Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z mam cierpi na bóle kręgosłupa?jak sobie z tym radzicie?nie wiem już jak sobie radzić mnie boli ponizej lopatek i promieniuje donzeber chyba za szybko się wzielam za ćwiczenia,na razie od 2.tyg nie jestem w stanie nic zrobic nawet się obrócić bez bolu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 07:48
-
hej
Dziewczyny jak któraś karmi mlekiem bebilon pepti DHA to uważajcie... Dziewczyna z wrześniówek pracuje w aptece i ponoć dostali informację że trafiła się wadliwa partia w której mogą być robaki! Więc sprawdzajcie uważnie!
I zastanawiałam się czy kupować małemu słoiczki czy gotować... ale chyba wolę chemię z marchewki niż nie daj Boże zmiksowane robaki w słoiczku... -
Już mialam usg,zdjęcie klatki piersiowej i wszystko ok a dalej boli,najbardziej odczuwam zebro z lewej strony ale i z prawej trochę boli a po srodku kręgosłupa to jak dotkne nto aż zapiszcze,chodze z tym bolem ale rano się rozruszac to ledwo moge a wieczorem jak się poloze to wszystkie kości czuje
-
Poli9106 wrote:Już mialam usg,zdjęcie klatki piersiowej i wszystko ok a dalej boli,najbardziej odczuwam zebro z lewej strony ale i z prawej trochę boli a po srodku kręgosłupa to jak dotkne nto aż zapiszcze,chodze z tym bolem ale rano się rozruszac to ledwo moge a wieczorem jak się poloze to wszystkie kości czuje
Pojechał do pracy 12 h przerzucania ciężkich casow ustawiania mega ciężkiego sprzętu na scenie i obudził sie jak nowo narodzony. Takze proponuje jednak masazyste albo fizjoterapeutę. On wie gdzie ponaaciskac zeby przeszlo
-
Kocia wrote:ile czasu dziennie Wasze dzieci przebywają na dworze?
Ale mieszkamy w domu więc nie problem wystawić wózek, posiedzieć na ławce przed domem, zrobić w domu mleko i iść szybko przewinąć.
Przeważnie staram się żeby te 2 godziny dziennie był, chyba że na prawdę mocno wieje (wichura - na razie raz się zdarzyło) albo leje -
tola2014 wrote:W czym spia Wasze dzieci w nicy? Rozki spiworki? Moj od wczoraj w spiworku ale boje sie ,ze przewroci glowe na wznak. Jak ja zabezpieczyc? Malo zawalu w nocy nie dostaje jak sie budze I nerwowo sprawdzam czy oddycha. Myslalam,ze to minie a mam tak od pierwszych dni..
Mialabym to samo ale kupiliśmy monitor oddechu - polecam
Byliśmy wczoraj na szczepieniu wybraliśmy 5w1 mamy smarować miejsca wkluc altacetem jak na razie wszystko ok ale boję się trochę.. wiecie do ilu dni po szczepieniu może coś się dziać?
Moj Mikolaj je 5-6 razy dziennie po 150 mniej nieprzejdzie bo dalej glodny. Waży juz 5390 :p niektóre rzeczy nosimy juz 68 -
My przez ostatnie dwa dni nie byliśmy. Mi ciężko z nim na dworze bo on nie chce w wózku leżeć. My jesteśmy na dworze od 20 minut do 2 godzin. Ale to rzadko. Chyba ze wyjdę z nim dwa razy po godzinie lub pół. Często muszę go nosić na rękach i pchać wózek i to mnie wkurza...
-
marzenka06 wrote:My przez ostatnie dwa dni nie byliśmy. Mi ciężko z nim na dworze bo on nie chce w wózku leżeć. My jesteśmy na dworze od 20 minut do 2 godzin. Ale to rzadko. Chyba ze wyjdę z nim dwa razy po godzinie lub pół. Często muszę go nosić na rękach i pchać wózek i to mnie wkurza...
-
Kocia wrote:ile czasu dziennie Wasze dzieci przebywają na dworze?
Władziu je 90 mm, a mojego 110. Kilka razy wypił 120 mm. Je z reguły 7 razy. Jak zje 6 to potem niedojedzony jestWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:50
-
A Dominik coś je mało... zjadał ładnie 130 miesiąc temu, a teraz max 100... czasem i 60 tylko... No ale śpi ładnie... o 7 zjadł 60, spał potem 9-11, o 11 zjadł 100, zasnął ok. 12 i śpi nadal...
Jakby był głodny to chyba by tak nie spał... Je 6 razy dziennie, rzadko 7.
Ale jak przez weekend będzie marnie jadł, to w poniedziałek pójdę Go zważyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:25
-
domi05 wrote:A Dominik coś je mało... zjadał ładnie 130 miesiąc temu, a teraz max 100... czasem i 60 tylko... No ale śpi ładnie... o 7 zjadł 60, spał potem 9-11, o 11 zjadł 100, zasnął ok. 12 i śpi nadal...
Jakby był głodny to chyba by tak nie spał... Je 6 razy dziennie, rzadko 7.
Ale jak przez weekend będzie marnie jadł, to w poniedziałek pójdę Go zważyć.... Moj tez czasem zje 50. I potem dopiero za 3 h chce
domi05 lubi tę wiadomość
-
Wiem, że już o tym było, ale nie mogę znaleźć tych postów. Musiałam odstawić małą od piersi i zaczynam przygodę z mm:( Chciałam zapytać czy 90ml co 3h dla 4,5 kg dziecka jest ok? i jak często wasze dzieci robią kupy.
Moja na piersi robiła nawet 10 dziennie, każda pielucha była brudna, teraz od rana nic i już mam schizę, że coś nie halo. Wystarczy jedna dziennie? Mam jej dawać pić?
(Daję jej Bebilon HA 1, bo obawiam się, że tak jak syn jest alergikiem i stąd nasze dotychczasowe problemy brzuszkowe.)
p.s. piersi mi za chwilę rozerwie:(, smutno mi, że nie mogę już karmić, mała po jedzeniu 1,5h-2h śpi a później popłakuje od gazów- chyba będzie ciężki weekend... -
To ile zje Łucja to od nie zalezy;). Właśnie pisalysmy ze jedno zje 150,a drugie 60. Ale to 90 co 3 h to jest według schematu. Jesli jej starcza to ok.
Na mm z reguły jest jedna kupa, dwie dziennie. Ogólnie nie ma potrzeby dopajania jesli sika 6 razy dziennie i nie ma zatwardzeń. Jesli dodając to po kilka lyczkow- przez caly dzien tyle ile wypija na jedno posiedzenie czyli mozna dać do 90 ml. Chodzi o to zeby brzuszka nie oszukiwać wodą. Władziu pije pól na pól moje i mm. Robi jedna duza kupę dziennie.
Nie zawsze mleko ha jest dobre:/. U nas byly brzydkie kupy na ha.
Uważaj na piersi zeby nie bylo zapalenia- możesz odciągnąć kilka ml do poczucia ulgi. I pij szałwię. A jesli bedzie za slaba to sa leki mną receptę.SShape lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShape możesz spróbować podawać 90, a jak będzie głodna, to dorobisz. Przy tej wadze to chyba 120 ml by było odpowiednie. Jeśli chodzi o kupy to raczej jedna na dzień, czasem na raty i są dwie
u nas jest wielka, rzadka i brzydko pachnie
mój niespełna 4 kg je 6 razy po 90 ml, ale każde dziecko inne, musisz testować
Pić powinnaś dawać jak jest upał, ma zatwardzenie albo jak za mało siusia. Obserwuj też czy się nie zapada ciemiączko. Synek mi pluje wodą, więc życzę powodzenia. Ja w butli dziennie mam 50 ml i przez cały dzień podaję, ale ostatnio to max 20 ml uda mi się "wlać". Lekarz mi mówił, że nie mam się tym przejmować, tylko podawać jak się poci, a nie codziennie. Ja jednak staram się uczyć tego picia wody
Jakie mleko to nie doradzę, bo to indywidualna sprawa, najlepiej z lekarzem, jak to nie będzie leżało to zmienicie i tyle, jest duży wybór.
A co do cycków, to odciągaj coraz rzadziej i pomaga szałwia, herbata 3 razy dziennie, a ja polecam w tabletkach, też 3 razy dziennie po tabletce, kilka dni i powinno być ok.
To jest przykre, bardzo Cię rozumiem, jak ja musiałam odciągać i wylewać do zlewu, to strasznie mi żal było.
Ale pamiętaj Twoje zdrowie ważniejszeSShape lubi tę wiadomość
-
Evil89 wrote:Mialabym to samo ale kupiliśmy monitor oddechu - polecam
Byliśmy wczoraj na szczepieniu wybraliśmy 5w1 mamy smarować miejsca wkluc altacetem jak na razie wszystko ok ale boję się trochę.. wiecie do ilu dni po szczepieniu może coś się dziać?
Moj Mikolaj je 5-6 razy dziennie po 150 mniej nieprzejdzie bo dalej glodny. Waży juz 5390 :p niektóre rzeczy nosimy juz 68
u Nas 3 dzień po 6w1 i odpukać spokój,