X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam pytanie czy wasze dzieci wystawiają język i czy gryzą łapki.
    Młody caly czas próbuje je zjeść, a głodny nie jest bo je cycka zaraz po butli ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Na stronie apteki doz pampersy 2 za 33 zl. 80szt.dobra cena bo taniej niz 39 zl nie widzialam nigdzie a 33 zl to.juz rewelaacja. Z ciekawosci to weszlyscie juz w 2? My ostatnia paka 1 i chyba bedzie juz 2 zakladac.

mój klocek już w sumie jedzie na 2 ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a jeszcze mam pytanie czy wasze dzieci wystawiają język i czy gryzą łapki.
    Młody caly czas próbuje je zjeść, a głodny nie jest bo je cycka zaraz po butli ;)

moja rąk nie gryzie, ale język pracuje cały czas :)

Nati - śliczny ten Twój śmieszek

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola języka nie wystawia za to rączki często cycka. Wcześniej była to oznaka głodu ale od jakiś 2 dni jak wymieniam rączkę na pierś to wypluwa. To jest chyba działanie wyciszające. Dzisiaj na przykład spała na brzuszku i w pewnym momencie zaczęła ciumkać rączkę, trwało to kilka minut po czym spała spokojnie dalej.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was maluchy śpią na brzuszkach, ja moją kładę żeby poćwiczyła trochę to jest ryku co nie miara. ;)

Nati - ja będę szczepić 6w1 w przyszłym tygodniu więc zobaczymy, mam nadzieję że obejdzie się bez gorączkowania, rozmawiałam z jedną z mam w przychodni, to mówiła że jej ani pierwszemu ani drugiemu dziecku nic nie było po tej szczepionce.

Kokoszanel - a jednak zakwalifikowali Was do darmowych pneumokoków.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam 6w1 i Martynka żadnych odczytów nie miała.
    Jezorek czasem.pracuje i rączki też od czasu do czasu trafiają do buzki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa może spróbuj położyć córcię na brzuszku na swoich kolanach. U nas ta pozycja jest hitem ostatnich dni. Córa w jednej chwili się uspokaja. Choć nie zawsze jest kolorowo i czasem też jest bunt przy leżeniu na brzuszku.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego jeszcze nie grali. Musiałam butelkę wymienić bo mi się uciagane mleko nie mieści. Z reguły udawało mi sie ze 100 ml. A teraz jest juz 200. Na jutro jedzonko jest :P.

tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 miałam dwie paczki tylko ;-)a dziś zaczynamy 3 :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampki 2 od miesiąca kończymy ta paczkę i juz 3 pójdą w ruch :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chwalę się:) Mąż z rana załapał się na pierwszy świadomy bezzębny uśmiech;)
    Mnie został już tylko wystawiony język... Ot, sprawiedliwość;)

i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tego jeszcze nie grali. Musiałam butelkę wymienić bo mi się uciagane mleko nie mieści. Z reguły udawało mi sie ze 100 ml. A teraz jest juz 200. Na jutro jedzonko jest :P.

niezle rozkrecilas ta laktacje . U mnie co 4h ledwo 20 ml. Juz raczej sie mie rozkreci. Nawet systematycznie nie sciagalam bo brakuje mi czasu

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa 200z jednego ściągnięcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:57

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, podajecie te zwiększoną dawkę wit K? Ja mojemu nie dałam 2 dni i rzeczywiście spokojniejszy i lepiej śpi. Do kiedy trzeba ją podawać?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie tez o tym myslalam ale boje sie ze będą zaparcia/wysypki i boje sie o moje cyce.
    Na razie chwytam sie kropli. Maz wczoraj podal znowu espumisan. Widze ze jest tak samo wykonczony jak ja.
    Pojechal po delicol bo stwierdził ze krzyk zaczyna sie po karmieniu. Moze laktaza pomoze.

w moczu wyszly liczne bakterie. Obmylam. Ale nie wiem... nikt nie kazal czyscic pod napletkiem bo i jak. Moze to bakterie z pod. Maz obral juz kierunek szpital ale nie pojade z kolka bo boje sie ze wroce z rota. Oprocz kkrzyków nie ma innych objawow. Lekarz go w srode badał. W poniedziałek jedzie rano pokazac te wyniki niech cos zadecyduje.

Obudzil sie rano radosny, uśmiechnięty. Dziewczyny... pierwszy raz moje dziecko bylo pogodne. Zawylam.
    Nakarmilam i zaczal sie krzyk. Siedze, spi mi na ramieniu a łzy ciekna mi same. Mam dość.. najgorsze jest to ze uspokaja sie przy noszeniu a ja z racji nniepełnosprawnosci nie moge go nosic. Czuje sie z tym okropnie. Zawsze swoja przypadłość bralam na klate. To jedyna sytuacja kiedy po prostu spadlam w dol.

Pampery uzywamy od 2 tygodni '3'. Jedynek nawet nie kupowałam.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    dziewczyny, podajecie te zwiększoną dawkę wit K? Ja mojemu nie dałam 2 dni i rzeczywiście spokojniejszy i lepiej śpi. Do kiedy trzeba ją podawać?
    Do skonczenia 3m.z.

f2wlepok51d0udm2.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    U Was maluchy śpią na brzuszkach, ja moją kładę żeby poćwiczyła trochę to jest ryku co nie miara. ;)

Nati - ja będę szczepić 6w1 w przyszłym tygodniu więc zobaczymy, mam nadzieję że obejdzie się bez gorączkowania, rozmawiałam z jedną z mam w przychodni, to mówiła że jej ani pierwszemu ani drugiemu dziecku nic nie było po tej szczepionce.

Kokoszanel - a jednak zakwalifikowali Was do darmowych pneumokoków.

tak, i pediatra sama o tym wspomniała - ja oczywiście zapomniałam się zapytać.

Kurczę mój wstał znowu z buzią obsypaną z jednej strony, nie sądzę żeby to były potówki, je w większości mm, ale może ta niewielka ilość mojego mleka wystarczyła żeby go wysypać. Co można z tym zrobić? czymś przemywać?

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U mnie tez podobne ilości, lodówka obstawiania aż pudełek do przechowywania brakuje ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Moja ma dawkę 150 ale teraz obstawiam n aż 3 dni żeby potwierdzić że moja źle znosi przyjmowanie tej witaminy

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    U mnie tez podobne ilości, lodówka obstawiania aż pudełek do przechowywania brakuje ;-)
    U mnie nie aż tak. Bi ja ściągam 3 albo 4 razy dziennie.
    Ale na 3 karmienia starcza bez problemu

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ