Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrze ze nie tylko u mnie takie jakies refleksje po odiwedzinach - w weekend bylismy u tesciow (imieniny tesciowej) i teraz zauwazam ze mala jest tak lekko "rozreguloana" w dzien u nas robila ze dwie drzemki czy trzy, a tam non stop zapadala w sen, ale niespokojny, taki 5 min i przestraszona sie budzila.. swoja droga ze byla tam 2 dzieci jedno 3 lata, drugie rok, i to starsze non stop krzyczalo, podbiegalo, rzucalo w nia zabawkami- non stop przy niej lezalam, ale jak podbiegal i z impetem cos rzucil, ze to dla dzidz, to chce w reke buzi dac i ja ciagnie.. no ta wizyta utweirdzila mnie w przekonaniu ze jej kuzyn to nie jest zywe srebro, jest po prostu niegrzeczny (oceniajac caloksztalt wizyty..;/ i nie ze podbigal czy cos, po prostu zachowanie naprawde straszne..)
-
Witamy wszystkich,
My po pierwszym szczepieniu 6w1, nawet młoda dobrze zniosła, łeza się pojawiła, ale jak mama przytuliła to było już tylko żalenie się
za 2 tygodnie pneumokoki,
Kocia - dziękuję, tak zrobię,
Pielęgniarka poradziła mi żeby kupić Altacet junior - i myślę sobie kupię będzie na zaś, ale 3 apteki zaliczyłam i wszędzie się skończył.
Co do odwiedzin, u Nas regularnie przyjeżdżają dzieci brata ( 6 i 3 lata) więc jest głośno + szczekający York, ale młoda zawsze śpi w najlepsze.
Jak przychodzą goście to młoda tez śpi np. na moich rękach albo u innych , mało kto ją widział nie śpiącąnawet chyba teściowa tylko raz
Pies Małą pilnuje, generalnie trochę się jej boi, ale czasami uda mu się liznąć ją np. w rączkę, ale tj u Klaudii pies pod stałą opieką weta.
Ale jak tylko młoda zapłacze to spiernicza aż się kurzy
No dziewuszki, widzę że niezła nerwówka z tymi nieprzychodzącymi okresami.,
Życzę Wam wszystkich żebyście dostały, no chyba że któraś nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 15:22
-
JustyśM wrote:Wiecie ja miałam sytuację z tym samym psem jak mała miała 2-3 tyg kiedy rzucił się na mnie kiedy mała zaczęła płakać i mało brakowało żeby jej nie drapnal swoją wielką lapa.A zdania nie zmienię co do higieny bo mi również to przeszkadza i nie pozwolę się dziecku bawić psia karma,a jak widzę sierść na ubranka to mnie trzęsie.
.
Tylko pamiętaj, ze nie wolno dziecka sterylnie chować bo nie bedzie mial swojej flory bakteryjnej i byle infekcje bedzie lapac. Nie da się wszystkiego wykluczyć i potem byle brudna lapka w buzi i juz problemy z biegunką. Takze trzeba to wypośrodkować - higiena tak, ale jakies hartowanie na zarazki też.
My dzisiaj zaliczyliśmy badanie bioderek. Wszystko ok. -
Juz nie. Ale jak szliśmy do lekarza to masakra. W kurtce szlam, a na wozek pokrowiec zalozylam. Niby słońce piękne ale wiatr jak halny
-
Baronowa wiem i pamiętam o tym żeby sterylnie nie chować ale mam pewne granice bo co innego mały york chowany w bloku i czyszczony często a co innego labrador który prawie cały czas jest na dworze i do tego jest rozpieszczoyh jak dziadowski bicz(bo która właścicielka pozwoli żeby jej pies wlazil na głowę i abijal siniaki na rękach)ale dobra ciach temat hehe.
Poli tzn ze można tak sobie luteine wziąść i okres przyjdzie szybko ?
Baronowa,a Ty brałas tabsy bez okresu i jak była ta pierwsza przerwa 7 dni to dostalas?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
u nas też dzisiaj wieje okropnie, odpuściłam spacer z maluchem bo pogoda jest nieprzewidywalna, nie wiadomo skąd deszcz.
Nam tez ustalił się rytm, tyle że na świt przypadają nadal stęki na bąki lub kupkę, a te trzy ostatnie godziny nocy byłyby idealne na dospanie ;p
za to wieczorem zasypia między 8 a 9 i śpi do 1-2. Wtedy ma ten najdłuższy cykl nocny. Później po budzi się na jedzenie po 3 godzinach i jeszcze na chwilę zaśnie, godzinę do półtorej, i zaczyna koncert stęków. W dzień zalicza ok 4 drzemek około godzinnych - jak widzę pierwsze oznaki zmęczenia wynoszę do sypialni, zasuwam roletę, puszczam szum i wychodzę - ładnie zasypia sam.
Co do okresu, dopiero kończy mi się połóg, ale zaraz na wizycie poproszę o receptę na tabsy. Ja tam drugiej ciąży nie planujęchyba że mi się magicznie kiedyś odmieni.
-
Przy harmonecie dostalam z odstawienia bez problemu. Potem bralam 5 lat i jak odstawiłam to okres wrócił normalnie.
Teraz biorę azalie bo jeszcze odciągam pokarm caly czas takze nie mam przerwy bo je sie bierze caly czas. -
JustyśM wrote:Baronowa wiem i pamiętam o tym żeby sterylnie nie chować ale mam pewne granice bo co innego mały york chowany w bloku i czyszczony często a co innego labrador który prawie cały czas jest na dworze i do tego jest rozpieszczoyh jak dziadowski bicz(bo która właścicielka pozwoli żeby jej pies wlazil na głowę i abijal siniaki na rękach)ale dobra ciach temat hehe.
Baronowa,a Ty brałas tabsy bez okresu i jak była ta pierwsza przerwa 7 dni to dostalas?. Ja sie właśnie bardziej boje ze psu odwali, mimo, ze oba sa fajne grzeczne i domowe. Ale nigdy nie mam zaufania do psów w 100%. Starszy syn nigdy nie poglaskal obcego psa np. W parku bez pozwolenia, mimo, ze z tymi domowymi szaleje.
-
Kokoszanell mi zajelo ponad 4 lata zmienienie myślenia z nudy absolutnie nudy wiecej ciazy na byc może
-
Moje dziecię już słodko śpi, więc mam czas dla siebie. Zazwyczaj śpi ciągiem do godziny 4-5, ale jak były te upały to budził się dodatkowo koło 1-2 na szybkie mleczko
Ja przed ciążą brałam tabsy jakieś 5 lat, ale teraz mam zamiar krócej może jakieś 2 i zaczniemy się starać o drugą dzidzię
Justyś zgodzę się z tym bo ja do dziecka też bym nie dopuściła nieposłuchanego psa który robi co mu się podoba.
W środę mam obronę magisterską i kurcze nie wchodzę w żadną elegancką spódnicę ani kieckę ;/ Czekają mnie zakupy które niebyt lubię odkąd mam jeszcze jakieś 5 kg do zrzucenia i obwisły brzuch.. Najchętniej cały czas chodziłabym w majtkach wyszczuplających albo pasie -
Dziewczyny wszystkie juz macie pierwsze szczepienia? Bo mój Dominik ma już 8 tygodni a jeszcze nie był szczepiony, bo moja córka chorowała i nie wiedziałam, czy się nie zarazi. I w dodatku zapisałam go do przychodni gdzie jest jeden pediatra i szczepienia tylko w czwartki i dopierko za tydzień pójdziemy.
-
JustyśM wrote:Baronowa wiem i pamiętam o tym żeby sterylnie nie chować ale mam pewne granice bo co innego mały york chowany w bloku i czyszczony często a co innego labrador który prawie cały czas jest na dworze i do tego jest rozpieszczoyh jak dziadowski bicz(bo która właścicielka pozwoli żeby jej pies wlazil na głowę i abijal siniaki na rękach)ale dobra ciach temat hehe.
Baronowa,a Ty brałas tabsy bez okresu i jak była ta pierwsza przerwa 7 dni to dostalas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:28