X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu 6w1 Hexacina. .malutka kochana i grzeczna była a teraz jest rozdrażniona ..mam czopki w razie co ..a mój idzie do pracy na noc więc mam.nadzieję że nic się nie będzie dzialo..Kacper bez drzemki i szybko padnie mam nadziej..
    Mnie boli ząb już ze 3 dni. .4ka na górze i do dentysty w poniedziałek ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    My dziś po szczepieniu 6w1 Hexacina. .malutka kochana i grzeczna była a teraz jest rozdrażniona ..mam czopki w razie co ..a mój idzie do pracy na noc więc mam.nadzieję że nic się nie będzie dzialo..Kacper bez drzemki i szybko padnie mam nadziej..
    Mnie boli ząb już ze 3 dni. .4ka na górze i do dentysty w poniedziałek ..
    ja byłam wczoraj - zaczęliśmy od zdejmowania kamienia. a do zrobienia dużooo jest. Dzieciaki wyciagneły ze mnie wapń

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy spotkałyście się z AZS, u siebie, swoich dzieciaczków? Dzisiaj byłam na wizycie u dermatologa. Lekarz nawet nie kazał mi dziecka z wózka wyjąć nie mówiąc już o rozebraniu. Spojrzała z daleka tylko na Tolę i stwierdziła że to AZS tak jak sugeruje pediatra i żeby pilnować diety i myć w emolientach. Jak powiedziałam że już to robię i nie widzę żadnej poprawy a do tego w ostatnich dniach pojawiła się łuszcząca skóra od linii oczu w górę to stwierdziła żeby sobie zmieniła emolient i dokupiła jeszcze balsam. Przepisała też sterydy żeby smarować w razie potrzeby tylko już nie wyjaśniła co to właściwie znaczy. Jestem podłamana podejściem lekarza. Czy to AZS stwierdza się o tak po prostu czy są jakieś badania? Pobieżnie przejrzałam internet i trochę mi nie pasuje to co ma Tolcia do opisu AZS, skóra jest owszem sucha i szorstka ale jej to nie swędzi, tzn nie drapie buzi ani też specjalnie nie oczekuje smyrania, nawet powiedziałabym że średnio reaguje kiedy ją miziamy. Jeśli miałyście do czynienia z tą chorobą to może podrzucicie jakieś linki bo coś czuję że spędzę noc na poszukiwaniu informacji bo wizyta u specjalisty niewiele mi pomogła.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Dominik robi kupę co 4-5 dni. Ale pediatra powiedziała że jeżeli nie pręży się i nie płacze to jest ok. Są dzieci które robią rzadziej. Ja się martwiłam bo nasza córka robiła kilka razy dziennie a on przeciwnie. Pije moje mleko i raz dostaje modyfikowane. Nie przepajam go.

Też byłam u dentysty. Mam 6 zębów do zrobienia :( Dwa kkanałowo. I dużo to będzie kosztować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 19:33

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze rozkrece laktscje 2 mce po porodzie? cos mi leci , ale co 3 h ledwo 30 ml odciagam. kupilam juz femaltiker ...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Myslicie, ze rozkrece laktscje 2 mce po porodzie? cos mi leci , ale co 3 h ledwo 30 ml odciagam. kupilam juz femaltiker ...
    Jasne. Mozna nawę chyba do 2 lat, tyle ze wtedy leki potrzebne. A dwa miesiące jesteś w stanie

Guem, z tego co mi sie rzucili w oczy to lekarze teraz jak tylko jakies zmiany to twierdza ze to atopowe zapalenie. Tak jak każdy katar to alergia:/.

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola - może się udać, podobno laktację może rozkręcić nawet kobieta, która nie ma dzieci :D femaltiker powinien pomóc i przystawiaj małego, to lepiej niż laktator działa :)
    Marzenka, bo mleko matki może być trawione bezresztkowo i podobno kupy mogą być nawet jedna na 2 tygodnie, więc zaoszczędzisz na pampkach :D
    Guem - mi podejrzewali AZS, nie wiem czy są jakieś badania, dermatolog ,mnie tylko oglądał i po którejś wizycie stwierdził, że to nie to, po prostu sucha skóra, szukał przyczyny w tarczycy, a powodem okazał się przewlekły stres. Także bardzo ciężko ocenić co jest przyczyną. Ja stosowałam na sobie Emolium i mi nie pomagał specjalnie, więc mam średnie zdanie co do emolientów. Ale dla Twojej córci powinni dać coś mocno natłuszczającego, żeby jej się nie łuszczyło. AZS się obserwuje na całym ciele z tego co kojarzę, łokcie są szorstkie, skóra zaczerwieniona. Ja chyba na Twoim miejscu poszłabym do innego dermatologa, bo co to za lekarz, który dokładnie nie obejrzy pacjenta, powinnaś rozebrać córkę, żeby można było postawić diagnozę.

• Guem Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam właśnie że azs jest ostatnio bardzo modny i czytając w Internecie można by sądzić że co drugie dziecko ma. I do tego każdy używa emolientów. Na razie kąpiemy w Emolium bo może potrzeba więcej czasu by były jakieś efekty. Ja po kąpieli małej mam strasznie suche ręce, muszę kilka razy kremować dlatego zamówię inny płyn a do innego dermatologa wybierzemy się na pewno bo lekarz który nie obejrzał dziecka tylko postawił diagnozę na podstawie tego co napisał pediatra na skierowaniu to żaden specjalista, problem tylko ze znalezieniem dobrego.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak dziewczyny ,
    czy którejś się udało dowiedzieć czy można w jeden dzień zaszczepić zarówno na pneumokoki jak i rota ? Próbowałam się dodzwonić dzisiaj do przychodni - bezskutecznie i się nic nie dowiedziałam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ja bym się wstrzymała z tymi sterydami. Może jak dziewczyny radzą idź do innego lekarza? Ja używam Oilantum i jest ok. Od dwóch tygodni nie jem NIC z mlekiem krowim nawet parówek, drożdzówek i już krostek prawie nie ma, a wierz mi były na całej główce buzi zaczęły się pojawiać na ramionach. Do tego za radą położnej zmieniłam płyn do prania na yelp.
    Może lepiej tak spróbować jeśli karmisz piersią niż sterydy od razu ... ? tylko trzeba wyeliminować wszystko, bo samo ograniczenie u mnie nic nie dało a krostki zaczęły znikać dopiero po kilku dniach. Nie wiem jaką dietę stosujesz, może właśnie taką?
    ps. u mnie o diecie powiedział dopiero trzeci lekarz który widział krostki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:59

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    i jak dziewczyny ,
    czy którejś się udało dowiedzieć czy można w jeden dzień zaszczepić zarówno na pneumokoki jak i rota ? Próbowałam się dodzwonić dzisiaj do przychodni - bezskutecznie i się nic nie dowiedziałam.
    Iwa ja tak szczepilam mała 6w1+rotawirusy i pneumo

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Nasz Dominik robi kupę co 4-5 dni. Ale pediatra powiedziała że jeżeli nie pręży się i nie płacze to jest ok. Są dzieci które robią rzadziej. Ja się martwiłam bo nasza córka robiła kilka razy dziennie a on przeciwnie. Pije moje mleko i raz dostaje modyfikowane. Nie przepajam go.

Też byłam u dentysty. Mam 6 zębów do zrobienia :( Dwa kkanałowo. I dużo to będzie kosztować.
    Ja na NFZ to co da się zrobić a plomy białe zapłacę. .Ale to i tak będzie bolało bo dużo ciuszków by za to było dla.dzieci he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia jeśli chodzi o mleko to wyeliminowałam wszystko, sprawdzam skład wszystkiego nawet chleba czy wędlin bo wszędzie potrafią wcisnąć mleko w proszku. Jedyne dobre na co dermatolog mi zwróciła uwagę to mięso kurczaka bo wczesniej lekarze jedynie o jajkach wspominali. Także od wczoraj odstawiam też drób i chyba dieta wegańska mi została. A sterydów to na pewno nie będę podawać dziecku! Tym bardziej że ja nie jestem przekonana do tego azs.
    Jakie plany na weekend dziewczyny? Pogoda zapowiada się ładna więc korzystajmy jak najwięcej na powietrzu :)

Kocia lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Kocia jeśli chodzi o mleko to wyeliminowałam wszystko, sprawdzam skład wszystkiego nawet chleba czy wędlin bo wszędzie potrafią wcisnąć mleko w proszku. Jedyne dobre na co dermatolog mi zwróciła uwagę to mięso kurczaka bo wczesniej lekarze jedynie o jajkach wspominali. Także od wczoraj odstawiam też drób i chyba dieta wegańska mi została. A sterydów to na pewno nie będę podawać dziecku! Tym bardziej że ja nie jestem przekonana do tego azs.
    Jakie plany na weekend dziewczyny? Pogoda zapowiada się ładna więc korzystajmy jak najwięcej na powietrzu :)

Plany - dużo spacerów ;) trzeba dbać o formę ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada :/ ale musimy jechać do miasta.
    Jesteśmy dobę po szczepieniu nfz plus pneumo. Trochę Miłosz marudzil ale jest dobrze. Ciężko patrzeć na 4 wklucia ale zawsze sobie tłumacze ze to nie wiertło.

Ale wam zęby poleciały :( współczuję. U mnie jeden. Po 2 ciazach, kamieniu nie jest źle.

Szukam teraz tych gaci na fałdy brzuszne bo kiecke na wesele juz mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:16

Iwa81 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różni rodzice robos różnie jedni kombi - wszystko na jednym posiedzeniu czyli 6w1 i rota i pneumo a inni rozdzielsjs najczęściej 6w1 i rota a pneumo po.tyg lub 2tyg

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nuż wytrwali jeden ząb bo był leczony kanalowo aż w końcu po ciazy pekl i wyrwalam.A mi siadl kregoslup całkiem nie mogę się zgiac chodzę jakbym miala kija w tylku,leze na płaski cały czas.Mąż ma dalej urlop to pomoze ale jak skońcZy to nie wiem jak to bedzie

• Liley Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po pierwszej ciąży mialam okropne bóle kręgosłupa. Chodziłam na dd i tens nic nie pomoglo. Dopiero masująca poduszkaz lidla za 70zl...latają takie kulki jakos to sie tam nazywa. Do dzisiaj ratuje życie mi i mężowi ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z tym odciagnietym mlekiem? Odciągnęłam w nocy najpierw 125 ml i wstawiłam to do lodówki a po 3h odciągnelam do innej butelki 80 ml i to też wstawilam do lodowki i teraz sie zastanawiam czy moge to zlac jedno do drugiego razem?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zlewam. Ale nie wiem czy można. Jak podgrzewam do picia małemu to mieszam przed podaniem.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ