Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj też mialam u siebie w sklepie dostawę, wełniane płaszcze i kurtki, buty, więc też się wczoraj nadżwigałam( szef zachorował i przyjechała jego siostra więc razem musiałyśmy to przytachać wszystko na 2 piętro, a winda kuźwa nie działa) + od rana same stresy a to wysokie TSH, a to problem z klientami i kurna w nocy bolał mnie delikatnie brzuch, tak pulsująco po środku.
Położyłam się na lewym boku i po jakiś 5 min przestało..
Jutro mam pierwszą wizytę u gina na 12:40, mam nadzieję, że wszystko w
porządku..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:14
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualnykurcze taksobie mysle ...
cykle mam zazwyczaj 27-28dni
wspolzycie bylo w 17 i 18dc /gdzie najprawdopodobniej zASZłam w ciaze
myslałam ze to juz bezpieczne dni - bo owulacje mam zawsze 12-13 dc...
moze dlatego dzidzi jeszcze zbyt nie widac - no kurcze pocieszam sie juz wszystkim
moja corcia byla juz w 44dc synio w 45dc
juz serdunia im biły - ale corka przed owulka byla zmajstrowana - znaczy wspolzycie bylo przed -a synio bezposrednio w owulacje -a tu było troche pozniej /przyjmujac ze komorka jajowa zyje 3ni - to owulacja musiała być w 14 lub 15 dniu cyklu ... echhhh juz sama nie wiem
jak ja wytrzymam do poniedziałku
najbardziej ze wszystkiego boje sie zabieguORAZ czekania w pełnej swiadomosci na krwawienie - bo moj organizm szybko nie pozbywa sie obumarłej ciazy - w poprzednich takich ciazach trwało to do 11tc - gdzie juz od 8 tc wiedzialam ze ciaza sie nie rozwija .. /bo jak pisałam mialam dwa poronienia przed mymi dziecmi /
kochane pomocy !!!
-
Alice lez i nic nie rob. Wiem ze latwo wszystkim nam mowic zebys sie nie martwila. Wiem co czujesz bo sama przez to przeszlam. Najpierw lekkie plamienie potem bol plecow straszny. Wydaje mi sie ze wszystko teraz ma wplyw na nasze ciaze dlatego baaardzo sie oszczedzam tym razem. Musi byc dobrze. Mysl pozytywnie. Dziwne ze Cie w szpitalu na obserwacji nie zostawili. 3 maj sie i odpoczywaj.
-
Alice , lekarze liczą wiek ciązy od om, ale wszystko zależy kiedy była ovulacja i zagnieżdzenie, jedne dziewczyny ovu mają w 10dc, inne w 21dc i jak w tym samym tygodniu porównać pęchęrzyk? No nie da się! Pewnie jeszcze jest wcześnie, a ciąża młodsza niż z om. Nie martw się na zapas, tylko leż i odpoczywaj! Przytulam Cię mocno!Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
dziewczyny powiem wam,że już wariuję z tymi zaparciami i wzdęciami a wczoraj po gołąbkach to tragedia była, przelewanie w brzuchu, burczenie hmm chyba spróbuję pić rano wodę z zalanych śliwek nie wiem czy udać się do rodzinnej ale co ona powie? ehh wiem,że to przez dietę bo niby zdrowo jem ale wczoraj i fasola czerwona była i kapucha gotowana ...
Wiaterek lubi tę wiadomość
-
Ale brzuszek wow duży
Alicce kochana nie stresuj się już zarodeczek widać, więc będzie dobrze echo serduszka jakoś od 4-5mm
My po przedszkolu wszystko super dzisiaj grzeczny nie bił dzieci ,ale nic nie zjadł nawet nie dał się nakarmić.. No trudno po drodze zjadł brzoskwinie i świderka no i loda kaktusazaraz będę robić babkę ziemniaczana aaaa tak mi się chce że zaraz ślina po brodzie będzie płynęła
Eliana to kochana weź kwas foliowy jak lżej Ci na żołądku będzieLivia
Nela
Marcel
-
Alicce wrote:Witajcie - ja w pracy byc powinnam a jestem na l4
rano pojechałam do pracy , rozlozylam i napiekłam pieczywa i siadłam na kasę od 8ej zaczął mnie tak potwornie bolec brzuch i plecy na dole , ale nic siedze dalej - juz sie kule klienci patrza na mnie jak na ufo ... ale siedze - o 10.00 juz zaczeły mi łzy lecieć z bólu - wstalam z kasy - poprosilam kolezanke by posiedziala i poszłam do wc - patrze a na papierze brązowa krew taka brudna - wystraszylam sie na maxa - kierowniczka w tym czasie za mna przybiegła bo zobaczyla ze poszłam -wiec jej mowie co i jak ... kazala sie ubierac i isc do lekarza . wiec ja /blisko bardzo jest/ na izbe przyjec poszłam .
tam mnie jeden lekarz badał drugi pisał - okazało sie ze plamienie z nadzerki ze recznie ciaza prawidłowo sie bada <słowa lekarza> wiec ten drugi mowi zrobmy jeszcze usg - poszlismy - robi mi te usg i mowi - no odkleja sie kosmówka jakos ją tam nazwał - pecherzyk jest ma 19,5mm ciałko żółte tez jest - zarodek?? hmmm - no widze tu taką białą plamkę częsciowo schowaną za ciałko żółte - ale bez echa serca jeszcze - czy sie bedzie rozwijał dalej czas pokaze .
dali mi zwolnienie i kazali przyjsc w pn na powtorne usg ...
ja chyba zawału dostanę przez to wszystko echhh
na pewno miałaś późniejszą ovu, ja mam podobnie wg om powinnam już być w 10 tyg a jestem w 7. ciałko żółte jest to jest ok za chwilę na pewno pojawi się serduszko -
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:Alice , lekarze liczą wiek ciązy od om, ale wszystko zależy kiedy była ovulacja i zagnieżdzenie, jedne dziewczyny ovu mają w 10dc, inne w 21dc i jak w tym samym tygodniu porównać pęchęrzyk? No nie da się! Pewnie jeszcze jest wcześnie, a ciąża młodsza niż z om. Nie martw się na zapas, tylko leż i odpoczywaj! Przytulam Cię mocno!
tak tylko czemu ten pecherzyk taki duzy prawie 2cm a zarodka nie mato mnie najbardziej niepokoi
-
Chyba nie ma jakiejś zależności między wielkością pęcherzyka, a zarodkiem. Może się mylę, ale wydaje mi się, że jest to indywidualna kwiestia. Gorzej jakby zarodek był większy, a pęcherzyk za mały(wtedy nie miałby miejsca na rozwój)
i tak jak Anniusia pisze, u Ciebie zarodek jest schowany za ciałkiem. Już niedługo powinien być bardziej widoczny na USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:23
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc