Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:No, w dzień krótko, u mnie 2x po 1,5h maksymalnie. Dopiero koło 17- 18 zasypia na ponad 3h
Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie -
Moj zaczyna spać po 15 minut. I zregenerowany na nastepna h. Juz nawet na spacerze po h sie budzi.
Ale jesli dzieki temu bedzie spal od 21 do 9 to ja się na to pisze -
nick nieaktualnyIwa81 wrote:No to u Nas schemat praktycznie identyczny, jedynie rano jeszcze pośpi ok 3h ale potem już właśnie max 1,5h i kiedy właśnie zaplanuje sobie żeby ją kąpać ok 19 to zaśnie wcześniej i śpi w najlepsze dłużej;-)
Tolu to bajka jak tak długo śpi, w nocy też taki relax? Bo u mnie w nocy max 4h i budzi się na jedzenie
Dzis obudzil sie o 5 wiec spal 8 h bez jedzenia!!! Tyle,ze z mezem poszlismy spac o polnocy bo myslelismy ,ze wstanie o 23 na jedzenie -
U nas Dominik wypracował sobie już mam nadzieję stały rytm dnia, tj. Dostaje mleczko, godzina-dwóch (czasem trochę dłużej) nie śpi i w tym czasie leży w leżaczku, bawimy się na macie, przewijaku albo na brzuszku, albo mu czytam wierszyki - bardzo uważnie słucha choć pewnie nic nie rozumie
Później 1-2 godzinka snu (czasem 40 min bywa 2,5 godziny)
Ogólnie jak widzę że zaczyna się robić marudny to go kładę i daję mu smoka i zawsze w ciągu max pół godziny sobie przyśnie..
Kąpiemy się ok. 19.30, dostaje mleczko i zasypia tak między 20.30-21 w nocy karmienie między 2 a 4.
W dzień je co 3 godziny, średnio 8,11,14,17,20, ale dziś już o 5 był wyspany (karmienie mieliśmy 1.30) i o 6 dałam mu mleczko bo marudził, do 7 pogadał sobie z karuzelą, potem zrobił się marudny więc dałam mu smoczka i teraz się budzi, więc dziś pewnie będzie co 3,5 godziny -
Domi żelazo powoduje zaparcia wiec może coś w tym jest.
Młody wstaje o 9, zasypia o 12, spi do 17-18 i nocke zaczyna o 22. W nocy steka jak głodny. Wyjmuje cyca i je na spiocha. W dzień tez.
Gdyby nie ataki kolki to macierzyństwo idealneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:48
-
u nas też już rytm jest. mleko koło 4, 8, 12,15,18, 20. Kąpiel o 22, mleko i zasypia na mleku.
W ciągu dnia go nie usypiam - ze straszym pamiętam, ze go non stop usypiałam, Więc teraz jak Władek zasypia to go odkładam i tyle. Śpi ile chce -
domi05 wrote:Tyle że Dominik nie t tak chyba w ogóle by w dzień nie zasnął, chyba że w wózku albo w samochodzie. Po nim widać że chce spać, bo marudzi i płacze i nie uspokaja się nigdzie, nawet na rękach i wtedy Go kładę
-
tak to nie
jakbym Go po karmieniu położyła na siłę to pospałby z pół godziny i potem do następnego karmienia byłby marudny i płakał... nie raz ta jest jak do lekarza idziemy. Zaśnie po karmieniu w wózku albo w samochodzie, u lekarza się budzi i do następnego karmienia nie wie sam coby chciał.
Nie wybudzam Go też do karmienia, sam się budzi i tak się ustawił.
Budzi się i jak jest godzina karmienia do dostaje mleczko, jak jeszcze trochę czasu a jest pogodny i się nie domaga to się jakoś zajmujemy do karmienia, po karmieniu nie jest senny tylko rozmowny więc nie ma co kłaść tylko po około dwóch godzinach już widać że osłabł i robi się marudny i wtedy Go kładę
Dostaje smoka i zasypia raz dwa, więc o to mu chyba chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:16
-
Śliczne te Wasze dzieciaczki
U nas Dominik od samego początku nie wie co spanie na brzuszku, bo nie umie położyć główki
i tak od porodu ;p tylko w pierwszym miesiącu mu główka uciekała a teraz to z 5-10minut trzyma i obserwuje ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:05
i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
Pięknie trzyma główkę
Tola też ostatnio próbuje trzymać w górze, już nie przekręca tylko właśnie w górę ciągnie ale nie specjalnie jej się to podoba i często przy tym siłowaniu popłakuje. Ale jak jest śpiąca i nie ma ochoty się siłować to bez problemu zasypia na brzuchu.
Piękne są wasze dzieciaczki. Nie mogę się napatrzeć na ich czyste twarzyczki. U nas jest katastrofa, dzisiaj jak ją rano zobaczyłam to się rozpłakałam. W piątek mamy wizytę u dermatologa w szpitalu ale szukam jeszcze jakiegoś prywatnie, nikt ze znajomych nie miał skórnych problemów u dzieci więc niestety nic z polecenia nie mam. Wczoraj ważyliśmy niunię i mój klocuś przekroczył 5 kg -
A my wracamy z wycieczki;) bylam z Mloda dokumenty na kurs złożyć. Śpi w wózku co do rytmu- mleko je tak co ok 3h w nocy przerwa różnie raz 4a raz 6h. Czyli to tak wychodzi 24-1, 3,6,9-10,13,przed 17, 20, o 19-19.30 kapiel, po kąpieli pidżamka cycek i lulu. A jak nie chce spać to leży z nami w salonie "rozmawia" z tata i kolo 20.30-21 zasypia to wtedy tak do 1 spi(te nocne mleka ro różnie wypadają zalezy jak die zbudzi). Co do drzemek.. To tragedia jest wczesniej spala 2xpo ok 1h i po mleku o 17zasypiala do kąpieli. Teraz drzemki max 15 min tak ze 3x w ciagu dnia. Chyba ze wrzucę do wózka i spacer to wtedy dluzej pośpi.
My z prężeniami mamy problem nad ranem tak kolo 5-6 wtedy czekam z 20-30min na brzuch klasę i od razu seria jak z karabinu maszynowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:53
-
Śliczny, no u nas z tym leżeniem na brzuchu to masakra a poćwiczyć trzeba.
Dziewczyny macie jakiś patent na te krostki z hormonów? Wiem że powinno samo zejść ale Można może temu jakoś pomóc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:19
Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:no mi też chodzi o to, że dopiero jak widać bardzo, że chce spać to pomagam. A nie np. że po jedzeniu powinien spać np. 2 h. Jak chce spać 30 minut to śpi 30 , nie usypiam i nie wyciszam tylko dlatego, że powinien
i raz zaśnie na 15 min a innym razem na 2h - widocznie ma taką potrzebę. dzisiaj miała słaby poranek, płakała nie wiedząc czemu, chyba miała problem z kupka popuszczala baki i padła ok 11, śpi na dworze od tamtej pory, nic takiego nie jadłam, dwa ogórki konserwowe i nektarynke może od nich.
A jadłA któraś z Was pieczarki i morele,?