Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPasia cudna ta Twoja córeczka
Zaglądam do Was ale nie mam czasu nadrobić, młody pochłania cały mój czas.. u nas zaczęły się kolki i wzdęcia, nocki też kiepsko wyglądają także w dzień jak mam okazję to odsypiam z małym. Postaram się zaglądać częściejpasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvil89 wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też dużo ulewały/ulewają? Mój Mikołaj chlusta po moim mleku.. po mm jest ok.. Położna doradziła zagęszczacz do mojego mleka żeby dodać.. Martwię się o niego.. Do tego strasznie purka i przy tym się cały pręży - ewidentnie boli go przy tym brzuszek - to nie kolka bo nie płacze przy tym. Zawsze bierzemy go do odbicia, nie mam już pojęcia co robić żeby mu ulżyć.. Może herbatka z kopru? Podajecie?
Ja właśnie ostatnio pisałam o tym, że mam tak samo. Wczoraj dawałam cały dzień mm i od razu inne dziecko, wieczorem odciągnęłam mleko, żeby piersi nie bolały i wyglądało inaczej niż zawsze, było przezroczysto-białe, to chyba mleko 1 fazy, tylko mam go zdecydowanie za dużo i to mogło mu szkodzić. w poniedziałek porozmawiam o tym z moją położną-doradcą laktacyjnym. Ale chyba muszę się nastawić na zahamowanie laktacji.
Dziewczyny, które już to kiedyś robiły, czy to jest łatwe? Bo się boję zastojów. Będę odciągać tylko tyle, żeby poczuć ulgę, ale żeby mi równo schodziło z piersi... -
nick nieaktualnyA co do szczepień, to Hexa (6w1) niby jest gorsza od 5w1. Tą 5w1 wycofali jedną partię i dlatego są teraz problemy z dostępnością (pediatra mi mówił).
A co do tego, którą warto to już każdego indywidualna sprawa. Ale tłumaczenie, dzieci ze wsi/z miasta jest bez sensu, bo one przecież wszystkie są na te same choroby, nic więcej nic mniej. Różnica jest tylko w ilości wkłuć i w postaci szczepionki na krztusiec (w tej nfz-towskiej jest krztusiec pełnokomórkowy DTP, a w płatnych acelularny DTaP)). I w Hexie jest szczepionka wzw innej firmy niż euvax.
A na pneumokoki, meningokoki można i tak zaszczepić, tylko w innym terminie niż to obowiązkowe (bo brak miejsca na wkłucie). -
Hej dziewczyny
dawno mnie nie było, chyba ktoś usunął mnie z listy albo ślepa jestem, u nas super, Natanek urodził się 19.05 poprzez cc z wagą 4060 i 56 cm
jest zdrowy, ma piękną karnacje i ciemne włosy po tacie bo starszy to moja kopia. Adi jest super starszym bratem, zero zazdrości a wręcz mimo, że ma 19 mcy bardzo mi pomaga, podaje kremy, butelkę i wklada braciszkowi monia
jestem mile zaskoczona, nie boi się płaczu a nawet pierwszy biegnie i zagląda do łóżeczka co się dzieje z bratem. Na spacery wychodzę codziennie z chłopakami, kupiłam super dostawke z siedzeniem i Adi lubi w niej jeździć
tydzień temu byliśmy całą rodziną ba urodzinach u 2 latki
Pozdrawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:51
pasia27 lubi tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:Ja właśnie ostatnio pisałam o tym, że mam tak samo. Wczoraj dawałam cały dzień mm i od razu inne dziecko, wieczorem odciągnęłam mleko, żeby piersi nie bolały i wyglądało inaczej niż zawsze, było przezroczysto-białe, to chyba mleko 1 fazy, tylko mam go zdecydowanie za dużo i to mogło mu szkodzić. w poniedziałek porozmawiam o tym z moją położną-doradcą laktacyjnym. Ale chyba muszę się nastawić na zahamowanie laktacji.
Dziewczyny, które już to kiedyś robiły, czy to jest łatwe? Bo się boję zastojów. Będę odciągać tylko tyle, żeby poczuć ulgę, ale żeby mi równo schodziło z piersi...
Wczesniej byla jeszcze siara i ona jest inna niz mleko.
My chyba się przestawimy tylko na laktator bo młody się zaczyna na cycka burzyć. Ale jestem w stanie 100 uciagnąc wiec super jak dla mnie. Jeszcze troche mojego mleka bedzie pić. -
i.am.chappie wrote:Ja właśnie ostatnio pisałam o tym, że mam tak samo. Wczoraj dawałam cały dzień mm i od razu inne dziecko, wieczorem odciągnęłam mleko, żeby piersi nie bolały i wyglądało inaczej niż zawsze, było przezroczysto-białe, to chyba mleko 1 fazy, tylko mam go zdecydowanie za dużo i to mogło mu szkodzić. w poniedziałek porozmawiam o tym z moją położną-doradcą laktacyjnym. Ale chyba muszę się nastawić na zahamowanie laktacji.
Dziewczyny, które już to kiedyś robiły, czy to jest łatwe? Bo się boję zastojów. Będę odciągać tylko tyle, żeby poczuć ulgę, ale żeby mi równo schodziło z piersi...
Ja 9 lat temu przy synu próbowałam stopniowo odstawiać. Nie udało się. Musiałam brać jakieś leki, żeby pokarm zanikał. Inaczej okropny bol piersi. Ale może Tobie się uda, ja miałam bardzo dużo pokarmu wtedy.
-
nick nieaktualnyBaronowa, jemu nie służy, bo wymiotuje mi po nim, cały tydzień miałam akcje
położna mi mówiła, że jest właśnie jakiś zagęstnik z mączki chleba świętojańskiego czy coś. Ale jak mam odciągać, zagęszczać, cholera, nie mam siły
już mnie piersi bolą, a mało go karmiłam w tygodniu, trochę odciągam dla ulgi, ale chyba mi laktator nierówno ściąga i tylko u góry mnie bolą, kapuchą się obkładam i lodem, zobaczymy. -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:A to nie jest tak ze skoro masz takie mleko to twoje dziecko takie potrzebuje.
Wczesniej byla jeszcze siara i ona jest inna niz mleko.
My chyba się przestawimy tylko na laktator bo młody się zaczyna na cycka burzyć. Ale jestem w stanie 100 uciagnąc wiec super jak dla mnie. Jeszcze troche mojego mleka bedzie pić.
Sciagasz 100ml co ile godzin? Ja poki co 60 ml co 4/5 h -
Nie ściąga regularnie bo przystawiam. Ale jak ściągam to tyle jest. Nie wiem ile by bylo jakbym regularnie zaczela
-
Poli ja już jestem po pierwszym okresie poporodowym. U mnie nie był on wcale bardziej intensywny niż normalnie i bez żadnych większych boleści też nie doświadczyłam
Pasia śliczna córeczka, a jakie włoski ma fajne
i.am.chappie też tak miałam, że np u góry były twarde a na dole miękkie. Ja z tym walczyłam pod prysznicem naciskając piersi w miejscu zgrubień i mleko wypływało a piersi robiły się miękkie.
Dziewczyny co na ciemieniuchę? Bo już nie mam siły.. W poniedziałek mamy wizytę u pediatry alergologa bo mały znów obsypany w takich drobniutkich krostkach, ciemieniucha na całej głowie na czubku to taka twarda okropna skorupaPsikałam jakimś specjalnym sprayem, teraz smaruje naturalnym olejkiem migdałowym a efektów jakiś większych nie ma ;/
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Nati pewnie myślisz o skazie? Też takie były moje myśli ale mój mały jest na mm do tego na bebilon peti dha które jest produktem mlekozastępczym hipoalergicznym dla alergików i teoretycznie nie powinien po nim mieć reakcji uczuleniowych.. Mam nadzieję że ta alergolog okaże się odpowiednią osobą na danym stanowisku i postawi odpowiednią diagnozę
-
nick nieaktualnyJak to jest z tym puerwszym okresem po porodzie? Myslalam, ze okres pojawia sie tak jakos po paru miesiacach.
Co do mleka to tez podaje bebilon ale pro nutra. Pediatra kazal kupowac Comfort ze niby na gazy i kolki pomoze. Ciekawe czy rzeczywiscie jest tak. Skonczy mi sie tamto kupie i sie okaze czy jest taki super.
Ciemieniucha kiedy sie pojawia? -
klaudia1534 wrote:Nati pewnie myślisz o skazie? Też takie były moje myśli ale mój mały jest na mm do tego na bebilon peti dha które jest produktem mlekozastępczym hipoalergicznym dla alergików i teoretycznie nie powinien po nim mieć reakcji uczuleniowych.. Mam nadzieję że ta alergolog okaże się odpowiednią osobą na danym stanowisku i postawi odpowiednią diagnozę
To nie mam pojęcia, nie powinno być alergii przecież, może potówki?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
JustyśM wrote:Pasia jak Twoja córcia już ślicznie główkę trzyma.Ja kładę swoją na kilka minut dziennie bo pozniej już jej się nie podoba. Twoja lubi na brzuszku leżeć czy jakoś ja zachecasz?