Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tola, jak był malutki trzymałam lewą ręką tak, że w zagięciu łokcia trzymałam głowę, a dłonią łapałam tyłek+lewe udko w ten sposób na pewno się nie wysmyknie.
teraz po prostu podtrzymuję główkę i ewentualnie ramię - mniej więcej tak http://mojniemowlak.pl/images/articles/126/kapiel-noworodka.jpg
http://szczesliwamama.pl/wp-content/uploads/2015/11/SAM_4278.jpg
bałabym że mi się z tego fotelika jakoś zsunie, wolę trzymać
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Z kapaniem to u nas Padre sie wykazuje - tu ingerencja mojej mamy byla bo to ona mi zasugerowala zeby to mąż kapal. I dobrze to taki ich rytual jest. Z zajmowaniem siie jak wraca z pracy to różnie bierze nieraz a czasem lazi po domu pobawi sie 5min i tyle.
Abo myśmy kapali co 2dni ale sa poczatku ciemieniuchy wiec codziennie bo smaruje głowę olejkiem migdalowym wiec musimy go zmyc potem. A no i czasem tez wezmę ja ja zeby umyc- bo to lubie;)ale generalnie to mezowa robota -
Mój też zawsze dopytuje:o której jadła,kropelki dawałam,herbatkę dawałam,a pampersy kiedy był przebierany-rzygac się chce.Oczywiscie często nie omieszka skrytykował że obiadu nie zrobilam (a nie robię jak się na niego porządnie wkurze).Tez tak sobie myślę jak by miał zostać na kilka dni sam to by się chyba osral.Fakt pomaga mi-tylko on kapie mala,ja ją kapalam może z 3 razy jak go nie było w domu ale to dla niej nie kąpiel bo ja malutko wody wlewam bo boję się ze mi się wyslizgnie,a u tatusia wody prawie cała wanienka i mała sobie pływa,karmi ja przewija ale mimo wszystko to ja jestem zawsze odpowiedzialna za wszystko jak gdzieś wychodzimy czy wszystko zabrane itd.Np wieczorem ja karmił została małej z 30ml (odbijamy ja w czasie jedzdnia ) mówi do mnie odbijesz ja?bo on musi sobie uszykować rzeczy na jutro do pracy i zamknąć okno więc później mu tłumaczy że jak coś robi przy małej TK na 100%a nie ze mu się przypomni coś lub znudzi i ja oddaje.Wszelkie wyjścia gdzieś do znajomych czy też grilek to on spożywa alkohol bo przecież matce nie wypada....choć karmie butelka.Swoja droga nie ciągnie mnie teraz do spozywania trunków jedyne co wypiłam od czasu porodu to raz karmi j raz jakiś Lech mohito i to też z wielkim wysiłkiem[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Poli to Ci fajnie bo moja mała śpi od 23 do 4 rano. A dzisiaj od 4 do teraz był ból brzuszka 2 kupy 3 pieluchy raz przebrałam płacz był i czkawka i 2 karmienia ... wygladam jak zombie bo w dzień spanie mi nie wychodzi. A do niedawna przesypiałam całe noce
Justyś i tak masz z mężem lepiej niż ja... ale nie wiem jak to zmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 07:49
-
Tola ja robię tak jak Nas nauczyli w szkole rodzenia tzn, główka w zgięciu łokcia lewej ręki i trzymam ją za lewy bark że palce mam pod paszkami.
a prawą podnoszę pupę, którą potem delikatnie kładę w wanience.
https://www.google.pl/search?q=k%C4%85panie+niemowlaka&biw=1600&bih=773&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjex8rDrYbOAhXGCCwKHY4CAmEQ_AUIBygC#imgrc=KBP4S_C6Fmo3iM%3A
https://www.google.pl/search?q=k%C4%85panie+niemowlaka&biw=1600&bih=773&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjex8rDrYbOAhXGCCwKHY4CAmEQ_AUIBygC#imgrc=BYKE1rW318jiKM%3Atola2014 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj to padlam i łaskawa ma córka jak wstala o tej 22 to nic nie plakala,a ja tylko drzemalam i co chwilę nakrecalam te żabki.Nie mogę się ogarnąć od wczoraj tak mi się chce spac i nawet jak dzisiaj spałam to jestem nie wyspana..
Mamy co podawały debridat jak dlugiej go stosowalyscie?pediatra kazal nam do niegk już drugi raz wrocic -
A ja walcze z pokrzywka. Wlasciwie walcze z nia od 10 dni...dzisiaj bylam u innego dermatologa i zapisal mi masc na sterydach. Twierdzi, ze nie mam poki co malego odstawiac od piersi bo niby nie wchlania sie w duzym stopniu. Sama nie wiem. Troche sie boje.Patrycja24
-
JustyśM wrote:Fakt pomaga mi-tylko on kapie mala,ja ją kapalam może z 3 razy jak go nie było w domu ale to dla niej nie kąpiel bo ja malutko wody wlewam bo boję się ze mi się wyslizgnie,a u tatusia wody prawie cała wanienka i mała sobie pływa,karmi ja przewija ale mimo wszystko to ja jestem zawsze odpowiedzialna za wszystko jak gdzieś wychodzimy czy wszystko zabrane itd.Np wieczorem ja karmił została małej z 30ml (odbijamy ja w czasie jedzdnia ) mówi do mnie odbijesz ja?bo on musi sobie uszykować rzeczy na jutro do pracy i zamknąć okno więc później mu tłumaczy że jak coś robi przy małej TK na 100%a nie ze mu się przypomni coś lub znudzi i ja oddaje.Wszelkie wyjścia gdzieś do znajomych czy też grilek to on spożywa alkohol bo przecież matce nie wypada....choć karmie butelka.Swoja droga nie ciągnie mnie teraz do spozywania trunków jedyne co wypiłam od czasu porodu to raz karmi j raz jakiś Lech mohito i to też z wielkim wysiłkiem
podobnie, podobnie... ja też zarządziłam od razu że kąpiel należy do taty, i też kąpie małego tylko wtedy gdy taty nie ma. Ale z tym oddawaniem dziecka w trakcie "bo coś" też trochę walczę. Mieliśmy ostatnio poważną rozmowę na ten temat i sobie pewnie rzeczy ustaliliśmy
Za to z obiadami mam spokój, tj. nie narzeka że obiadu brak, sam chętnie gotuje, więc luz. Dziś też wrócił z nocki i zabrał Tymka na dwie godziny, nakarmił, przewinął, a jak sobie dospałam 1,5 h. Ogólnie muszę wcześniej kłaść się spać, bo sama sobie szkodzę - Tymek trzecią noc z rzędu zasypia ok 20-21, śpi do 2 i wstaje ok 6 - więc można się wyspać, o ile nie kładzie się o północy
-
Poli przy córce podawalam do konca 3msca. 3 butelki. Teraz mamy do 9.08 i pediatra stwierdzila ze wystarczy. Chociaz sama nie wiem czy nie pojde po jeszcze jedna recepte. My dzisiaj spalismy ciągiem 5h.. od 1 (30ml mleka z debridatem) do 6.10... pampers, cyc i do 8.30
A zasnął o 21.30. Jestem w kosmosie dzisiaj po tym dlugim spaniu! -
Ja podawałam jej między karmieniami albo tuż przed,a powiedz mi bo tego się najbardziej boje,czy twoja córka przyzwyczaila się do tego syropu i później mialam problemy dalej z jelitami?czytałam też ze ma wplyw na układ nerwowy
Wasze dzieci też jak się slinia to pokasluja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:17
-
Poli9106 wrote:Hehe niezle Nina wstala o 22:20 buszowala w kolysce z.zabkami do 24 przysypiala dałam jej mleko i spala do 6:30:) a teraz lezymy sobie w sypialni i sobie gugamy:)
Wasze dzieci też mają jeszcze tak mocno zaciśnięte piastki?Moja ma ale nie zawsze
U nas dziś nocka wporzadku mała zasnela chwilę po 22 i spała do 5 (nawet nie słyszałam. Jak się obudziła bo mąż już mleko zrobił i przed pracą ja ogarnal)z godzinkę z nią się pobawiłam i zasnela do 9 więc luzik.Teraz siedzę sobie na balkonie a mała śpi w wozeczku.
Dziś czeka mnie prasowanie ale muszę to ogarnąć dzisiaj póki tego jest średnio duzo ostatnio myślałam że umre takiej gory to ja jeszcze nie widzialam.Mowie do męża że zapłaciła bym chętnie jakiejś miłej Pani za prasowanie.
Siostra meza ostatnio się wyprowadziła od rodzicow z 11 miesięcznym synkiem.Ale całymi dniami i tak prześladuje u rodzicow-mzma jej wszystko pierze i prasuje.I gdzie tu do cholery uczciwość????[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Moja siostra mieszka z moimi rodzicami i z 8 mies corka więc wiem o co chodzi.Ja musze sama sobie w ciągu dnia radzić jak.męża nie ma,ona ma zawsze opiekę dla malej.Chcieliśmy.wyjść na weekend na imprezę za tydz i zostawić małą mojej mamie.niestety nie mogę bo siostra już sobie zaklepala weekend i.mama zajmuje.się.jej corka.Ale wyciagnelam z tego wnioski i jestem z tego dumna,ze sama dbam o dom i nikt mi nie powie,ze ktoś za mnie robil.
P.S.ciuszki i pieluchy tez prasuje:)