X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej Dziewczyny
    Poradzcie coś bo ja już się slaniam na nogach...
    Codziennie od 5 męczą młodego gazy... czasem trwa to do 8, czasem od 6 już całkiem nie śpi. Wstaje,dam smocZek, uspokje i za pół godziny to samo.. kręci się steka i.poplakuje. .. ledwo przysne. .. dlaczego?

domi, u mnie jest tak samo, codziennie rano. stosowałam już wszystko ;) czekam aż samo przejdzie, bo nie mam już pomysłu

43kt82c31nhz2sid.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, Domiś spał od 20.30 do 8.40 i jadł o 1 i o 5. Normalnie bomba :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, KokoszaNell niewiem czy karmicie swoim mlekiem, ale u mojej młodej pomaga jak ja pije rumianek - szklanka dziennie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A ja się pochwalę, Domiś spał od 20.30 do 8.40 i jadł o 1 i o 5. Normalnie bomba :)
    Nowy rekord :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
    A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
    Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,,

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię enfamilem, herbatkę mam koperkowo-rumiankową, napije się dwa łyki i się krztusi, jakbym mu truciznę podawała ;) ale mma też sam rumianek, spróbuję, może choć trochę łyknie

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    U nas podobnie, od 21-szej do 9:40 :-)
    Jedzonko o 4 i 6.

Patrycja24
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    jak Wy usypiacie swoje maleństwa? Ja jestem na etapie bujania na fotelu i 1000 razy odkładania do łóżeczka i już nie mam sił, mały chce spać tylko na mnie ;/
    Odkladam i albo zasypia sam albo klade sie obok. Obecnie u rodziców wiec bez lozeczka:/
    Potem w domu bedzie sajgon

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Rzadko sie zdarza, zebym usypiala Misia na rekach bo potem nie opcji, zeby go odlozyc. Siedze wtedy z nim az sie obudzi.
    Najczesciej zasypia w lezaczku z wibracjami albo w wozku na spacerze. Po kapieli i nakarmieniu odkladam do lozeczka i zasypia sam. Czasem rano jak chce dospac to biore Miska do siebie i glaszcze po nosku i oczkach tak dlugo az zasnie.

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie maty polecacie? Nasza wróciła niekompletna ... konkretnie nie kompletna :/ wściekłam sie cholernie. Moze macie cos ciekawego? Cena nieistotna

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat z matami, jest aktualnie też w fazie wyboru. Mam na oku Tiny Love Safari z panelem dźwiękowym. Dużo ich jest na olx używanych i w niskich cenach, bo nowa ok. 250 i tak się zastanawiam nad nią, bo przecież wyprać wszystko można. Dawać propozycje :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, to nie będę się chwalić, żeby nie zapeszyć :-D bo mamy raj na ziemi już od ponad tygodnia. Co prawda zawsze jest coś za coś i w nocy śpimy razem, bo ma niespokojny sen, ale położna mówiła, że to mija. Poczekamy, jak dojrzeje do samodzielnego spania, to go przerzucimy do łóżeczka. W ciągu dnia śpi w wózku, leżaczku i też w łóżeczku. Nie usypiam w ogóle, jak widzę, że chce spać, to włączam mu muzykę, daję smoczka i zasypia. Po kąpieli uspiany na rękach póki co, ale myślę, że gdybym go brała do łóżka zaraz po karmieniu to by zasnął. Z tym że karmienie nocne jest zawsze tatusia i usypianie też, to jego wola jak syn zaśnie :-) niech ma trochę ojcowskich czułości :-D

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę! U Nas masakra z tym zasypianiem, odkładam go dziś z 1500 razy, zal mi go strasznie, bo aż zwymiotował:( co do mat to ja mam z fishera price i jesteśmy bardzo zadowoleni, lubi się bardzo pod nią bawić.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kick&play ale wrocila w takim stanie ze plakac sie chce. Bez zabawek, palaki podarte. No trudno. Oglądałam fp rainforest i w sumie uzywki w ladnym stanie. Albo z fp jakas nowość 3w1 z pileczkami ok 300 zł. Oglądałam tez takiego zlowia 3w1 z piłkami w jego głowie i w sumie panu tatusiowi najbardziej się spodobala. Ta tinylove ogólnie polecam. Ladne melodyjki i zabawki były fajne. Dużo szeleszczących elementow i lustro :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, a możesz wrzucić jakieś linki tej 3w1 fp i tego żółwia? Chętnie pooglądam ;) tą rainforest ma koleżanka i jest bardzo zadowolona, ja mam karuzelę i mogę polecić :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Nie, ma Babilon pepti dha, Ale spróbuję mu podawać rumianek, zawsze daje hak kupki nie robi
    A dziś jest marudny jak nie wiem, spał w sumie godzinę od rana i jadlby co 2 godziny
    Ka ze wsZystkim jestem w lesie, marynatę do karkowi robię już ponad godzinę bo tylko co wozić bo inaczej ryk,,,
    A można takim małym dzieciom dawać rumianek? Bo lekarz mi mówił że lubi uczulac.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tego żółwia mate i w sumie okey jest tylko dość mała.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek można, z koperkową trzeba ostrożnie, po pierwsze, bo działa czasem odwrotnie niż powinna i rozleniwia układ pokarmowy i może być jeszcze gorzej, a po drugie nie należy podawać chłopcom, bo w nasionach występują estrogeny, hormony żeńskie, mi lekarz i położna ją odradzali.

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tiny love safari zoo. Panel z melodyjkami jeszcze nie cieszy się specjalnym zainteresowaniem córy, za to lusterko jest ulubioną zabawką, typowa kobieta :) Mi się ta mata podoba, jest duża, w pięknych wyrazistych kolorach, ma sporo szeleszczących elementów na samej macie i w wiszących zabawkach.
    U nas Tolcia zasypia ok 21, śpi razem z nami w łóżku więc po wieczornym karmieniu zasypia przytulona do mnie. W nocy budzi się ok 2, 4 i później 6, jak mamy dobry dzień to jeszcze do 8 pośpi. Od kilku dni nie ma w nocy kupy więc pieluchę zmieniam raz o 2 a pozostałe pobudki to tylko cycuś na półśpiąco. Na szczęście od razu po jedzeniu czy zmianie pieluchy zasypia. Dzięki temu że śpimy razem budzę się zanim ona się na dobre rozbudzi i może dlatego też łatwo jej później zasnąć.

‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ