X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o ile odginanie glowy moze byc bo przy wiotkosci ciężkawo sie maluchom oddycha wiec same odginają glowie instynktownie. O tyle jesli chodzi o wyginanie całego tulowia to nie wiem.. No u nas to normalnie jak bumerang taki.. Eh.oby to bylo czasowe..

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ulewaniem- podnioslyscie łóżeczko? My mamy podniesiony materac sporo i poduszkę klin kupiona jak lezal poza lozeczkiem. Grawitacja na ulewanie dziala cuda. Teraz może raz dziennie cis uleje, leciutko.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy wyginają sie do tylu jak śpią na boczku? Mloda w palak sie uklada.. Nie wiem czy to neurologiczne czy przez krtan(ma wiotkosc). Neurologa mamy na 17.08 bo na poczatku tak głowę odginala)w główce czysto miala usg) ale dla spokoju skierowanie dali. Ogólnie rozwija sie dobrze. Głowę podnosi utrzymuje tak nawet do 3-5min potempuszczs bo się meczy, przewraca sie z brzuszka na plecy, "gada",uśmiecha sie i w ogóle. Jeszcze nie chwyta rzeczy ale probuje sięgać rączkami.. Nie wiem bo zaczekam sie martwic...

Moja już coraz mniej tak leży, ale jutro mam bioderka, i poproszę o skierowanie na rehabilitację bo wypycha mi lewy bok bo krzywo leży,
    moja koleżanka dostała właśnie skierowanie bo często dzieci po CC w związku z tym że są wyciągane tak jak leżą w brzuchu ( nie wyciągają się tak jak przy naturalnym porodzie) i często właśnie leżą jak takie pałąki i odchylają głowę do tyłu.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dziewczyny z ulewaniem- podnioslyscie łóżeczko? My mamy podniesiony materac sporo i poduszkę klin kupiona jak lezal poza lozeczkiem. Grawitacja na ulewanie dziala cuda. Teraz może raz dziennie cis uleje, leciutko.

potwierdzam, u Nas wszystko popodnoszone, i kołyska i w wózku i na łóżku też leży wyżej i można powiedzieć że praktycznie zero ulewania.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podniesione, ale może za mało? ile mniej więcej podniosłaś?

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja niuńka dzisiaj grzecznie została z babcią, ja pojechałam do męża do szpitala, potem sprintem do gina na kontrolę poporodową ( zaświadczenie na becikowe i tabsy załatwiłam) potem szybkie zakupy, wchodzę do domu a moje dziecko jak zegarek zaczęło się budzić i cyc już był na miejscu :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja mam podniesione, ale może za mało? ile mniej więcej podniosłaś?
    Nie mam jak zmierzyc bo jestem poza domem. Ale sporo. Jak nie spada to podnieś wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:19

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jakas padnięta dziś. Dobrze ze mąż od jutra na urlopie-mam nadzieję że mi pomoże no albo będziemy się znowu kłócić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:34

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu moje dziecko chlusnelo dzis mlekie. Wczoraj tez tylko rano po calej nocy niejedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nie mam jak zmierzyc bo jestem poza domem. Ale sporo. Jak nie spada to podnieś wiecej

Zrob zdj jak masz klin wlozony pod materac. Nie bardzo wiem jak to zrobic.

Czy Wasze dzieci dalej zaciskaja piesci? Moj ma caly czas zacisniete...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Zrob zdj jak masz klin wlozony pod materac. Nie bardzo wiem jak to zrobic.

Czy Wasze dzieci dalej zaciskaja piesci? Moj ma caly czas zacisniete...

u Mojej też piąstki zaciśnięte

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny pobudki co 3 h masakra,jeszcze jak zasnela to niespokojna byla.Nie wiem czy mi się uda podjechać na rynek chcialam zacząć robić słoiczki dla malej.Na ta chwile chce zrobić cukinie i jablka

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jeny pobudki co 3 h masakra,jeszcze jak zasnela to niespokojna byla.Nie wiem czy mi się uda podjechać na rynek chcialam zacząć robić słoiczki dla malej.Na ta chwile chce zrobić cukinie i jablka

moja dzisiaj w nocy też była niespokojna i pobudki co 2,5h, może coś w powietrzu wisi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można dla dzieciaczka zamiast słoiczków mrozic w pojemnikach ? Bo co robiłam jakieś przetwory to nie umiałam dobrze ich zagotować i wszystko było do wywalenia

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba tylko bede kupowac jakies deserki bo na poczatku fuzo tego jesc nie bedzie. Nawet nie wiem jak to mrozic. Sloik to chyba otwarty musi byc bo peknie nie? Czy jak.

• SShape Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ta poduszkę klin dajecie pod materac? czy normalnie na?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod materacem mam deskę wlozona i to mam podniesione. Deskę mam wlozona bo mamy monitor oddechu.przy brzegu ułożone deseczki na 10 albo 15 cm. Dzieki tej desce materac jest caly podniesiony. Władek leży pod kątem. Mozna pod nogi lozeczka podlozyc grube książki albo cegly. Wtedy tez jest całość pod kątem.

Poduszkę klin ma po za lozeczkiem. Zeby zawsze nie lezal na plasko.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie ;)
    Te które były na bioderkach, czy trzeba rozbierać dzieci do golasa,
    czy tylko podnieść koszulkę żeby bioderka odsłonić ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dol zdejmujesz, body koszulkę do góry pieluchę rozepnie lekarz juZ na lozku;) pamiętaj wez pieluchy tetrowe/flanelowe zeby maleństwo pollzyc

Baronowa_83, Iwa81 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu daj znac co Ci fizjoterapeuta powoedzial odnośnie wyginania

tola2014 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ