X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja mam tokso. IgG ujemny IgM ujemny. to dobrze ?
    VDRL ujemny

glukoza 5,26

to oznacza ze nie chorowałas na toxo i dobrze by było gdybys nie zachorowała w ciąży wiec ładnie myj owoce i warzywa, myj ręce po kotach i nie grzeb w ziemii :):)

hiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle ze sie nie pojawi zbyt duzy jest juz pecherzyk -zarodek powinien byc juz przy takiej wielkosci

no cóż -mówi sie trudno ...

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a VRDL oznacza ze nie masz kiły, glukoza jest w porządku :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    to by znaczyło ze masz swieżą infekcję cytomegalią..wiem że to strasznie brzmi ale jako prawie-pediatra moge Cie pocieszyc ze 90% dzieci wtedy rodzi sie całkiem zdrowe...chocbys nie wiem jak teraz sie tym zamartwiała to nic nie zmienisz..ale powinnas dostac leczenie wiec idz z tym koniecznie do lekarza!

No własnie dzwoniłam do lekarza mam dostać skierowanie na jakieś badania, oczywiście necie wyczytałam dużo różnych rzeczy. Nie mam pojęcia skąd to jak od 4 tyg siedzę w domu... a może na wynik wpływać moje przeziębienie? Bo mam 1,57 a norma jest do 1,1 wiec niby dużo nie przekracza a igg mam negatywne

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wyniki mam za to książkowe ... hmmm ,pocieszam się .... no nic biegne do skarbów które już mam ... a reszta -jakos tam bedzie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    a VRDL oznacza ze nie masz kiły, glukoza jest w porządku :)

Dziękuję :-* widzę ze nie wszystkie badania miałam robione, ale chyba jeszcze mam czas :P

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mogłas zapłac chocby w skepie, przeziebienie nie ma tu raczej znaczenia choc napewno warto powtórzyc. powinnas zbadac teraz tzw awidność i to Ci powie jak dawno sie zaraziłas...a lepiej by było gdyby IgG były dodatnie :(

anka418, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce jak jest ciałko żółte to trzymamy kciuki niech ujawni się w końcu fasol i pięknie uśmiechnie do zdjęcia :) trzymaj się tulimy :*

Żabuszka to mój 3 dzidziuś synek Marcel 2 latka i 7 msc i córeczka Nela 3.10 czyli w następną sobotę kończy roczek ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤

hiacynta99, anka418, Palinas89, konwalijka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w moczu leukocyty podwyższone, kupiłam żurawinę w aptece i furagina czeka w szafce..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz furaginy w 1 trym chyba od 2 czy nawet od 3 można dopiero nie pamiętam ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 23 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie badałaby w ogóle cytomegalii, ale jej mąż leżał w szpitalu na borelioze, tam wykryli cytomegalowirus, lekarka widziała, że Bogusia jest w ciąży i kazała jej się przebadac, a tak by nawet nie wiedziała

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie bierz furaginy w 1 trym chyba od 2 czy nawet od 3 można dopiero nie pamiętam ;P

Kuzynka brala od poczatku ciazy, miała nefrostomie i Nikola jest zdrowa, to jak bakterie w moczu to czym mam wyleczyć?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce, no co Ty, nie skreślaj tej ciąży jeszcze :* u mnie w 5t0d niby widać zarys zarodka, ale gdyby nie tak ogromne powiększenie i szczegółowe badanie to pewnie też by się nic nie pokazało, wiem, ze nie da się teraz czekać spokojnie, ale jakoś musisz dotrwać do tej kolejnej wizyty, a my tu za Ciebie i Twoje Maleństwo mocno trzymamy kciuki :**

A-nisia, a źle wysmażone mięso też chyba zwiększa ryzyko zakażenia toxo? Ja właśnie robiłam 2 lata temu toxo, różyczkę i cytomegalię i wiem, że na te dwa ostatnie mam przeciwciała i mi nic nie grozi, ale toxo nie przechodziłam (chyba, że po badaniu) i to mnie teraz martwi :/

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, konwalijka, bardzo się cieszę :)

Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 23 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś jak miał 3 latka też brał furagine

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Moja siostra miała cytomegalie w ciąży, leżała kilka dni w Matce Polce na badaniach, psycha jej siadała, córeczka urodziła się zdrowa i silna, musiała tylko mieć odroczene wszystkie szczepienia bo miała gorsze tylko wyniki prób wątrobowych. Mała teraz ma ponad 4 latka jest taka bystra, chodzi na tańce, a uczy się wszystkiego w locie. Najgorsza rzecz to czytać informacje w necie, nie ma co czytać tylko z wynikami do lekarza, a on będzie wiedział co dalej robić! ❤

Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasne

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Badania zrobię ale na oddział się nie położę, nie po to żeby złapać inne paskudztwo... czekam na prenatalne wtedy będzie wszystko jasne
    Ona miała badania na oddziale właśnie, 3 dni była tylko

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytaj gina najpierw ;) Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi. Mój brał przed skończenie 1rż nawet na ZUM furaginy ale w 1 trym mimo wszystko lepiej się wystrzegać niektórych leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:36

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dopytaj gina najpierw ;) Ja antybiotyk i urosept miałam przypisany na ZUM a kuzynka widzę miała bardzo poważne problemy z nerkami to wtedy patrzą czy więcej dobrego niż szkody wyrządzi...

No ginekolog mi powiedziała o furaginie . A ten urosept mogę??

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ