Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hiacynta99 wrote:Ja mam tokso. IgG ujemny IgM ujemny. to dobrze ?
VDRL ujemny
glukoza 5,26
to oznacza ze nie chorowałas na toxo i dobrze by było gdybys nie zachorowała w ciąży wiec ładnie myj owoce i warzywa, myj ręce po kotach i nie grzeb w ziemiihiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA-nisia wrote:to by znaczyło ze masz swieżą infekcję cytomegalią..wiem że to strasznie brzmi ale jako prawie-pediatra moge Cie pocieszyc ze 90% dzieci wtedy rodzi sie całkiem zdrowe...chocbys nie wiem jak teraz sie tym zamartwiała to nic nie zmienisz..ale powinnas dostac leczenie wiec idz z tym koniecznie do lekarza!
No własnie dzwoniłam do lekarza mam dostać skierowanie na jakieś badania, oczywiście necie wyczytałam dużo różnych rzeczy. Nie mam pojęcia skąd to jak od 4 tyg siedzę w domu... a może na wynik wpływać moje przeziębienie? Bo mam 1,57 a norma jest do 1,1 wiec niby dużo nie przekracza a igg mam negatywne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
to mogłas zapłac chocby w skepie, przeziebienie nie ma tu raczej znaczenia choc napewno warto powtórzyc. powinnas zbadac teraz tzw awidność i to Ci powie jak dawno sie zaraziłas...a lepiej by było gdyby IgG były dodatnie
anka418, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Alicce jak jest ciałko żółte to trzymamy kciuki niech ujawni się w końcu fasol i pięknie uśmiechnie do zdjęcia
trzymaj się tulimy :*
Żabuszka to mój 3 dzidziuś synek Marcel 2 latka i 7 msc i córeczka Nela 3.10 czyli w następną sobotę kończy roczekhiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤
hiacynta99, anka418, Palinas89, konwalijka lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Moja siostra nie badałaby w ogóle cytomegalii, ale jej mąż leżał w szpitalu na borelioze, tam wykryli cytomegalowirus, lekarka widziała, że Bogusia jest w ciąży i kazała jej się przebadac, a tak by nawet nie wiedziałaFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Alicce, no co Ty, nie skreślaj tej ciąży jeszcze :* u mnie w 5t0d niby widać zarys zarodka, ale gdyby nie tak ogromne powiększenie i szczegółowe badanie to pewnie też by się nic nie pokazało, wiem, ze nie da się teraz czekać spokojnie, ale jakoś musisz dotrwać do tej kolejnej wizyty, a my tu za Ciebie i Twoje Maleństwo mocno trzymamy kciuki :**
A-nisia, a źle wysmażone mięso też chyba zwiększa ryzyko zakażenia toxo? Ja właśnie robiłam 2 lata temu toxo, różyczkę i cytomegalię i wiem, że na te dwa ostatnie mam przeciwciała i mi nic nie grozi, ale toxo nie przechodziłam (chyba, że po badaniu) i to mnie teraz martwiAgnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤
Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasnehiacynta99 lubi tę wiadomość
-
anka418 wrote:Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasne
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Dopytaj gina najpierw
Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi. Mój brał przed skończenie 1rż nawet na ZUM furaginy ale w 1 trym mimo wszystko lepiej się wystrzegać niektórych leków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:36
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Dopytaj gina najpierw
Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi...
No ginekolog mi powiedziała o furaginie . A ten urosept mogę??