e958522ff0966ae1med.jpg

mmarzenak, Cigaretta, i.am.chappie, Patrycja24, Baronowa_83, klaudia1534, Liley, KokoszaNell, Agusia ;), SShape, Kocia, fistaszek88, monilia84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ale sliczna;)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia cudna ta Twoja córeczka :)

Zaglądam do Was ale nie mam czasu nadrobić, młody pochłania cały mój czas.. u nas zaczęły się kolki i wzdęcia, nocki też kiepsko wyglądają także w dzień jak mam okazję to odsypiam z małym. Postaram się zaglądać częściej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też dużo ulewały/ulewają? Mój Mikołaj chlusta po moim mleku.. po mm jest ok.. Położna doradziła zagęszczacz do mojego mleka żeby dodać.. Martwię się o niego.. Do tego strasznie purka i przy tym się cały pręży - ewidentnie boli go przy tym brzuszek - to nie kolka bo nie płacze przy tym. Zawsze bierzemy go do odbicia, nie mam już pojęcia co robić żeby mu ulżyć.. Może herbatka z kopru? Podajecie?

Ja właśnie ostatnio pisałam o tym, że mam tak samo. Wczoraj dawałam cały dzień mm i od razu inne dziecko, wieczorem odciągnęłam mleko, żeby piersi nie bolały i wyglądało inaczej niż zawsze, było przezroczysto-białe, to chyba mleko 1 fazy, tylko mam go zdecydowanie za dużo i to mogło mu szkodzić. w poniedziałek porozmawiam o tym z moją położną-doradcą laktacyjnym. Ale chyba muszę się nastawić na zahamowanie laktacji.
    Dziewczyny, które już to kiedyś robiły, czy to jest łatwe? Bo się boję zastojów. Będę odciągać tylko tyle, żeby poczuć ulgę, ale żeby mi równo schodziło z piersi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczepień, to Hexa (6w1) niby jest gorsza od 5w1. Tą 5w1 wycofali jedną partię i dlatego są teraz problemy z dostępnością (pediatra mi mówił).
    A co do tego, którą warto to już każdego indywidualna sprawa. Ale tłumaczenie, dzieci ze wsi/z miasta jest bez sensu, bo one przecież wszystkie są na te same choroby, nic więcej nic mniej. Różnica jest tylko w ilości wkłuć i w postaci szczepionki na krztusiec (w tej nfz-towskiej jest krztusiec pełnokomórkowy DTP, a w płatnych acelularny DTaP)). I w Hexie jest szczepionka wzw innej firmy niż euvax.
    A na pneumokoki, meningokoki można i tak zaszczepić, tylko w innym terminie niż to obowiązkowe (bo brak miejsca na wkłucie).

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia jak Twoja córcia już ślicznie główkę trzyma.Ja kładę swoją na kilka minut dziennie bo pozniej już jej się nie podoba. Twoja lubi na brzuszku leżeć czy jakoś ja zachecasz?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam na nfz,ale coś mnie w ciula robia z pneumokokami,ze się szczepu w 7 mies i nie wiem czy to prawda,tak mi powiedziala babka jak szczepilam Nine

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) dawno mnie nie było, chyba ktoś usunął mnie z listy albo ślepa jestem, u nas super, Natanek urodził się 19.05 poprzez cc z wagą 4060 i 56 cm :-) jest zdrowy, ma piękną karnacje i ciemne włosy po tacie bo starszy to moja kopia. Adi jest super starszym bratem, zero zazdrości a wręcz mimo, że ma 19 mcy bardzo mi pomaga, podaje kremy, butelkę i wklada braciszkowi monia :-) jestem mile zaskoczona, nie boi się płaczu a nawet pierwszy biegnie i zagląda do łóżeczka co się dzieje z bratem. Na spacery wychodzę codziennie z chłopakami, kupiłam super dostawke z siedzeniem i Adi lubi w niej jeździć :-) tydzień temu byliśmy całą rodziną ba urodzinach u 2 latki :-)
    Pozdrawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:51

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Ja właśnie ostatnio pisałam o tym, że mam tak samo. Wczoraj dawałam cały dzień mm i od razu inne dziecko, wieczorem odciągnęłam mleko, żeby piersi nie bolały i wyglądało inaczej niż zawsze, było przezroczysto-białe, to chyba mleko 1 fazy, tylko mam go zdecydowanie za dużo i to mogło mu szkodzić. w poniedziałek porozmawiam o tym z moją położną-doradcą laktacyjnym. Ale chyba muszę się nastawić na zahamowanie laktacji.
    Dziewczyny, które już to kiedyś robiły, czy to jest łatwe? Bo się boję zastojów. Będę odciągać tylko tyle, żeby poczuć ulgę, ale żeby mi równo schodziło z piersi...
    A to nie jest tak ze skoro masz takie mleko to twoje dziecko takie potrzebuje.
    Wczesniej byla jeszcze siara i ona jest inna niz mleko.

My chyba się przestawimy tylko na laktator bo młody się zaczyna na cycka burzyć. Ale jestem w stanie 100 uciagnąc wiec super jak dla mnie. Jeszcze troche mojego mleka bedzie pić.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:

Ja 9 lat temu przy synu próbowałam stopniowo odstawiać. Nie udało się. Musiałam brać jakieś leki, żeby pokarm zanikał. Inaczej okropny bol piersi. Ale może Tobie się uda, ja miałam bardzo dużo pokarmu wtedy.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, jemu nie służy, bo wymiotuje mi po nim, cały tydzień miałam akcje :/ położna mi mówiła, że jest właśnie jakiś zagęstnik z mączki chleba świętojańskiego czy coś. Ale jak mam odciągać, zagęszczać, cholera, nie mam siły :/
    już mnie piersi bolą, a mało go karmiłam w tygodniu, trochę odciągam dla ulgi, ale chyba mi laktator nierówno ściąga i tylko u góry mnie bolą, kapuchą się obkładam i lodem, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A to nie jest tak ze skoro masz takie mleko to twoje dziecko takie potrzebuje.
    Wczesniej byla jeszcze siara i ona jest inna niz mleko.

My chyba się przestawimy tylko na laktator bo młody się zaczyna na cycka burzyć. Ale jestem w stanie 100 uciagnąc wiec super jak dla mnie. Jeszcze troche mojego mleka bedzie pić.

Sciagasz 100ml co ile godzin? Ja poki co 60 ml co 4/5 h

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ściąga regularnie bo przystawiam. Ale jak ściągam to tyle jest. Nie wiem ile by bylo jakbym regularnie zaczela

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ja już jestem po pierwszym okresie poporodowym. U mnie nie był on wcale bardziej intensywny niż normalnie i bez żadnych większych boleści też nie doświadczyłam :)

Pasia śliczna córeczka, a jakie włoski ma fajne :)

i.am.chappie też tak miałam, że np u góry były twarde a na dole miękkie. Ja z tym walczyłam pod prysznicem naciskając piersi w miejscu zgrubień i mleko wypływało a piersi robiły się miękkie.

Dziewczyny co na ciemieniuchę? Bo już nie mam siły.. W poniedziałek mamy wizytę u pediatry alergologa bo mały znów obsypany w takich drobniutkich krostkach, ciemieniucha na całej głowie na czubku to taka twarda okropna skorupa :( Psikałam jakimś specjalnym sprayem, teraz smaruje naturalnym olejkiem migdałowym a efektów jakiś większych nie ma ;/

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, co jadasz? Jesz jogurty? Albo cokolwiek na mleku?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati pewnie myślisz o skazie? Też takie były moje myśli ale mój mały jest na mm do tego na bebilon peti dha które jest produktem mlekozastępczym hipoalergicznym dla alergików i teoretycznie nie powinien po nim mieć reakcji uczuleniowych.. Mam nadzieję że ta alergolog okaże się odpowiednią osobą na danym stanowisku i postawi odpowiednią diagnozę

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym puerwszym okresem po porodzie? Myslalam, ze okres pojawia sie tak jakos po paru miesiacach.
    Co do mleka to tez podaje bebilon ale pro nutra. Pediatra kazal kupowac Comfort ze niby na gazy i kolki pomoze. Ciekawe czy rzeczywiscie jest tak. Skonczy mi sie tamto kupie i sie okaze czy jest taki super.

Ciemieniucha kiedy sie pojawia?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nati pewnie myślisz o skazie? Też takie były moje myśli ale mój mały jest na mm do tego na bebilon peti dha które jest produktem mlekozastępczym hipoalergicznym dla alergików i teoretycznie nie powinien po nim mieć reakcji uczuleniowych.. Mam nadzieję że ta alergolog okaże się odpowiednią osobą na danym stanowisku i postawi odpowiednią diagnozę

To nie mam pojęcia, nie powinno być alergii przecież, może potówki?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pasia jak Twoja córcia już ślicznie główkę trzyma.Ja kładę swoją na kilka minut dziennie bo pozniej już jej się nie podoba. Twoja lubi na brzuszku leżeć czy jakoś ja zachecasz?
    Musze wyczuć dobry moment i klade ja a przed nia grającego misia albo ja się klade i gadam.do niej i różne dzwieki wydaje;-)hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ