X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Tak ;)

też mnie zaciekawiły, może kupię na próbę bo i tak muszę mieć dwa smoczki na wszelki wypadek.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa jade do tesco :) tydzień temu u nas byla wyprzedaz. Jeszcze pisalam do pprzyjaciółki ze ma sobie zobaczyc bo my mamy... mam nadzieje ze jeszcze cos znajde

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem u ciebie chociaz zaciekawienie u nas jest obraza ze cos sie rusza i gra. Moje dziecko ogólnie jest ciągle obrazone ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Iwa jade do tesco :) tydzień temu u nas byla wyprzedaz. Jeszcze pisalam do pprzyjaciółki ze ma sobie zobaczyc bo my mamy... mam nadzieje ze jeszcze cos znajde

Były jeszcze inne to może akurat coś trafisz ;)
    Kupiłabym ci u mnie i wysłała, ale kupiłam ostatnią.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Guem u ciebie chociaz zaciekawienie u nas jest obraza ze cos sie rusza i gra. Moje dziecko ogólnie jest ciągle obrazone ;)

a moje dziecko, jak nie moje, w nocy zasnęła o 23:00 spała do 8:00 z przerwami na karmienie o 2.30 i 5.00
    o 9.30 zasnęła w kołysce i od tamtej pory śpi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Liley, żółw jest super, tylko faktycznie mały :-/ ciut większy od szerokości łóżeczka, więc chyba ta tiny wygrywa, ta sama, którą masz. I pamiętaj "dobry zwyczaj nie pożyczaj" :-)

• Guem Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley widzę że nasze dzieci podobne bo Tola to taka naburmuszona księżniczka. Na uśmiech to trzeba sobie zasłużyć :D czasem ja się naprodukuję nad nią i nic a podejdzie tatuś i uśmiech od razu :D
    Moje dziecko opanowało nową umiejętność, krzyczenie i piszczenie. I niestety jak już umie to trenuje a matka na głowie staje żeby ululać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wam tez wypadaja wlosy garsciami? jest na to jakis sposob?

aaa i mojemu dziecku tez poca sie raczki i nogi ;(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wypadają. Musza wypaść te co w ciazy nie wypadaly:/.

Mojemu tez sie pocą. Z tego wniosek, ze na tak malej próbie nie może być tyle dzieci z krzywicą ;) czyli wszystko ok;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81e62e802c65.jpg
    Władek pól dnia próbuje wepchać wielką pięść do malej buzi ;)

JustyśM, Patrycja24, i.am.chappie, Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam bylo ale lipa, a tej co oglądałam nie bylo. Wrocilam z niczym.
    I am chappie masz racje, ale pozyczylam siostrze. Myślałam ze uszanuje szczególnie ze sama ja kupiła mojej córce. No coz mlody będzie miał nows. Ta jest super ale bez sensu kupic taką samą. Żółw mi sie podoba ale jesli jest maly to trochę do d..
    maz stwierdził ze fp rainforest moze byc fajna bo mamy skoczek i te melodyjki są bardzo fajne. A w sumie na tym mi zalezy. Zeby ladnie grała :) ze starej został nam ten panel do kopania a tam mozart i jakieś zwierzatka.

Pozarlam sie z mezem... no baran nie rozumie ze baba ma poporodowe hormony czekające na wybuch. Jechaliśmy obok kandulskiego. Zachciało mi się torta. Ok pojde kupie. Myślę sobie spoko. Ja w dresie, rano tylko zęby zdążyłam umyc. Podjechał "no idz". Mówię do osla ze masa ludzi niech idzie po kawałek bo ja zjem każdy z nim problem. Otworzył mi drzwi i czeka. powiedziałam ze nie ma mowy ma iść sam. Trzasnąl drziami i glupi kupil całego torta. Położył mi na kolanach z tekstem 'bedziesz go tak dlugo zrec az zjesz a później urosnie ci dupsko'.... chodzi zadowolony bo bede go meczyc tydzien :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też się pocą rączki i stopy:) w parku dał Nam popalić, bardzo liczę, że polubi chustowanie. Nie mam pojęcia jak go uczyć spać inaczej niż ze mną na fotelu;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Liley widzę że nasze dzieci podobne bo Tola to taka naburmuszona księżniczka. Na uśmiech to trzeba sobie zasłużyć :D czasem ja się naprodukuję nad nią i nic a podejdzie tatuś i uśmiech od razu :D
    Moje dziecko opanowało nową umiejętność, krzyczenie i piszczenie. I niestety jak już umie to trenuje a matka na głowie staje żeby ululać.
    U nas na chwile ciszy trzeba zasluzyc. Zastanawiamy sie czy to nie jest właśnie kwestia umiem to będę sie darl. Wiecznie niezadowolony. Nie wiem czy maz mial fochnięte plemniki czy co..

josephinka84 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja mojemu też mówię że chyba wysłał jakiegoś rozkapryszonego plemnika :D mam nadzieję że to tylko takie początki, wykrzyczy się teraz i później będzie spokojniejsza. No, tak się trochę łudzę :D

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Iwa, mam w miare. Canpol srednio, taki mieliśmy od babci z anglii jak nuk (zupelna klapa), chicco jakas nowosc sama guma to wogole byl krzyk. Dopiero lovi pasuje. Slyszalyscie o smoczkach avent soothie? Chyba dobrze napisalam. Podobno rewelacja dostępne tylko przez neta. U nas tylko w wubbanub. Planuje zakupic ;)

my mamy avent soothie, mam wrażenie że nie bardzo go potrafi utrzymać w buzi i mu wypada, jest dość ciężki, bo sama guma, chicco cały gumowy też mamy, ale średniawo... póki co najdłużej utrzymuje w buzi nuka lub zwykły avent.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z tommee tippie. Od samego poczatku

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ile wasze dzieci zjadają mm w ciągu 24h? Mam już jakieś schizy. Moja nie chce tego Nutamigenu chyba jeść. Jak w ciągu dnia zje na raz 120ml to już wielki sukces. Średnio zjada jakieś 650ml/24h. Skończyły się "kolki" więc na pewno jej to pomaga, ale na cycu jadła dużo i ładnie przybierała. Teraz prowadzę notatki, bo w środę mam kontrolne ważenie. Po pierwszym tyg. z Nutra przybrała mi tylko 150gram i lekarka zleciła kontrole:(
    A może nie chce jeść przez te upały?

Co do picia to pytałam lekarki i mówiła, że najlepiej nauczyć dziecko pić czystą wodę. Też chciałam podawać taki parzony rumianek, ale coś kręciła głową. Ja póki co nie daje nic, bo mało je a wodę po prostu wypluwa, hehe

Liley mój mąż tez ostatnio sobie grabi:( dzisiaj z nim nawet nie gadam, bo tak mnie irytuje. Nie przejmuj się i zajadaj tort z uśmiechem;)

Guem mnie dopiero zaczęły włosy wypadać, bo w ciąży to nawet po myciu ani jeden na grzebieniu nie zostawał. Teraz po kilka już jest, więc się zaczyna. To normalne i chyba nic nie poradzisz. Muszą wypaść te, które w ciąży nie wypadły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 17:49

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek je 6 razy, czasem 7 razy 90. Maksymalnie je 6300. Z reguły w butli cos zostaje. Po nocnym 8 godzinnym spaniu robie mu 120.

Przybiera 200 na tydzień. Teraz wazy troche ponad 5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 19:07

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape, te 650 to nie jest źle, mi przybiera 170 gram tygodniowo i mi położna też radziła kontrolować i budzić na nocne karmienie. Ale sam zaczął się domagać większej ilości i na razie daję spokój, tym bardziej, że dobrze wygląda. Idzie najniższym centylem i pewnie dlatego każą mu dawać więcej, żeby nadgonił. A co do wody, ja teraz odpuściłam, bo plucie było i po rumianku też. Raz mi się udało "wlać" w niego 30 ml, bo było gorąco - wniosek, jak będzie chciał to się będzie domagał :) zresztą mm jest na wodzie, więc myślę, że nie ma co się spinać, jak kupy są luźne, to nie ma problemu.

‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ