X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli nie przyzwyczaiła się. Tez się bałam. Podawałam 2x dziennie. Teraz miałam podawać 3x ale podaje 2 jak przy córce.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też mowil że 3 razy,czekam jak już będzie można robić papki to może się wyreguluje

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam do debridatu po 3 tyg przerwie bo znów zaczął mieć problem z kupkami (ze zrobieniem), daję 3x na dobę, wypada rano, późnym popołudniem i w nocy. Zaczęłam wczoraj i dziś zrobił sam dwie kupki - nie wiem czy przypadek czy tak szybko zareagował.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pediatra zawsze powtarza ze to dobry lek i mam sie go nie bac. Bo ja z tych co chce duzo wiedzieć, czytam a pozniej konsultuje z lekarzem. Chwilami ma mnie dość bo co nie przepisze to mowi ze i tak zaraz ją zbombarduje pytaniami.

u nas pomimo podawania z tymi kupkami roznie. Raz są 4 raz wcale. Przy corce bylo podobnie. Debridat przesuwa treść w hm dół dlatego i na ulewanie i na sranie.

Co do tematu pomocy... tez mam słabą sytuacje. Doszlo do tego ze musialam brac opiekunke na godziny. Moi rodzice siedzący na dupach w domu drugą wnuczka zajmują sie codziennie. Bo mamusia pracuje bo mamusia zmeczona, bo mamusia idzie do znajomych. Bolało chwilami okrutnie a teraz widze ze probują na nowo zlapac kontakt z córką a ona woli siedzieć z nami. Kiedy pytają kiedy ich odwiedzi to mloda zawsze mowi ze pozniej. Zawiedli ją nie raz, kuzynki swojej tez mowi ze nie lubi bo ją wolą dziadki. Tlumacze, staram sie naprawiać jej dzieciecy świat ale na to ze im nie ufa nie mam wplywu. Sami są sobie winni.
    Jedno jest kobietki pewne. Umiesz liczyc licz na siebie
    ..

maz mnie dzisiaj odciązyl i zabral dzieciaki na godzine a ja pognalam na hgodzinę do ukochanego lumpa. Jaka bylam zawiedziona ze taka lipa dzisiaj... nic nowego! Ostatnio udalo mi sie wytargać kiecki z metkami a dzisiaj nic. Ale odpoczelam od dziecka. Odpłaciło mi z nawiazka. Mielismy jechać na lody do mc.. tak sie darl ze nie bylo szans na zadne lody. Teraz spi zadowolony z siebie nago w lezaczku.

Do wyprasowania mam z 5 pralek... wiec piona dziewczyny i do parownic :D

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,ze Nina się zalatwi a nie,ze zrobi mi na złość jutro w kosciele:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis super dzien. Maly wczoraj zjadl o 19.45 zasnal o 20.30 i spal do 5. wstalam z nim ogarnelam go, narobilam dzis dzemow truskawkowych, malinowych , jablkowych. Posprzatalam caly dom, 4 pralki prania i jeszcze wszystko porasowalam. Maly mi asystowal w lezaczku i wcale nie prostestowal bardzo. Troche wykoncozna jestem , ale jaka mam satysfakcje , ze tyle zrobilam. Brawo Ja :)

KokoszaNell, Patrycja24, Evil89 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sloiczki do samorobki i szukam na necie przepisow,zeby malej zrobic papki bo poki sa świeże owoce i warzywa:)

• Guem Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola to zaszalałaś :) u mnie natomiast zupełnie odwrotnie, cały dzień płaczu i noszenia na rękach. Jestem wykończona.
    Poli właśnie też chciałam przygotować jakieś produkty na pierwsze obiadki bo jeśli alergia nie przeszkodzi i zaczniemy rozszerzać dietę ok 6 miesiąca to niestety cienko będzie z warzywami i owocami w sklepach. Niestety ja jestem w ogóle niegotująca więc nie wiem jak się do tego zabrać. Może podrzucisz jakieś pomysły? W sierpniu wybieram się na warsztaty dotyczące karmienia metodą BLW, jestem jej bardzo ciekawa :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli jak coś znajdziesz dawaj na forum.Ja mam pół zamrażalnika malin i jagód-kupiłam okazyjnie i pomrozilam-mrozone też chyba można na musy przerobić i do sloiczkow zapodaj jak myślicie ?
    Ja już po prasowanku-poszlo w miarę sprawnie.
    Mała mi się darla w nieboglosy Ja smazlam boczniaki a mąż siedział z Martynka i niestety musiałam przerwac bo rym był niesamowity -czyż by sie tak aż do mnie przyzwyczaila?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    W sierpniu wybieram się na warsztaty dotyczące karmienia metodą BLW, jestem jej bardzo ciekawa :)

zdaj koniecznie relację :) co nieco czytałam i jestem zainteresowana bardzo!

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapisanych kilka stronek to wam przesle ale już po weekendzie,bo jutro mamy chrzciny.Ja teraz maluje paznokcie,mala już spi zobaczymy ile,ale mam nadzieję,ze do momentu kiedy się obudzi przejdzie mi ból glowy.Strasznie mi przy tym nie dobrze.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wyślij zdjęcie kreacji córci bo ja cały czas czegoś poszukuje a chrzciny za 2 tygodnie.
    Czy waszym dzieciom pocą się rączki i nóżki. Moja mała często jest bez skarpetek,a mimo tego ma spocone nóżki nawet jak są zimne. Czytałam że może to być obiaw krzywicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 22:54

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysle wysle:)kupilam w cocodrillo,nie chcialam bialej ale niestety nic nie znalazlam lepszego,a po drugie ja zawsze wszystko ja ostatnia chwile i tak ta sukienke też kupilam...Ale fakt faktem podoba mi sie.Wszystko już mam spakowane więc pokaze na dniach :)
    Co do pocenia się rączek i stopek tydz temu zglosilam to pediatrze przed szczepieniem powiedziala,ze niemowlaki tak mają bo pytałam się o zwiększenie dawki Wit d.To kazała przystawiac do slonca ale przecież teraz to slonce to pali.Nic zobaczymy przed nastepnym szczepieniem.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli koniecznie dodaj fotki. Mówisz że pytałaś z tym poceniem?Ja się wybiorę do pediatry w tym tygodniu i zapytam bo już się naczytałam na temat krzywicy i "sram w gacie"

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Poradzcie coś bo ja już się slaniam na nogach...
    Codziennie od 5 męczą młodego gazy... czasem trwa to do 8, czasem od 6 już całkiem nie śpi. Wstaje,dam smocZek, uspokje i za pół godziny to samo.. kręci się steka i.poplakuje. .. ledwo przysne. .. dlaczego?

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej Dziewczyny
    Poradzcie coś bo ja już się slaniam na nogach...
    Codziennie od 5 męczą młodego gazy... czasem trwa to do 8, czasem od 6 już całkiem nie śpi. Wstaje,dam smocZek, uspokje i za pół godziny to samo.. kręci się steka i.poplakuje. .. ledwo przysne. .. dlaczego?
    Domi też tak miałam przez jakiś czas .Teraz dodaje do mleka sabsimplex i daje herbatkę koperkowa do picia i jak by się dolegliwości zmniejszyły.
    Martynka dziś ładnie spała od 22 do 6 więc fajnie. Mój mąż przechodzi samego siebie mała spała tak długo dałam jej mleczko a on myślał że od razu pójdzie spać po wypiciu-no bez jaj i tak długo spała i położył ja do łóżka a ona płacz więc ja wzięłam na mate edu. i się tam troszkę pobawiłam później troszkę na brzuchu piciu i sama padła. Faceta myślenie mnie rozprawa na czynniki pierwsze.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd bierzecie warzywa do zaprawiania?
    Macie sprawdZonych sprZedawców czy kupujecie normalnie w marketach?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warzywa tylko z rynku do słoiczków:)pediatra powiedziala mi ,ze zwiekszyla by dawke Wit d jesienia a teraz nie ,tymbardziej,ze główka ładnie się zrasta:)
    Jak już słyszę przerażenie w tym co piszesz o krzywicy to nie będę szukać i czytac.
    A czy ktoras mnie dzisiaj przebije??? Moje dziecko spało od 21:30 do 7:30,dałam jej mleko o 3 bo pomyslalam,ze pewnie jej chce się pić bo cieplo bylo w sypialni,i ja przebralam i w końcu zrobila kupe,dlatego jej się tak dobrze spalo:))

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój w sumie od 20.30 do 7.30, O 4 mleko Ale od 5 znów się kręcił
    Gdyby niez te gazy pewnie by posypał do 8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 09:09

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też dobrze:)

‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ