Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
I.am.chappie masz racje. Wiem ze bakterie moga wyjsc. Martwi mnie tylko opis 'liczne'.
Mamy gigantyczne kolki. Po espumisanie jest chwile lepiej. Dzisiaj podamy sab simplex. Wiem ze to nie krople a dawkowanie ma znaczenie... wiedzialyscie ze u nas dawka dobowa 40-80mg a niemieckie brzuszki zalecane 200-240mg?
-
Moja pediatra powiedziała, żeby wyliczyć ile zjada ml mm i wtedy dawać brakujące ilość wit k tak aby było te 150 wg nowych norm, ale ja nie daje mimo, że mm je mało, jakoś 1.5 toku temu były inne normy i Adi ma się świetnie
też tak uwazam, że ktoś chciał zarobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 10:21
-
nick nieaktualnyA jeszcze mnie wkurza jedna rzecz, nacisk na używanie emolientów, w szpitalu przy wypisie kazali tylko tego używać do kąpieli i pediatra później to samo. Kurcze jak dzieciak nie ma azs ani alergii to po jasną ch****ę go w tym kąpać i smarować, niech skóra sama produkuje warstwę lipidową. A potem się dziwią, że tyle alergików.
Negra lubi tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:A jeszcze mnie wkurza jedna rzecz, nacisk na używanie emolientów, w szpitalu przy wypisie kazali tylko tego używać do kąpieli i pediatra później to samo. Kurcze jak dzieciak nie ma azs ani alergii to po jasną ch****ę go w tym kąpać i smarować, niech skóra sama produkuje warstwę lipidową. A potem się dziwią, że tyle alergików.
Negra lubi tę wiadomość
-
My akurat myjemy w emolientach ale nikt nam niczego nie narzucał.
Max zwiększona dawka symetykonu i młody pogodny... nawet moja gin polecila dawkowanie niemickie
(Mąż gastrolog)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3325d9fd1432.jpgAgusia ;), SShape, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
To samo uslyszalam w szpitalu i w szkole rodzenia- emolint zakupić czy oilatum czy emolium i tylko w tym kapac.. A ja matka patologiczna..myje w żelu z rossmana akremu używam miejscowo tam gdzie jej się skorka troszkę zluszcza czy jest sucha.. I nic poza tym..patolodży normalnie
-
Ja po pierwszym dziecku juz wiem, że nie ma co przesadzać z tymi emolientami, kremami itp, Adi był kapany w różnych emolientach, kremowany chyba wszystkim co było dostępne i ma lojotokowe zapalenie skóry, od 8 miesięcy myje go mydłem Bambino i raz na ruski rok czymś nawilze, Natana kapie w Oilatum bo mi został po Adim i jak skóra jest gładka to już jej nie natłuszczam żeby nie zatykac porów
Osobiście polecam kosmetyki Hipp, w ogóle po pierwszym dziecku Hipp i Lovi to moje ulubione firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 13:47
-
Płynem z Rossmana polecanym przez sroke. Do tego bepanthen w pachwiny i dupkę. I to wszystko.
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa używam Bobini, kiedyś na promocji kupiłam żel i jestem zadowolona, a kremowałam po kąpieli Linomagiem zielonym, czasem olejkiem migdałowym, ale obecnie już nie ma suchej skóry to nic nie używam. Na pupkę to jedna z trzech opcji: Nivea krem na odparzenia, Alantan zielony lub puder Nivea. Na zmianę stosuję, a czasem nic. Póki co nie było żadnych odparzeń, tylko po jednych pieluszkach dostał uczulenia - Dady "1", dwójki już są spoko, w ogóle zupełnie inaczej wyglądały te "1" i koleżanki córkę też uczuliły, a tak to mu nie robi w co robi
-
My używamy płyn do kąpieli Ziajka, taka oliwkowa konsystencja jest. Myje i natłuszcza jednoczesnie. Skóre po tym ma tak miękką i gladką, zdecydowanie lepszą niż po emolium. I do tego po kąpieli mleczko do ciała z wapniem - mega.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-
U nas też wielkie zdziwienie pediatry i położnej że nie chcę używać emolientów bez wyraźnej potrzeby. Teraz potrzeba jest ale moim zdaniem skór córki wyglądała lepiej po kąpieli w krochmalu i smarowaniu olejkiem migdałowym. Kupiliśmy emolium bo akurat nic innego nie było w aptece ale słyszałam że emolium i oliatum to dwa najgorsze emolienty ale najlepiej rozreklamowane. Nie wiem do końca jak powinny działać ale ja po myciu małej mam okropnie suche dłonie. Na pupcie u nas najlepiej się sprawdza olejek migdałowy.
Poli trzymam kciuki. I pamiętaj że podwyższony wynik nie musi jeszcze oznaczać nowotworu. Ja miałam kilkukrotnie podwyższony ca125 niż podane normy przy torbielach endometrialnych. I pamiętam ile nerw straciłam nim lekarz mi wszystko wyjaśnił.