X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj smok to odciagnietego wypije 150 ml, ale to po tej nocnej,najdluzszej przerwie. Ma 6 tygodni.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj smok to odciagnietego wypije 150 ml, ale to po tej nocnej,najdluzszej przerwie. Ma 6 tygodni.[/QUOTE

I ulewa mu sie po takiej ilosci? Moj jaak zje na raz 130 ml to tak chlusnie na metr!

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które szczepiły na Rota, który preparat wybrałyście ?

tola2014 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poważny bąk ;)
    mam prośbę o nie cytowanie, bo później usunę fotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:07

tola2014, klaudia1534, pasia27 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj smok to odciagnietego wypije 150 ml, ale to po tej nocnej,najdluzszej przerwie. Ma 6 tygodni.

wow! mój dziś wsunął najpierw 90tkę, a później jeszcze 2x30 ml. I to 2,5 godz po wcześniejszym jedzonku... Średnio je od 90 do 120. Chociaż od wczoraj domaga się jedzenia częściej, nie wiem co w dziecia wstąpiło, ale po dwóch godzinach mamy łapki w buzię i wściek

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Patrycja24 wrote:
    Moj smok to odciagnietego wypije 150 ml, ale to po tej nocnej,najdluzszej przerwie. Ma 6 tygodni.[/QUOTE

I ulewa mu sie po takiej ilosci? Moj jaak zje na raz 130 ml to tak chlusnie na metr!
    Nie ulewa mu sie. Czesciej zdarza mu sie to po cycu. On juz w szpitalu po urodzeniu zjadal czasem 90 ml. Ale waga urodzeniowa 4420 wiec i jest co zapelniac ;-)

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym spia Wasze dzieci w nicy? Rozki spiworki? Moj od wczoraj w spiworku ale boje sie ,ze przewroci glowe na wznak. Jak ja zabezpieczyc? Malo zawalu w nocy nie dostaje jak sie budze I nerwowo sprawdzam czy oddycha. Myslalam,ze to minie a mam tak od pierwszych dni..

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    W czym spia Wasze dzieci w nicy? Rozki spiworki? Moj od wczoraj w spiworku ale boje sie ,ze przewroci glowe na wznak. Jak ja zabezpieczyc? Malo zawalu w nocy nie dostaje jak sie budze I nerwowo sprawdzam czy oddycha. Myslalam,ze to minie a mam tak od pierwszych dni..

moja w kołysce pod kocykiem, na Naszym łóżkiem pod kołdrą,
    ona nie lubi być skrępowana, ręce do góry i wtedy jest szczęśliwa :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    moja w kołysce pod kocykiem, na Naszym łóżkiem pod kołdrą,
    ona nie lubi być skrępowana, ręce do góry i wtedy jest szczęśliwa :)

No wlasnie ja,sie boje,ze kocyk naciagnie sobie na twarz a do lozka naszego nie dajemy bo maz moglby przygniesc makuszka nieswiadomie. Nie soi czujnie jak ja

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    No wlasnie ja,sie boje,ze kocyk naciagnie sobie na twarz a do lozka naszego nie dajemy bo maz moglby przygniesc makuszka nieswiadomie. Nie soi czujnie jak ja

dlatego u Nas jest tak że to ja śpię w środku , mała z brzegu zabezpieczona, na szczęście łóżko duże :), a czasami się zdarza że koc sobie podciągnie, ale bardzo rzadko, poza tym jest przykrywana minky, on jest dość sztywny więc nawet jak się nakryje to ma tam tlen :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki macie balsam z filtrem? 30 50 czy jakis wyzszy?

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój śpi w tuliku lub śpiworku, nie nakrywam niczym. My mamy łóżeczko dostawne, więc prawie jakby spał z nami, a nie martwię się że ktoś go przygniecie. Dodatkowo z nami śpi nasz pies, tak, wiem, fuj i zarazki, ale to nasz psi synek i nie da rady inaczej :p i on mógłby wleźć na Tymka. Do łózeczka się nie pakuje, zresztą ja stanowię naturalną przeszkodę, a jakby 12 kg chciało przeze mnie przeleźć to poczuję z pewnością.

tola, ja mam 50tkę

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Jaki macie balsam z filtrem? 30 50 czy jakis wyzszy?

ja nie używam póki co, żeby młoda łapała wit D tak mi poradziła położna,
    buda w wózku chroni twarz i rączki przed słońcem, a nóżki łapią słońce,
    a jak jest zbyt mocne to przykrywam je pieluszką, ale staram się żeby wózek stał nie na słońcu,

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filtr 30ziajka od 1go dnia kupilamsle czeka jakiegoś wypadu w plener to wtedy a tak to nic nie uzywam
    Śpi pod kocem ale ja to tak robię ze składam koc klade na łóżeczku na to mala i ja przykrywa koc max do klp(bo reszt pod nią) wiec jedyna opcja to ze skopie go z siebie . A jak u nas to nasza koldra i wtedy ja przytulamwiec kontroluje ale ona raczej lapki przy glowie trzyma a nogami przebuera;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:14

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby synu spał z nami to pewnie wyglądało by to tak ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42e2c739abee.jpg

Iwa81, tola2014, aaaguchaaa, Patrycja24 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze dzieciątka też mają ciemniejsze (jasno brązowe) końców paluszków u rąk?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Tola Toruniem Cie bo też tak.mam jak się budzę to od razu sprawdzam czy oddychać schizuje niesamowicie. Przykrywam ja kocykiem mam spiworki ale jakoś mi to niewygodne.Codziennie po kąpieli kładę mała do łóżeczka i ładnie zasypia dziś coś jej strzelili fo głowy i zaczęła płakać mąż położył ja go nas do łóżka i dalej płakała. Wzięłam ja na rece przykrylam policzek i czoło pieluszka bambusowa i usunęła-moja cwaniak bestyjka hehe

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc fajnie sie zasypia jak sie ucho przykryje tak ktos mi mówił ze wtedy cieplej i szybciej muli na Se. Nie wiem nie próbowałam bo moja Majka to działa lepiej niż niejeden nasenny lek jak śpi obok

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia przytulona do pieluszki ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nasz synek śpi pod kocem raz cieńszym a raz grubszym zależy od temperatury, a jak były te okropne upały to przykrywałam go franelką. U nas są marne szanse żeby Kacper spał na bokach, choćbym go nie wiem jak popodkładała to tak się zsunie że i tak śpi na wznak. :) Na szczęście u nas nie ma problemu z ulewaniem więc śpię spokojniej..

Krem z filtrem mamy 30 ziajke, ale przyznam szczerze że jeszcze nie używałam :P

josephinka nie zauważyłam.

Ostatnio zczaiłam, że lepiej i szybciej zasypia jak mu robię taki luźny "szal" z pieluszki :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ