Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zielonych kup, miałyśmy taki epizod jak przesadziłem jednego dnia z ilością warzyw - sałatą, pediatra powiedziała mi że dzieci nie wytwarzają jeszcze jakiegoś tam enzymu który powinien trawic w pełni warzywa. Tak jak Baronowa pisze jeśli będą się dłużej powtarzać to lepiej skonsultować z lekarzem
-
nick nieaktualnyMy mamy skok, tak mysle, bo bardzo mało śpi, ostatnio tez tak bylo. W nocy nam sie pogorszylo, bo karmienia o 20 i potem po północy, pobudka o 3 i 5 tak tylko zeby pomarudzic, wstaje, podaje smoczek, poglaszcze i spi do 6, je i koniec spania. Oby ten skok szybko minął i żeby sobie drzemkę wydłużył, bo już chodzę na rzesach. Myślałam, że to ściema z tymi skokami i że nie zauważę, ale moje dziecko jakieś podmienione, eh trza przeczekać
-
i.am.chappie wrote:My mamy skok, tak mysle, bo bardzo mało śpi, ostatnio tez tak bylo. W nocy nam sie pogorszylo, bo karmienia o 20 i potem po północy, pobudka o 3 i 5 tak tylko zeby pomarudzic, wstaje, podaje smoczek, poglaszcze i spi do 6, je i koniec spania. Oby ten skok szybko minął i żeby sobie drzemkę wydłużył, bo już chodzę na rzesach. Myślałam, że to ściema z tymi skokami i że nie zauważę, ale moje dziecko jakieś podmienione, eh trza przeczekać
-
nick nieaktualny
-
Patrycja24 wrote:Moj skonczyl dzisiaj 7 tygodni,ale nie usmiecha sie jeszcze. Z racji tego,ze to klopsik to ja nie wybudzam na karmienie. Je ok.20 potem o 4 i 7. Z tym, ze o 4 dostaje odciagniete z butli. My mamy Lovi.
Wieczorem po kapaniu zasypia sam, ale zajmuje mu to ok.1,5h. Grzecznie lezy, czasem zawola o smoczek. W dzien to spi bardzo malo. Najczesciej w wozku na spacerze, czasem zasnie w lezaczku, ale tylko z wibracjami.
a ile ten Twój klopsik waży ? -
Hej dziewczyny, czy może którejś z Was synek ma/miał "wodniaczka" w mosznej i niezstąpione jedno jajeczko? Pytałam się pediatry co w takiej sytuacji to na wodniaka zaleciła układać jajka do góry w pieluszce a na to niezstąpione jajko nic tylko czekać.. jak spytałam ile jedno i drugie może trwać to nie wiedziała.. swoją drogą chyba muszę zmienić pediatrę.. na wysypkę też nie potrafiła nic powiedzieć oprócz tego że mu przejdzie. Na to że prawie cały czas układa głowę tylko w jedną stronę i wygina ciało w C - tak jak był w brzuchu powiedziała że teraz jest moda na asymetrie i że też mu przejdzie i że przecież teraz się tak nie układa.. byliśmy w gabinecie 10 minut a ja z nim jestem 24h to chyba widzę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 14:47
-
Evil89 wrote:Hej dziewczyny, czy może którejś z Was synek ma/miał "wodniaczka" w mosznej i niezstąpione jedno jajeczko? Pytałam się pediatry co w takiej sytuacji to na wodniaka zaleciła układać jajka do góry w pieluszce a na to niezstąpione jajko nic tylko czekać.. jak spytałam ile jedno i drugie może trwać to nie wiedziała.. swoją drogą chyba muszę zmienić pediatrę.. na wysypkę też nie potrafiła nic powiedzieć oprócz tego że mu przejdzie. Na to że prawie cały czas układa głowę tylko w jedną stronę i wygina ciało w C - tak jak był w brzuchu powiedziała że teraz jest moda na asymetrie i że też mu przejdzie i że przecież teraz się tak nie układa.. byliśmy w gabinecie 10 minut a ja z nim jestem 24h to chyba widzę..
Moja też się układa w C, więc jak tylko przyczaję to ją prostuję, moja pediatra powiedziała że jeszcze chwilę poczekamy dokładnie jeszcze tydzień ( ze skierowaniem do poradni), bo gorzej by było gdyby tylko w jedną stronę się wyginała, a moja raz na lewo, raz na prawo, i powiedziała jeszcze że często dzieci mające skłonności do ulewania tez odruchowo śpią z odchyloną główką.,Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 14:52
-
Kocia my chciny będziemy mieć na jakieś 16-18 osób sama najbliższa rodzina.
marzenka mój na okrągło pędzluje piąstki, jego najlepsza zabawka
Guem Kacper już fajnie odwzajemnia uśmieszki a jak zbyt długo nie okazuje mu zainteresowanie to piszczy a jak na niego spojrzę to się śmieje
Domi u nas też takie śmierdzące te bączki, zastanawiam się czy to czasem nie przez mleko, bo na bebiko takie nie były..
-
Evil89 wrote:Hej dziewczyny, czy może którejś z Was synek ma/miał "wodniaczka" w mosznej i niezstąpione jedno jajeczko? Pytałam się pediatry co w takiej sytuacji to na wodniaka zaleciła układać jajka do góry w pieluszce a na to niezstąpione jajko nic tylko czekać.. jak spytałam ile jedno i drugie może trwać to nie wiedziała.. swoją drogą chyba muszę zmienić pediatrę.. na wysypkę też nie potrafiła nic powiedzieć oprócz tego że mu przejdzie. Na to że prawie cały czas układa głowę tylko w jedną stronę i wygina ciało w C - tak jak był w brzuchu powiedziała że teraz jest moda na asymetrie i że też mu przejdzie i że przecież teraz się tak nie układa.. byliśmy w gabinecie 10 minut a ja z nim jestem 24h to chyba widzę..Patrycja24
-
Iwa81 wrote:Czy któraś z Was podaje herbatkę koperkową, jeśli dziecko niema kolek, tzn np. nie lubi wody, to w zamian herbatka w upały ?Patrycja24