X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja mam tokso. IgG ujemny IgM ujemny. to dobrze ?
    VDRL ujemny

glukoza 5,26

to oznacza ze nie chorowałas na toxo i dobrze by było gdybys nie zachorowała w ciąży wiec ładnie myj owoce i warzywa, myj ręce po kotach i nie grzeb w ziemii :):)

nick nieaktualny, Agnieszka0812, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle ze sie nie pojawi zbyt duzy jest juz pecherzyk -zarodek powinien byc juz przy takiej wielkosci

no cóż -mówi sie trudno ...

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a VRDL oznacza ze nie masz kiły, glukoza jest w porządku :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    to by znaczyło ze masz swieżą infekcję cytomegalią..wiem że to strasznie brzmi ale jako prawie-pediatra moge Cie pocieszyc ze 90% dzieci wtedy rodzi sie całkiem zdrowe...chocbys nie wiem jak teraz sie tym zamartwiała to nic nie zmienisz..ale powinnas dostac leczenie wiec idz z tym koniecznie do lekarza!

No własnie dzwoniłam do lekarza mam dostać skierowanie na jakieś badania, oczywiście necie wyczytałam dużo różnych rzeczy. Nie mam pojęcia skąd to jak od 4 tyg siedzę w domu... a może na wynik wpływać moje przeziębienie? Bo mam 1,57 a norma jest do 1,1 wiec niby dużo nie przekracza a igg mam negatywne

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wyniki mam za to książkowe ... hmmm ,pocieszam się .... no nic biegne do skarbów które już mam ... a reszta -jakos tam bedzie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    a VRDL oznacza ze nie masz kiły, glukoza jest w porządku :)

Dziękuję :-* widzę ze nie wszystkie badania miałam robione, ale chyba jeszcze mam czas :P

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mogłas zapłac chocby w skepie, przeziebienie nie ma tu raczej znaczenia choc napewno warto powtórzyc. powinnas zbadac teraz tzw awidność i to Ci powie jak dawno sie zaraziłas...a lepiej by było gdyby IgG były dodatnie :(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce jak jest ciałko żółte to trzymamy kciuki niech ujawni się w końcu fasol i pięknie uśmiechnie do zdjęcia :) trzymaj się tulimy :*

Żabuszka to mój 3 dzidziuś synek Marcel 2 latka i 7 msc i córeczka Nela 3.10 czyli w następną sobotę kończy roczek ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Palinas89, konwalijka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w moczu leukocyty podwyższone, kupiłam żurawinę w aptece i furagina czeka w szafce..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz furaginy w 1 trym chyba od 2 czy nawet od 3 można dopiero nie pamiętam ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 23 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie badałaby w ogóle cytomegalii, ale jej mąż leżał w szpitalu na borelioze, tam wykryli cytomegalowirus, lekarka widziała, że Bogusia jest w ciąży i kazała jej się przebadac, a tak by nawet nie wiedziała

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie bierz furaginy w 1 trym chyba od 2 czy nawet od 3 można dopiero nie pamiętam ;P

Kuzynka brala od poczatku ciazy, miała nefrostomie i Nikola jest zdrowa, to jak bakterie w moczu to czym mam wyleczyć?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce, no co Ty, nie skreślaj tej ciąży jeszcze :* u mnie w 5t0d niby widać zarys zarodka, ale gdyby nie tak ogromne powiększenie i szczegółowe badanie to pewnie też by się nic nie pokazało, wiem, ze nie da się teraz czekać spokojnie, ale jakoś musisz dotrwać do tej kolejnej wizyty, a my tu za Ciebie i Twoje Maleństwo mocno trzymamy kciuki :**

A-nisia, a źle wysmażone mięso też chyba zwiększa ryzyko zakażenia toxo? Ja właśnie robiłam 2 lata temu toxo, różyczkę i cytomegalię i wiem, że na te dwa ostatnie mam przeciwciała i mi nic nie grozi, ale toxo nie przechodziłam (chyba, że po badaniu) i to mnie teraz martwi :/

Agnieszka0812, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, konwalijka, bardzo się cieszę :)

Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 23 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś jak miał 3 latka też brał furagine

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤

Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasne

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasne
    Ona miała badania na oddziale właśnie, 3 dni była tylko

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytaj gina najpierw ;) Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi. Mój brał przed skończenie 1rż nawet na ZUM furaginy ale w 1 trym mimo wszystko lepiej się wystrzegać niektórych leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:36

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dopytaj gina najpierw ;) Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi...

No ginekolog mi powiedziała o furaginie . A ten urosept mogę??

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ