Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O dziewczyny dobrze ze piszecie o gaciach. Za 2 tyg mam wesele.. musze cos zrobić z brzuchem.
Wasze żuki tez tak przybierają? Miłosz przez 6 tygodni ponad 2kg. Sprawdzałam to moja Gosia lekko ponad kg... kolosalna różnica między dziecmi...
jutro mamy szczepienie. 4 wklucia. Normalne plus pneumo. Resztę nasza pediatra odradzala. Kiedy zapytalam o meningo spojrzała na mnie,skrzywila sie i tylko pokręciła glową. To stara dr. Wkurza mnie czasami ale ufam jej. Najbardziej wnerwiającą ma srodowiskową. I zawsze jest w godzinach dzieci zdrowych. Sama dr jest spoko.
mamy chlopcow jak pielegnujecie napletek? Czy wcale ? Bo u nas jakoś poradzenie sie kogoś umknęło..NatiB lubi tę wiadomość
-
Liley, u nas 6 kg jest już, (urodzeniowa 3,630) jest klocek troche.
I problem mam teraz - w sobote jade na uczelnie pare spraw załatwić i musze na przynajmniej 4, 5h zostawic malego z moją mamą i nie mam pojecia ile pokarmu odciągnąć... Ile takie 2 miesieczne dziecko moze wypijac jednorazowo przy karmieniu? Bo w ogole nie mam pomysłuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:24
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nati ja jak musze wyjść to robię tak: na noc pije piwo (0.5 proc albo bawaria 0.0) w nocy karmie z jednej piersi (u mnie akuray lewa - ccięta po guzie i mam w niej mniej mleka). Po tym nocnym popijam wodę. Prawa rano napuchnieta jak baranie jaja i tym sposobem mam 150ml lekko.
Ewentualnie w rossmannie (kupiwalam w naszym vivo więc są) za ok 3 zl saszetka bebilonu. Wychodzi z niej 200ml. Z braku laku podaje mm bo miałam juz kryzys
Podaje z moim mlekiem leki - mieszam z 30 ml. Zawsze dopija. Podejrzewam ze sete wypija lekko. -
Z tym napletkiem miałam pytać położnej ale co przyszla to zapomniałam. Jutro pewnie tez mi umknie u pediatry. A do położnej juz z pierdołą nie bede dzwonić. Na odchodne mi powiedziala 'jesteś tak oczytana ze niczego cie nie nauczyłam". To glupio mi sie zrobiło...
-
No właśnie jedni mówią odciągać, drudzy nic nie robić i bądź tu mądry.
z dziewczynką faktycznie więcej roboty. Córka ostatnio obserwowała mnie jak sie mylam. Zabila mnie pytaniem 'mamuś masz tam ucho? Oszalałaś?' Tak więc..NatiB, KokoszaNell, pasia27 lubią tę wiadomość
-
NatiB mój synek zjada 100-110 mojego mleka, bo ja odciągam laktatorem. Powinnaś mieć odciągnięte gdzieś ze 240ml i na dwa razy powinno wystarczyć. Albo kup modyfikowane.
Co do siusiaka, mi położna mówiła, żeby nic tam nie odciągać.
A te które szczepiły na rota, to oddzielnie czy razem ze szczepionką 5w1 lub 6w1?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:20
-
To zostawie z 400 i powinno wystarczyc na te kilka h na pewno... I dodatkowo kupie to mm w razie W, chociaz jesli on wypije to 400 to ja sie poddaje i stwierdze ze urodzilam cielaczkaBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Dzis byłam u rodzinnego odnośnie szczepień. My rota +infanrix na jednej a pneumo po 2tyg. Mowila ze rodzice robią rozn i e jedni rozdzielają inni na jednej wizycie wszystko. Ja wole rozdzielić bo to combo jednak jest.no i musze w aptece zrobic zapasy. Paracetamol jakis czy cos w razie zeby bylo.. Boje sie tych szczepień no ale nie wyobrażam sobie nie szczepić.
P.s. Moj dzień jest niesamowity.. Dzis rano (przed 6) jak zwykle stękanie nabaki to ja hyc nabrzuch -zaraz petarda za petarda a ze pora karmienia to ja zaraz na boczek podlozylam pieluchę wyjmuje pierś a ona w międzyczasie smutnie zakwilila niezadowolona ze zabealamz brzucha zabralami machnela reka tak w przód i tym - zaczela sie bujać wiecmocniejszy zamach i hyc na brzuch.. Skomentowala to slodkim hyhyyy i uśmiech od ucha do ucha. Myślałam ze padnę!pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarzenka06 wrote:NatiB mój synek zjada 100-110 mojego mleka, bo ja odciągam laktatorem. Powinnaś mieć odciągnięte gdzieś ze 240ml i na dwa razy powinno wystarczyć. Albo kup modyfikowane.
Co do siusiaka, mi położna mówiła, żeby nic tam nie odciągać.
A te które szczepiły na rota, to oddzielnie czy razem ze szczepionką 5w1 lub 6w1?
co ile godzin sciagasz i ile ml?
W jakim odstepie czasowym podaje sie kolejna dawke rota? -
nick nieaktualny
-
Liley wrote:O dziewczyny dobrze ze piszecie o gaciach. Za 2 tyg mam wesele.. musze cos zrobić z brzuchem.
Wasze żuki tez tak przybierają? Miłosz przez 6 tygodni ponad 2kg. Sprawdzałam to moja Gosia lekko ponad kg... kolosalna różnica między dziecmi...
jutro mamy szczepienie. 4 wklucia. Normalne plus pneumo. Resztę nasza pediatra odradzala. Kiedy zapytalam o meningo spojrzała na mnie,skrzywila sie i tylko pokręciła glową. To stara dr. Wkurza mnie czasami ale ufam jej. Najbardziej wnerwiającą ma srodowiskową. I zawsze jest w godzinach dzieci zdrowych. Sama dr jest spoko.
Moja też tak przybrała mniej więcej,pytałam lekarki czy to nie za dużo, ona powiedziała że dziecko przecież je na żadanie
i żeby się nie martwić bo lada chwila przyhamuje,
mamy chlopcow jak pielegnujecie napletek? Czy wcale ? Bo u nas jakoś poradzenie sie kogoś umknęło.. -
NatiB wrote:Liley, u nas 6 kg jest już, (urodzeniowa 3,630) jest klocek troche.
I problem mam teraz - w sobote jade na uczelnie pare spraw załatwić i musze na przynajmniej 4, 5h zostawic malego z moją mamą i nie mam pojecia ile pokarmu odciągnąć... Ile takie 2 miesieczne dziecko moze wypijac jednorazowo przy karmieniu? Bo w ogole nie mam pomysłu
Nati, u mojej tez już 6kg jest, i jak idę gdzieś i biorę flaszkę z moim mlekiem, zwykle 120ml, to rzadko zje całą, najczęściej kończy na 90ml.
Więc myślę że dla spokojności 120ml powinno Ci starczyć -
Tola ja ściągam co 3 godziny mleko i wychodzi mi od 90ml-120ml z obu łącznie, w zależności czy dużo piję.
Szczególnie więcej mleka mam jak napiję się kawy inki, bo ona zawiera ten słód jęczmienny lub femaltiker. w nocy czasem nie usłyszę budzika, to ściągnę po 4 godzinach. Ale staram się co 3 i cały czas mleko jest. Tak mi pani powiedziała z poradni laktacyjnej.tola2014 lubi tę wiadomość