X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek dziś też ma jazdę na jedzenie, co 2-2,5 h, a wciąga różnie, od 60 do 120 z butli.
    Byłoby złote dziecko gdyby na świt nie przypadały jego stękania na bąki... nocka fajna, a nad ranem zaczyna jęki i stęki, prężenia. Czasem jest z tego kupa, czasem nie.

Mi do wagi sprzed brakuje 5 kg, ale ja praktycznie nie karmię piersią, no i jem jak w ciąży... a trzeba by się zacząć ograniczać ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko u nas nad ranem jest to samo ;) czytając wpisy stwierdzam że wszystkie dzieci są takie same, płacze, kolki wysypki bąki i kupy i co byśmy nie robiły, czego nie jadły i czym nie smarowały, nie unikniemy tego!

KokoszaNell, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalismy enterol i.... podobno moze tak robić. No sama nie wiem. Badała go bardzo dlugo. Kazala jeść mi normalnie z wylaczeniem slodkiego, wzdymającego i smażonego. Młody waży 4760 (ur3180). Zdrowy silnyi fajny chłopak. A mnie.kupy dalej martwią. No zobaczymy.

wzięliśmy recepte na pneumo -260zl jedna dawka. Placiłyście podobnie?

f2wlepok51d0udm2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Dostalismy enterol i.... podobno moze tak robić. No sama nie wiem. Badała go bardzo dlugo. Kazala jeść mi normalnie z wylaczeniem slodkiego, wzdymającego i smażonego. Młody waży 4760 (ur3180). Zdrowy silnyi fajny chłopak. A mnie.kupy dalej martwią. No zobaczymy.

wzięliśmy recepte na pneumo -260zl jedna dawka. Placiłyście podobnie?

Trzymam kciuki, żeby kolka nie wróciła:) Niby każdy mówi jeść normalnie a później się okazuje, że byle ogórek powoduje bole brzucha:(

Ja będę płacić za szczepionki bezpośrednio w przychodni, ale z tego co się orientuje to tez 260zl.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Trzymam kciuki, żeby kolka nie wróciła:) Niby każdy mówi jeść normalnie a później się okazuje, że byle ogórek powoduje bole brzucha:(

Ja będę płacić za szczepionki bezpośrednio w przychodni, ale z tego co się orientuje to tez 260zl.

Dzięki:) przez godzine mam 4 kupy.. 3 malutkie, jedna normalna. Nie wiem czy to takie fizjologiczne:/

U nas lezy w aptece przy przuchodni. W dniu sszczepienia odbieramy.

aaa ogórka odradzała bo ogór przyjmie kazdą chemię. Pomidor sie zepsuje a ogórekjak gąbka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 16:25

SShape lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co wazne, mamy całkowicie odstawić wit k

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    A i co wazne, mamy całkowicie odstawić wit k
    Czemu?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Czemu?
    Młody dostaje tą wiekszą dawke. Raz ze na oleju palmowym a dwa, część dzieci zle znosi wit k.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    To moze właśnie inna przyczyna była, u nas to Misiek robił kupy po 15 dziennie i już się krew pojawiała!

wogóle od początku jak był na bebilonie mało mi przybierał i źle trawił mleko bo wiecznie białe grudki były w kupie !

Ale powiem ze przejscie z dobrego mleka na Nutramigen to jest ALA wyzwanie :P jak by nie moja mama pewnie bym w psychiatryku wyladowała :P :P
    Mikołaj był uparty i ja też !!!! ale ona czasami przejmował inicjatywe :P

Czyli to cecha Mikolaji heh :) nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale po tym mleku bez laktozowym ( enfamil o lac) jest lepiej. Teraz nawet na brzuchu zasnal! Szok. Generalnie łatwiej zasypia kupy juz nie są kwasne nie gniecie się tak i jak je to nie słychać tego przelewania się w brzuchu. Mam nadzieje ze będzie tak dalej. Byliśmy wczoraj na usg i musimy więcej na brzuchu leżeć a on nie lubi no ale jak mus to mus wiec polozylam podenerwowal się chwile i usnal :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley u Toli dokladnie takie same dolegliwości brzuszkowo-kupkowe jak opisałaś u swojego synka. U nas dodatkowo wysypka więc podobno wszystko wskazuje na alergię. Po odstawieniu mleka widzę lekką poprawę jeśli chodzi o kupki choć i tak zmieniam pieluchę w dzień max co 2 godziny z czego dwie kupki są takie po pachy ale nie jest to już sama woda jak było w ubiegłym tygodniu. Mała nie jest odwodniona więc na razie pediatra kazała tylko dbać o dietę i obserwować (czym doprowadziła mnie niemal do szalu bo jak czekać kiedy dziecko cierpi). Ale jak napisałaś o tej witaminie to tak rozmawialiśmy z mężem że problemy zaczęły się właśnie wraz z wprowadzeniem Wit k. Wasz pediatra mówił że to może być spowodowane Wit k? My też podajemy tą większą dawkę.

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny te karmiace mm. Co robicie gdy Wasze dzieci chca jesc czesciej niz 3h. Podobno mm mozna co 3h daeac. To co mam zrobic jak synek sie drze i chce czesciej. Tyle,ze np po 1,5h zazyczy sobie 40ml a potem po 2hjest glodny. Wszystko mu sie rozregulowalo.

Mój tez tak mial lekarka powiedziała ze mona częściej ze trzeba się starac co 3h ale jak się nie da to mam go nie glodzic bo każde dziecko jest inne. Możesz dodawac nutriton do mleka żeby zagescic i było dłużej w brzuchu - my dodajemy na ulewanie.

Mikolaj zaczal jeść po 150 ale je rzadziej co 4h a czasem zdarzy mu się 5h także mu daje chociaz według norm powinien jesc 120 ale przecież jak jest głodny to mam w dupie wytyczne :p

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waży 5120 :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas tez brzuszkowe problemy zaczęły się w tym samym czasie co wit K...

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem dokładnie.co więcej! Powiedziala ze to jakaś glupia moda na wit k bo kiedys sie nie dawało.
    A co do diety. Kazala unikać nabiału. Nie wyeliminować. Mam wrażenie ze po enterolu jakaś gęstrza ta kupa. I smierdzi mi dziecko drozdzami.

u nas tez odkąd podajemy k jest gorzej i gorzej...

f2wlepok51d0udm2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny czy zaczelyscie już aktywność fizyczną-szczególnie te po cc?Ja przedwczoraj byłam biegać zrobiłam z 5km-dzis umieram-chyba przesadziłem w środku wszystko mnie boli-kości miednicy i kolana również. Cholera-tak już bym chciała popracować nad sobą,a tu dupa organizm mi odmawia.Najgorsze jest to że to nie są zakwasy-bo jak by to były one olala bym ból i dziś znowu poszła biegac (miałam zbliżenie co 2 dni).Jak długo jeszcze będę czekać......
    Pozostaje mi noszenie pasa narazie-tak jskie miałam wcześniej za 30zl ale jest w porzadku 2regulacje naciagniecia bo jeszcze pasy joczne posiada.

Justyś jesteś mega:) 5km tak na początek? wow.
    ja gdzieś czytałam, że po cc to można zacząć raczej po 8 tyg i to od marszobiegów 2min/1min, żeby się właśnie nie przeciążyć. Też już się nie mogę doczekać, ale raz, że są upały, dwa że chce poczekać do połowy lipca, a trzy, że mnie szew trochę pobolewa z jednej strony i się boję biegać;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze dzieci jedza teraz czesciej? Bo moja córeczka max co 2 godz albo czesciej i robi dużo kup w ciagu dnia 5 duzych i do tego mniejsze. Kazda zmiana pieluchy... też to macie? Nie wiem czy wynika to tego że wiecej je w upal czy co. Duzo też płacze chociaż nie wyglada jakby ja brzuszek bolał.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. My dziś byliśmy na bioderkach i wszystko ok. mały waży już 5450 (urodził się 3600) na samym cycku, ale dziś zauważyłam u Niego śluz w kupce, kupki robi co 2 dzień (2 zazwyczaj). Martwi mnie ten śluz;/ wysypki nie ma, ale widzę, że czasem go brzuch pobolewa i gazy też ma.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Justyś jesteś mega:) 5km tak na początek? wow.
    ja gdzieś czytałam, że po cc to można zacząć raczej po 8 tyg i to od marszobiegów 2min/1min, żeby się właśnie nie przeciążyć. Też już się nie mogę doczekać, ale raz, że są upały, dwa że chce poczekać do połowy lipca, a trzy, że mnie szew trochę pobolewa z jednej strony i się boję biegać;)
    Dzieki Sshape ale teraz się boje cokolwiek zrobić bo uzmysłowilam sobie ze to nie tylko skórka jest przecieta ale też wszystko w środku-mięśnie i macica (mam tam podobno niemałą blizna wdzidziałam na usg).Więc nie wiem kiedy ponowie pobiegne bo ja jestem taka ze nie lubie tak stopniowo-jak już biegnę na maxa- jakiś cel wytycze i jazda... więc mam mały problem.
    A jeszcze jedno pomijam fakt że po tych 5 km tego samego wieczoru pobawilismy się z mężem w sexy (pierwsze po porodzie)jeszcze bez zabezpieczenia hehe ale już mam tabletki kupione czekam tylko na pierwszy dzień miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 23:20

SShape lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A jak Wasze dzieci jedza teraz czesciej? Bo moja córeczka max co 2 godz albo czesciej i robi dużo kup w ciagu dnia 5 duzych i do tego mniejsze. Kazda zmiana pieluchy... też to macie? Nie wiem czy wynika to tego że wiecej je w upal czy co. Duzo też płacze chociaż nie wyglada jakby ja brzuszek bolał.
    Ja sobie to tłumaczę upalem, moja tak samo więc myślę że poprostu chce jej się pić.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa urodzilysmy tego samego dnia :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ