X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola możesz dawać częściej mniejsze porcje, to nawet lepiej dla dzidziusia, bo łatwiej się trawi. Mój nie umie powiedzieć stop i zawsze zjada wszystko, nawet jak mu już uszami wylatuje, żarłok mały :-D ja chciałam tak robić, żeby mniej ulewał, ale taki ryk, że mu mało i przestałam. Daję 6 razy dziennie po 90 ml.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny te karmiace mm. Co robicie gdy Wasze dzieci chca jesc czesciej niz 3h. Podobno mm mozna co 3h daeac. To co mam zrobic jak synek sie drze i chce czesciej. Tyle,ze np po 1,5h zazyczy sobie 40ml a potem po 2hjest glodny. Wszystko mu sie rozregulowalo.
    na opakowaniu jest schemat - ale nasze dzieci nie umieją czytać i mają to co tam pisze głęboko :D.
    Jeśli dziecko je dużo więcej czy dużo mniej niż jest rozpiska to trzeba sprawdzić jak przybiera. Jak w normach to olewamy schemat ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    i jeszcze jakieś leki powinnam mieć w domu oprócz tych czopków ?
    ja nic nie mam

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola wg wytycznych mm karmimy na żądanie, wszystko się ureguluje to są małe dzieci jeszcze, mój zjada różnie od 60-100 ml a czasami wytrzyma 3 a czasami 5 h po jedzeniu :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A co do tych czopkow to jakie i jaka dawka? U nas szczepienie w czwartek...
    Ja mam Viburcol u starszaka super się sprawdziły :-) powodzenia na szczepieniu, my idziemy we wtorek

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a My dzisiaj praktycznie cały dzień na dworze, pogoda nr jeden idealna 24 stopnie, jak wystartowałyśmy o godz 11:00 ro ściągnęłyśmy o godz 18:00 :) odwiedziłyśmy teściową, trochę sklepów, młoda spała jak sus :) z przerwami na flaszkę :) Dzień zaliczam do udanych.
    Trzymajcie jutro kciuki - wizyta kontrolna u kardiologa, wolałabym rano, a to dopiero na 17:00 będzie dzień nerwów.
    zazdroszczę!!!
    Mój Dominik nie chce jeździć w wózku :(( strasznie zła jestem z tego powodu. Bo wychodzę tylko kiedy śpi. A ostatnio bardzo mało śpi w dzień 2-4 godziny maksymalnie.
    Wstaje około 7-ej a wieczorem koło 21-ej zasypia.

Ile wasze dzieci w dzień śpią? o której się budzą, a o której zasypiają?
    Czy jak nie śpią wasze dzieci, to chętnie leżą w wózku?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    zazdroszczę!!!
    Mój Dominik nie chce jeździć w wózku :(( strasznie zła jestem z tego powodu. Bo wychodzę tylko kiedy śpi. A ostatnio bardzo mało śpi w dzień 2-4 godziny maksymalnie.

U mnie w gondoli jest ryk zazwyczaj wiec chodzimy w foteliku wpietym do wózka. A w dzień różnie jest ze spaniem czasem parę krótkich drzemek a czasem i z 6 h łącznie. Kąpiel jest o 19 i zasypia kolo 20.30 pobudki 24, 3 i o 6 juz wstaje.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Martynka też czasami ma jazdy i chce jesc np po 2 godz ale podejrzewam że to kwestia tego że czasami w dzień przesypia te 3 godz i dostaje no po 4 więc później nadrabia,a zjada 6-7 razy po 120ml licząc od nocnego karmienia czyli od 3 w nocy do wieczora.Wczoraj ja ważyłam to ma 4605g więc chyba ok.
    Co do spacerów to moja na szczęście lubi-zasypia w wózku czasami leży i patrzy.Samochodem też lubi jeździć. Ale mam sadiadke której vorcia ma 5 miesięcy i tez nie lubi wozka-wbrac się jej z domu ciężko.
    Moja Martynka trochę śpi w dzień po jedzeniu trochę się pobawi i przysypia na godzinke.Na powietrzu potrafi więcej przespać. Jak mąż wraca z pracy to czasami jak razem leżą np wczoraj przespala 4 godz.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    zazdroszczę!!!

Władek śpi 1 h przed karmieniem, a wózek na szczęście go wycisza.
    Z Tadekiem nie miałam tak kolorowo ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    SShape nie. Nie dam rady. Za dwa, trzy dni wprowadzam nowe. Ja mam obecnie 46kg. Chyba bym wyschła...
    młody ma dzisiaj tez wodniste kupki. Dużo wisi na cycu. Boje się ze mleko jak woda po tym ryzu. Dzisiaj ryba na parze. Okropna!
    Espumisan wyleciał, Dżordż nie kolkuje...

Doskonale Cię rozumiem. Ja niby ważę 61kg, ale mam 180cm, wiec tez niewiele jak na ten wzrost. Nie wiem co nowego wprowadzać, bo wszystko dotąd było porażką. Skoro nawet banany i ogórki odpadają to nie mam co jeść.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zaczelyscie już aktywność fizyczną-szczególnie te po cc?Ja przedwczoraj byłam biegać zrobiłam z 5km-dzis umieram-chyba przesadziłem w środku wszystko mnie boli-kości miednicy i kolana również. Cholera-tak już bym chciała popracować nad sobą,a tu dupa organizm mi odmawia.Najgorsze jest to że to nie są zakwasy-bo jak by to były one olala bym ból i dziś znowu poszła biegac (miałam zbliżenie co 2 dni).Jak długo jeszcze będę czekać......
    Pozostaje mi noszenie pasa narazie-tak jskie miałam wcześniej za 30zl ale jest w porzadku 2regulacje naciagniecia bo jeszcze pasy joczne posiada.

• Kocia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, dzisiaj znowu kg mniej. Juz waze mniej niz przed ciąża troche mnie to martwi. Dzisiaj jem schabowe!

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia zazdroszczę ja jeszcze 9kg na plusie,a nie ukrywam że chciała bym więcej schudnąć.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny czy zaczelyscie już aktywność fizyczną-szczególnie te po cc?Ja przedwczoraj byłam biegać zrobiłam z 5km-dzis umieram-chyba przesadziłem w środku wszystko mnie boli-kości miednicy i kolana również. Cholera-tak już bym chciała popracować nad sobą,a tu dupa organizm mi odmawia.Najgorsze jest to że to nie są zakwasy-bo jak by to były one olala bym ból i dziś znowu poszła biegac (miałam zbliżenie co 2 dni).Jak długo jeszcze będę czekać......
    Pozostaje mi noszenie pasa narazie-tak jskie miałam wcześniej za 30zl ale jest w porzadku 2regulacje naciagniecia bo jeszcze pasy joczne posiada.

ja czekam na moją kochaną zumbę, ale po cc powinnam odczekam 3 miesiące

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Ja mam to samo, dzisiaj znowu kg mniej. Juz waze mniej niz przed ciąża troche mnie to martwi. Dzisiaj jem schabowe!

ja wychodziłam ze szpitala z bilansem -7kg niż przed ciążą ;)
    teraz tylko wypracować sylwetkę lepszą niż była zanim zaszłam. do roboty !

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape u mnie 150cm. Mała kura jak bym schudla to mnie ludzie będą deptać. Dzisiaj zjem może jakies udo normalnie przyprawione z piekrnika. Mam zrazy, tesciowa robila. Moze bez srodka. Zobacze co pediatra powie bo dzisiaj idziemy.
    Miłosz od wczoraj ma wodniste kupy. I duzo wiecej niz zwykle. Je, nie ma gorączki, nie wymiotuje, ciemiączko sie nie zapada ale widze ze go brzuszek boli. Nie wiem... przeraża mnie wizja szpitala. Mam nadzieje ze to moje urojenia i dostanie smecte, probiotyk i przejdzie. Boje sie ze tym espumisanem mu zaszkodzilam bo od tego zaczęły sie problemy :/ albo moja dieta z dnia na dzien po jedzieniu wszystkiego

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel po 19 , potem jedzenie, zasypia ok 20:30, śpi ok 2,5-3h, potem regularne pobudki na jedzenie, chyba że wezmę ją do Naszego łóżka to przy mnie pośpi dłużej, w dzień różnie, ale tak w sumie śpi po 2h, potem jedzenie, chwilę poleży porozgląda się i kolejne spanie. chyba że na spacerze to dłużej w wózku pośpi,

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Liley
    Espumisanem to raczej nie zaszkodziłaś bo on się nie wchłania. Może to te upały? Daj znać co powie lekarz. Trzymam kciuki.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można jeść tuńczyka z konserwy? mam ochotę na sałatkę z makaronem i z tuńczykiem :) już nie mam pomysłu na jedzenie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny można jeść tuńczyka z konserwy? mam ochotę na sałatkę z makaronem i z tuńczykiem :) już nie mam pomysłu na jedzenie.

moja położna mówiła żeby się wstrzymać, i z tego co czytałam są jedną z ryb które zawierają dużą ilość rtęci więc nie polecam ;)

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ