Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
a jeszcze mam pytanie czy wasze dzieci wystawiają język i czy gryzą łapki.
Młody caly czas próbuje je zjeść, a głodny nie jest bo je cycka zaraz po butli -
tola2014 wrote:Na stronie apteki doz pampersy 2 za 33 zl. 80szt.dobra cena bo taniej niz 39 zl nie widzialam nigdzie a 33 zl to.juz rewelaacja. Z ciekawosci to weszlyscie juz w 2? My ostatnia paka 1 i chyba bedzie juz 2 zakladac.
mój klocek już w sumie jedzie na 2 -
Baronowa_83 wrote:a jeszcze mam pytanie czy wasze dzieci wystawiają język i czy gryzą łapki.
Młody caly czas próbuje je zjeść, a głodny nie jest bo je cycka zaraz po butli
moja rąk nie gryzie, ale język pracuje cały czas
Nati - śliczny ten Twój śmieszek -
Tola języka nie wystawia za to rączki często cycka. Wcześniej była to oznaka głodu ale od jakiś 2 dni jak wymieniam rączkę na pierś to wypluwa. To jest chyba działanie wyciszające. Dzisiaj na przykład spała na brzuszku i w pewnym momencie zaczęła ciumkać rączkę, trwało to kilka minut po czym spała spokojnie dalej.
-
U Was maluchy śpią na brzuszkach, ja moją kładę żeby poćwiczyła trochę to jest ryku co nie miara.
Nati - ja będę szczepić 6w1 w przyszłym tygodniu więc zobaczymy, mam nadzieję że obejdzie się bez gorączkowania, rozmawiałam z jedną z mam w przychodni, to mówiła że jej ani pierwszemu ani drugiemu dziecku nic nie było po tej szczepionce.
Kokoszanel - a jednak zakwalifikowali Was do darmowych pneumokoków. -
Tego jeszcze nie grali. Musiałam butelkę wymienić bo mi się uciagane mleko nie mieści. Z reguły udawało mi sie ze 100 ml. A teraz jest juz 200. Na jutro jedzonko jest
.
tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Tego jeszcze nie grali. Musiałam butelkę wymienić bo mi się uciagane mleko nie mieści. Z reguły udawało mi sie ze 100 ml. A teraz jest juz 200. Na jutro jedzonko jest
.
niezle rozkrecilas ta laktacje . U mnie co 4h ledwo 20 ml. Juz raczej sie mie rozkreci. Nawet systematycznie nie sciagalam bo brakuje mi czasu
-
i.am.chappie tez o tym myslalam ale boje sie ze będą zaparcia/wysypki i boje sie o moje cyce.
Na razie chwytam sie kropli. Maz wczoraj podal znowu espumisan. Widze ze jest tak samo wykonczony jak ja.
Pojechal po delicol bo stwierdził ze krzyk zaczyna sie po karmieniu. Moze laktaza pomoze.
w moczu wyszly liczne bakterie. Obmylam. Ale nie wiem... nikt nie kazal czyscic pod napletkiem bo i jak. Moze to bakterie z pod. Maz obral juz kierunek szpital ale nie pojade z kolka bo boje sie ze wroce z rota. Oprocz kkrzyków nie ma innych objawow. Lekarz go w srode badał. W poniedziałek jedzie rano pokazac te wyniki niech cos zadecyduje.
Obudzil sie rano radosny, uśmiechnięty. Dziewczyny... pierwszy raz moje dziecko bylo pogodne. Zawylam.
Nakarmilam i zaczal sie krzyk. Siedze, spi mi na ramieniu a łzy ciekna mi same. Mam dość.. najgorsze jest to ze uspokaja sie przy noszeniu a ja z racji nniepełnosprawnosci nie moge go nosic. Czuje sie z tym okropnie. Zawsze swoja przypadłość bralam na klate. To jedyna sytuacja kiedy po prostu spadlam w dol.
Pampery uzywamy od 2 tygodni '3'. Jedynek nawet nie kupowałam. -
Iwa81 wrote:U Was maluchy śpią na brzuszkach, ja moją kładę żeby poćwiczyła trochę to jest ryku co nie miara.
Nati - ja będę szczepić 6w1 w przyszłym tygodniu więc zobaczymy, mam nadzieję że obejdzie się bez gorączkowania, rozmawiałam z jedną z mam w przychodni, to mówiła że jej ani pierwszemu ani drugiemu dziecku nic nie było po tej szczepionce.
Kokoszanel - a jednak zakwalifikowali Was do darmowych pneumokoków.
tak, i pediatra sama o tym wspomniała - ja oczywiście zapomniałam się zapytać.
Kurczę mój wstał znowu z buzią obsypaną z jednej strony, nie sądzę żeby to były potówki, je w większości mm, ale może ta niewielka ilość mojego mleka wystarczyła żeby go wysypać. Co można z tym zrobić? czymś przemywać? -
Baronowa_83 wrote:Tego jeszcze nie grali. Musiałam butelkę wymienić bo mi się uciagane mleko nie mieści. Z reguły udawało mi sie ze 100 ml. A teraz jest juz 200. Na jutro jedzonko jest
.
-
josephinka84 wrote:dziewczyny, podajecie te zwiększoną dawkę wit K? Ja mojemu nie dałam 2 dni i rzeczywiście spokojniejszy i lepiej śpi. Do kiedy trzeba ją podawać?
-
Iwa81 wrote:U mnie tez podobne ilości, lodówka obstawiania aż pudełek do przechowywania brakuje
Ale na 3 karmienia starcza bez problemu