X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie i to mi się podoba

i.am.chappie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Idę za Waszą radą, jutro lub w niedzielę szoping :-D a małż sobie poradzi jak to ojciec z synem :-D
    Ja tam mojego Misia zostawiam z tata. Wczoraj bylam z mama szukac sukienki na wesele a dzisiaj u kosmetyczki. Wiadomka max. 2-3h, ale dla mnie to duzo. Czasem po kapaniu malego wychodze na dluzszy spacer z psem. Nasz tata calkiem niezle daje sobie rade :-)

Patrycja24
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Liley- jak wasze zmagania z brzuszkiem? Jest lepiej?

Ja wczoraj nie dałam testowo witamin po kąpieli a i tak był ryk wieczorny...

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mala dawalamvabci w gratisie z butelka zebym mogla sie do obrony przygotowac;)to tak na ok 5h z mężem tez zostawialam e końcu tato tez niech z cora posiedzi..co do tewciowych czeeka mnie weekendowy koszmar bo jedziemy na imieniny do teściowej.. No takze tegoo.. Posłucham sobie superpwych rad

I sie pochwale;) a cooo- obtonilam moje umyslowe magisterskie dziecko ;)na piąteczkę

i.am.chappie, Patrycja24, pasia27, KokoszaNell, SShape lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Liley- jak wasze zmagania z brzuszkiem? Jest lepiej?

Ja wczoraj nie dałam testowo witamin po kąpieli a i tak był ryk wieczorny...

Jest - przepraszam - do dupy. Mlody sie drze.. drze sie okropnie. Juz nie wiem co moze mu być. Kazde wwyjścieto dla mnie dramat. Dzisiaj bylismy na usg - bioderka ok. Ale ppodróż (15min) czekanie w kolejce to jakaś masakra. Maz musiał go trzymac na rekach. O dziwo u lekarzy jest spokojny. Da sie zbadac. Ja dzisiaj jestem w stanie: jeszcze godzina krzyku i sama wybuchne placzem. Czuje ze jestem na skraju

Ostatnia deska ratunku : czekam na wynik moczu. Z racji powiekszonych w zyciu plodowym ukm. Pomysłów wiecej nie mam. Brzuch miekki. Kupy wrocily do normy wychodzą z lekkim wysiłkiem. Chwilami mam ochote rzucic to kp. Bo gdybym dawala mm to wiedzialabym chociaz ze jest gorzej po mleku.

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, a może byś zrobiła taki test, że jeden cały dzień dajesz jakieś mm, a sobie odciągasz z cyca, żeby zastoju nie było i się przekonasz czy to problem żywieniowy, czy gdzieś indziej szukać problemu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mały apel do blondynek z kitką :D możecie wrzucić sobie jakiś awatar, nawet czarny kwadrat na białym tle, bo mi się strasznie mylicie i mi się pląta, która ma jakie dziecko i historię ;)

pasia27, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamięta, już temat wit K się pojawił,
    teraz my robimy test i odstawiamy podawanie na 3 doby,
    w związku z tym iż jakoś mi się porąbało że wit K podaje się od 15 tygodnia, to nie podawałam, i jak byłam u pediatry tydzień temu to mnie uświadomiła żebym podawała ;)
    Ale w czym rzecz - zaczęłam podawać od soboty i zaczęły się trochę cyrki ze spaniem w dzień, i rzadkie kupki, ale wczoraj przez moją gorączkę zapomniałam jej podać i nie dość że spała ciągiem to jeszcze kupa normalna.
    Dzisiaj rano dostała znowu wit K i kupa rzadka i niespokojna, drzemki max 1h.
    i dzisiaj była u mnie położna i skonsultowałam to z nią i potwierdziła że bardzo często dzieci źle znoszą przyjmowanie wit K, i zbyt duże dawki, właśnie m.in. są niespokojne, więc odstawiamy i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 19:32

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaliczyłam pediatrę, młody rośnie ładnie. Okazało się że pneumokoki będziemy mieli za darmo, jako że jesteśmy pod opieką kardiologa, więc jednak. Mam mętlik w głowie na co szczepić... Będziemy chyba brali 5w1, ale mąż ma zawód medyczny i teoretycznie jest źródłem zarazków - przebywa w szpitalach, u chorych...więc nie wiem co z rota i meningokokami.

Co do odpoczynku, ja nie mam kłopotu z oddaniem malucha w ręce mojej mamy czy teściowej - one szczęśliwe, ja odpocznę. Nie mam ich na co dzień, więc skorzystałam że zechciały do mnie przyjechać, więc te ostatnie 1,5 tygodnia najpierw jedna, a później druga zajmowały się maluchem np. rano żebym mogła trochę odespać i zabierały na spacery. Lipiec będziemy sami z mężem, a w sierpniu znowu jadę do rodziców i znów nieco odpocznę. Dzięki nim nie staję na rzęsach, tym bardziej że mąż pracuje na dyżurach 12 h lub i więcej, jutro ma dobę.

43kt82c31nhz2sid.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A teraz mały apel do blondynek z kitką :D możecie wrzucić sobie jakiś awatar, nawet czarny kwadrat na białym tle, bo mi się strasznie mylicie i mi się pląta, która ma jakie dziecko i historię ;)

Ok:) mialam awatara,ktorego dodalam po porodzie,ale chyba sie skasowal. Nawet nie zauwazylam kiedy;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Jest - przepraszam - do dupy. Mlody sie drze.. drze sie okropnie. Juz nie wiem co moze mu być. Kazde wwyjścieto dla mnie dramat. Dzisiaj bylismy na usg - bioderka ok. Ale ppodróż (15min) czekanie w kolejce to jakaś masakra. Maz musiał go trzymac na rekach. O dziwo u lekarzy jest spokojny. Da sie zbadac. Ja dzisiaj jestem w stanie: jeszcze godzina krzyku i sama wybuchne placzem. Czuje ze jestem na skraju

Ostatnia deska ratunku : czekam na wynik moczu. Z racji powiekszonych w zyciu plodowym ukm. Pomysłów wiecej nie mam. Brzuch miekki. Kupy wrocily do normy wychodzą z lekkim wysiłkiem. Chwilami mam ochote rzucic to kp. Bo gdybym dawala mm to wiedzialabym chociaz ze jest gorzej po mleku.

Liley-trzymaj się. Będzie lepiej. Mnie też denerwuje brak poprawy mimo ścisłej diety ryżowej;( Daje sobie czas do wizyty szczepiennej 12stego i chyba wezmę receptę na Bebilon Pepti lub Nutramigen. Jestem prawie pewna, że to alergia i że paradoksalnie mm pomoże.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Byliśmy dziś na ważeniu i młody od poniedziałku przybrał 150g, więc chyba wystarcza mu tyle ile zjada. Jakby się zastanowić to zjada mniej ale też dużo mniej ulewa, niż kiedy zjadał więcej. Widocznie wie ile mu potrzeba.
    U nas po miesiącu spokoju wróciły kolki... Masakra... espumisan przestał pomagać. Zwiększamy dawki ale na razie nic to nie pomaga... Pręży się, krzyczy i puszcza bąki, trwa to cały dzień z przerwami...
    Ciocia ma z Niemiec przywieźć sab simplex... Ale dlaczego po miesiącu spokoju kolki wróciły?
    I jakoś tak wydaje mi się że mniej siusia... pampersy są niej żółte niż kilka dni temu... Bacznie Go będę obserwować i bardziej przepajać coby się nie odwodnił... Jak poznać że coś nie tak i co robić ewentualnie żeby się nie odwodnił? Pić więcej nie chce.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Mowisz i masz :-)

pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj po szczepieniu, 6w1 wybralam, nie przezylabym gdyby go więcej razy kłuli. Dostał w udko i serce mi pęklo gdy zaczal płakać ;( Na szczescie poplakal tylko z 20 sekund i zasnął po chwili. Waży 5,600 już i jest coraz cudowniejszy, budzi mnie na rano i mnie taką zaspaną wita bezzębnym uśmiechem. Gada sobie, gugac próbuje i sie męczy przy tym niemozliwie ;p

Pytanie - czy mieliscie po szczepieniu jakis odczyn? Gorączka etc? Bo sie mega obawiam tego

http://static.pokazywarka.pl/i/6722614/764013/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6722614/178775/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6722614/824602/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:15

pasia27, Patrycja24, Iwa81, KokoszaNell lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie apteki doz pampersy 2 za 33 zl. 80szt.dobra cena bo taniej niz 39 zl nie widzialam nigdzie a 33 zl to.juz rewelaacja. Z ciekawosci to weszlyscie juz w 2? My ostatnia paka 1 i chyba bedzie juz 2 zakladac.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Na stronie apteki doz pampersy 2 za 33 zl. 80szt.dobra cena bo taniej niz 39 zl nie widzialam nigdzie a 33 zl to.juz rewelaacja. Z ciekawosci to weszlyscie juz w 2? My ostatnia paka 1 i chyba bedzie juz 2 zakladac.
    My 2 juz dawno. No, ale moj smok urodzil sie duzy ;-) w sumie 1 to tylko jakies 200 sztuk zuzylismy.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też już dwójki dość długo, mimo że Dominik dopiero ma 4kg. Jak tylko przekroczył 3kg przymierzyłam mu 2 i dużo lepiej leżały i nie uciskały mu nóżek - jedynki wydawały mi się przyciasne, a jak zapięłam luźniej to znów wisiały na brzuszku. Teraz mam resztę dad, dwie paczki pampersów po 72szt i paczkę tesco loves baby 78szt. i potem już chyba wchodzimy w trójki. Zobaczymy

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 3 ktoś używa już?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o pampersach. My dwójek już 4 duże paczki przerobiliśmy ale u nas idą jak woda. Niestety po zielonych dupcia czerwona, zostało nam półtorej paczki bo kupiliśmy zapas więc teraz już tylko na bieżąco kupujemy.
    My w poniedziałek idziemy do pediatry porozmawiać o szczepieniach. Gdybyście miały jakieś ciekawe linki odnośnie informacji o szczepieniach to będę wdzięczna.
    U nas z brzuszkiem jest trochę lepiej za to twarz mam wrażenie ze wygląda coraz gorzej. Do tego na główce w jednym miejscu zmiana jest taka żółta i sącząca się, myślałam że może ciemieniucha ale ona raczej sucha powinna być? Nie wiem czy wytrzymam do poniedziałku a pewnie znów każe tylko czekać i obserwować. Nie sądziłam że będę aż tak przeżywać wszystko co dotyczy córci. Szlag mnie trafia że pediatrzy tak to olewają, ostatnio lekarka rozłożyła ręce i z westchnieniem mówi do mnie że dzieci czasem plączą bo to nie lalka że jak skończę się bawić to odłożę. Dobrze że mąż był obok bo mało nie padłam ze złości. Jakby mi sam płacz przeszkadzał a nie problem który go wywołuje.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi lubię za to, ze ładnie przybrał.

My kupujemy dady - teraz była promocja 50 zł za 128 szt. Także całkiem fajna cena. Jeszcze dwójki, ale mam zapas na dwie paczki i przechodzimy chyba na 3.

Młody dzisiaj kupy nie robił, jutro pewnie zrobi 5 ;)

domi05, Iwa81 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ