Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj moja ciotka mówiła,ze dzieci się nie dopaja teraz woda nie wiem skąd te newsy ma ,nie wiem czy coś wiecie na ten temat.Faktycznie mam nie wybudzac malej w nocy na jedzenie ,mąż był u pediatry tego prywatnego po receptę na nutramigen i się spytal
-
U nas juz drugi skok. 2 dni kiepsko spi i marudzi.
Poli u nas szczepia nfz plus pneumo. My szczepilismy w piatek. Bez rewelacji. Spał. Ale dałam jedną dawke pedicetamolu.
My mamy wodniaczki. Ale mam wrażenie ze sa mniejsze. Pediatra kazala poki co obserwować. Do roku powinno sie wchlonąć. To samo mówili mi ginekolodzy w ciąży.
U nas dzisiaj drugi dzien bez kupy. Męczy sie okropnie i nie moze zrobić. Czekam do wieczora i dam czopek. Masaz lezenie na brzuchu nogi do brzucha nic nie pomaga -
Poli9106 wrote:Wczoraj moja ciotka mówiła,ze dzieci się nie dopaja teraz woda nie wiem skąd te newsy ma ,nie wiem czy coś wiecie na ten temat.Faktycznie mam nie wybudzac malej w nocy na jedzenie ,mąż był u pediatry tego prywatnego po receptę na nutramigen i się spytal
-
Patrycja24 wrote:Moj nie ma kolek, ale problemy z gazami sie zdarzaja. Daje herbatke bo wody nie ruszy. Tyle, ze ja parze saszetki kopru. Nie chce mu dawac niepotrzebnego cukru a w tych granulowanych niestety jest go sporo.
-
Aaa zapomniałam . Miłosz ukladał glowe tylko na prawą strone. Gosia robiła to samo. Miałam ją ukladać na drugi bok i karmić z dwoch stron na leząco, na zmiane. Przy Miłoszu mówiła jeszcze zeby go przełożyć w łóżeczku bo układa głowę do swiatla. I z dziecmi cwicze. Moze to wam wyda sie przerażające bo dla mnie to bylo cos zakazanego ale córka zyje - ma sie świetnie. Na twardej powierzchni za rączki i hop do siadu. Trzymać az glowa sie zmęczy. Dzieciakom bardzo te cwiczenia sie podobają a i glowa juz nie leży tylko na jednym boku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 17:49
-
Nie zmieniałam bo u nas smok 1 jest od 3 miesiąca chyba. Zreszta on je jeszcze po 90 wiec nie trzeba nic przyspieszac.
Poli ja bym dziecka nie meczyla w nocy. Przy założeniu, ze ładnie przybiera. Z tego co wiem to budzi się dzieci z żółtaczka bo zapominają jesc i słabo przybierajace. A nie dwumiesięczne zdrowe dzieciaki. -
Baronowa_83 wrote:Nie zmieniałam bo u nas smok 1 jest od 3 miesiąca chyba. Zreszta on je jeszcze po 90 wiec nie trzeba nic przyspieszac.
Poli ja bym dziecka nie meczyla w nocy. Przy założeniu, ze ładnie przybiera. Z tego co wiem to budzi się dzieci z żółtaczka bo zapominają jesc i słabo przybierajace. A nie dwumiesięczne zdrowe dzieciaki. -
nick nieaktualnyZe smoczkami to zależy od butli, my mamy 3 - w tommee tippee chyba jest "0" i na razie zostawiam, w Nuku też chyba "0", ale szybciej leci i dopiero zaczynam używać tej butli, a w habermanie jest "0-6", więc tu nie ma potrzeby wymiany, cały czas czeka na przetestowanie, bo póki co pijemy 90 ml, więcej nie wlewam, bo oddaje nadwyżkę
a ta butla jest ogromna
-
Patrycja24 wrote:Dokladnie tak, tylko cyc. A jak to u Was wyglada?
też cycjak byłam w tamtym tyg na szczepieniu i zważyli ją i było 6100g to się przeraziłam i pytałam lekarki czy nie za dużo przybiera, ona żeby się nie martwić za chwilę zwolni i żeby nie porównywać swojego dziecka do innych bo każde rozwija się indywidualnie ( bo była dziewczyna z półrocznym maluchem który ważył 8kg)
ale w sumie je co 2,5-3h i cycek to w normie -
Poli9106 wrote:Jutro mamy szczepienie ale z góry babka z recepcji pow że jak bd powyżej 25 stopni to mam nie przychodzic.Znacie jakąś teorie z tymi stopniami a szczepieniem?