X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też mialam u siebie w sklepie dostawę, wełniane płaszcze i kurtki, buty, więc też się wczoraj nadżwigałam( szef zachorował i przyjechała jego siostra więc razem musiałyśmy to przytachać wszystko na 2 piętro, a winda kuźwa nie działa) + od rana same stresy a to wysokie TSH, a to problem z klientami i kurna w nocy bolał mnie delikatnie brzuch, tak pulsująco po środku.
    Położyłam się na lewym boku i po jakiś 5 min przestało..

Jutro mam pierwszą wizytę u gina na 12:40, mam nadzieję, że wszystko w
    porządku..

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:14

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny takie pytanie: w ciąży można stosować probiotyki?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze taksobie mysle ...

cykle mam zazwyczaj 27-28dni
    wspolzycie bylo w 17 i 18dc /gdzie najprawdopodobniej zASZłam w ciaze
    myslałam ze to juz bezpieczne dni - bo owulacje mam zawsze 12-13 dc...
    moze dlatego dzidzi jeszcze zbyt nie widac - no kurcze pocieszam sie juz wszystkim :(
    moja corcia byla juz w 44dc synio w 45dc
    juz serdunia im biły - ale corka przed owulka byla zmajstrowana - znaczy wspolzycie bylo przed -a synio bezposrednio w owulacje -a tu było troche pozniej /przyjmujac ze komorka jajowa zyje 3ni - to owulacja musiała być w 14 lub 15 dniu cyklu ... echhhh juz sama nie wiem :(
    jak ja wytrzymam do poniedziałku :(
    najbardziej ze wszystkiego boje sie zabiegu :( ORAZ czekania w pełnej swiadomosci na krwawienie - bo moj organizm szybko nie pozbywa sie obumarłej ciazy - w poprzednich takich ciazach trwało to do 11tc - gdzie juz od 8 tc wiedzialam ze ciaza sie nie rozwija .. /bo jak pisałam mialam dwa poronienia przed mymi dziecmi /
    kochane pomocy !!!

• patkaaxx90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce odpoczywaj teraz...:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i nie myśl. Jedyne co możesz zrobić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce owulacja przesunęła Ci się o tydzień, dlatego ciąża jest młodsza. Teraz odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze!

• JusWik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice lez i nic nie rob. Wiem ze latwo wszystkim nam mowic zebys sie nie martwila. Wiem co czujesz bo sama przez to przeszlam. Najpierw lekkie plamienie potem bol plecow straszny. Wydaje mi sie ze wszystko teraz ma wplyw na nasze ciaze dlatego baaardzo sie oszczedzam tym razem. Musi byc dobrze. Mysl pozytywnie. Dziwne ze Cie w szpitalu na obserwacji nie zostawili. 3 maj sie i odpoczywaj.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:19

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce kochana musisz mysleć pozytywnie, wiem że łatwo się mówi <3 Odpoczywaj kochana :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny takie pytanie: w ciąży można stosować probiotyki?
    Ja stosuję provag doustnie

Anniusia, Palinas89 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 24 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice , lekarze liczą wiek ciązy od om, ale wszystko zależy kiedy była ovulacja i zagnieżdzenie, jedne dziewczyny ovu mają w 10dc, inne w 21dc i jak w tym samym tygodniu porównać pęchęrzyk? No nie da się! Pewnie jeszcze jest wcześnie, a ciąża młodsza niż z om. Nie martw się na zapas, tylko leż i odpoczywaj! Przytulam Cię mocno! <3

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 24 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś dziewczyna pytała o kwas foliowy, ja biorę 2x1 i to wcale nie jest duża dawka, także spokojnie możesz wziąć, jeżeli boisz się, że zwrócisz to weź po prostu później trochę

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiem wam,że już wariuję z tymi zaparciami i wzdęciami a wczoraj po gołąbkach to tragedia była, przelewanie w brzuchu, burczenie hmm chyba spróbuję pić rano wodę z zalanych śliwek nie wiem czy udać się do rodzinnej ale co ona powie? ehh wiem,że to przez dietę bo niby zdrowo jem ale wczoraj i fasola czerwona była i kapucha gotowana ...:/

Wiaterek lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuszek wow duży :D

Alicce kochana nie stresuj się już zarodeczek widać, więc będzie dobrze echo serduszka jakoś od 4-5mm ;)

My po przedszkolu wszystko super dzisiaj grzeczny nie bił dzieci ,ale nic nie zjadł nawet nie dał się nakarmić.. No trudno po drodze zjadł brzoskwinie i świderka no i loda kaktusa :P zaraz będę robić babkę ziemniaczana aaaa tak mi się chce że zaraz ślina po brodzie będzie płynęła :P

Eliana to kochana weź kwas foliowy jak lżej Ci na żołądku będzie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Witajcie - ja w pracy byc powinnam a jestem na l4 :(

rano pojechałam do pracy , rozlozylam i napiekłam pieczywa i siadłam na kasę od 8ej zaczął mnie tak potwornie bolec brzuch i plecy na dole , ale nic siedze dalej - juz sie kule klienci patrza na mnie jak na ufo ... ale siedze - o 10.00 juz zaczeły mi łzy lecieć z bólu - wstalam z kasy - poprosilam kolezanke by posiedziala i poszłam do wc - patrze a na papierze brązowa krew taka brudna - wystraszylam sie na maxa - kierowniczka w tym czasie za mna przybiegła bo zobaczyla ze poszłam -wiec jej mowie co i jak ... kazala sie ubierac i isc do lekarza . wiec ja /blisko bardzo jest/ na izbe przyjec poszłam .
    tam mnie jeden lekarz badał drugi pisał - okazało sie ze plamienie z nadzerki ze recznie ciaza prawidłowo sie bada <słowa lekarza> wiec ten drugi mowi zrobmy jeszcze usg - poszlismy - robi mi te usg i mowi - no odkleja sie kosmówka jakos ją tam nazwał - pecherzyk jest ma 19,5mm ciałko żółte tez jest - zarodek?? hmmm - no widze tu taką białą plamkę częsciowo schowaną za ciałko żółte - ale bez echa serca jeszcze - czy sie bedzie rozwijał dalej czas pokaze .
    dali mi zwolnienie i kazali przyjsc w pn na powtorne usg ...
    ja chyba zawału dostanę przez to wszystko echhh :(

na pewno miałaś późniejszą ovu, ja mam podobnie wg om powinnam już być w 10 tyg a jestem w 7. ciałko żółte jest to jest ok za chwilę na pewno pojawi się serduszko :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo od owulacji. Spóbuj może siemie lniane, ja pije olej lniany i mi pomaga trochę

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Alice , lekarze liczą wiek ciązy od om, ale wszystko zależy kiedy była ovulacja i zagnieżdzenie, jedne dziewczyny ovu mają w 10dc, inne w 21dc i jak w tym samym tygodniu porównać pęchęrzyk? No nie da się! Pewnie jeszcze jest wcześnie, a ciąża młodsza niż z om. Nie martw się na zapas, tylko leż i odpoczywaj! Przytulam Cię mocno! <3

tak tylko czemu ten pecherzyk taki duzy prawie 2cm a zarodka nie ma :( to mnie najbardziej niepokoi :(

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    tak tylko czemu ten pecherzyk taki duzy prawie 2cm a zarodka nie ma :( to mnie najbardziej niepokoi :(

zarodek jest! schowany za ciałkiem :)

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma jakiejś zależności między wielkością pęcherzyka, a zarodkiem. Może się mylę, ale wydaje mi się, że jest to indywidualna kwiestia. Gorzej jakby zarodek był większy, a pęcherzyk za mały(wtedy nie miałby miejsca na rozwój)

i tak jak Anniusia pisze, u Ciebie zarodek jest schowany za ciałkiem. Już niedługo powinien być bardziej widoczny na USG :)

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:23

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Mam to samo od owulacji. Spóbuj może siemie lniane, ja pije olej lniany i mi pomaga trochę

siemienia podobno nie można w ciąży ...no idzie zwariować..piję koper włoski może coś pomoże

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ