X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzcie coś mala nie moze zrobic kupy,i aż jej się zatrzymała,czopki nie pomagaja biedna z placzu zasnela.Dawała ktoras z was lactuloze?

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki 3-5h to juz przerabialiśmy np moja koleżanka z uk qpadla do polski na urlop no to wieczorem wyszłam sie spotkać z nią i innymi znajomymi. Tak w ciagu dnia tez zdazalo mi sie zostawiać go z mala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dużo pomaga jak byłam w szpitalu czy to czyszczenie czy niby wyrostek też się nią zajmowal ale ni cholery jej nie kapal ...boi sie
    Siedzę przy malej biedna tak się nameczyla i nic

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety muszą pomagac jak się chcialo to teraz niech pomagaja

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Poradzcie coś mala nie moze zrobic kupy,i aż jej się zatrzymała,czopki nie pomagaja biedna z placzu zasnela.Dawała ktoras z was lactuloze?
    Starszemu dawalam. U nas czopki przy wladku dają rade.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko to mnie wkurza, ze mój sie nie interesuje czy dzieciom cos trzeba dać i kiedy. Od tego jestem js:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziś dzień narzekania. Mój mąż niby wszystko przy małej ogarnia, wie ile pracy kosztuje opieka nad dzieckiem, kiedyś jak Tola cały dzień przepłakała i dosłownie nie mogłam zrobić nic łącznie z własnym jedzeniem czy toaletą to jak wszedł do domu i zobaczył bałagan, próby odgrzania obiadu ba płycie, mnie zapłakaną to tylko zapytał za co ma się zabrać sprzątanie, obiad czy dziecko :)
    Ale żeby nie było tak pięknie to u nas są ciągle sprzeczki a ostatnio takie niewypowiedzianie pretensje na temat jedzenia. Wy traficie do piekła za karmienie butelką ja za to mam miejsce przy kotle samego diabła za karmienie piersią. Wszyscy krytykują mnie za to i w każdej rozmowie prędzej czy później jest temat karmienia. I ciągle słyszę"ja to bym tak dziecka nie męczyła tym kp przecież jej to nie służy /szkodzi" albo "co ty jesz że znowu płacze albo jej skóra tak wygląda" a za chwilę "ty nic nie możesz jesz, zobaczysz zagłodzisz to dziecko, przecież twoje mleko nie ma już nic odżywczego". Już nie mogę tego słuchać :( jestem osobą która potrafi bronić swojego ale zaczęłam się już sama zastanawiać czy dobrze robię upierając się przy kp. Mąż niby mnie wspiera ale cały czas twierdzi że dziecko jest głodne. Jak tylko dłużej płacze to jego miny, gesty pokazują jakbym głodziła dziecko nie chcąc jej dać znowu jeść i doszło do tego że karmię co godzinę tylko nie wiem już teraz czy to problemy z laktacją, wzmożony apetyt czy przyzwyczajenie. A może moje mleko jest do bani... Eh mówię wam że czasami żałuję że od razu nie przeszłam na mm przynajmniej wśród znajomych i rodziny uchodziłabym za dobrą matkę bo butelka podana na daną godzinę, odmierzona, wszystko wg tabelki :(

• Guem Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje wszystkie rzeczy córki, pościel, ręczniki, pieluchy, ubranka. Podobno dzieci nie lubią niewyprawowanych rzeczy, ja zresztą też nie lubię.
    Jeśli chodzi o męczące pytania męża czy zrobiłyśmy to czy tamto przy dziecku to mój na początku dzwonił z pracy z pytaniem czy nakarmiłam, przewinęłam i moje ulubione czy sobie radzę czy ma przyjechać... Wiem że to wszystko w dobrej wierze ale drażniło okrutnie.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem olej to ci myślą inni, Ty masz się dobrze czuć że swoimi decyzjami, jeśli masz potrzebę KP to to rób. I jak moja położna mówi każde mleko matki jest wartościowe ;-) głowa do góry.

A co do chłopów - Aga gdybym ja od swojego to Usłyszała to by była zbrodnia że szczególnym okrucieństwem. :-D

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, że mleko jest wartościowe świadczą chociażby przyrosty, a Tola chyba ładnie przybiera, więc nie słuchaj innych :-) jeśli chodzi o to cogodzinne karmienie, to może akurat teraz ma zwiększoną potrzebę, ewentualnie możesz przez 2-3 dni odciagać i podawać butlą, to będziesz miała kontrolę ile je, ale myślę, że nie ma konieczności :-) a jeśli traktuje pierś jak smoczek, to spróbuj dać ten smoczek, żebyś też nie czuła się uwiązana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 15:23

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa a ile podawalas tej laktulozy?
    Ja to się dopiero naslucham w sobote na chrzcinach:) będzie sabat czarownic,każda madra:)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa- ja mu tylko wczoraj wykrzyczalam ze jak nie pasi to wie gdzie sa drzwi;)

hiacynta99., Iwa81 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouu Poli.. Az pewnie sie doczekać nie mozesz co?? :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    baronowa a ile podawalas tej laktulozy?
    Ja to się dopiero naslucham w sobote na chrzcinach:) będzie sabat czarownic,każda madra:)
    Nie pamiętam bo to dawno bylo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Iwa- ja mu tylko wczoraj wykrzyczalam ze jak nie pasi to wie gdzie sa drzwi;)

Z nimi trzeba ostro!

Jak się Misiek darł, to mój go wsadził do fotelika prawie głową w w dół i poszedł Tel oglądać! I powiedzial " masz go!! Ja mam dość",.

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Z nimi trzeba ostro!

Jak się Misiek darł, to mój go wsadził do fotelika prawie głową w w dół i poszedł Tel oglądać! I powiedzial " masz go!! Ja mam dość",.

no właśnie, chłopy do wymądrzania pierwsi, ale jakoś dziwnie nigdy nie mają cierpliwości i najłatwiej oddać mamie ;)
    moja odpukać mało płacze, ale jak on ją trzyma na rękach i troszku zakwęka to już do mnie leci bo nie wie co z nią zrobić - masakra,
    ale ja sobie go przećwiczę jak ona zacznie chodzić , już nie będzie taka delikatna, a ja wrócę do pracy , wrócą delegacje i dopiero będzie szkoła życia :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Guem- nie słuchaj innych w sprawie KP. Jeśli Ty chcesz karmić to rób to jak najdłużej. Ja póki karmiłam piersią mała przybierała po 350-400 tygodniowo( a jadłam tylko ryż, ziemniaki, indyka, kurczaka i gotowana marchewkę+ pieczywo i pieczony indyk);)Musiałam ją przestawić na modyfikowane:( i w pierwszym tygodniu Nutramigenu przybrała tylko 150. Mąż też łaził i mnie wkurzał pytaniami kiedy i ile jadła, teraz sam widzi jaki to problem na mm i widać, że mu głupio za tamto. Teraz widać, że mimo diety moje mleko było 3 razy bardziej kaloryczne od Nutamigenu:(bo nie wierzę, że była wstanie wypić 3 razy więcej z piersi i dlatego tak przybierała.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Ouu Poli.. Az pewnie sie doczekać nie mozesz co?? :D
    A jak czekam z niecierpliwością ale ja się zaraz odezwę jak cos:) bynajmniej będzie ciekawie
    Zyczcoe mi powodzenia w nocy bo małą spala od 15 do 20

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 16 w mojego wstąpiło jakieś licho, ryki i protesty, a jestem sama, mąż do rana w pracy...po kąpieli jakoś usnął, ale obawiam się nocki. Wcześniej niby udało się go ukołysać, ale po poł godzinie obudził się z płaczem.

Iwa z tym oddawaniem to znam to skądś ;) albo niby się nim pozajmuje chwilkę ale wcześniej czy później jest "przejmij go, bo ja" i tu wstaw dowolną wymówkę, ale taką do której nie można się przyczepić tzn. zrobię obiad, wyjdę z psem, muszę pojechać coś załatwić itp.:) wszystko, co mogłabym zrobić przecież ja w tym samym czasie

Iwa81 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ