X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Buzie sola fizjologiczna?

Tak

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! :) nie wchodzilam na forum bo myslalam ze tu juz cicho bedzie a tu taka niespodzianka :) piekne te wasze maluszki <3 tez sie pochwale :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c927512d54b6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03e73f074d05.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa1729df81.jpg

Patrycja24, klaudia1534, monilia84, hiacynta99., Iwa81, Aniu_leczka, pasia27, Evil89 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wymiekam. Maly daje w kosc konkretnie. Albo wisi na cycu albo placze. Smoczka wypluwa. Myslalam, ze to brzuszek, ale wtedy plakalby tez przy cycu?? Przespal moze z 1,5h w ciagu calego dnia.

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak plakala nawet przy cycu i to byl brzuszek kupilam rurki antykolkowe, wychodza gazy i mala jak aniołek ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to robi kupe i gazy tez normalnie wiec nie mam pojecia co jest. Przez to, ze wisi na cycu non stop to teraz sie nie naje bo tam juz pusto. Po kapieli spal 5 minut, nie mam juz sily. Nie wiem co mu jest.

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj to robi kupe i gazy tez normalnie wiec nie mam pojecia co jest. Przez to, ze wisi na cycu non stop to teraz sie nie naje bo tam juz pusto. Po kapieli spal 5 minut, nie mam juz sily. Nie wiem co mu jest.

Moj synek ma skonczone 5 tygodni i jak je z piersi i idzie spac i po chwili budzi sie z placzem to daje mu butelke z chlodna woda przegotowana ozczywiscie kilka lykow zrobi tylko i idzie spac dalej albo go dostawiam jeszcze raz do tej samej piersi (zeby w drugiej na spokojnie wytworzylo sie mleczko). A jesli piers jest juz pusta to synek jest przytulony do piersi i zawsze mu tam jakas kropelka jeszcze poleci i tak zasypia.. :) jakos sobie narazie radze. Ale ostatnio mialam wieczor ze myslalam ze sie rozplacze bo nic nie pomagalo.. dopiero ulgix na kolki i ciepla kapiel pomogla.. czasami sama niewiem co robic.. ucze sie na wlasnych bledach.. i innych :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja a Ty karmisz tylko piersia? Bo moze masz za malo pokarmu i malemu nie wystarcza..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze dzieciaczki :) NatiB na zdjęciach z tobą synuś wygląda na dużego chłopca.
    Widzę że problemy i niepewność karmienia piersią dopada nie tylko mnie. U nas te krzyki to na pewno były na kupkę lub bąka bo dzisiaj też się zdarzały ale trwały chwilę. Chociaż mała nadal co chwila chce do piersi, dzisiaj nadal jest gorąco więc może chce pić. Nie ograniczam jej, jak nawet nie ssie to przynajmniej jest spokojniejsza przytulona do piersi. Z czasem zrozumiem o co jej chodzi :) zawsze myślałam ze karmienie piersią jest takie oczywiste, teraz wiem że wszystkim mamom które próbowały podjąć się tego zadania należy się wielki szacunek.

pasia27, NatiB lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Patrycja a Ty karmisz tylko piersia? Bo moze masz za malo pokarmu i malemu nie wystarcza..
    Pewnie masz racje, maly skonczyl dzisiaj 2 tyg. Do tej pory jakos sie udawalo. A dzisiaj jest jakas tragedia.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Moj synek ma skonczone 5 tygodni i jak je z piersi i idzie spac i po chwili budzi sie z placzem to daje mu butelke z chlodna woda przegotowana ozczywiscie kilka lykow zrobi tylko i idzie spac dalej albo go dostawiam jeszcze raz do tej samej piersi (zeby w drugiej na spokojnie wytworzylo sie mleczko). A jesli piers jest juz pusta to synek jest przytulony do piersi i zawsze mu tam jakas kropelka jeszcze poleci i tak zasypia.. :) jakos sobie narazie radze. Ale ostatnio mialam wieczor ze myslalam ze sie rozplacze bo nic nie pomagalo.. dopiero ulgix na kolki i ciepla kapiel pomogla.. czasami sama niewiem co robic.. ucze sie na wlasnych bledach.. i innych :)
    Daje mu czasem wode, ale i tak uspokaja sie tylko na chwile. A teraz moja osobista porazka...Miki wlasnie pije mleko z butli. Tyle walczylam i na nic sie to zdalo. Plakac mi sie chce.

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczescie nie ma problemu z puszczaniem bakow :p Szymek uwielbia spac na brzuszku wiec przy okazji jelitka odpowiednio pracuja :) ale niestety musze go klasc na pleckach z glowka na wprost bo ma "wystajaca" glowke w tyle i musi mu sie to wgniesc.. a on tak strasznie nie lubi lezec na plecach i z glowka na wprost.. :( a wie ktoras z Was jak dlugo taka glowka sie formuje?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    u mnie tak plakala nawet przy cycu i to byl brzuszek kupilam rurki antykolkowe, wychodza gazy i mala jak aniołek ;)
    Jak to działa ? Bezpieczne to ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Daje mu czasem wode, ale i tak uspokaja sie tylko na chwile. A teraz moja osobista porazka...Miki wlasnie pije mleko z butli. Tyle walczylam i na nic sie to zdalo. Plakac mi sie chce.

I je z butelki? Kurcze musialo mu brakowac :( no mi po miesiacu dalej sika z cycka bo tyle mam pokarmu a niektore kobiety nie maja w ogole.. ale z drugiej strony teraz mam duzo a za kilka tygodni moge nie miec juz wcale..
    Nie zalamuj sie. Najwazniejsze ze malutki bedzie najedzony :) i Ty spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:29

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia jak układasz synka z główka na wprost? Bo moja córka tylko z główka na bok chce leżeć i najlepiej tylko na prawo ale zachęcam ją do przekręcania też na lewą stronę ale na trzymanie główki na wprost nie mam pomysłu.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je, je. Obojetnie z jakiej. Wypil z butli 100 ml i teraz lezy grzecznie. Bidak glodny byl. Mialam nadzieje,ze jak juz laktacja ruszyla to bedzie git. Kurde, wczoraj tak dobrze nam szlo a dzisiaj...mam nadzieje, ze pospi na tyle dlugo, zeby cycki zdarzyly sie napelnic i wiecej butli nie dostanie. Boje sie o jego brzuszek, zeby go nie bolal od tego mm.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też główka albo na jedną albo na drugą stronę na wprost nie leży ale wydaje mi się że jak zacznie już sama decydować o tym jak główkę przekręcić to sama się uformuje.Choc główka małej jest oki-foremna-wazne że na dwóch boczkach leży.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem w lozeczku mam zawiniety recznik w rulon i wlozony pod kocyk i jak maly zasypia to wtedy delikatnie mu ukladam glowke miedzy tym recznikiem. Mam zdjecie jak spi heheh i wokol glowki ma ten recznik zwiniety i wtedy mu glowka nie lata na boki..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0694d2b8f949.jpg

A jak go mam w wozku albo na lozku co bardzo lubi spac na lozku to wtedy jak zasnie to mu delikatnie prostuje glowke na wprost i podpieram z jednej i z drugiej strony pieluszkami tetrowymi.. i wtedy mu ta glowka nie ucieka :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety u nas musimy ustawiac glowke caly czas na wprost zeby mu sie troche wgniotlo z tylu bo na prawde ma odstajaca czaszke w tyle :( o tyle dobrze ze jak lezy na plecach to obraca sobie glowke sam z lewej na prawa i czasami nawet przytrzymuje na wprost ale to chwilke tylko.. a pieluszki mu juz pomogly bo juz mu troche sie wgniotlo.. ale mysle ze tak z miesiac lub dwa jeszcze bede mu podkladac dopoki sam nie utrzyma tej glowki na wprost..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze orzeszki ;)

Patrycja moja je i z butli i z cycka, bo jak mam dużo pokarmu w ciągu dnia, a młoda śpi mi po 3-3,5h to odciągam i wtedy daję jej te mleko z butelki, jak nie naprodukuję wystarczająco to posiłkuje się Bebiko.
    Ważne że młoda najedzona ;)

Majóweczka78 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj w domu dzis alatwilismy usc i ubezpieczenie malej. Pierwsza kapiel tez zaliczyliśmy teraz śpi a ja w końcu Wad troche nadtobillam. U mnie jest z karmieniem problem taki ze ja nam mleka xalkuem calkuem (ściągam po 90-100ml) za to Maja jest leniuch jedna possie a do drugiej trzeba budzuc. Wiec musze kombinować z np 3-4zmianami zeby obie piersi w miare równomiernie oprozniala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ