X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas pojawił się taki problem, że mały obraził się na lewą pierś i czuje jak mi zanika w niej pokarm;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne mają te majtaski, chyba też kupię.
    Dziś była u nas ostatni raz położna, złożyłam milion podpisów i koniec wizyt :) stwierdziła że takie ładne i grzeczne dziecko nam wyszło że nic, tylko robić drugie ;) no way!

i.am.chappie lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz też planowany jedynak :-)

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny dobrze ze piszecie o gaciach. Za 2 tyg mam wesele.. musze cos zrobić z brzuchem.

Wasze żuki tez tak przybierają? Miłosz przez 6 tygodni ponad 2kg. Sprawdzałam to moja Gosia lekko ponad kg... kolosalna różnica między dziecmi...

jutro mamy szczepienie. 4 wklucia. Normalne plus pneumo. Resztę nasza pediatra odradzala. Kiedy zapytalam o meningo spojrzała na mnie,skrzywila sie i tylko pokręciła glową. To stara dr. Wkurza mnie czasami ale ufam jej. Najbardziej wnerwiającą ma srodowiskową. I zawsze jest w godzinach dzieci zdrowych. Sama dr jest spoko.

mamy chlopcow jak pielegnujecie napletek? Czy wcale ? Bo u nas jakoś poradzenie sie kogoś umknęło..

NatiB lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    mamy chlopcow jak pielegnujecie napletek? Czy wcale ? Bo u nas jakoś poradzenie sie kogoś umknęło..

też zapomniałam zapytać na wizycie, przyłączam się do pytania ;)
    Mój w 6 tygodni przybrał 1300.

43kt82c31nhz2sid.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, u nas 6 kg jest już, (urodzeniowa 3,630) jest klocek troche.
    I problem mam teraz - w sobote jade na uczelnie pare spraw załatwić i musze na przynajmniej 4, 5h zostawic malego z moją mamą i nie mam pojecia ile pokarmu odciągnąć... Ile takie 2 miesieczne dziecko moze wypijac jednorazowo przy karmieniu? Bo w ogole nie mam pomysłu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:24

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja jak musze wyjść to robię tak: na noc pije piwo (0.5 proc albo bawaria 0.0) w nocy karmie z jednej piersi (u mnie akuray lewa - ccięta po guzie i mam w niej mniej mleka). Po tym nocnym popijam wodę. Prawa rano napuchnieta jak baranie jaja i tym sposobem mam 150ml lekko.

Ewentualnie w rossmannie (kupiwalam w naszym vivo więc są) za ok 3 zl saszetka bebilonu. Wychodzi z niej 200ml. Z braku laku podaje mm bo miałam juz kryzys ;)

Podaje z moim mlekiem leki - mieszam z 30 ml. Zawsze dopija. Podejrzewam ze sete wypija lekko.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym napletkiem miałam pytać położnej ale co przyszla to zapomniałam. Jutro pewnie tez mi umknie u pediatry. A do położnej juz z pierdołą nie bede dzwonić. Na odchodne mi powiedziala 'jesteś tak oczytana ze niczego cie nie nauczyłam". To glupio mi sie zrobiło...

f2wlepok51d0udm2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u synka co kąpiel delikatnie naciagalam siuraka..niby było ok a jednak.nie było bo koło 1,5 roku zadziałać musiał chirurg bo mu skórka sie przykleila i nie schodzil prawidłowo. .
    Ale i tak u dziewczynek gorsza pielęgnacja bo tyle zakamarków hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jedni mówią odciągać, drudzy nic nie robić i bądź tu mądry.

z dziewczynką faktycznie więcej roboty. Córka ostatnio obserwowała mnie jak sie mylam. Zabila mnie pytaniem 'mamuś masz tam ucho? Oszalałaś?' Tak więc..

NatiB, KokoszaNell, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB mój synek zjada 100-110 mojego mleka, bo ja odciągam laktatorem. Powinnaś mieć odciągnięte gdzieś ze 240ml i na dwa razy powinno wystarczyć. Albo kup modyfikowane.

Co do siusiaka, mi położna mówiła, żeby nic tam nie odciągać.

A te które szczepiły na rota, to oddzielnie czy razem ze szczepionką 5w1 lub 6w1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:20

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zostawie z 400 i powinno wystarczyc na te kilka h na pewno... I dodatkowo kupie to mm w razie W, chociaz jesli on wypije to 400 to ja sie poddaje i stwierdze ze urodzilam cielaczka

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 5 godzin 400ml za dużo :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis byłam u rodzinnego odnośnie szczepień. My rota +infanrix na jednej a pneumo po 2tyg. Mowila ze rodzice robią rozn i e jedni rozdzielają inni na jednej wizycie wszystko. Ja wole rozdzielić bo to combo jednak jest.no i musze w aptece zrobic zapasy. Paracetamol jakis czy cos w razie zeby bylo.. Boje sie tych szczepień no ale nie wyobrażam sobie nie szczepić.

P.s. Moj dzień jest niesamowity.. Dzis rano (przed 6) jak zwykle stękanie nabaki to ja hyc nabrzuch -zaraz petarda za petarda a ze pora karmienia to ja zaraz na boczek podlozylam pieluchę wyjmuje pierś a ona w międzyczasie smutnie zakwilila niezadowolona ze zabealamz brzucha zabralami machnela reka tak w przód i tym - zaczela sie bujać wiecmocniejszy zamach i hyc na brzuch.. Skomentowala to slodkim hyhyyy i uśmiech od ucha do ucha. Myślałam ze padnę!

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    NatiB mój synek zjada 100-110 mojego mleka, bo ja odciągam laktatorem. Powinnaś mieć odciągnięte gdzieś ze 240ml i na dwa razy powinno wystarczyć. Albo kup modyfikowane.

Co do siusiaka, mi położna mówiła, żeby nic tam nie odciągać.

A te które szczepiły na rota, to oddzielnie czy razem ze szczepionką 5w1 lub 6w1?

co ile godzin sciagasz i ile ml?

W jakim odstepie czasowym podaje sie kolejna dawke rota?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rota i pneumo mozna zrobic na jednej wizycie?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    U Nas pojawił się taki problem, że mały obraził się na lewą pierś i czuje jak mi zanika w niej pokarm;/

moja obraziła się na lewą, rzadko chce ją chwytać, ale odciągam regularnie laktatorem i mleko jest

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    O dziewczyny dobrze ze piszecie o gaciach. Za 2 tyg mam wesele.. musze cos zrobić z brzuchem.

Wasze żuki tez tak przybierają? Miłosz przez 6 tygodni ponad 2kg. Sprawdzałam to moja Gosia lekko ponad kg... kolosalna różnica między dziecmi...

jutro mamy szczepienie. 4 wklucia. Normalne plus pneumo. Resztę nasza pediatra odradzala. Kiedy zapytalam o meningo spojrzała na mnie,skrzywila sie i tylko pokręciła glową. To stara dr. Wkurza mnie czasami ale ufam jej. Najbardziej wnerwiającą ma srodowiskową. I zawsze jest w godzinach dzieci zdrowych. Sama dr jest spoko.

Moja też tak przybrała mniej więcej,;) pytałam lekarki czy to nie za dużo, ona powiedziała że dziecko przecież je na żadanie ;) i żeby się nie martwić bo lada chwila przyhamuje,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Liley, u nas 6 kg jest już, (urodzeniowa 3,630) jest klocek troche.
    I problem mam teraz - w sobote jade na uczelnie pare spraw załatwić i musze na przynajmniej 4, 5h zostawic malego z moją mamą i nie mam pojecia ile pokarmu odciągnąć... Ile takie 2 miesieczne dziecko moze wypijac jednorazowo przy karmieniu? Bo w ogole nie mam pomysłu

Nati, u mojej tez już 6kg jest, i jak idę gdzieś i biorę flaszkę z moim mlekiem, zwykle 120ml, to rzadko zje całą, najczęściej kończy na 90ml.
    Więc myślę że dla spokojności 120ml powinno Ci starczyć

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja ściągam co 3 godziny mleko i wychodzi mi od 90ml-120ml z obu łącznie, w zależności czy dużo piję.
    Szczególnie więcej mleka mam jak napiję się kawy inki, bo ona zawiera ten słód jęczmienny lub femaltiker. w nocy czasem nie usłyszę budzika, to ściągnę po 4 godzinach. Ale staram się co 3 i cały czas mleko jest. Tak mi pani powiedziała z poradni laktacyjnej.

tola2014 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ