X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia, skok rozwojowy się chyba zaczął

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja tez klade na boku bo inaczej tez sie boje. Z mezem juz prawie dzwonilismy pod 112..

Wy tez czujecie taka monotonie? Wstaje do 12w pizamie bo nie ma czasu sie ogarnac, nakarmie malego ,jak spi to jem szybko,pranie prasowanie ogarniam dom i znowu karmie itd. Na,spacer nie mam sily wyjsc i wystawiam go na balkon bo moge wtedy usiasc na pupie bo m.in wejsc tu do Was a przede wszystkim co slychac na swiecie.

Też tak mam.. do tego odciąganie co 3-4h bo piersi nie chce.. wrzeszczy w niebogłosy jak go przystawiam więc chyba się poddam i nie będę go przystawiać.. W ogóle mam wrażenie że sobie nie radzę że mnie to wszystko przerasta.. cały czas jestem zmęczona. Nie wyobrażam sobie jak od poniedziałku mąż wróci do pracy jak ja to wszystko ogarnę sama..

Na spacery też nie chodzę bo rana jeszcze ciągnie i do tego mam cały czas wrażenie ucisku na odbyt i krocze jakby miało mi coś zaraz wylecieć :/ to podobno od parcia tak jest - macie/miałyście coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:26

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze dzieci po jedzeniu? Bo moja córeczka od wczoraj bezpośrednio po jedzeniu placze i sie wygina. Diete staram sie trzymac i sama nie wiem od czego to może być.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak ma jakies 10 min. po jedzeniu. Prezy sie, steka, marudzi az nie pojda gazy albo kupa.

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hej :)
    wpadłam sie pochwalić że na Dzień Matki urodziłam :)
    bez nacięcia - 3500g ,ślicznego zdrowego chłopaczka :) mamy już 12 dni :)
    niestety karmię mm :( pozdrawiam :)
    Alicee- gratuluję! Super data- dobrze synek wybrał :-) Napisz kilka słów, jak oceniasz szpital, lekarzy i położne po kilku latach od ostatniego porodu- czy coś się zmieniło Twoim zdaniem? Z jaką położną rodziłaś?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał ciągle gazy pierdzenia prężenia przez pierwszy miesiąc, teraz jest spokojniej, zdarzy się czasami gorszy dzień.
    Póki co jestem zadowolona z nocek bo dostanie jeść ok północy, potem budzi się ok 3-4 i potem znów 6-7.
    Co do zmęczenia... u mnie podobnie.
    A jeszcze mam trzylatka w domu.
    Dopołudnia minie mi nie wiadomo kiedy, wstaniemy jak się wyśpimy średnio 8-9, odciąganie mleka karmienie kupa, ubranie starszaka śniadanie, moje śniadanie. I już jest godzina dwie. Zanim ogarnę ekipę i wyjdziemy na zakupo-spacer też trochę czasu zejdzie.Robienie obiadu i zaraz małżonek wraca.
    Ciągle mam coś do roboty, starszak też mi bałaganu dokłada :D
    A najgorsze że nie mam weny, jestem taka rozlaaaazłaaaa..... heh
    Muszę się ogarnąć i wsiąść w garść

1usai09kwwuzztpj.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas ze spaniem spoko. Wczroaj przespał cały dzień, a dziś mniej, ale za to radosny jest.
    U nas karmienie to około h, bo najpierw pierś jedna druga, potem butla. Butle też długo je, mimo, ze dostaje 60. Potem z reguły muszę go przebrać ;)

Kocia - gazy i prężenie nie jest z diety, a z niedojarzałego układu. Trochę potrwa, zanim wszystko będzie tak jak powinno. Możesz się jakimiś kropelkami wspomagać na trawienie.

Tola też się tak czułam, zwłaszcza jak sobie wytworzyłam presję z kp. Jak się żaliłam mężowi, ze tylko karmię i przewijam to skitował to A co masz INNEGO robić teraz.
    DOszłam do wniosku, że w sumie racja. Nie będzie to trwało wiecznie przecież, za miesiąc dwa, nasze dzieci będą miały już inne aktywności, a za 3 pewnie zacznę go sprzedawać babciom :). Od razu lepiej się poczułam. W końcu kto ma się teraz nimi zajmować, jak nie my :)

Evii, kiedy masz wizytę u gin? ucisku nie powinno być, zwłaszcza po takim czasie. Warto sprwadzić o co kaman. Może hemoroidy?

się rozpisałam, zamiast walnąć spać :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, pocieszające że nie jestem sama..ale i tak mi jej szkoda jak się tak męczy po jedzeniu. A macie jakieś sposoby żeby przyzwyczaić dziecko żeby spało wieczorem a w dzień brykało a nie odwrotnie?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie. U nas tez po jedzeniu prężenie i płacz. Dostałam Delicol. Zobaczymy czy pomoże. Daje któraś z was te kropelki? Ja w sumie nie jem teraz nabiału, ale lekarka zaleciła właśnie to.

Moja Łucja w 2,5 tyg urosła z 2700 na 3420:P Jestem w szoku. Jest tylko na piersi, je co 3h mniej więcej, z jednej piersi/jedno karmienie, maks 15min.
    Gdyby nie te bóle brzuszka byłoby ekstra. Pilnuję diety, ale to i tak chyba nic nie daje.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape a czy lekarka powiedziała z czego to się bierze? Czy oprócz kropli coś zleciła?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dieta matki karmiącej powinna byc dopiero jesli dziecko ma alergie. Bolacy brzuszek nie jest z tego co jecie a z niedojrzalego układu.
    Nawet jakbyście jadly tylko chudego kurczaka i pily wode to brzuszek bedzie bolal :/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    to u nas ze spaniem spoko. Wczroaj przespał cały dzień, a dziś mniej, ale za to radosny jest.
    U nas karmienie to około h, bo najpierw pierś jedna druga, potem butla. Butle też długo je, mimo, ze dostaje 60. Potem z reguły muszę go przebrać ;)

Kocia - gazy i prężenie nie jest z diety, a z niedojarzałego układu. Trochę potrwa, zanim wszystko będzie tak jak powinno. Możesz się jakimiś kropelkami wspomagać na trawienie.

Tola też się tak czułam, zwłaszcza jak sobie wytworzyłam presję z kp. Jak się żaliłam mężowi, ze tylko karmię i przewijam to skitował to A co masz INNEGO robić teraz.
    DOszłam do wniosku, że w sumie racja. Nie będzie to trwało wiecznie przecież, za miesiąc dwa, nasze dzieci będą miały już inne aktywności, a za 3 pewnie zacznę go sprzedawać babciom :). Od razu lepiej się poczułam. W końcu kto ma się teraz nimi zajmować, jak nie my :)

Evii, kiedy masz wizytę u gin? ucisku nie powinno być, zwłaszcza po takim czasie. Warto sprwadzić o co kaman. Może hemoroidy?

się rozpisałam, zamiast walnąć spać :D

W szpitalu mi powiedzieli zebym poszla do gin po 4 tygodniach od porodu czyli za 2 tygodnie. Tez pomyślałam o hemoroidach ale wtedy to ciężko by mi było wysiedziec na kiblu a z tym nie mam problemu. Chociaż ostatnio mnie czyscilo ale nie wiem czy to nie po żelazie wiec odstawilam.

Mój Mikolaj tez co chwile purka nawet przez sen.. i czasem przez to spać nie może, masuje mu brzuch i na chwilę pomaga ale nie na długo

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie pomylilo. 2 tygodnie pi porodzie może cie jeszcze wszystko boleć. Nie wiem jak patrzylam ale myślałam ze jesteś miesiąc po

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    SShape a czy lekarka powiedziała z czego to się bierze? Czy oprócz kropli coś zleciła?

Nie, ale to może być alergia bo ja i syn jesteśmy alergikami. Mówiła, żeby nie przesadzać z dieta w żadna stronę, bo to wcale nie musi być mleko a może równie dobrze uczulać marchew, pietruszka itp. Ale w książeczkę wpisała-kolki, więc już sama nie wiem.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was po kąpieli bo młody zasypia od razu. Ciężko go nakarmić bo jest dętka

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to tak sie splacze, ze cycus jest wtedy potrzebny do utulenia. Zje, odbije i lezy z 30 min.zanim zasnie. No dzisiaj nam nie poszlo bo zanim zrobil kupe to troche plakal.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A jak u was po kąpieli bo młody zasypia od razu. Ciężko go nakarmić bo jest dętka
    Moja dzis odleciala po kąpieli hehe
    Pewnie jak usne to się obudzi na jedzenie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba najpóźniej kapie moja corcie bo przed 22

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie diety: ja jem prawie wszystko, tzn nawet truskawki, czekoladę, orzechy i mała też puszcza bączki i trochę postękuje robiąc kupę, ale jak już się uda, natychmiast zasypia. W nocy śpi ładnie, ale w dzień od kilku dni coraz mniej... Wydłużyło jej się czuwanie równocześnie z tym, że chyba widzi teraz więcej/wyraźniej. Zaczęła przyglądać się różnym przedmiotom, skupia wzrok na mojej twarzy i nieśmiało próbuje się uśmiechać :-)

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że niektóre z Was martwią się, co będzie, jak mężowie wrócą do pracy, bo boją się zostać z maluchami same.
    Ja mam odwrotnie- chciałabym przynajmniej jeden dzień być z małą sam na sam, poświęcić jej calą swoją uwagę, nie przejmując się obiadem, porządkami i tym, że jest południe, a ja nadal jestem w koszuli, a przecież tyle jeszcze rzeczy do zrobienia... :-) Gdybyśmy zostały same, nie musiałabym się tym martwić :-D I pospałabym wtedy, kiedy ona śpi :-)

I jeszcze dodam, że podziwiam te mamusie, które mają więcej, niż dwoje dzieci! Bo rozdwoić się jeszcze mi się udaje, ale roztroić na pewno nie dałabym rady... Chyba by mnie w kaftanie zabierali :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ