X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pokoju lustro 2m na 2 m. Co zerkne to widzę moj brzuch i mega wielkie nogi :/. Dobrze ze mam mleczny cyc to sobie na kreskę mimo miękkiego stanika popatrzę :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny wszystkie juz macie pierwsze szczepienia? Bo mój Dominik ma już 8 tygodni a jeszcze nie był szczepiony, bo moja córka chorowała i nie wiedziałam, czy się nie zarazi. I w dodatku zapisałam go do przychodni gdzie jest jeden pediatra i szczepienia tylko w czwartki i dopierko za tydzień pójdziemy.
    My mamy odroczone bo nie chciała jeszcze szczepić.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba dopiero jutro zaszczepimy mała. .kAtari mieli więc zwlekalampy wiadomo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepię za tydzień, 5 w 1.

klaudia1534 powodzenia na obronie :) i mam nadzieję że moje dziecię wkrótce zacznie wydłużać sen nocny, byłoby pięknie :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienie mieliśmy mieć w piątek ale idziemy do dermatologa więc musieliśmy przesunąć na następny tydzień ale może to i dobrze bo mała znów biegunkę ma więc nie wiem czy by zaszczepił pediatra. A jest jakiś termin do którego powinno być szczepienie bo pediatra nic nie mówiła żeby się spieszyć?
    Wracając do tematu psów, ja też miałabym obiekcje przed obcym psem ale co innego jeśli dotyczy to mojego, mimo że wielkiego i rozpieszczonego labradora. Zasada jak dla mnie jest taka sama przy małym jak i dużym psie, dziecko i pies zawsze muszą być pod nadzorem i to mądrym nadzorem. Zarówno pies jak i dziecko musi wiedzieć jak się zachować we wzajemnych kontaktach. Izolowanie dziecka od psa "bo taki duży zrobi ci krzywdę" może doprowadzić do nieszczęścia bo dziecko zobaczy psa na spacerze i ze strachu zacznie uciekać a psy są różne i mogą gonić dlatego zamiast wpajać strach moim zdaniem lepiej uczyć prawidłowych zachowań wobec zwierząt i tych domowych i tych obcych, piszę to z własnego doświadczenia bo przez wiele lat panicznie bałam się psów. Teraz zawsze na spacerze uczę dzieciaki by zanim podbiegną pogłaskać zapytały rodziców i opiekunów psa o pozwolenie.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny wszystkie juz macie pierwsze szczepienia? Bo mój Dominik ma już 8 tygodni a jeszcze nie był szczepiony, bo moja córka chorowała i nie wiedziałam, czy się nie zarazi. I w dodatku zapisałam go do przychodni gdzie jest jeden pediatra i szczepienia tylko w czwartki i dopierko za tydzień pójdziemy.
    My dopiero tydzień temu byliśmy na drugiej dawce żółtaczki, a pod koniec lipca idziemy na 5w1
    Dziewczyny bo ja tak czytam że Wy na raz szczepicie wszystko 5w1 i pneumokoki, albo pneumokoki chwilę po 5w1. Ja rozmawiałam z lekarką bo się zastanawiamy nad pneumokokami, i powiedziała że z tą pierwszą dawką nie zdążmy bo z powodu niskiej wagi małego zaczęliśmy cykl szczepień później I potem dopiero w drugim półroczu byśmy zaczęli...
    To jak to jest z tymi szczepieniami? Nie można razem Albo teraz 5w1 a za miesiąc/dwa pneumokoki?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh włąśnie jesteśmy drugi dzień po szczepieniu, a malutka wczoraj przespała praktycznie cały dzień, a dzisiaj od 12.00 płacze z przerwami na cyca, a przerwy sa tak krótkie że karmię co godzinę, a teraz pod wieczór to nie chciała się nawet oderwać. zasypiała na 15 minut i od nowa. Dałam 2 razy espumisan ale nic nie pomógł więc to chyba nie brzuszek. Ehh stresuję się. Macie tak?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My dopiero tydzień temu byliśmy na drugiej dawce żółtaczki, a pod koniec lipca idziemy na 5w1
    Dziewczyny bo ja tak czytam że Wy na raz szczepicie wszystko 5w1 i pneumokoki, albo pneumokoki chwilę po 5w1. Ja rozmawiałam z lekarką bo się zastanawiamy nad pneumokokami, i powiedziała że z tą pierwszą dawką nie zdążmy bo z powodu niskiej wagi małego zaczęliśmy cykl szczepień później I potem dopiero w drugim półroczu byśmy zaczęli...
    To jak to jest z tymi szczepieniami? Nie można razem Albo teraz 5w1 a za miesiąc/dwa pneumokoki?

hmm, sama już nie wiem... my pneumokoki dostaniemy za darmo i ja zrozumiałam że podczas tej samej wizyty co 5w1.

43kt82c31nhz2sid.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Przy kp dlugo moze nie byc okresu. Ja przy córce nie miałam13 mmiesięcya karmiłam 2lata
    U mnie po 4mc przyszedł @ale nieregularny a też karmione 2lata

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    hmm, sama już nie wiem... my pneumokoki dostaniemy za darmo i ja zrozumiałam że podczas tej samej wizyty co 5w1.
    No my też mamy mieć za darmo... Bo mały miał niską wagę urodzeniową - 2450g i mu się należy.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z założenia mozna przesunąć o 2 tygodnie szczepienie pneumokoki od 5 w 1. My tak zrobimy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

Mój jutro skończy 11 tygodni i jeszcze się nie szczepiliśmy. Kazali nam się zapisywać po 7 tygodniu. Dzwoniłam do przychodni w 8t ale nie było pediatry kazali dzwonić za za tydzień, mały dostał katarku więc stwierdziłam że to nie ma sensu bo i tak nie zaszczepią. Będę umawiać nas pewnie w przyszłym tygodniu na spokojnie.

kokoszanel nie dziękuję, mam nadzieję że to tylko formalność będzie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rak padnieta jestem,ze nawet nie mam sily pisac.
    Jak myslicue czy zaszkodze dIecko jak bede mu zmieniac midyfikiwane? Zaczelismy id enfamil.potem nan pro I bebilon a teraz bym przeszla na bebiko bo fajna cene ma.

Co do okresu to czemu trzeba go wywolac po ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I bedziecie szczepic a rota?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czy muszą być jakieś odstępy między szczepionka 5 w 1 a pneumokokami? No i jeszcze zastanawiam się nad rotawirusami.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. U nas dzisiaj tez okropna pogoda, wieje i pada.
    W sobote wybieramy sie na slub i stwierdzilam, ze wypadaloby wbic w majtasy modelujace. W tym celu wybylam na zakupy, ale bez powodzenia bo w jedym sklepie w miescie gdzie takowe posiadaja, pani ekspedientka powiedziala, ze jestem na takie za szczupla i nie robia takich, zeby mi brzuch wciagnelo. Fuck. Mam 168 cm i waze 75kg wiec nie jestem malutka.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam szczepionka 6w1+pneumokoki i rotawirusy.Tak było na wykazie szczepień i tak zaszczepilam.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:

My dzisiaj szczepiliśmy 6w1 i pneumokoki dopiero za 2 tygodnie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Aa I bedziecie szczepic a rota?

ja się cały czas zastanawiam, ale z wszystkimi z którymi rozmawiałam, położna, znajomy lekarz itd. mówią że już jest tyle szczepów i odmian że już szczepionka przestaje być skuteczna

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, ktoś szczepi na Meningokoki, bo jest kilka odmian a niby u Nas najczęściej występuje typ A, B, C o ile dobrze pamiętam ?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ