X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie masz racje. Wiem ze bakterie moga wyjsc. Martwi mnie tylko opis 'liczne'.

Mamy gigantyczne kolki. Po espumisanie jest chwile lepiej. Dzisiaj podamy sab simplex. Wiem ze to nie krople a dawkowanie ma znaczenie... wiedzialyscie ze u nas dawka dobowa 40-80mg a niemieckie brzuszki zalecane 200-240mg?

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra powiedziała, żeby wyliczyć ile zjada ml mm i wtedy dawać brakujące ilość wit k tak aby było te 150 wg nowych norm, ale ja nie daje mimo, że mm je mało, jakoś 1.5 toku temu były inne normy i Adi ma się świetnie :-) też tak uwazam, że ktoś chciał zarobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:21

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sposób na potowki to przemycie przegotowaną woda a później lekko przecieram zasypka :-) po jednym dniu wszystko zeszło :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia szczególnie że produkuje je poki co jedna firma :)

Mysle że podobnie jest z innymi lekami... choćbyte cholerne krople na kolki.. w pl kupisz wiecej opakowań bo stężenie nizsze.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mnie wkurza jedna rzecz, nacisk na używanie emolientów, w szpitalu przy wypisie kazali tylko tego używać do kąpieli i pediatra później to samo. Kurcze jak dzieciak nie ma azs ani alergii to po jasną ch****ę go w tym kąpać i smarować, niech skóra sama produkuje warstwę lipidową. A potem się dziwią, że tyle alergików.

Negra lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A jeszcze mnie wkurza jedna rzecz, nacisk na używanie emolientów, w szpitalu przy wypisie kazali tylko tego używać do kąpieli i pediatra później to samo. Kurcze jak dzieciak nie ma azs ani alergii to po jasną ch****ę go w tym kąpać i smarować, niech skóra sama produkuje warstwę lipidową. A potem się dziwią, że tyle alergików.
    U nas nie pozwalają tym myc. Dopiero jak cos sie dzieje. Bo jak cos sie dziać to one potem nie zadzialaja.

Negra lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U nas nie pozwalają tym myc. Dopiero jak cos sie dzieje. Bo jak cos sie dziać to one potem nie zadzialaja.
    U nas podobnie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat myjemy w emolientach ale nikt nam niczego nie narzucał.

Max zwiększona dawka symetykonu i młody pogodny... nawet moja gin polecila dawkowanie niemickie
    (Mąż gastrolog)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3325d9fd1432.jpg

Agusia ;), SShape, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez naciskaja na emolienty. Rowniez jestem zdania, ze powinno sie w nich kapac dopiero w momencie wystapienia problemow ze skora.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo uslyszalam w szpitalu i w szkole rodzenia- emolint zakupić czy oilatum czy emolium i tylko w tym kapac.. A ja matka patologiczna..myje w żelu z rossmana akremu używam miejscowo tam gdzie jej się skorka troszkę zluszcza czy jest sucha.. I nic poza tym..patolodży normalnie

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym myjecie jak nie emolientami? Bo właśnie zastanawiam się czym je można zastąpić. Kupiłam płyn do kąpieli Oilatum, ale jeszcze nie używałam.

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    a czym myjecie jak nie emolientami? Bo właśnie zastanawiam się czym je można zastąpić. Kupiłam płyn do kąpieli Oilatum, ale jeszcze nie używałam.
    Żelem do wloskow i ciałka Linomag :-)

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym dziecku juz wiem, że nie ma co przesadzać z tymi emolientami, kremami itp, Adi był kapany w różnych emolientach, kremowany chyba wszystkim co było dostępne i ma lojotokowe zapalenie skóry, od 8 miesięcy myje go mydłem Bambino i raz na ruski rok czymś nawilze, Natana kapie w Oilatum bo mi został po Adim i jak skóra jest gładka to już jej nie natłuszczam żeby nie zatykac porów :-)
    Osobiście polecam kosmetyki Hipp, w ogóle po pierwszym dziecku Hipp i Lovi to moje ulubione firmy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 13:47

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płynem z Rossmana polecanym przez sroke. Do tego bepanthen w pachwiny i dupkę. I to wszystko.

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zel z pompka z babydream rossmanowy plus alantan zielony na dupkę. Na czoło krem z hippa bo tam ma taka sucha skore. Wsioooo!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Bobini, kiedyś na promocji kupiłam żel i jestem zadowolona, a kremowałam po kąpieli Linomagiem zielonym, czasem olejkiem migdałowym, ale obecnie już nie ma suchej skóry to nic nie używam. Na pupkę to jedna z trzech opcji: Nivea krem na odparzenia, Alantan zielony lub puder Nivea. Na zmianę stosuję, a czasem nic. Póki co nie było żadnych odparzeń, tylko po jednych pieluszkach dostał uczulenia - Dady "1", dwójki już są spoko, w ogóle zupełnie inaczej wyglądały te "1" i koleżanki córkę też uczuliły, a tak to mu nie robi w co robi :D

• NatiB Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy płyn do kąpieli Ziajka, taka oliwkowa konsystencja jest. Myje i natłuszcza jednoczesnie. Skóre po tym ma tak miękką i gladką, zdecydowanie lepszą niż po emolium. I do tego po kąpieli mleczko do ciała z wapniem - mega.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jutro za mnie,jade po wyniki markerow nowotworowych,mam jakis plyn przy prawym jajniku.Pojechalan z podejrzeniem wyrostka a wrocilam z być moze powazniejsza sprawa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciśnięte :) i dzieć też trzyma swe piąstki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 18:47

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wielkie zdziwienie pediatry i położnej że nie chcę używać emolientów bez wyraźnej potrzeby. Teraz potrzeba jest ale moim zdaniem skór córki wyglądała lepiej po kąpieli w krochmalu i smarowaniu olejkiem migdałowym. Kupiliśmy emolium bo akurat nic innego nie było w aptece ale słyszałam że emolium i oliatum to dwa najgorsze emolienty ale najlepiej rozreklamowane. Nie wiem do końca jak powinny działać ale ja po myciu małej mam okropnie suche dłonie. Na pupcie u nas najlepiej się sprawdza olejek migdałowy.
    Poli trzymam kciuki. I pamiętaj że podwyższony wynik nie musi jeszcze oznaczać nowotworu. Ja miałam kilkukrotnie podwyższony ca125 niż podane normy przy torbielach endometrialnych. I pamiętam ile nerw straciłam nim lekarz mi wszystko wyjaśnił.

‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ