Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Hej Dziewczyny
Poradzcie coś bo ja już się slaniam na nogach...
Codziennie od 5 męczą młodego gazy... czasem trwa to do 8, czasem od 6 już całkiem nie śpi. Wstaje,dam smocZek, uspokje i za pół godziny to samo.. kręci się steka i.poplakuje. .. ledwo przysne. .. dlaczego?
domi, u mnie jest tak samo, codziennie rano. stosowałam już wszystko czekam aż samo przejdzie, bo nie mam już pomysłu -
Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,, -
josephinka84 wrote:jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/
Potem w domu bedzie sajgon -
josephinka84 wrote:jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/
Najczesciej zasypia w lezaczku z wibracjami albo w wozku na spacerze. Po kapieli i nakarmieniu odkladam do lozeczka i zasypia sam. Czasem rano jak chce dospac to biore Miska do siebie i glaszcze po nosku i oczkach tak dlugo az zasnie.Patrycja24 -
nick nieaktualnyPodbijam temat z matami, jest aktualnie też w fazie wyboru. Mam na oku Tiny Love Safari z panelem dźwiękowym. Dużo ich jest na olx używanych i w niskich cenach, bo nowa ok. 250 i tak się zastanawiam nad nią, bo przecież wyprać wszystko można. Dawać propozycje
-
nick nieaktualnyCo do spania, to nie będę się chwalić, żeby nie zapeszyć bo mamy raj na ziemi już od ponad tygodnia. Co prawda zawsze jest coś za coś i w nocy śpimy razem, bo ma niespokojny sen, ale położna mówiła, że to mija. Poczekamy, jak dojrzeje do samodzielnego spania, to go przerzucimy do łóżeczka. W ciągu dnia śpi w wózku, leżaczku i też w łóżeczku. Nie usypiam w ogóle, jak widzę, że chce spać, to włączam mu muzykę, daję smoczka i zasypia. Po kąpieli uspiany na rękach póki co, ale myślę, że gdybym go brała do łóżka zaraz po karmieniu to by zasnął. Z tym że karmienie nocne jest zawsze tatusia i usypianie też, to jego wola jak syn zaśnie niech ma trochę ojcowskich czułości
-
My mamy kick&play ale wrocila w takim stanie ze plakac sie chce. Bez zabawek, palaki podarte. No trudno. Oglądałam fp rainforest i w sumie uzywki w ladnym stanie. Albo z fp jakas nowość 3w1 z pileczkami ok 300 zł. Oglądałam tez takiego zlowia 3w1 z piłkami w jego głowie i w sumie panu tatusiowi najbardziej się spodobala. Ta tinylove ogólnie polecam. Ladne melodyjki i zabawki były fajne. Dużo szeleszczących elementow i lustro
-
nick nieaktualny
-
domi05 wrote:Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,, -
nick nieaktualnyRumianek można, z koperkową trzeba ostrożnie, po pierwsze, bo działa czasem odwrotnie niż powinna i rozleniwia układ pokarmowy i może być jeszcze gorzej, a po drugie nie należy podawać chłopcom, bo w nasionach występują estrogeny, hormony żeńskie, mi lekarz i położna ją odradzali.
-
My mamy tiny love safari zoo. Panel z melodyjkami jeszcze nie cieszy się specjalnym zainteresowaniem córy, za to lusterko jest ulubioną zabawką, typowa kobieta Mi się ta mata podoba, jest duża, w pięknych wyrazistych kolorach, ma sporo szeleszczących elementów na samej macie i w wiszących zabawkach.
U nas Tolcia zasypia ok 21, śpi razem z nami w łóżku więc po wieczornym karmieniu zasypia przytulona do mnie. W nocy budzi się ok 2, 4 i później 6, jak mamy dobry dzień to jeszcze do 8 pośpi. Od kilku dni nie ma w nocy kupy więc pieluchę zmieniam raz o 2 a pozostałe pobudki to tylko cycuś na półśpiąco. Na szczęście od razu po jedzeniu czy zmianie pieluchy zasypia. Dzięki temu że śpimy razem budzę się zanim ona się na dobre rozbudzi i może dlatego też łatwo jej później zasnąć.