X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Muszę się pożalić. Byłam dzisiaj u mojego kardiologa na kontroli i powiedział, że dość "szaleństw" i mam wrócić do leków, które brałam przed ciążą. A to oznacza odstawienie małej od piersi. Niby spodziewałam się tego, bo i tak ma problemy brzuszkowe, które najprawdopodobniej są wynikiem alergii, ale i tak mi strasznie smutno...ciągle mam myśli, że może jeszcze chociaż miesiąc się przemęczyć bez tych leków a jej dawać pierś. Sama nie wiem:((

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dbać o swoje zdrowie, żeby czerpać radość z macierzyństwa, Córeczka będzie szczęśliwa i na mleku MM mając mamę w formie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:59

Kocia, Patrycja24, SShape lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56f24172040a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba4eb8871708.jpg

To i My pokażemy uśmiech :) i Nasz prezencik który zaczyna coraz bardziej interesować i zajmować czas.

Kocia, aaaguchaaa, JustyśM, KokoszaNell, Patrycja24, Baronowa_83, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwus slicznota z Twojej Majeczki!! I kudlata tak jak moja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 22:59

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa my jesteśmy po 6w1, mogę jedynie poradzić żebyście po szczepieniu zrobili okład z sody oczyszczonej w miejscu wkłucia (plaska łyżeczka na pol szklanki cieplej wody). My zgodnie z tym co powiedziano nam w przychodni czekaliśmy na moment, że ewentualnie zrobi się opuchlizna czy zaczerwienienie, jednak wtedy już był wielki płacz ... a można było zapobiec.

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tabletki się bierze od pierwszego dnia miesiaczki.Ja już mam kupione tylko czekam na okres. Tez teraz zestykalam bo w sumie kochałam się z mężem dokładnie tydzień temu to był 6 tydzień -po tym krwawilam lekko,a po2 dniach wyszedł mi taki galaretowaty sluzy- pod koniec ciazy taki miałam.
    Ohhh masakra teraz będę jak chora się zastanawiać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w sumie 1 test ciążowy w domu ale.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mielisny gosci. Byli 4godziny. Dzieci w wieku szkolnym I 2latki. Darly sie biegly no tragedia po prostu. Maly nie spal w ogole. Byl moszony karmiony przez kolezanki. W 4godz pobytu gosci zaczal plakac. Myslalam,ze glodny ale nie. Wkoncu zabrali sie I pojechali. Cisza w domu. Dziecko przestalo wyc. Biedny. Pewnie sie bal caly ich pobyt. Obce zapachy glosy itd.az mi lzy poplynely,ze go nie przytulalam cy oobyt gosci tylko w obce lapy dawalam. A on potrzebowal mnie!

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Mam w sumie 1 test ciążowy w domu ale.....
    Ja czekam do.rana i jadę na bete...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Muszę się pożalić. Byłam dzisiaj u mojego kardiologa na kontroli i powiedział, że dość "szaleństw" i mam wrócić do leków, które brałam przed ciążą. A to oznacza odstawienie małej od piersi. Niby spodziewałam się tego, bo i tak ma problemy brzuszkowe, które najprawdopodobniej są wynikiem alergii, ale i tak mi strasznie smutno...ciągle mam myśli, że może jeszcze chociaż miesiąc się przemęczyć bez tych leków a jej dawać pierś. Sama nie wiem:((
    Dla mnie wybór oczywisty. Bierz leki. Jak ci serducho padnie albo sie pogorszy to corka duzo wiecej straci. Dalas ile mogłaś i super ze chociaż tyle sie udalo.

SShape lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze testowa panika ;). Ja robiłam wczoraj ale tak proforma. Jakos nie mam zaufania do azalii.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezależnie co robie jak klade się spać jest 1:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola współczuję... dobry gość to taki który wie kiedy wyjść ;)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w niedzielę u teściów. Tola wiem co czułas bo mała u nich zawsze jest niespokojna-tesciowa głośno gada ma taki podniesiony ton głosu,męża siostrzec się drze,pies podchodzi wahać mała i wogole cały rozgardiasz. Mała zasnela na chwilę ale zaraz ja jakiś wrzask obudził i dupa-teściowa do mnie no wy macie ciszę w domu to inaczej,a ja na to że wcale nie bo jak mała śpi i nas w pokoju w dzień to normalnie rozmawiamy i telewizor gra ale nikt się nie wydziera. Albo męża siostra dumnie że jej mały się z psem wychowuje i jest oki-wczoraj ja na to że moja Martynka się z psem nie wychowuje i ja nie życzę sobie żeby on ją leżał ani co chwile obwachwal bo się niepokoi. Zresztą ja jestem taka ze lubie zwierzęta ale po głaskanie czy zabawie od razu myje recepcie toleruje spania w łóżku z psem czy też chodzenia kota po stole-zwierze powino znać swoje miejsce .A u nich jest tak ze zwierzętami ma pierwsze i ostatnie słowo czyli wszystko to co napisałam wyżej plus psa miski w pokoju więc jak męża siostrzeniec raczkuje bawi się sucha karma psa-dla mnie patola.

• Guem Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas jak goście przychodzą to Tola śpi w najlepsze. Już nie raz się zdarzyło że przed przyjściem gości nie mogłam nic zrobić bo mała była marudna a jak tylko przyszli to 15 minut i dziecko śpi :) ale ja nie pozwalam nikomu jej nosić, tzn nie było jeszcze sytuacji bym musiała się sprzeciwić, chyba wszyscy wyczuwają że lepiej jeszcze nie proponować. W weekend spędziliśmy pierwszą noc poza domem i mała też bez problemu spała, czy to na dworze podczas grila czy później w domu. W niedziele też pierwszy raz wzięła ją kuzynka na ręce i po 5 minutach Tola zasnęła więc chyba moje dziecko dobrze się czuje wśród ludzi :) mimo wszystko jak na razie uważam że od noszenia jestem ja i mąż, przyjdzie jeszcze czas by ciocie się wykazały :)
    Justyś jeśli chodzi o psa to wg twojego podejścia u mnie też patologia ;) nie wyobrażam sobie izolowania psa od dziecka. Pies jest u nas 8 lat, jego miski stoją w aneksie kuchennym przy wejściu do dużego pokoju i to się raczej nie zmieni jak Tola zacznie spędzać więcej czasu na podłodze. Oczywiście nie pozwala mu lizać buzi ale stopkę się zdarzyło i półżartem dodam że to jedyne miejsce gdzie nie ma krostek ;) każdy ma swoje podejście do wychowywania dzieci i to czego mnie do tej pory nauczyło macierzyństwo to nie krytykować innych rodziców tylko dlatego że mają inną wizję wychowania dzieci.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas znajomi juz byli z dziecmi ale młody nie odchorowal tego. A co do psa to i teście i rodzice maja. Takze pewnie nieraz bedzie akcja lizanie. Dla mnie bardziej niebezpieczne jest czy psu nie odwali i nie chapnie z zazdrości. Bo to jednak tylko zwierzak.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja miałam sytuację z tym samym psem jak mała miała 2-3 tyg kiedy rzucił się na mnie kiedy mała zaczęła płakać i mało brakowało żeby jej nie drapnal swoją wielką lapa.A zdania nie zmienię co do higieny bo mi również to przeszkadza i nie pozwolę się dziecku bawić psia karma,a jak widzę sierść na ubranka to mnie trzęsie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:56

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test -1 kreska ale teraz będę uważać tym bardziej że nie mogę zacząć brać tabletek bo to od 1 dnia miesiaczki.Ja się bierze.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Też ostatnio panikowalam ze zaliczylismy wpadke, jednak dostałam okres i od tygodnia biore tabletki anty więc koniec swirowania :)

My tez mamy pieska w domu yorka, który nie odstepuje Kacpra na krok, jest pierwsza przy nim gdy zaplacze i też juz pare razu go polizala. Kapiemy ja raz w tygodniu, regulatnie jest u weterynarza wiec malemu nic nie grozi a podobno dzieci tez inaczej sie wychowuja majac pupila :)

Co do noszenia dziecka przez innych jeśli ktoś z rodziny czy przyjaciolka chce wziac go na rece to nie zabraniam. Jak tylko skonczyl 2 tygodnie to byliśmy z nim u moich rodzicow a tydzien pozniej u kuzynki. Spi zarowno w ciszy jak i najwiekszym halasie, nie przeszkadzają mu nawet podniesione głosy, Ale każdy wychowuje dziecko inaczej i ma inne zasady :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Domi - zdjęcia usunięte, sorki

Ja też planuję tak za 3 lata, też ze względu na cesarkę odstęp min 2 lata

U mnie różnica 18 mcy bez tygodnia i dwa cc :-) gin na pierwszej wizycie zaśmiał się tylko, że miałam poczekać minimum rok :-) zawsze chciałam dwójkę z mala różnica a trzecie za 3-4 lata :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ