X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w kostkach i uczucie jakby na szczudłach - nie na swoich nogach szła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:59

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie,w ten weekend co byly chrzciny ja jejn prawie w ogóle nie nosilam.Chrzcilismy w rodzinnym miescie i tam się nią zajmowala albo moja mama albo tesciowa my z mężem mielismy spokoj i wtedy nie bolalo

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale :-P moj Mikus po wczorajszym ciezkim dniu (okropny upal), zasnal po 20-tej i nadal spi :-) jadl o 4:50 i o 8-mej.

Poli9106, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zespół bólowy pewnie nosi nazwę " Syndromu Matki Polki" ;)

Iwa81, Liley lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialo być tak pięknie....:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jedynie kręgosłup w części lędźwiowej, ale to pewnie od pochylaniq, podnoszenia i noszenia wózka góra-dół. Synka mało noszę, mąż trochę więcej. Ja też lubi go mieć na rękach :-)
    Baronowa, a jak Ci Władziu płacze, to jak go uspokajasz, jak nie nosisz? Chyba, że tylko mój płacze bez powodu czasami i wzięcie na ręce pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym siadaniem to widzę dwa zupełnie odmienne zdania, jedni lekarze każą powstrzymywać, żeby dziecko późno siadało, a tutaj Wam wręcz odwrotnie. I bądź tu mądry. Może też znajdę jakiegoś dobrego fizjoterapeutę i zapytam o to w odniesieniu do mojego synka.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chappie dokładnie. Pamiętam jak dwa lata temu córeczka kuzynki w piątym miesiącu chciała siadać to mówili że za szybko... to też byłam w szoku wczoraj na rehabilitacji...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie placze bez powodu. Albo mu sie chce jesc albo spać. Jak jesc to lecę do kuchni bez niego. Jak spać to czasem podaje cycka na leżąco.
    Cczasem go ponoszę po mieszkaniu ale to kilka minut. Jak go trzymam do przytulania to siedzę. Albo klade go na zgiętych kolanach jak w lezaczku i wtedy sie bawimy. Przytulaki na leżąco. Takze staram sie nie nosić, zeby nie wymagam chodzenia przy noszeniu. Ale na rękach trzymam ;)

Mi i lekarz i fizjo tlumaczyl ze jak dziecko cos robi to znaczy ze jest na to gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:37

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, a myślisz że powinnam jeszcze to napicie skonsultować z neurologiem czy rehabilitantka wystarczy?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny artykuł:

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123955,11113992,Napiecie_miesniowe_u_niemowlat___czy_to_sluszna_diagnoza_.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Baronowa, a myślisz że powinnam jeszcze to napicie skonsultować z neurologiem czy rehabilitantka wystarczy?
    Wydaje mi sie ze fajnie bybylo skonsultować ale po miesiącu ćwiczeń. Ale do jakiegoś poleconego lekarza.
    Moja koleżanka chodzila do neurologa ten nic nie widział. A dzieciak ma obniżone napięcie i nic nie kazala robic. A niestety mnie nie sluchala ze cos jest nie tak i dopiero jak mial 4 lata to trafila do dobrego lekarza który sie za głowę zlapal.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz znowu obserwuje bardziej Nine jak was czytam

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napięciem nie ma co się tak przejmować, bo jak jest szybko wylapane to miesiąc albo dwa ćwiczeń i jest kolosalna zmiana.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ja takie trzymanie na rękach traktuje jako noszenie bo jednak muszę małą podnieść :) też staram się jak najwięcej czasu spędzać na zabawie na podłodze albo na łóżku ale jednak noszenie jest też u nas częste. Dużo nosimy tak jak opisała Domi, "przerzuconą" przez ramię. To ulubiona pozycja męża jak chce coś obejrzeć w tv żeby mała nie patrzyła w ekran.
    My dzisiaj na 18 jedziemy do rehabilitanta, opinie ma dobre więc mam nadzieję że rzetelnie obejrzy Tole.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Baronowa ja takie trzymanie na rękach traktuje jako noszenie bo jednak muszę małą podnieść :) też staram się jak najwięcej czasu spędzać na zabawie na podłodze albo na łóżku ale jednak noszenie jest też u nas częste. Dużo nosimy tak jak opisała Domi, "przerzuconą" przez ramię. To ulubiona pozycja męża jak chce coś obejrzeć w tv żeby mała nie patrzyła w ekran.
    My dzisiaj na 18 jedziemy do rehabilitanta, opinie ma dobre więc mam nadzieję że rzetelnie obejrzy Tole.
    No to takie noszenie nie obciąża mi kręgosłupa i nic mnie nie boli ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Naszego klocka nie noszę przerzuconą bo się boję, że jej nie utrzymam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiek wyjątkowo nie lubi być na rękach! Wierci się i wygina! Zaczyna mi płakać to odkładam do wózka i zadowolony jest :)

Chodź kto mówi ze biedne dziecko całymi dniami leży, ale on lubi leżeć we wózku lub w łóżeczku :-) bez żadnych bajerów!

Ma swojego miska krokodyla i pieluchę w jeżyka :P :P

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78f5e4e0aa90.jpg

Misiek i jego królestwo :P :P :P

Patrycja24 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro mu tak dobrze, :)

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ