X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten sam szpital ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z dworku, korzystamy z pogody póki upał się nie rozkreci ;-) jeśli ktoś ma blisko Tesco, są przeceny na letnie rzeczy, głównie dla dziewczynek. Sukienki, bluzeczki, leginsy - cuda ;-)

Kocia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi kupami to jest mASAKRA. Faktycznie macierzyństwo to kupki i zupki.

Młody wczoraj zrobił 1 i żadnych kleksów, A dzisiaj już 4. I pytanie co jest dla niego normą.
    Przybiera super, dzisiaj jest radosny i normalnie je. Także chyba taka jego uroda

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ciągu dnia Ci zrobił jedną?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ale w ciągu dnia Ci zrobił jedną?
    Tak, a dzisiaj znowu sporo. On tak dziwnie robi, bo robi pod rząd kilka a potem kilka h nic, albo maluteńkie kleksy.
    Wygląda tak jakby zamiast jednej wielkiej robił ją na raty.
    Raz zrobił przy lekarce to powiedziała, że jest idealna ;D. Dziecko dobrze odżywione i nawodnione ;). No i wychodzi, że przybiera 300 tygodniowo. Wiec chyba nie mam się co martwić, ze robi ich 5

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy ogromny problem z jedzeniem... może któraś ma podobnie?
    Niecały miesiąc temu a Dominik zjadał ładnie 100-130 czyli tyle ile powinien, jakieś dwa tygodnie temu zwolnił i zjadał po 70-100, pediatra stwierdziła że tak bywa, że dzieci są różne, że my też nie zawsze tyle samo jemy. No i ok, ale teraz z dnia na dzień mały znowu je coraz mniej, wmusza w siebie 40/50 do max 80, jemy praktycznie na siłę prawie godzinę, z kilkoma przerwami, odbiciami, wierceniem, wyrywaniem, wypluwaniem butelki, kręceniem, itd... A jak mu już w trakcie zabiorę tą butelkę jak nie pije żeby zrobić mu chwilkę przerwy to po kilku sekundach krzyk i przysysa się do butelki choćby cały dzień nie jadł... pociągnie trzy razy i zabawa od nowa, przestaje pić wyrywa się wierci, krzywi... no koszmar... Nie jada też jakoś częściej bo domaga się co 2,5 po nawet 4 godziny, a w nocy jeszcze rzadziej...
    Jutro idziemy do pediatry niech coś zaradzi... boję się że nam przestanie jeść... ja byłam strasznym niejadkiem jak byłam mała piłam po 30-40, a mąż w wieku 2 miesięcy całkiem przestał pić mleko... i boję się że z małym też tak będzie bo wszystko ku temu zmierza... Może któraś jest w podobnej sytuacji? RATUNKU...!

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma pleśniawek?

a zmiana butli? u nas pomogła

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleśniawek nie widzę, butle mamy tt... ale on ładnie zaczyna pić tylko po wypiciu pierwszych 30-40ml zaczynają się cyrki. (Wyjątkiem w sumie jest noc, kiedy w 10-15 minut max jest gotowy i zjada 80-100 ale to po przerwie 5-7 godzin) Mam jeszcze w domu z aventa i dr brown butle, ale z obu je średnio... już kiedyś próbowałam... z tt właśnie najlepiej jadł... Nie wiem co się dzieje... Po jedzeniu czasem chwilę płacze ale potem przez godzinę przynajmniej leży ładnie w leżaczku, na macie czy przewijaku i głuży, uśmiecha się więc chyba głodny dalej nie jest, kupę też robi konkretną jedną na dzień ale martwi mnie że nie będzie przybierał... w poniedziałek miał 3800g, w miesiąc jakieś 800-900g przybrał ale teraz zaczęły się problemy z jedzeniem i boję się co będzie... jutro ma dostać drugą dawkę szczepionki na żółtaczkę to się będziemy ważyć.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to właśnie bym skontrolowała wagę. Jak przybiera ok to taka jego uroda.
    A jak źle to szukałabym innego mleka, które bardziej mu zasmakuje

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, mleko ma bebilon pepti dha z zalecenia lekarza z powodu bólów brzuszka... Pamiętam jak robił tak przy nutramigenie tylko o wiele bardziej jak u nie smakowało... może właśnie mu się przejadło... no zobaczymy jutro. Myślę też czy się nie nasiliły bóle brzuszka i czy by jeszcze nie zwiększyć dawki espumisanu bo od jakiegoś czasu znów strasznie jęczy przez sen a nad ranem znów budzą go gazy... może te pięć kropelek 3x dziennie to już dla niego za mało... jutro pogadam z pediatrą.

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! my dzis mialysmy usg bioderek, wszystko w przadku i teraz mam pytanie, czy wam tez kazali pieluchowac na szeroko(te dwie tetry dodatkowo na pampersa] jak wasze maluchy to znosily ( czy wogole pieluchowalysce tak?)

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Hej! my dzis mialysmy usg bioderek, wszystko w przadku i teraz mam pytanie, czy wam tez kazali pieluchowac na szeroko(te dwie tetry dodatkowo na pampersa] jak wasze maluchy to znosily ( czy wogole pieluchowalysce tak?)
    nie kazali, bo w szpitalu miał usg i było ok.
    Przy Tadku kazali. I bez problemu to znosił

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy wczoraj i też o żadnym szerokim pieluchowaniu nie mówił lekarz tylko zalecił ćwiczenia. Czytałam że odchodzi się od profilaktycznego szerokiego pieluchowania bo niepotrzebnie ogranicza się dziecku swobodę ruchu a narząd ruchu najlepiej rozwija się w ruchu :) inna sprawa gdy coś jest nie tak ze stawami. A swoją drogą nie wyobrażam sobie w te upały dokładać do pampersa jeszcze dwóch tetr. W ubiegły weekend ubierałam małą w samą tetrę bo wydawało mi się że w pampersie się zagotuje. I przy naszych kupach co pięć minut wielki szacunek dla naszych mam które pampersów w ogóle nie miały :)

Kocia, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Nam tez nie kazali..ale koleżance 3lata.temu kazał lekarz Ige pieluchowac a na następnej kontroli musiała juz nosić taki sztywny rozszerzacZ jakby między nogi i na pieluchę..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    z tymi kupami to jest mASAKRA. Faktycznie macierzyństwo to kupki i zupki.

Młody wczoraj zrobił 1 i żadnych kleksów, A dzisiaj już 4. I pytanie co jest dla niego normą.
    Przybiera super, dzisiaj jest radosny i normalnie je. Także chyba taka jego uroda

Moja mała od początku robi kupę za kupą. Każda pielucha ma co najmniej kleksa. Dzisiaj chyba pierwszy raz po spacerze pielucha była tylko posikana po 2 h.
    Wiem, że dużo je, bo bardzo dużo przybiera stąd pewnie tyle kup. Gdyby nie bolesne gazy to ogólnie nie mam się czego przyczepić;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi z tym apetytem to różnie bywa, może ma ten drugi skok? Najlepiej niech lekarz się wypowie i zważy, bo może tak już chłopak ma, że aż tyle nie potrzebuje albo przez upały nie chce mu się, z gorszych opcji to może być początek infekcji, ale jeśli z wagą będzie ok, to się nie masz co przejmować, jutro wypytaj, myślę, że będzie dobrze :-)
    Mój teraz chce coraz rzadziej jeść i sama mu podaję szybciej butlę, żeby było te 6 karmień i zawsze wciągnie wszystko, tylko z wodą dalej się bujamy, nie chce zaskoczyć.
    Agucha fizjoterapeutka mi mówiła, że obecnie jak są pampersy to się podwójnie nie pieluchuje, kiedyś to miało sens, bo jak dzieć nasika w tetrę, to ta się zbija i jest za mało między nogami, a pampek jest szeroki i nie ma konieczności. Chyba, że jak tu dziewczyny piszą, jest coś nie tak, czy ryzyko dysplazji. A wpisali Tobie niedojrzałość stawów biodrowych, czy już jakąś dysfunkcję?

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pytanie: czy ze stawem jest dobrze odp" wszystko w porzadku, pieluchowac szeroko ukladac na zabke i kontrola we wrzesniu. o tak o.

to skoro ok, to po co pieluchowac.. no przy takich upalach ten pampek i jeszcze dwie tetry to zabojstwo..;/ona sie ugotuje zywcem

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tak, a dzisiaj znowu sporo. On tak dziwnie robi, bo robi pod rząd kilka a potem kilka h nic, albo maluteńkie kleksy.
    Wygląda tak jakby zamiast jednej wielkiej robił ją na raty.
    Raz zrobił przy lekarce to powiedziała, że jest idealna ;D. Dziecko dobrze odżywione i nawodnione ;). No i wychodzi, że przybiera 300 tygodniowo. Wiec chyba nie mam się co martwić, ze robi ich 5

moja robi po każdym jedzeniu, i w sumie w każdej pieluszce się coś znajdzie, ale ma tak od samego początku, przybiera prawidłowo, podobnie ok 300g, więc chyba taki jej urok ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny mamy ogromny problem z jedzeniem... może któraś ma podobnie?
    Niecały miesiąc temu a Dominik zjadał ładnie 100-130 czyli tyle ile powinien, jakieś dwa tygodnie temu zwolnił i zjadał po 70-100, pediatra stwierdziła że tak bywa, że dzieci są różne, że my też nie zawsze tyle samo jemy. No i ok, ale teraz z dnia na dzień mały znowu je coraz mniej, wmusza w siebie 40/50 do max 80, jemy praktycznie na siłę prawie godzinę, z kilkoma przerwami, odbiciami, wierceniem, wyrywaniem, wypluwaniem butelki, kręceniem, itd... A jak mu już w trakcie zabiorę tą butelkę jak nie pije żeby zrobić mu chwilkę przerwy to po kilku sekundach krzyk i przysysa się do butelki choćby cały dzień nie jadł... pociągnie trzy razy i zabawa od nowa, przestaje pić wyrywa się wierci, krzywi... no koszmar... Nie jada też jakoś częściej bo domaga się co 2,5 po nawet 4 godziny, a w nocy jeszcze rzadziej...
    Jutro idziemy do pediatry niech coś zaradzi... boję się że nam przestanie jeść... ja byłam strasznym niejadkiem jak byłam mała piłam po 30-40, a mąż w wieku 2 miesięcy całkiem przestał pić mleko... i boję się że z małym też tak będzie bo wszystko ku temu zmierza... Może któraś jest w podobnej sytuacji? RATUNKU...!

Moja lekarka jak byłam na wizycie z młodą, i pytałam czy nie przybiera zbyt szybko na wadze, ona powiedziała, że wszystko prawidłowo, i że będę się martwić jak za chwilę waga się zahamuje bo dziecko nie będzie już tak przybierać, i domyślam się co za tym idzie chyba mniej jedzą
    powiedziała że to normalne bo gdyby dzieci dalej tak tyły to kilkumiesięczne ważyłyby po 15kg-20kg

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha, może akurat ta babka tak ma, że każdemu tak każe, starej daty czy coś.
    U nas w tej poradni jest babka i facet, podobno facet ok, a ta kobieta każdemu każe pieluchować, mi się ona trafiła, ale jak powiedziałam, że dziecko jest chustowane, to mówiła, że pieluchować nie trzeba. Jak masz wątpliwości i jeszcze możliwość to skonsultuj to, ale zrób jak Ci serce podpowiada :D

‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ