X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Śliczne te Wasze orzeszki ;)

Patrycja moja je i z butli i z cycka, bo jak mam dużo pokarmu w ciągu dnia, a młoda śpi mi po 3-3,5h to odciągam i wtedy daję jej te mleko z butelki, jak nie naprodukuję wystarczająco to posiłkuje się Bebiko.
    Ważne że młoda najedzona ;)
    Moj dostal Bebilon. Tez tak robilam, ale dzisiaj nie dalam rady. Wisial non stop na cycuchach wiec nie zdazylo sie naprodukowac nawet na jeden porzadny posilek. Nie spal bo sie nie najadl, nie najadl sie bo nie spal. Bledne kolo. Tak mi go szkoda...az sie poryczalam pod prysznicem. Wiem, ze MM to nie koniec swiata, ale przykro mi strasznie.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, a ile ml wypija Twoja malutka odciagnietego mleka? I mm?

Patrycja24
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

u Nas problem z kupką tzn. z jej brakiem (od wczoraj), oczywiście się martwię! Karmię tylko piersią (przez kapturki, ale karmię). :(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia dzięki za instruktaż :) śmiesznie śpi Słodziak :)

Nacia lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    cześć dziewczyny,

u Nas problem z kupką tzn. z jej brakiem (od wczoraj), oczywiście się martwię! Karmię tylko piersią (przez kapturki, ale karmię). :(
    Polozna mowila, ze nawet kilka dni moze nie byc kupy przy kp

pasia27, Baronowa_83, Elcia89 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupsko kolejne...i cyc kolejny...idę dalej spac

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauwazylam, ze moj synek marudzi,poplakuje i napina sie jak sobie pruta. Po butli z mm spal od 20 do 1, potem cycek o 3 i teraz. W miedzyczasie wybudzal sie na chwile stekal, popierdzial i dalej spal. Jak mu pomoc?

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Jak to działa ? Bezpieczne to ?
    Rurki Windi.z opini to fajna sprawa :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia
    Dajesz synka juz na bujaczek?
    Cos kokarze.ze od 2mc dopiero można

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dziewczyny, zauwazylam, ze moj synek marudzi,poplakuje i napina sie jak sobie pruta. Po butli z mm spal od 20 do 1, potem cycek o 3 i teraz. W miedzyczasie wybudzal sie na chwile stekal, popierdzial i dalej spal. Jak mu pomoc?
    a.co.z twoimi cyckami przez tyle.godz?hehe

Jak sie nie drze w niebogłosy to spokojnie.gazy odchodzą wiec.pewnie kupkę tworzy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nacia

Ja mam bujaczek.niby jest napisane od 0m+ i tak sie zastanawiam czy by juz go nie wkladac

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nacia

Mam bujaczek taki ze mozna go ustawic na siedzaco lub lezaco. I polozna jak widziala to powiedziala ze super sprawa bo maly lezy na plasko w nim tylko nozki ma do gory a od pupy do glowki jest na lezaco :) na siedzaco go jeszcze nie daje :p

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja mam bujaczek.niby jest napisane od 0m+ i tak sie zastanawiam czy by juz go nie wkladac

Jesli dziecko lezy plasko w bujaczku (nie ma wygietych plecow jakby sie garbil albo siedzial) to smialo mozesz dawac :)

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie,ze herbatki koperkowe za dobre nie sa bo nie pomagaj. Co myslicie gdybym ja je pila. Profilaktycznie. Moze bedzie lepiej z kupa.

manabu lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj skarbek zaczyna przemieszczac sie w lozeczku :D zeby mi zaraz z niego nie wyszedl <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e5c2cb96006.jpg

Patrycja24, Evil89, Posti77 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a.co.z twoimi cyckami przez tyle.godz?hehe

Jak sie nie drze w niebogłosy to spokojnie.gazy odchodzą wiec.pewnie kupkę tworzy :-)
    Tak je wymeczyl w ciagu dnia, ze nawet spoko. Dopiero sie naprodukowalo :-P zjadl z jednej piersi, z drugiej doslownie kilka lyczkow i spalismy dalej.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Pisalyscie,ze herbatki koperkowe za dobre nie sa bo nie pomagaj. Co myslicie gdybym ja je pila. Profilaktycznie. Moze bedzie lepiej z kupa.
    możesz pić. Koperek jest w herbatce na laktację, także przy karmieniu można jak najbardziej ;)

ja się boję modego inaczej kłaść niż na boczku. Już go raz ratowałam jak mu się ulało i się dławił ;/

a do bujaczka jak go danmy na 15 minut, to nie problem, przecież w foteliku samochodowym też nie leży na płasko

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    wpadłam sie pochwalić że na Dzień Matki urodziłam :)
    bez nacięcia - 3500g ,ślicznego zdrowego chłopaczka :) mamy już 12 dni :)
    niestety karmię mm :( pozdrawiam :)

Patrycja24, maimama, pasia27, klaudia1534, Aniu_leczka, Negra, SShape, Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    możesz pić. Koperek jest w herbatce na laktację, także przy karmieniu można jak najbardziej ;)

ja się boję modego inaczej kłaść niż na boczku. Już go raz ratowałam jak mu się ulało i się dławił ;/

a do bujaczka jak go danmy na 15 minut, to nie problem, przecież w foteliku samochodowym też nie leży na płasko

Ja tez klade na boku bo inaczej tez sie boje. Z mezem juz prawie dzwonilismy pod 112..

Wy tez czujecie taka monotonie? Wstaje do 12w pizamie bo nie ma czasu sie ogarnac, nakarmie malego ,jak spi to jem szybko,pranie prasowanie ogarniam dom i znowu karmie itd. Na,spacer nie mam sily wyjsc i wystawiam go na balkon bo moge wtedy usiasc na pupie bo m.in wejsc tu do Was a przede wszystkim co slychac na swiecie.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy tez tak kiepsko śpią ? Moja ma dni ze potrafi w dzień 2 drzemki po 3 h a czasem tak jak dziś wstała o 8.3 i od tego czasu przysnela może z tego 15 min na spacerze. A ziewa jakby miała spać ale nie może :/

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ