Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTola możesz dawać częściej mniejsze porcje, to nawet lepiej dla dzidziusia, bo łatwiej się trawi. Mój nie umie powiedzieć stop i zawsze zjada wszystko, nawet jak mu już uszami wylatuje, żarłok mały
ja chciałam tak robić, żeby mniej ulewał, ale taki ryk, że mu mało i przestałam. Daję 6 razy dziennie po 90 ml.
-
tola2014 wrote:Dziewczyny te karmiace mm. Co robicie gdy Wasze dzieci chca jesc czesciej niz 3h. Podobno mm mozna co 3h daeac. To co mam zrobic jak synek sie drze i chce czesciej. Tyle,ze np po 1,5h zazyczy sobie 40ml a potem po 2hjest glodny. Wszystko mu sie rozregulowalo.
.
Jeśli dziecko je dużo więcej czy dużo mniej niż jest rozpiska to trzeba sprawdzić jak przybiera. Jak w normach to olewamy schemat -
Iwa81 wrote:i jeszcze jakieś leki powinnam mieć w domu oprócz tych czopków ?
-
Iwa81 wrote:a My dzisiaj praktycznie cały dzień na dworze, pogoda nr jeden idealna 24 stopnie, jak wystartowałyśmy o godz 11:00 ro ściągnęłyśmy o godz 18:00
odwiedziłyśmy teściową, trochę sklepów, młoda spała jak sus
z przerwami na flaszkę
Dzień zaliczam do udanych.
Trzymajcie jutro kciuki - wizyta kontrolna u kardiologa, wolałabym rano, a to dopiero na 17:00 będzie dzień nerwów.
Mój Dominik nie chce jeździć w wózku( strasznie zła jestem z tego powodu. Bo wychodzę tylko kiedy śpi. A ostatnio bardzo mało śpi w dzień 2-4 godziny maksymalnie.
Wstaje około 7-ej a wieczorem koło 21-ej zasypia.
Ile wasze dzieci w dzień śpią? o której się budzą, a o której zasypiają?
Czy jak nie śpią wasze dzieci, to chętnie leżą w wózku? -
marzenka06 wrote:zazdroszczę!!!
Mój Dominik nie chce jeździć w wózku( strasznie zła jestem z tego powodu. Bo wychodzę tylko kiedy śpi. A ostatnio bardzo mało śpi w dzień 2-4 godziny maksymalnie.
Czy jak nie śpią wasze dzieci, to chętnie leżą w wózku? -
Moja Martynka też czasami ma jazdy i chce jesc np po 2 godz ale podejrzewam że to kwestia tego że czasami w dzień przesypia te 3 godz i dostaje no po 4 więc później nadrabia,a zjada 6-7 razy po 120ml licząc od nocnego karmienia czyli od 3 w nocy do wieczora.Wczoraj ja ważyłam to ma 4605g więc chyba ok.
Co do spacerów to moja na szczęście lubi-zasypia w wózku czasami leży i patrzy.Samochodem też lubi jeździć. Ale mam sadiadke której vorcia ma 5 miesięcy i tez nie lubi wozka-wbrac się jej z domu ciężko.
Moja Martynka trochę śpi w dzień po jedzeniu trochę się pobawi i przysypia na godzinke.Na powietrzu potrafi więcej przespać. Jak mąż wraca z pracy to czasami jak razem leżą np wczoraj przespala 4 godz.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
marzenka06 wrote:zazdroszczę!!!
Czy jak nie śpią wasze dzieci, to chętnie leżą w wózku?
Z Tadekiem nie miałam tak kolorowo -
Liley wrote:SShape nie. Nie dam rady. Za dwa, trzy dni wprowadzam nowe. Ja mam obecnie 46kg. Chyba bym wyschła...
młody ma dzisiaj tez wodniste kupki. Dużo wisi na cycu. Boje się ze mleko jak woda po tym ryzu. Dzisiaj ryba na parze. Okropna!
Espumisan wyleciał, Dżordż nie kolkuje...
Doskonale Cię rozumiem. Ja niby ważę 61kg, ale mam 180cm, wiec tez niewiele jak na ten wzrost. Nie wiem co nowego wprowadzać, bo wszystko dotąd było porażką. Skoro nawet banany i ogórki odpadają to nie mam co jeść. -
Dziewczyny czy zaczelyscie już aktywność fizyczną-szczególnie te po cc?Ja przedwczoraj byłam biegać zrobiłam z 5km-dzis umieram-chyba przesadziłem w środku wszystko mnie boli-kości miednicy i kolana również. Cholera-tak już bym chciała popracować nad sobą,a tu dupa organizm mi odmawia.Najgorsze jest to że to nie są zakwasy-bo jak by to były one olala bym ból i dziś znowu poszła biegac (miałam zbliżenie co 2 dni).Jak długo jeszcze będę czekać......
Pozostaje mi noszenie pasa narazie-tak jskie miałam wcześniej za 30zl ale jest w porzadku 2regulacje naciagniecia bo jeszcze pasy joczne posiada.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
JustyśM wrote:Dziewczyny czy zaczelyscie już aktywność fizyczną-szczególnie te po cc?Ja przedwczoraj byłam biegać zrobiłam z 5km-dzis umieram-chyba przesadziłem w środku wszystko mnie boli-kości miednicy i kolana również. Cholera-tak już bym chciała popracować nad sobą,a tu dupa organizm mi odmawia.Najgorsze jest to że to nie są zakwasy-bo jak by to były one olala bym ból i dziś znowu poszła biegac (miałam zbliżenie co 2 dni).Jak długo jeszcze będę czekać......
Pozostaje mi noszenie pasa narazie-tak jskie miałam wcześniej za 30zl ale jest w porzadku 2regulacje naciagniecia bo jeszcze pasy joczne posiada.
ja czekam na moją kochaną zumbę, ale po cc powinnam odczekam 3 miesiące -
Kocia wrote:Ja mam to samo, dzisiaj znowu kg mniej. Juz waze mniej niz przed ciąża troche mnie to martwi. Dzisiaj jem schabowe!
ja wychodziłam ze szpitala z bilansem -7kg niż przed ciążą
teraz tylko wypracować sylwetkę lepszą niż była zanim zaszłam. do roboty !
-
Sshape u mnie 150cm. Mała kura jak bym schudla to mnie ludzie będą deptać. Dzisiaj zjem może jakies udo normalnie przyprawione z piekrnika. Mam zrazy, tesciowa robila. Moze bez srodka. Zobacze co pediatra powie bo dzisiaj idziemy.
Miłosz od wczoraj ma wodniste kupy. I duzo wiecej niz zwykle. Je, nie ma gorączki, nie wymiotuje, ciemiączko sie nie zapada ale widze ze go brzuszek boli. Nie wiem... przeraża mnie wizja szpitala. Mam nadzieje ze to moje urojenia i dostanie smecte, probiotyk i przejdzie. Boje sie ze tym espumisanem mu zaszkodzilam bo od tego zaczęły sie problemyalbo moja dieta z dnia na dzien po jedzieniu wszystkiego
-
U nas kąpiel po 19 , potem jedzenie, zasypia ok 20:30, śpi ok 2,5-3h, potem regularne pobudki na jedzenie, chyba że wezmę ją do Naszego łóżka to przy mnie pośpi dłużej, w dzień różnie, ale tak w sumie śpi po 2h, potem jedzenie, chwilę poleży porozgląda się i kolejne spanie. chyba że na spacerze to dłużej w wózku pośpi,
-
marzenka06 wrote:Dziewczyny można jeść tuńczyka z konserwy? mam ochotę na sałatkę z makaronem i z tuńczykiem
już nie mam pomysłu na jedzenie.
moja położna mówiła żeby się wstrzymać, i z tego co czytałam są jedną z ryb które zawierają dużą ilość rtęci więc nie polecam