X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a mam do Was pytanie, czy Wasze maluchy w dzień śpią krócej ?

U mnie jakies 6h przesypiacw ciagu dnia albo I wiecej.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No, w dzień krótko, u mnie 2x po 1,5h maksymalnie. Dopiero koło 17- 18 zasypia na ponad 3h
    No to u Nas schemat praktycznie identyczny, jedynie rano jeszcze pośpi ok 3h ale potem już właśnie max 1,5h i kiedy właśnie zaplanuje sobie żeby ją kąpać ok 19 to zaśnie wcześniej i śpi w najlepsze dłużej;-)
    Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczyna spać po 15 minut. I zregenerowany na nastepna h. Juz nawet na spacerze po h sie budzi.
    Ale jesli dzieki temu bedzie spal od 21 do 9 to ja się na to pisze

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No, w dzień krótko, u mnie 2x po 1,5h maksymalnie. Dopiero koło 17- 18 zasypia na ponad 3h

I o której na noc idzie spac?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Moj zaczyna spać po 15 minut. I zregenerowany na nastepna h. Juz nawet na spacerze po h sie budzi.
    Ale jesli dzieki temu bedzie spal od 21 do 9 to ja się na to pisze
    U nas podobnie..ok 20-21 spi do rana :-) w dzień drzemki 20-30min..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    No to u Nas schemat praktycznie identyczny, jedynie rano jeszcze pośpi ok 3h ale potem już właśnie max 1,5h i kiedy właśnie zaplanuje sobie żeby ją kąpać ok 19 to zaśnie wcześniej i śpi w najlepsze dłużej;-)
    Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie

Dzis obudzil sie o 5 wiec spal 8 h bez jedzenia!!! Tyle,ze z mezem poszlismy spac o polnocy bo myslelismy ,ze wstanie o 23 na jedzenie

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nawracająca kolka prężenie i strasznie bolące gazy powiązane z przeraźliwym krzykiem mogą mieć związek z podawaniem żelaza?
    Bo to mniej więcej w tym czasie się zaczęło...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dominik wypracował sobie już mam nadzieję stały rytm dnia, tj. Dostaje mleczko, godzina-dwóch (czasem trochę dłużej) nie śpi i w tym czasie leży w leżaczku, bawimy się na macie, przewijaku albo na brzuszku, albo mu czytam wierszyki - bardzo uważnie słucha choć pewnie nic nie rozumie :-)
    Później 1-2 godzinka snu (czasem 40 min bywa 2,5 godziny)
    Ogólnie jak widzę że zaczyna się robić marudny to go kładę i daję mu smoka i zawsze w ciągu max pół godziny sobie przyśnie..
    Kąpiemy się ok. 19.30, dostaje mleczko i zasypia tak między 20.30-21 w nocy karmienie między 2 a 4.
    W dzień je co 3 godziny, średnio 8,11,14,17,20, ale dziś już o 5 był wyspany (karmienie mieliśmy 1.30) i o 6 dałam mu mleczko bo marudził, do 7 pogadał sobie z karuzelą, potem zrobił się marudny więc dałam mu smoczka i teraz się budzi, więc dziś pewnie będzie co 3,5 godziny

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi żelazo powoduje zaparcia wiec może coś w tym jest.

Młody wstaje o 9, zasypia o 12, spi do 17-18 i nocke zaczyna o 22. W nocy steka jak głodny. Wyjmuje cyca i je na spiocha. W dzień tez.
    Gdyby nie ataki kolki to macierzyństwo idealne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:48

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też już rytm jest. mleko koło 4, 8, 12,15,18, 20. Kąpiel o 22, mleko i zasypia na mleku.
    W ciągu dnia go nie usypiam - ze straszym pamiętam, ze go non stop usypiałam, Więc teraz jak Władek zasypia to go odkładam i tyle. Śpi ile chce

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że Dominik nie t tak chyba w ogóle by w dzień nie zasnął, chyba że w wózku albo w samochodzie. Po nim widać że chce spać, bo marudzi i płacze i nie uspokaja się nigdzie, nawet na rękach i wtedy Go kładę

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tyle że Dominik nie t tak chyba w ogóle by w dzień nie zasnął, chyba że w wózku albo w samochodzie. Po nim widać że chce spać, bo marudzi i płacze i nie uspokaja się nigdzie, nawet na rękach i wtedy Go kładę
    no mi też chodzi o to, że dopiero jak widać bardzo, że chce spać to pomagam. A nie np. że po jedzeniu powinien spać np. 2 h. Jak chce spać 30 minut to śpi 30 , nie usypiam i nie wyciszam tylko dlatego, że powinien

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to nie :-) jakbym Go po karmieniu położyła na siłę to pospałby z pół godziny i potem do następnego karmienia byłby marudny i płakał... nie raz ta jest jak do lekarza idziemy. Zaśnie po karmieniu w wózku albo w samochodzie, u lekarza się budzi i do następnego karmienia nie wie sam coby chciał.
    Nie wybudzam Go też do karmienia, sam się budzi i tak się ustawił.
    Budzi się i jak jest godzina karmienia do dostaje mleczko, jak jeszcze trochę czasu a jest pogodny i się nie domaga to się jakoś zajmujemy do karmienia, po karmieniu nie jest senny tylko rozmowny więc nie ma co kłaść tylko po około dwóch godzinach już widać że osłabł i robi się marudny i wtedy Go kładę :-)
    Dostaje smoka i zasypia raz dwa, więc o to mu chyba chodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:16

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze dzieciaczki :-)
    U nas Dominik od samego początku nie wie co spanie na brzuszku, bo nie umie położyć główki :-)
    i tak od porodu ;p tylko w pierwszym miesiącu mu główka uciekała a teraz to z 5-10minut trzyma i obserwuje ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:05

i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie trzyma główkę :) Tola też ostatnio próbuje trzymać w górze, już nie przekręca tylko właśnie w górę ciągnie ale nie specjalnie jej się to podoba i często przy tym siłowaniu popłakuje. Ale jak jest śpiąca i nie ma ochoty się siłować to bez problemu zasypia na brzuchu.
    Piękne są wasze dzieciaczki. Nie mogę się napatrzeć na ich czyste twarzyczki. U nas jest katastrofa, dzisiaj jak ją rano zobaczyłam to się rozpłakałam. W piątek mamy wizytę u dermatologa w szpitalu ale szukam jeszcze jakiegoś prywatnie, nikt ze znajomych nie miał skórnych problemów u dzieci więc niestety nic z polecenia nie mam. Wczoraj ważyliśmy niunię i mój klocuś przekroczył 5 kg :)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy z wycieczki;) bylam z Mloda dokumenty na kurs złożyć. Śpi w wózku co do rytmu- mleko je tak co ok 3h w nocy przerwa różnie raz 4a raz 6h. Czyli to tak wychodzi 24-1, 3,6,9-10,13,przed 17, 20, o 19-19.30 kapiel, po kąpieli pidżamka cycek i lulu. A jak nie chce spać to leży z nami w salonie "rozmawia" z tata i kolo 20.30-21 zasypia to wtedy tak do 1 spi(te nocne mleka ro różnie wypadają zalezy jak die zbudzi). Co do drzemek.. To tragedia jest wczesniej spala 2xpo ok 1h i po mleku o 17zasypiala do kąpieli. Teraz drzemki max 15 min tak ze 3x w ciagu dnia. Chyba ze wrzucę do wózka i spacer to wtedy dluzej pośpi.

My z prężeniami mamy problem nad ranem tak kolo 5-6 wtedy czekam z 20-30min na brzuch klasę i od razu seria jak z karabinu maszynowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:53

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Śliczny, no u nas z tym leżeniem na brzuchu to masakra a poćwiczyć trzeba.
    Dziewczyny macie jakiś patent na te krostki z hormonów? Wiem że powinno samo zejść ale Można może temu jakoś pomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:19

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati i jak Bartuś po tej szczepionkę 6w1, bo my jutro mamy i zaczyna się lekki stres?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    no mi też chodzi o to, że dopiero jak widać bardzo, że chce spać to pomagam. A nie np. że po jedzeniu powinien spać np. 2 h. Jak chce spać 30 minut to śpi 30 , nie usypiam i nie wyciszam tylko dlatego, że powinien
    Moja po każdym karmieniu odlatuje jak Bąk ;-) i raz zaśnie na 15 min a innym razem na 2h - widocznie ma taką potrzebę. dzisiaj miała słaby poranek, płakała nie wiedząc czemu, chyba miała problem z kupka popuszczala baki i padła ok 11, śpi na dworze od tamtej pory, nic takiego nie jadłam, dwa ogórki konserwowe i nektarynke może od nich.
    A jadłA któraś z Was pieczarki i morele,?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ