Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o nocne karmienie, to jeśli ją nakarmię na śpiocha to max 15 minut, i tak staram się robić, nie przebieram w nocy,no chyba że jest jakaś kupna masakra, ale to się już w sumie nie zdarza, no i tez nie gadam, bo zaraz by podłapała, a że ostatnio się rozgadała to lepiej nie zaczynać ,
wcześniej jak mi się wybudziła to po zjedzeniu też ok 1h urządzała sobie pogawędki + oczy jak 5zł. -
Poli9106 wrote:Tak, jak sie nie gada to szybciej idzie i sie dziecka nie rozbudza a moj M.zawsze cos do niej gada i jest jazda,i o to czesto sie klocimy
hahaha u mnie tak samo, mój mąż zaczynał zwiedzanie mieszkania i opowiada co mijają w korytarzu ,masakra
ale już się nauczył że trzeba ciiiii ... -
Dominik W prawdzie pije szybko, bo Max 10 minut. Ale jak się budzi to się rozbudza zanim butlę zrobię, przy butli też nie usypia, oczu jak 5zł
Jak to odkładam i dam smoka to niby od razu zamyka oczy, Ale po chwili zaczyna się kręcić, wypada mu smok i krzyk...bo tak to trochę trwa... -
Czy może któraś kładzie dziecko do spania w spiworku? Są może jakieś cienkie, flanelowe?
Bo u nas całkiem owiniety w pieluszke nie lubi, spod kocyka/pieluszki się wykopuje i budzi bo mu chłodno, kołdry się trochę boję bo.już mi się przykryl poza tym źle pod nią zasypia.
Spiworek jest idealny, bo.rączki odkryte, a nóżki mają swobodę i się nie odkrywa. No i błyskawicznie wieczorem w nim zasypia. Ale nie wiem czy ten co mamy Nie jest jeszcze za gruby na te upały... -
Hehe te chlopy:)dzisiaj Nina spi ale co chwile się przebudza bardzo jest niespokojna.Byłyśmy rano na godzinnym spacerze i spi od 12 z chwilowymi przerwami o 14 dalam mleko teraz już standardowo je 120 ml co 3 h.
A i zapisalam nas z mezem do dietetyka zobaczymy czy coś nam pomoze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:30
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Moja córka spala w tych spiworkach do momentu az zaczęła w nich raczkowac do naszego wyra w jednym sh kupiwalam za 1zl a byly co chwile bo tam dostawa codziennie. Teraz jeszcze Miłosza nie pakuje bo spi ladnie pod kolderka taka mala do wozka. Dzisiaj sie pod nią chował i gugał. Bylam w lekkim szoku bo chyba zaczyna sie bawic
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/699063740780.jpgIwa81, JustyśM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpokojnie, jedne szybciej, drugie wolniej, ma jeszcze czas mój tylko trzyma jak się mu do łapki włoży, potrafi jedynie smoczek ładnie złapać i wyjąć z buzi domi pisałaś że Twój waży 4300 aktualnie, to tyle, co mój, a jest starszy o prawie 3 tygodnie. Kurcze, a mojego się czepiają, że za wolno tyje ja tam myślę, że swoim tempem, nie głodzimy go i wygląda dobrze, tylko taki mały z niego kurczaczek dziwne, bo my z mężem do liliputów nie należymy, więc raczej urośnie
-
nick nieaktualny
-
i.am.chappie wrote:Spokojnie, jedne szybciej, drugie wolniej, ma jeszcze czas mój tylko trzyma jak się mu do łapki włoży, potrafi jedynie smoczek ładnie złapać i wyjąć z buzi domi pisałaś że Twój waży 4300 aktualnie, to tyle, co mój, a jest starszy o prawie 3 tygodnie. Kurcze, a mojego się czepiają, że za wolno tyje ja tam myślę, że swoim tempem, nie głodzimy go i wygląda dobrze, tylko taki mały z niego kurczaczek dziwne, bo my z mężem do liliputów nie należymy, więc raczej urośnie
Powoli Ale przybiera i to najważniejsze. Książkowo dziecko ma podwoić masę urodzeniowa między 4 a 6 miesiącem czyli u nas to będzie 4,9kg, a potroic po roku czyli niecałe 7,5kg więc wiadomo że takiej wagi jako półroczne dziecko nie będzie miał.
A że się nie mieści w siatkach centylowych to nie nasza wina ze one są dla dzieci które się urodziły z wagą co najniej ok. 3kg. Są chyba takie dla dzieci z niską wagą urodzeniowa to niech na takie patrzą -
nick nieaktualny
-
Byłam dzisiaj z małą u gastrologa, bo potrzebuję zaświadczenie do refundacji na mleko. Zaproponowała zmianę mleka z Nutamigenu LGG na Beblion pepti, bo wg niej ulewanie może być spowodowane tym, że mleko jej nie podchodzi.
Co do wagi to ja się schizuje, że mała mi teraz mało przybiera. Urodziła się 2940, ze szpitala wychodziła 2700 a teraz ma 5400:) Skoro ma podwoić wagę między 4 a 6 miesiącem to chyba jednak nie jest tak źle...a ja głupia się martwię po jednym gorszym tygodniu;)
-
SShape wrote:Byłam dzisiaj z małą u gastrologa, bo potrzebuję zaświadczenie do refundacji na mleko. Zaproponowała zmianę mleka z Nutamigenu LGG na Beblion pepti, bo wg niej ulewanie może być spowodowane tym, że mleko jej nie podchodzi.
Co do wagi to ja się schizuje, że mała mi teraz mało przybiera. Urodziła się 2940, ze szpitala wychodziła 2700 a teraz ma 5400:) Skoro ma podwoić wagę między 4 a 6 miesiącem to chyba jednak nie jest tak źle...a ja głupia się martwię po jednym gorszym tygodniu;)