X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja ciotka mówiła,ze dzieci się nie dopaja teraz woda nie wiem skąd te newsy ma ,nie wiem czy coś wiecie na ten temat.Faktycznie mam nie wybudzac malej w nocy na jedzenie ,mąż był u pediatry tego prywatnego po receptę na nutramigen i się spytal

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dzisiaj skonczyl 7. Urodzil sie z waga 4420 :-P a Twoja corcia?
    To ta sama bajka, ;-) ur 4220g 59 cm, 7 tygodni, waga będzie ok 6300g
    Twój tylko na cycku?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz drugi skok. 2 dni kiepsko spi i marudzi.

Poli u nas szczepia nfz plus pneumo. My szczepilismy w piatek. Bez rewelacji. Spał. Ale dałam jedną dawke pedicetamolu.

My mamy wodniaczki. Ale mam wrażenie ze sa mniejsze. Pediatra kazala poki co obserwować. Do roku powinno sie wchlonąć. To samo mówili mi ginekolodzy w ciąży.

U nas dzisiaj drugi dzien bez kupy. Męczy sie okropnie i nie moze zrobić. Czekam do wieczora i dam czopek. Masaz lezenie na brzuchu nogi do brzucha nic nie pomaga :(

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Wczoraj moja ciotka mówiła,ze dzieci się nie dopaja teraz woda nie wiem skąd te newsy ma ,nie wiem czy coś wiecie na ten temat.Faktycznie mam nie wybudzac malej w nocy na jedzenie ,mąż był u pediatry tego prywatnego po receptę na nutramigen i się spytal
    Moja lekarka i połóżna powiedziały że przy upalach spokojnie dopajac więc tak robię ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moj nie ma kolek, ale problemy z gazami sie zdarzaja. Daje herbatke bo wody nie ruszy. Tyle, ze ja parze saszetki kopru. Nie chce mu dawac niepotrzebnego cukru a w tych granulowanych niestety jest go sporo.
    No właśnie moją też męczą baki i gazy, kupiłam w Rossmanie taką w saszetkach od 2 tygodnia, napila się 30ml i od razu Zasnela więc chyba pomogło.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam . Miłosz ukladał glowe tylko na prawą strone. Gosia robiła to samo. Miałam ją ukladać na drugi bok i karmić z dwoch stron na leząco, na zmiane. Przy Miłoszu mówiła jeszcze zeby go przełożyć w łóżeczku bo układa głowę do swiatla. I z dziecmi cwicze. Moze to wam wyda sie przerażające bo dla mnie to bylo cos zakazanego ale córka zyje - ma sie świetnie. Na twardej powierzchni za rączki i hop do siadu. Trzymać az glowa sie zmęczy. Dzieciakom bardzo te cwiczenia sie podobają a i glowa juz nie leży tylko na jednym boku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 17:49

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez podaje wodę i nic w tym strasznego nie widzę a już jakieś ciotki klotki wymyslaja:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy zmienialyscie smoki na 1+ czy zostały dzieci przy 0+ takie jak mialy od początku?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas jadę na 0+

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie Pomyślałam że trzeba zmienić, ale moja lapczywie pije i czasami się zakrztusi więc boję się że te późniejsze smoczki mają więcej dziurek, szybciej będzie lecieć i dopiero się zachlysnie, chyba że się mylę

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmieniałam bo u nas smok 1 jest od 3 miesiąca chyba. Zreszta on je jeszcze po 90 wiec nie trzeba nic przyspieszac.

Poli ja bym dziecka nie meczyla w nocy. Przy założeniu, ze ładnie przybiera. Z tego co wiem to budzi się dzieci z żółtaczka bo zapominają jesc i słabo przybierajace. A nie dwumiesięczne zdrowe dzieciaki.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nie zmieniałam bo u nas smok 1 jest od 3 miesiąca chyba. Zreszta on je jeszcze po 90 wiec nie trzeba nic przyspieszac.

Poli ja bym dziecka nie meczyla w nocy. Przy założeniu, ze ładnie przybiera. Z tego co wiem to budzi się dzieci z żółtaczka bo zapominają jesc i słabo przybierajace. A nie dwumiesięczne zdrowe dzieciaki.
    Nina w czwartek konczy 3. Miesiace

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zmienilismy mleko ma +1 a wodę ma 0+ zobaczymy czy nam to wyjdzie na dobre na razie3.karmienia i normalnie jej się odbilo,szybciej zjadla i się mniej denerwowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze smoczkami to zależy od butli, my mamy 3 - w tommee tippee chyba jest "0" i na razie zostawiam, w Nuku też chyba "0", ale szybciej leci i dopiero zaczynam używać tej butli, a w habermanie jest "0-6", więc tu nie ma potrzeby wymiany, cały czas czeka na przetestowanie, bo póki co pijemy 90 ml, więcej nie wlewam, bo oddaje nadwyżkę :D a ta butla jest ogromna :D

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    To ta sama bajka, ;-) ur 4220g 59 cm, 7 tygodni, waga będzie ok 6300g
    Twój tylko na cycku?
    Dokladnie tak, tylko cyc. A jak to u Was wyglada?

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dokladnie tak, tylko cyc. A jak to u Was wyglada?

też cyc ;) jak byłam w tamtym tyg na szczepieniu i zważyli ją i było 6100g to się przeraziłam i pytałam lekarki czy nie za dużo przybiera, ona żeby się nie martwić za chwilę zwolni i żeby nie porównywać swojego dziecka do innych bo każde rozwija się indywidualnie ( bo była dziewczyna z półrocznym maluchem który ważył 8kg)
    ale w sumie je co 2,5-3h i cycek to w normie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w srode. Mam cykora co to bedzie.
    Moja kumpela ma coreczke, ktora do 6 miesiaca byla tlusciutka bardzo, teraz ma 11 m-cy i jest dluga i szczuplutka. Mysle, ze z czasem wolniej beda przybierac nasze maluszki.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy szczepienie ale z góry babka z recepcji pow że jak bd powyżej 25 stopni to mam nie przychodzic.Znacie jakąś teorie z tymi stopniami a szczepieniem?

fistaszek88 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jutro mamy szczepienie ale z góry babka z recepcji pow że jak bd powyżej 25 stopni to mam nie przychodzic.Znacie jakąś teorie z tymi stopniami a szczepieniem?
    Ja wiem ze w upały nie wskazane szczepic bo.dziecko rozdrażniona upalem itp i do tego jeszcze szczepionka osłabiająca..u nas też tak mówią. .

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja wiem ze w upały nie wskazane szczepic bo.dziecko rozdrażniona upalem itp i do tego jeszcze szczepionka osłabiająca..u nas też tak mówią. .
    Kurde a u mnie nic nie mowili

Patrycja24
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ