X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez jestem ciekawa.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Dol zdejmujesz, body koszulkę do góry pieluchę rozepnie lekarz juZ na lozku;) pamiętaj wez pieluchy tetrowe/flanelowe zeby maleństwo pollzyc

dzx :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na klinie nawet niskim się zsuwał i leżał poprzecznie w łóżeczku, także zrezygnowaliśmy. Ulewa nawet 2h po posiłku, ale już coraz rzadziej. Jak zaśnie po jedzeniu to nie uleje :-)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie jedna porcje w sloiczku zeby wiedziec Ile mi bedzie wychodzic skladnikow i jednak będę nrozic musze kupic albo pojemniczki dzisiaj pojade do miasta sama bo z mala się nie da wejść do sklepu,albo woreczki do zamrazania.Kupilam mloda marchewkę,cukinie i jablka

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też upodobał sobie jedną stronę i do odbicia i do zasypiania. Ale jak śpi na brzuchu to potem sobie przekręca główkę.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Mój na klinie nawet niskim się zsuwał i leżał poprzecznie w łóżeczku, także zrezygnowaliśmy. Ulewa nawet 2h po posiłku, ale już coraz rzadziej. Jak zaśnie po jedzeniu to nie uleje :-)
    W łóżeczku nie mam klina tylko caly materac podniesiony. A na klinie pi za lozeczkiem go poprawiam

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie będę robić słoiczków bo nie mam pomysłu jak. Wydaje mi się że lepiej zamrozić i później wyjąć kilka warzyw i na parze szybko się zrobią. Muszę tylko poczytać jakie warzywa najlepiej mrozić i w jaki sposób żeby były smaczne.
    Dzisiaj się spłakałam od rana. Po wczorajszej wizycie u pediatry niczego się nie dowiedziałam, dostałam tylko skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Nigdzie się nie mogę dodzwonić więc zapisałam małą prywatnie na jutro wieczór. Cały czas się zadręczam co zrobiłam źle i już nawet zaczęłam myśleć że to przez to moje mleko bo mało ostatnio przybrała, przez prawie trzy tygodnie tylko 400g i może nie ma odpowiednich składników odżywczych by się prawidłowo rozwijać. Mam nadzieję że wyjdziemy szybko na prostą ale straszliwie mnie martwi że przestała podnosić główkę.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Domu daj znac co Ci fizjoterapeuta powoedzial odnośnie wyginania
    Mamy na 16.30 więc odezwę się wieczorem, albo jutro rano

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Ja chyba też nie będę robić słoiczków bo nie mam pomysłu jak. Wydaje mi się że lepiej zamrozić i później wyjąć kilka warzyw i na parze szybko się zrobią. Muszę tylko poczytać jakie warzywa najlepiej mrozić i w jaki sposób żeby były smaczne.
    Dzisiaj się spłakałam od rana. Po wczorajszej wizycie u pediatry niczego się nie dowiedziałam, dostałam tylko skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Nigdzie się nie mogę dodzwonić więc zapisałam małą prywatnie na jutro wieczór. Cały czas się zadręczam co zrobiłam źle i już nawet zaczęłam myśleć że to przez to moje mleko bo mało ostatnio przybrała, przez prawie trzy tygodnie tylko 400g i może nie ma odpowiednich składników odżywczych by się prawidłowo rozwijać. Mam nadzieję że wyjdziemy szybko na prostą ale straszliwie mnie martwi że przestała podnosić główkę.
    Guem, spokojnie, są lepsze i gorsze dni/tygodnie. Podczas skoków dzieci mają ponoć mniejszy apetyt i mniej przybierają. Był też taki czas, że Dominik jak zawsze głowa w górze, to jak go położyłam to zamiast podnieść głowę, to płacz.
    Zapytaj pediatrę o podawanie żelaza, a dodatkowo niech da skierowanie na badanie krwi żeby sprawdzić czy wyniki w porządku.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dawaliśmy actiferol, nie powoduje zaparć

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba podniosę całe łóżeczko. A co do główki to mój jak go położę na brzuchu, to płacz i nie chce podnosić, ale już na udzie to nie ma problemu, w wanience też się pręży do góry, a ostatnio to w pionie się odpycha rączkami i główkę ćwiczy. Spróbuj w różnych pozycjach. Ja też się martwiłam, a jak byłam na szczepieniu to popisówę walnął i mi pielęgniarka powiedziała, że wszystko ok i nie mam się martwić, tylko kłaść go kilka razy dziennie na chwilkę chociaż :-)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też w domu nie podnosila glowki a na wizycie a masz matka pokazalam co potrafie.I już nie miałam okazji co jej mowic że nie podnosi jak ewidentnie zmieniala strony i podnosila glowke a w domu nie zawsze.Teraz też spi na brzuchu czasami podniesie głowę ale jaknnienspi gleboko to nie zmieni strony.
    A i muszę się pochwalić,ze bez boli zrobila kupe w nocy.Nie wiedziałam,ze tak będzie mnie to cieszyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 14:39

Iwa81, i.am.chappie lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tą glowka meza nie moglam przegadac.Jak bylismy u lekarza i mala glowke zmieniala na brzuszku to ten dumny jak paw stal,ze mial racje I ze ja przesadzam

• Liley Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, mm to nie trucizna. Wszystko co robisz dla swojego dziecka robisz dobrze. I nie daj sobie wmówić ze jest inaczej!

O dobrego pediatre ciężko. Moje dziecko od leżenia na lewej stronie ma plaska glowe. Walcze z nim dzien i noc a pediatra nie widzi niczego niepokojącego. Jeszcze podobno ma czas.

Dziewczyny glupie pytanie - terapia psychologiczna w polsce jest refundowana?

f2wlepok51d0udm2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z Łucja na ważeniu i dzisiaj wyszło 5.550 więć kryzys żywieniowy uważam za zakończony;) nie je więcej niż 650-680 na dobę a w 8 dni podskoczyła 400gram;)

Jak wracałam od lekarza to po drodze weszłam na targ kupić owoce i stałam w kolejce a jakaś "ciocia dobra rada" się zatrzymała przy wózku i zaczęła komentować: " oj jaki bidulek" - a mała ubrana w różowe body;) "z takim maluchem nie wolno w taką pogodę wychodzić, bo się męczy od upału"...noż kurde, aż mnie zatkało i wydusiłam z siebie, że właśnie wracam od lekarza..na to babsko " no właśnie, no właśnie.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 14:50

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a32a2e5903.jpg

Taka krzywa czacha :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape ostatnio 28 stopni mlody w bodach i krotkich spodenkach a jakas stara pinda ze sie dziecko przeziebi bo bez czapki i bluzy. Ja na nia tylko wymownie sporzalam a maz sie zagotował. Wypalil czy jej nie jest goraco w dupe? Doslownie.. obruszyla sie a mezu dodal "no wlanie to prosze sie zajac swoją wlasna. Milego dnia". Nim sie obrocilam juz jej nie bylo. Turbo przyspieszenia dostała. Mozecie myslec ze moj maz to dziad ale powiedział to, co chciałam powiedziec ja ale zabrakło mi odwagi.
    Mi juz ludzie w życiu namieszać chcieli i od dluzszego czasu żyjemy wg zasadu od naszej rodziny wara

SShape lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 Ty tą szmaciankę prałaś ? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Baronowa_83 Ty tą szmaciankę prałaś ? :)
    Ręcznie pralam w dziecięcym mydle

Liley chamem by byl jakby tak odpowiedział na mądrą radę a nie durnej babie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze powiedział:)Ja raz babę pojechalam bo mała była w wózku a spotkalismy znajomych i smialismy sie i gadalismy a szla stara baba i mowi,co Pani jak mozna tak glosno przy dziecku gadac,no myslalam,ze mnie .. strzeli

‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ