X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny mamy ogromny problem z jedzeniem... może któraś ma podobnie?
    Niecały miesiąc temu a Dominik zjadał ładnie 100-130 czyli tyle ile powinien, jakieś dwa tygodnie temu zwolnił i zjadał po 70-100, pediatra stwierdziła że tak bywa, że dzieci są różne, że my też nie zawsze tyle samo jemy. No i ok, ale teraz z dnia na dzień mały znowu je coraz mniej, wmusza w siebie 40/50 do max 80, jemy praktycznie na siłę prawie godzinę, z kilkoma przerwami, odbiciami, wierceniem, wyrywaniem, wypluwaniem butelki, kręceniem, itd... A jak mu już w trakcie zabiorę tą butelkę jak nie pije żeby zrobić mu chwilkę przerwy to po kilku sekundach krzyk i przysysa się do butelki choćby cały dzień nie jadł... pociągnie trzy razy i zabawa od nowa, przestaje pić wyrywa się wierci, krzywi... no koszmar... Nie jada też jakoś częściej bo domaga się co 2,5 po nawet 4 godziny, a w nocy jeszcze rzadziej...
    Jutro idziemy do pediatry niech coś zaradzi... boję się że nam przestanie jeść... ja byłam strasznym niejadkiem jak byłam mała piłam po 30-40, a mąż w wieku 2 miesięcy całkiem przestał pić mleko... i boję się że z małym też tak będzie bo wszystko ku temu zmierza... Może któraś jest w podobnej sytuacji? RATUNKU...!

U nas jest tak samo. wczesniej zjadal 120 ml/130 a teraz 100 ml czasem 60 ml nawet i 40 sie zdarzylo. przybiera na wadze, w 2 dni 110 g. lekarz mowil, ze wszytsko ok.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Martynka też od 2 dni tak średnio z jedzeniem wcześniej jadła po 120 teraz 90 100 różnie ale też się wierci do odbicia ja daje i mozolnie to idzie. Może to faktycznie kolejny skok.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Władek je co co 3 h po 90. Ale zaczął sobie robić już długą przerwę nocną.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal marze o jakiejś dłuższej przerwie w nocy. Karmie piersią i w sumie okazuje się ze w nocy co 2.5 godziny. Z dnia na dzień mam coraz mnie sił ale jeszcze trochę :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klosia moja tez na cycku, a w nocy robi przerwe kolo 4, a nawet kilka razy 5h

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też tyle krzyczą? Bo Dżordż albo śpi albo się drze...

Byłam na kontroli. Z zalecenia dr krysi 'bzykaj się, pływaj i ćwicz'. Mówiła tez żebym nosiła pas kilka godzin. I na założenie wkladki czekamy do okresu. Jeśli nie pojawi się do września to mi go wywoł. Chce mi ją założyć fizjologicznie a nie teraz 'na surowo'.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Klosia moja tez na cycku, a w nocy robi przerwe kolo 4, a nawet kilka razy 5h

Moja też ale ja wtedy karmię ją na śpiocha. Raz mi się zdarzyło że nie obudziła się całą noc a były dwa karmienia i przewijanie :D ale to raz ;)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Misiu tez na cycku, ale ja go nie budze do karmienia. Wczoraj zjadl o 20 a potem o 3 :-) nastepne karmienie bylo o 7. W dzien je co 3h. Nie wiem ile wazy, ale sadzac po rosnacej w oczach buzi i faldach to za malo jedzonka nie ma :-P

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluseczka tez. raz probowalam ja obudzic. otworzyla jedno oko, skrzywila sie i zasnela znowu. a karmieinie na spiocha- zaciska usta i tyle. wiec juz pozniej nie probowalam :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus zje o 22.30 czasem 23.30 i kolejne karmienie kolo 6 czasem 7. Dzisz racji meczu poprzestawialo sie wiec moze dluzej pospi. Nie budze go na karmienie w nocy. Przybiera na wadze wiec sie nie spinam. Tez musze sie wyspac :p
    Maz mnie dzis tak wq. Oczywiscie o tesciowa poszlo . Mam dosc juz tego mamisynka. Caly czas straszy mnie rozwodem jesli nid zmienie stosunku do niej. Obraczke zdjal i mi ja dal. Schowalam ja w materacu zeby nie znazl. Ciekawe czy sie upomni o nia. Powiem ze wyrzucilam przez balkon . Oddal wiec byla mu niepotrzebna. Ale pewnie nie upomni sie ja glupia tak sobie mysle...

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny miała któraś z Was albo z Waszych znajomych do czynienia z poduszką head care? Moje uparte dziecko upodobało sobie spanie na wznak z główką w lewą stronę. Jeszcze do niedawna spał raz na jednym raz na drugim boku a teraz nawet mimo podpierania pozwijanymi kocami nic to nie daje bo zsuwa się tak nisko byle położyć się w ulubionej pozycji. Przez to zauważyłam że główka zaczyna mu się robić płaska z jednej strony ;/ W ciągu dnia pięknie leży na brzuszku, a jak jest noszony to głowa kręci mu się we wszystkie strony i nie ma problemu żeby podczas zabawy odwracał ją na prawą stronę. W nocy nie jestem w stanie go cały czas pilnować i tak sobie myślę ze może ta poduszka była by dobrym rozwiązaniem, tania niestety nie jest ale gdyby rzeczywiście miała pomóc to zamówię..

Co do bioderek u mnie lekarz też powiedział, ze wszystko ok ale żebym profilaktycznie dokładała mu jeszcze pieluchę tetrową.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zaprosilabym do domu rehabilitanta albo fizjoterapeutę - bedzie taniej. Zawsze lepiej cos naturalnie, niż wymuszać

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to się załamuję, dlaczego mój mały nie robi sobie dłuższej przerwy w nocy :/ jest karmienie po kąpieli ok. 20, potem o 1, a potem o 6 (ale nie śpi od 5 i sobie gmera ze smoczkiem), a w dzień co 3,5-4 h, a też marzę żeby się wyspać. Już nawet po 15 nie daję mu spać i go co chwilę wybudzam, więc popołudniem mam jeden wielki ryk, ale bez skutku. Znowu mnie babyblues dopada. Szkoda, że nie mam nikogo do pomocy, bo sami z mężem się nim zajmujemy, gdyby chociaż ktoś wziął go na 2h na spacer, to bym trochę odpoczęła, ale nic, nikt nie powiedział, że będzie łatwo...

• Guem Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie myślę że twój synek całkiem ładnie śpi w nocy. My usypiamy Tole 20-21 i pierwsza pobudka jest ok 2 następna przed 5 i ostatnio udaje się ją jeszcze uśpić do 7. W dzień są kilkunastominutowe drzemki i dłuższy sen 11-13. Choć ostatnie kilka dni zasypia w dzień tylko na brzuchu więc ja i tak nic nie mogę zrobić bo muszę ją obserwować. Doskonale cię rozumiem, my z mężem też jesteśmy zupełnie sami. We wtorek poszliśmy na obiad do restauracji i oczywiście jedliśmy na raty żeby każde mogło chociaż spróbować ciepłego dania. Marzy mi się kino czy choćby poleżenie na kanapie bez nasłuchiwania czy mała się nie budzi ale myślę że i tak nawet gdyby ktoś zaoferował mi pomoc przy popilnowaniu córki to nie byłabym jeszcze gotowa na zostawienie jej. Jak do po tej pory tylko dwa razy wyszłam na dłuższe (2 godziny) zakupy sama.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Jak Was czytam to się załamuję, dlaczego mój mały nie robi sobie dłuższej przerwy w nocy :/ jest karmienie po kąpieli ok. 20, potem o 1, a potem o 6 (ale nie śpi od 5 i sobie gmera ze smoczkiem), a w dzień co 3,5-4 h, a też marzę żeby się wyspać. Już nawet po 15 nie daję mu spać i go co chwilę wybudzam, więc popołudniem mam jeden wielki ryk, ale bez skutku. Znowu mnie babyblues dopada. Szkoda, że nie mam nikogo do pomocy, bo sami z mężem się nim zajmujemy, gdyby chociaż ktoś wziął go na 2h na spacer, to bym trochę odpoczęła, ale nic, nikt nie powiedział, że będzie łatwo...
    U mnie tak samo nikogo do pomocy mąż cały dzień w pracy a ja czasem siedzę i sobie płacze. Ale daje rade bo musze ! I chce :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Moja też ale ja wtedy karmię ją na śpiocha. Raz mi się zdarzyło że nie obudziła się całą noc a były dwa karmienia i przewijanie :D ale to raz ;)

u mnie tak samo żeby wydłużyć Małej spanie, karmię i nie zmieniam pieluchy w wtedy ciągiem śpi, tj wczoraj dała mamie pospać ponad 5h.
    Tym bardziej że musiało mmie zawiać, i lewy cycek jak kamień bolał, dreszcze, gorączka 37,5 st , ale żeby nic się nie rozkręciło szybka akcja paracetamol, ciepła kąpiel, kapusta i tak kilka razy i dzisiaj o niebo lepiej :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    ale przecież w nocy je co 5 h to jest mega przerwa. Jak mój w nocy przesypia 5 h to jestem już mega happy.
    Niech go mąż weźmie na 2 h. a ty sobie odpocznij

i.am.chappie lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chappie, Baronowa ma rację - 5h regularnie - marzenie ;)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Moj synus zje o 22.30 czasem 23.30 i kolejne karmienie kolo 6 czasem 7. Dzisz racji meczu poprzestawialo sie wiec moze dluzej pospi. Nie budze go na karmienie w nocy. Przybiera na wadze wiec sie nie spinam. Tez musze sie wyspac :p
    Maz mnie dzis tak wq. Oczywiscie o tesciowa poszlo . Mam dosc juz tego mamisynka. Caly czas straszy mnie rozwodem jesli nid zmienie stosunku do niej. Obraczke zdjal i mi ja dal. Schowalam ja w materacu zeby nie znazl. Ciekawe czy sie upomni o nia. Powiem ze wyrzucilam przez balkon . Oddal wiec byla mu niepotrzebna. Ale pewnie nie upomni sie ja glupia tak sobie mysle...
    Oj tola nie przesadzaj z tym rozwodem. Dziecko wszystko zmienia tylko my nie potrafimy się czasami w miarę szybko przestawić i dostosować do niego z tego wynikają te niesnaski. Ciągle też mam w głowie kino,beztroski pobyt nad jeziorem i kapiellub opalanko na plazy i słuchanie szumu fal,wypad do restauracji,wyjście na piwko że znajomymi-tego już nie ma.Trzeba się mega przestawić-teraz ten mały człowieczek wyznacza nam rytm dnia i z tego czerpać radości garściami. Mnie też dopadają często te trudne chwile-bezradnosci dziś mąż idzie z kumplami z pracy opijac awans,a ja no cóż.....ale też sobie gdzieś wyjdę sama muszę tylko koleżanki skrzyknac bo musi być sprawiedliwość ,ale on tak jak ja na pewno poradzi dobie z opieką nad mała. Więc Tolunia nie martw sie,ściskam kciuki żeby zatrybilo między wami i żebyście znaleźli drogę do porozumienia i czerpał radość z bycia rodzicami ale też dbali o siebie nawzajem o swoje radości i wsparcie w trudnych chwilach.
    Dziewczyny moja Martynka jest niereformowalna czy jej dam jeść o 22:30 czy o 20:30 to i tak się budzi ok 2-3.Wiec jedna przerwa w nocy i budzi die nad ranem koło 6.Nie narzekam bk wiem że inni mają gorzej.
    Przez to że męża dziś nie ma po południu chyba pojadę sobie do rodziców z mama botwinke gotować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 12:23

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę za Waszą radą, jutro lub w niedzielę szoping :-D a małż sobie poradzi jak to ojciec z synem :-D

JustyśM, SShape, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ