X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wcinaj - smacznego :)

Pasia żyjesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81e62e802c65.jpg
    Władek pól dnia próbuje wepchać wielką pięść do malej buzi ;)

U mnie tez wpycha. Daje mu.smoczka a woli piesc.

Waszym dzieciom tez sie ulewa po jedzenniu jak im sie odbija? U nas od poczatku tak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    U nas na chwile ciszy trzeba zasluzyc. Zastanawiamy sie czy to nie jest właśnie kwestia umiem to będę sie darl. Wiecznie niezadowolony. Nie wiem czy maz mial fochnięte plemniki czy co..

Hahaha ale sie usmialam z tym fochnietych plemnikow :)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zjada 750 - 820 ml w ciagu 24 h.

• Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień sie racze. Ja mu powiedziałam ze jak sobie życzy, on będzie na to wielkie dupsko patrzył ja z tylu nie widzę :D

i.am.chappie, SShape lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ulewa, przyzwyczaiłam się, że zawsze tetra musi być :) czasem po każdym karmieniu, czasem cały dzień nic, raz mało, raz kilka łyków. Staram się go nie kłaść do leżaczka od razu po, bo wiadomo że odda.
    Zależy ile Ci ulewa, podobno nawet do 10 ml to dalej norma, ustabilizuje się jak zacznie jeść konkrety :)
    Ja ze względu na to ulewanie postanowiłam odwlec w czasie chrzciny, bo mam wizję obrzyganego garnituru męża :D

tola2014 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A rumianek taki zwykły dla dorosłych jej podajesz, czy specjalny kupujesz ?
    Bo póki co to ja piłam rumianek żeby jej pomagał, ale skoro można dawać bezpośrednio to czemu nie, bo tej koperkowej nie za bardzo chce pić.
    Normalny podaję, takiego specjalnego nie widziałam

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Dominik też zjada bardzo mało, około 600 (czasem 500, czasem 700) Robię mu ze 120, i czasem wypije całą butlę,zostawiając na dnie 5-10ml, czasem tylko 60... No ale przybiera, urodził się 2450g, a tydzień temu było ponad 4300g więc jest ok. W czwartym miesiącu pewnie podwoi wagę urodzeniową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 21:21

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa co to za zabawkę ma Władek?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kapalam synka pierwszy raz w tym lezaczku do kapieli. musze Wam powiedziec, ze rewelacja. balam sie, ze mi sie wysunie, ale nie ma szans. chyba dokladniej wymylam go w tym lezaczku niz jak maz go trzymal. mega jestem zadowlona. moglam wczesniej go kupic.

co robicie jak sie nie odbije dziecku? moj zjadl 90 ml na raz i spi. i raczej juz do 5 bedzie spal. nie lubie jak mu sie na noc nie odbije bo wtedy spac nie moge. juz minely 2 h i dalej sie nie odbilo ani nie ulalo...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzisiaj dzień :/

Malutka jak nie ona, spała w ciągu dnia 2x po 3h, zasypiając sama w kołysce, Popołudniu byłyśmy na urodzinach u bratanka, wróciliśmy w sumie po 1h do domu,ale tylko dlatego że dostałam tel od męża że jest na SOR w szpitalu z podejrzeniem zawału - masakra, szybko do domu żeby mu rzeczy zawieźć do szpitala, szczęście w nieszczęściu okazało się że to prawdopodobni po niedoleczonej infekcji - zapalenie mięśnia sercowego,
    i Moja kochana córcia leżała grzecznie w kołysce jak mama latała po mieszkaniu i zbierała rzeczy dla taty,
    o 20.00 zasnęła sama na Naszym łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 22:30

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dzis kapalam synka pierwszy raz w tym lezaczku do kapieli. musze Wam powiedziec, ze rewelacja. balam sie, ze mi sie wysunie, ale nie ma szans. chyba dokladniej wymylam go w tym lezaczku niz jak maz go trzymal. mega jestem zadowlona. moglam wczesniej go kupic.

co robicie jak sie nie odbije dziecku? moj zjadl 90 ml na raz i spi. i raczej juz do 5 bedzie spal. nie lubie jak mu sie na noc nie odbije bo wtedy spac nie moge. juz minely 2 h i dalej sie nie odbilo ani nie ulalo...

mojej rzadko się odbija, w nocy nie zawsze ją odbijam bo wtedy mi się wybudza, ale też rzadko się jej ulewa, odpukać do tej pory nie było żadnych akcji, na szczęście ona tez nie śpi z glową na prosto,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:

Tolu wrzuć zdjęcie, albo linka tego leżaczka,
    muszę coś kombinować bo młoda przestaje się w wanience mieścić

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ale miałam dzisiaj dzień :/

Malutka jak nie ona, spała w ciągu dnia 2x po 3h, zasypiając sama w kołysce, Popołudniu byłyśmy na urodzinach u bratanka, wróciliśmy w sumie po 1h do domu,ale tylko dlatego że dostałam tel od męża że jest na SOR w szpitalu z podejrzeniem zawału - masakra, szybko do domu żeby mu rzeczy zawieźć do szpitala, szczęście w nieszczęściu okazało się że to prawdopodobni po niedoleczonej infekcji - zapalenie mięśnia sercowego,
    i Moja kochana córcia leżała grzecznie w kołysce jak mama latała po mieszkaniu i zbierała rzeczy dla taty,
    o 20.00 zasnęła sama na Naszym łóżku.

i wszystko w porzadku z mezem? Niestety niedoleczone infekcje tak sie koncza :(

http://www.smyk.com/smiki-fotelik-do-kapieli.html

• SShape Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Czyli w sumie nie jest zle z ta iloscia mm na dobe. Moja urodzila sie 2940. Ze szpitala wychodzila 2700. Teraz wazyla 5150. Na cycu tak ladnie przybierala,ze prawie podwojona waga a teraz taki zastoj nagle i stad moje schizy.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mają robić jeszcze badania to zobaczymy, no wiesz jak to jest, musisz wylezec - e tam i potem tak jest

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi włosami to rzeczywiście u mnie w ciąży nic a nic, a teraz się zaczyna wypadanie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ostatnio bardzo rzadko odbija. Wieczorem i w nocy nie odbijam bo zasypia przytulona zaraz po karmieniu. Na szczęście ulewanie zdarza się sporadycznie.
    Zazdroszczę tortu :) wczoraj byliśmy na roczku, dzisiaj na imieninach i żeby mi język nie uciekł wiadomo gdzie to jak wszyscy zajadali się tortem ja kupiłam sobie sernik w knajpie wegańskiej. Był dobry jednak wiele bym dała za choć trochę bitej śmietany :D a teraz w piekarniku suszą się wegańskie bezy. Muszę bardziej zgłębić tajniki kuchni wegańskiej bo okazuje się że można znaleźć kilka dobrych dań bez mleka czy jaj :)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem a Ty nie możesz jeść tortu? Źle wpływa na dzieciątko?
    Ja wcinam wszystkie ciasta za wyjątkiem z orzechami, kakao, itp.
    A mój syn dziś podczas karmienia zwymiotował. Był on cały mokry i ja też. Od razu musiałam go wykąpać. Ale się przestraszyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 23:05

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa trzymam kciuki za męża (my to tak na nich narzekamy ale jak coś się dzieje to strach zagląda nam w oczy).
    A co do mojego to mój mnie denerwuje jakoś dzisiaj-sama jego osoba gra mi na nerwach-wysiadam z samochodu gdzie zawsze do zebrania torba małej,torba z jej jedzeniem i często przytrafić się coś jeszcze do tego odpinam fotelik(wyjąć wszystko z tylu i wyjść to nie jest łatwa sprawa) ja się gramole z tego samochodu a on do mnie-pospiesz sie.Niech się wypcha rypaniec.Teraz sie goli j slychac tylkk z kibla jak napierdziela maszynka w zlew co chwile zeby strzepac ogolony zatost ,a woda leje sie non stop(bez kitu mysle wtedy o wychudzonych murzynkach z Afryki)Czasami marzę o świętym spokoju...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ