X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej Dziewczyny
    Poradzcie coś bo ja już się slaniam na nogach...
    Codziennie od 5 męczą młodego gazy... czasem trwa to do 8, czasem od 6 już całkiem nie śpi. Wstaje,dam smocZek, uspokje i za pół godziny to samo.. kręci się steka i.poplakuje. .. ledwo przysne. .. dlaczego?

domi, u mnie jest tak samo, codziennie rano. stosowałam już wszystko ;) czekam aż samo przejdzie, bo nie mam już pomysłu

43kt82c31nhz2sid.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, Domiś spał od 20.30 do 8.40 i jadł o 1 i o 5. Normalnie bomba :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, KokoszaNell niewiem czy karmicie swoim mlekiem, ale u mojej młodej pomaga jak ja pije rumianek - szklanka dziennie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A ja się pochwalę, Domiś spał od 20.30 do 8.40 i jadł o 1 i o 5. Normalnie bomba :)
    Nowy rekord :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
    A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
    Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,,

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię enfamilem, herbatkę mam koperkowo-rumiankową, napije się dwa łyki i się krztusi, jakbym mu truciznę podawała ;) ale mma też sam rumianek, spróbuję, może choć trochę łyknie

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    U nas podobnie, od 21-szej do 9:40 :-)
    Jedzonko o 4 i 6.

Patrycja24
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/
    Odkladam i albo zasypia sam albo klade sie obok. Obecnie u rodziców wiec bez lozeczka:/
    Potem w domu bedzie sajgon

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Rzadko sie zdarza, zebym usypiala Misia na rekach bo potem nie opcji, zeby go odlozyc. Siedze wtedy z nim az sie obudzi.
    Najczesciej zasypia w lezaczku z wibracjami albo w wozku na spacerze. Po kapieli i nakarmieniu odkladam do lozeczka i zasypia sam. Czasem rano jak chce dospac to biore Miska do siebie i glaszcze po nosku i oczkach tak dlugo az zasnie.

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie maty polecacie? Nasza wróciła niekompletna ... konkretnie nie kompletna :/ wściekłam sie cholernie. Moze macie cos ciekawego? Cena nieistotna

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat z matami, jest aktualnie też w fazie wyboru. Mam na oku Tiny Love Safari z panelem dźwiękowym. Dużo ich jest na olx używanych i w niskich cenach, bo nowa ok. 250 i tak się zastanawiam nad nią, bo przecież wyprać wszystko można. Dawać propozycje :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, to nie będę się chwalić, żeby nie zapeszyć :-D bo mamy raj na ziemi już od ponad tygodnia. Co prawda zawsze jest coś za coś i w nocy śpimy razem, bo ma niespokojny sen, ale położna mówiła, że to mija. Poczekamy, jak dojrzeje do samodzielnego spania, to go przerzucimy do łóżeczka. W ciągu dnia śpi w wózku, leżaczku i też w łóżeczku. Nie usypiam w ogóle, jak widzę, że chce spać, to włączam mu muzykę, daję smoczka i zasypia. Po kąpieli uspiany na rękach póki co, ale myślę, że gdybym go brała do łóżka zaraz po karmieniu to by zasnął. Z tym że karmienie nocne jest zawsze tatusia i usypianie też, to jego wola jak syn zaśnie :-) niech ma trochę ojcowskich czułości :-D

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę! U Nas masakra z tym zasypianiem, odkładam go dziś z 1500 razy, zal mi go strasznie, bo aż zwymiotował:( co do mat to ja mam z fishera price i jesteśmy bardzo zadowoleni, lubi się bardzo pod nią bawić.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kick&play ale wrocila w takim stanie ze plakac sie chce. Bez zabawek, palaki podarte. No trudno. Oglądałam fp rainforest i w sumie uzywki w ladnym stanie. Albo z fp jakas nowość 3w1 z pileczkami ok 300 zł. Oglądałam tez takiego zlowia 3w1 z piłkami w jego głowie i w sumie panu tatusiowi najbardziej się spodobala. Ta tinylove ogólnie polecam. Ladne melodyjki i zabawki były fajne. Dużo szeleszczących elementow i lustro :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, a możesz wrzucić jakieś linki tej 3w1 fp i tego żółwia? Chętnie pooglądam ;) tą rainforest ma koleżanka i jest bardzo zadowolona, ja mam karuzelę i mogę polecić :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
    A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
    Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,,
    A można takim małym dzieciom dawać rumianek? Bo lekarz mi mówił że lubi uczulac.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tego żółwia mate i w sumie okey jest tylko dość mała.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek można, z koperkową trzeba ostrożnie, po pierwsze, bo działa czasem odwrotnie niż powinna i rozleniwia układ pokarmowy i może być jeszcze gorzej, a po drugie nie należy podawać chłopcom, bo w nasionach występują estrogeny, hormony żeńskie, mi lekarz i położna ją odradzali.

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tiny love safari zoo. Panel z melodyjkami jeszcze nie cieszy się specjalnym zainteresowaniem córy, za to lusterko jest ulubioną zabawką, typowa kobieta :) Mi się ta mata podoba, jest duża, w pięknych wyrazistych kolorach, ma sporo szeleszczących elementów na samej macie i w wiszących zabawkach.
    U nas Tolcia zasypia ok 21, śpi razem z nami w łóżku więc po wieczornym karmieniu zasypia przytulona do mnie. W nocy budzi się ok 2, 4 i później 6, jak mamy dobry dzień to jeszcze do 8 pośpi. Od kilku dni nie ma w nocy kupy więc pieluchę zmieniam raz o 2 a pozostałe pobudki to tylko cycuś na półśpiąco. Na szczęście od razu po jedzeniu czy zmianie pieluchy zasypia. Dzięki temu że śpimy razem budzę się zanim ona się na dobre rozbudzi i może dlatego też łatwo jej później zasnąć.

‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ