Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kłosia, ale Twoja pewnie przybiera proporcjonalnie. A u nas było 350/400 na tydzień i nagle przy zmianie na mm jest 150. Stąd mój strach, że jej to mm nie służy.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina plus gondola to masakra no chyba że ma w nosie ze jest zasłonięta i wygladam jak głupek majac bude zlozona a parasolka nad glowa jej wisi i małą sobie podziwia:)
    Mamy spytam się o debridat ile dawalyscie sobie dni żeby syrop zaczął działać?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U nas wózek to wybawienie
    Dziecko w wózku = nie ma dziecka:-P :-P w domu nawet mam jakieś strasZnie stary,ale grunt ze jeździ, w nim mam włożony kosz Mojżesza :-P inacZej w dzień nie zaśnie
    Uwielbia podziwiać gondole od środka, może dlatego ze mamy w środku kolor biały i ciemnoszary i fajnie mu się patrzy na te kontrasty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:07

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli u nas po tygodniu ok juz kupa szla ladnie. A byla z dużym wysilkiem i placzem. Nie odstawiam poki co. Ale u nas te kupy roznie - albo wcale albo jedna mała albo 2 wielkie. Dzisiaj np 4 normalne i 5ta przy windi jak go odgazowywalam.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu Ani w te ani we w tr bylo w nocy kupa jej się zatrzymała.Dałam czopka i i syrop to po 4 h czopek samwyszedl a kupa byla rzadka.Ja mam jelito drażliwe i boje sie żeby Nina po mnie tego nie miala

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnelo.o 22.30 przebudzilo.sie na 2 min o 5.45 wiec wstalam szykowac mleko a on zasnal. Sciagnelam mleko ppscieralam kirze w domi a on dalej spi....szok...

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja.już opadną z sił... mam dość... jak młody ślicznie spał 8 godzin a po karmieniu odlozony zasypial od razu tak teraz to horror...
    Obudził się 2.40 (spał od 21) zjadł, kupa więc przewinąć trzeba było i później za nic spać nie chciał.. wielkie oczy i ryk jak tylko bo odłożyłam... przed 4 się podałam i wylądował w wózku i usnal na 2 godziny...
    Pół godziny temu dałam mu mleku, usnal przy butli i śpi.. ciekawe ja długo... gazy.już trochę mniej Go męczą.
    Ją jestem nieprzytomna po tych nocach... spał pięknie od 20/21 do 4/5 a potem do 8 I zasypial bez problemu... co się porobiło w ciągu ostatniego miesiąca?!

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moje dziecko zjadlo I wymiotowal dwa razy. Tak chlusnal na metr dwa razy. Boje sie,ze cos mu jest. Jeszcze dzis na pneumokoki I.rotawirusa mamy isc. Goraczke mierzylam,ale mam termomete bezdotykowy microlife NC 150 I mam wrazenie ze za kazdym razem inna temp. Nie wiem czy zle trzymam czy jak. Serce mi wali ze strachu moze dlatego ze dzis szczepieenia a nie wiem czy .cos.mu jest...

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola mój synek w pt tak zwymiotował, ale wydaje mi się że za dużo zjadł.
    A Ty karmisz piersią czy butelką?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butla. Zjadl tylko 85 a rano zazwyczaj.zjadal 120 ml

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A U nas wózek to wybawienie
    Dziecko w wózku = nie ma dziecka:-P :-P w domu nawet mam jakieś strasZnie stary,ale grunt ze jeździ, w nim mam włożony kosz Mojżesza :-P inacZej w dzień nie zaśnie
    Uwielbia podziwiać gondole od środka, może dlatego ze mamy w środku kolor biały i ciemnoszary i fajnie mu się patrzy na te kontrasty
    U Nas dokładnie to samo, Mają uwielbia wózek, grunt żeby była najedzona i możemy ruszać w świat, Woli budzę opuszczona. Bo bez razi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze moje dziecko zjadlo I wymiotowal dwa razy. Tak chlusnal na metr dwa razy. Boje sie,ze cos mu jest. Jeszcze dzis na pneumokoki I.rotawirusa mamy isc. Goraczke mierzylam,ale mam termomete bezdotykowy microlife NC 150 I mam wrazenie ze za kazdym razem inna temp. Nie wiem czy zle trzymam czy jak. Serce mi wali ze strachu moze dlatego ze dzis szczepieenia a nie wiem czy .cos.mu jest...
    Pstrykaj zawsze w to samo miejsce ma czole, z odległości nie większej niż 3-5cm żeby nie lapal temperatury powietrza w pomieszczeniu

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy przeboje od soboty.. wtedy jeszcze zrobił jedną normalną kupę a drugą bobki twarde płacząc i prężąc się przy tym.. W niedziele tylko twarda przy każdym jedzeniu płacz jakbym mu żyletki do picia dawała plus przy jednym karmieniu zwymiotował prawie wszystko co zjadł.. wczoraj pediatra kazała podać czopek i dopijać go rumiankiem.. i że niby ma pomóc.. Miałyście tak?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola przed szczepieniem przeciez badają? Zgłoś lekarzowi jesli będzie cos nie tak to odroczą szczepienie.

Moje dziecko zasnelo o 23 i spi nadal. W dzien nie chce spac to w nocy odrabia

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospalysmy dzisiaj Nina spala od 21 do 2:30 zjadła 80 potem 6:30 poszła spac razem ze mna od 8 do 9:45.
    Ale kupy normalnej jeszcze nie zrobila,minie tydzień,były po drodze bobki z bolem byla i wodnista kupa. w pt i bede dzwonić do pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 10:23

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    My mamy przeboje od soboty.. wtedy jeszcze zrobił jedną normalną kupę a drugą bobki twarde płacząc i prężąc się przy tym.. W niedziele tylko twarda przy każdym jedzeniu płacz jakbym mu żyletki do picia dawała plus przy jednym karmieniu zwymiotował prawie wszystko co zjadł.. wczoraj pediatra kazała podać czopek i dopijać go rumiankiem.. i że niby ma pomóc.. Miałyście tak?
    Jak ma zatwardzenie to trzeba dodając i to dużo.
    Czopki Wladkowi juz dawalam bo 2 dni kupy nie bylo jak sie jagod objadlam;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Tola przed szczepieniem przeciez badają? Zgłoś lekarzowi jesli będzie cos nie tak to odroczą szczepienie.

Moje dziecko zasnelo o 23 i spi nadal. W dzien nie chce spac to w nocy odrabia
    A w międzyczasie dajesz mleko?

• Liley Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A w międzyczasie dajesz mleko?
    Cyc w nocy na spiocha. O 3 dzisiaj i jakoś nad ranem. Jasno było. Wstal 10 min temu z fochem. Zapowiada się kolejny obrazony dzień

f2wlepok51d0udm2.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat kupy widzę... Ostatnio cieszyłam się że u nas się to trochę unormowało, są 3-4 kupy dziennie, nie ma już miliona kleksów i zmieniania pieluchy co godzinę ale za to teraz zaczął się płacz przy robieniu kupy. Najgorzej jest w nocy i rano. Krzyk taki że aż się zapowietrza, cała bordowa się robi i po kupie od razu jak ręką odjął wszystko przechodzi. Po poludniu wybieramy się do pediatry po skierowanie do alergologa bo pomimo diety i zaleconej pielęgnacji nie widzę dużej poprawy w wyglądzie skóry. Do tego martwi mnie bo córcia układa sie wygięta w prawo i słabo podnosi główkę. Jeszcze tydzień temu chętnie próbowała a teraz jak ją położę na brzuszku tak leży tylko nogi pracują i odkręca się wygięta w łuk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek mój lubi, ale też miał gorsze dni. Na samym początku były problemy i nam położna podpowiedziała, żeby zwinąć koc w rogal i włożyć do gondoli, bo może się czuć osamotniony w za dużym wózku i pomogło i do tej pory tak jeździmy. Czasem smoczek, jak się rozpłacze plus pozytywka. Jakby wózka nie lubił, to chyba bym ześwirowała, bo jak zakupy zrobić...

‹‹ ‹ 1834 1835 1836 1837 1838 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ