Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a mam do Was pytanie, czy Wasze maluchy w dzień śpią krócej ?

U mnie jakies 6h przesypiacw ciagu dnia albo I wiecej.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No, w dzień krótko, u mnie 2x po 1,5h maksymalnie. Dopiero koło 17- 18 zasypia na ponad 3h
    No to u Nas schemat praktycznie identyczny, jedynie rano jeszcze pośpi ok 3h ale potem już właśnie max 1,5h i kiedy właśnie zaplanuje sobie żeby ją kąpać ok 19 to zaśnie wcześniej i śpi w najlepsze dłużej;-)
    Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczyna spać po 15 minut. I zregenerowany na nastepna h. Juz nawet na spacerze po h sie budzi.
    Ale jesli dzieki temu bedzie spal od 21 do 9 to ja się na to pisze

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No, w dzień krótko, u mnie 2x po 1,5h maksymalnie. Dopiero koło 17- 18 zasypia na ponad 3h

I o której na noc idzie spac?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Moj zaczyna spać po 15 minut. I zregenerowany na nastepna h. Juz nawet na spacerze po h sie budzi.
    Ale jesli dzieki temu bedzie spal od 21 do 9 to ja się na to pisze
    U nas podobnie..ok 20-21 spi do rana :-) w dzień drzemki 20-30min..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    No to u Nas schemat praktycznie identyczny, jedynie rano jeszcze pośpi ok 3h ale potem już właśnie max 1,5h i kiedy właśnie zaplanuje sobie żeby ją kąpać ok 19 to zaśnie wcześniej i śpi w najlepsze dłużej;-)
    Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie

Dzis obudzil sie o 5 wiec spal 8 h bez jedzenia!!! Tyle,ze z mezem poszlismy spac o polnocy bo myslelismy ,ze wstanie o 23 na jedzenie

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nawracająca kolka prężenie i strasznie bolące gazy powiązane z przeraźliwym krzykiem mogą mieć związek z podawaniem żelaza?
    Bo to mniej więcej w tym czasie się zaczęło...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dominik wypracował sobie już mam nadzieję stały rytm dnia, tj. Dostaje mleczko, godzina-dwóch (czasem trochę dłużej) nie śpi i w tym czasie leży w leżaczku, bawimy się na macie, przewijaku albo na brzuszku, albo mu czytam wierszyki - bardzo uważnie słucha choć pewnie nic nie rozumie :-)
    Później 1-2 godzinka snu (czasem 40 min bywa 2,5 godziny)
    Ogólnie jak widzę że zaczyna się robić marudny to go kładę i daję mu smoka i zawsze w ciągu max pół godziny sobie przyśnie..
    Kąpiemy się ok. 19.30, dostaje mleczko i zasypia tak między 20.30-21 w nocy karmienie między 2 a 4.
    W dzień je co 3 godziny, średnio 8,11,14,17,20, ale dziś już o 5 był wyspany (karmienie mieliśmy 1.30) i o 6 dałam mu mleczko bo marudził, do 7 pogadał sobie z karuzelą, potem zrobił się marudny więc dałam mu smoczka i teraz się budzi, więc dziś pewnie będzie co 3,5 godziny

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi żelazo powoduje zaparcia wiec może coś w tym jest.

Młody wstaje o 9, zasypia o 12, spi do 17-18 i nocke zaczyna o 22. W nocy steka jak głodny. Wyjmuje cyca i je na spiocha. W dzień tez.
    Gdyby nie ataki kolki to macierzyństwo idealne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:48

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też już rytm jest. mleko koło 4, 8, 12,15,18, 20. Kąpiel o 22, mleko i zasypia na mleku.
    W ciągu dnia go nie usypiam - ze straszym pamiętam, ze go non stop usypiałam, Więc teraz jak Władek zasypia to go odkładam i tyle. Śpi ile chce

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że Dominik nie t tak chyba w ogóle by w dzień nie zasnął, chyba że w wózku albo w samochodzie. Po nim widać że chce spać, bo marudzi i płacze i nie uspokaja się nigdzie, nawet na rękach i wtedy Go kładę

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tyle że Dominik nie t tak chyba w ogóle by w dzień nie zasnął, chyba że w wózku albo w samochodzie. Po nim widać że chce spać, bo marudzi i płacze i nie uspokaja się nigdzie, nawet na rękach i wtedy Go kładę
    no mi też chodzi o to, że dopiero jak widać bardzo, że chce spać to pomagam. A nie np. że po jedzeniu powinien spać np. 2 h. Jak chce spać 30 minut to śpi 30 , nie usypiam i nie wyciszam tylko dlatego, że powinien

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to nie :-) jakbym Go po karmieniu położyła na siłę to pospałby z pół godziny i potem do następnego karmienia byłby marudny i płakał... nie raz ta jest jak do lekarza idziemy. Zaśnie po karmieniu w wózku albo w samochodzie, u lekarza się budzi i do następnego karmienia nie wie sam coby chciał.
    Nie wybudzam Go też do karmienia, sam się budzi i tak się ustawił.
    Budzi się i jak jest godzina karmienia do dostaje mleczko, jak jeszcze trochę czasu a jest pogodny i się nie domaga to się jakoś zajmujemy do karmienia, po karmieniu nie jest senny tylko rozmowny więc nie ma co kłaść tylko po około dwóch godzinach już widać że osłabł i robi się marudny i wtedy Go kładę :-)
    Dostaje smoka i zasypia raz dwa, więc o to mu chyba chodzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:16

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze dzieciaczki :-)
    U nas Dominik od samego początku nie wie co spanie na brzuszku, bo nie umie położyć główki :-)
    i tak od porodu ;p tylko w pierwszym miesiącu mu główka uciekała a teraz to z 5-10minut trzyma i obserwuje ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:05

nick nieaktualny, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie trzyma główkę :) Tola też ostatnio próbuje trzymać w górze, już nie przekręca tylko właśnie w górę ciągnie ale nie specjalnie jej się to podoba i często przy tym siłowaniu popłakuje. Ale jak jest śpiąca i nie ma ochoty się siłować to bez problemu zasypia na brzuchu.
    Piękne są wasze dzieciaczki. Nie mogę się napatrzeć na ich czyste twarzyczki. U nas jest katastrofa, dzisiaj jak ją rano zobaczyłam to się rozpłakałam. W piątek mamy wizytę u dermatologa w szpitalu ale szukam jeszcze jakiegoś prywatnie, nikt ze znajomych nie miał skórnych problemów u dzieci więc niestety nic z polecenia nie mam. Wczoraj ważyliśmy niunię i mój klocuś przekroczył 5 kg :)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy z wycieczki;) bylam z Mloda dokumenty na kurs złożyć. Śpi w wózku co do rytmu- mleko je tak co ok 3h w nocy przerwa różnie raz 4a raz 6h. Czyli to tak wychodzi 24-1, 3,6,9-10,13,przed 17, 20, o 19-19.30 kapiel, po kąpieli pidżamka cycek i lulu. A jak nie chce spać to leży z nami w salonie "rozmawia" z tata i kolo 20.30-21 zasypia to wtedy tak do 1 spi(te nocne mleka ro różnie wypadają zalezy jak die zbudzi). Co do drzemek.. To tragedia jest wczesniej spala 2xpo ok 1h i po mleku o 17zasypiala do kąpieli. Teraz drzemki max 15 min tak ze 3x w ciagu dnia. Chyba ze wrzucę do wózka i spacer to wtedy dluzej pośpi.

My z prężeniami mamy problem nad ranem tak kolo 5-6 wtedy czekam z 20-30min na brzuch klasę i od razu seria jak z karabinu maszynowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:53

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Śliczny, no u nas z tym leżeniem na brzuchu to masakra a poćwiczyć trzeba.
    Dziewczyny macie jakiś patent na te krostki z hormonów? Wiem że powinno samo zejść ale Można może temu jakoś pomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:19

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati i jak Bartuś po tej szczepionkę 6w1, bo my jutro mamy i zaczyna się lekki stres?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    no mi też chodzi o to, że dopiero jak widać bardzo, że chce spać to pomagam. A nie np. że po jedzeniu powinien spać np. 2 h. Jak chce spać 30 minut to śpi 30 , nie usypiam i nie wyciszam tylko dlatego, że powinien
    Moja po każdym karmieniu odlatuje jak Bąk ;-) i raz zaśnie na 15 min a innym razem na 2h - widocznie ma taką potrzebę. dzisiaj miała słaby poranek, płakała nie wiedząc czemu, chyba miała problem z kupka popuszczala baki i padła ok 11, śpi na dworze od tamtej pory, nic takiego nie jadłam, dwa ogórki konserwowe i nektarynke może od nich.
    A jadłA któraś z Was pieczarki i morele,?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ