X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    %25255BUNSET%25255D.jpg
    Mi tez brzuch widac. Mam rozstęp mięśni po pierwszej ciazy i szybko sie pewnie kulki dorobie ;). Juz teraz zostały mi tylko 3 pary spodni ;)

to 7 tydzień już i tak widać? wow ale fajnie :)

anka418 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    %25255BUNSET%25255D.jpg
    Mi tez brzuch widac. Mam rozstęp mięśni po pierwszej ciazy i szybko sie pewnie kulki dorobie ;). Juz teraz zostały mi tylko 3 pary spodni ;)
    No pięknie! <3

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mini brzuch w porównaniu do Was :p

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja mam mini brzuch w porównaniu do Was :p
    Ja mam spory i to nie od tej ciąży :P

konwalijka lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swój + ciąża ehhehe :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale ładne brzuszki!
    Pisze do was z prośbą o poradę, ponieważ... łudziłam się, że jak przetrwałam 8 tydzień ciąży i nie wymiotowałam, to mnie to zupełnie ominie. Otóż nie!

Z rana napiłam się wody, a potem ją zwróciłam, podobnie było ze śniadaniem. Tylko tu trochę większy problem, bo po śniadaniu łyknęłam kwas foliowy, a 20 minut później wszystko elegancko zwróciłam. Powinnam jeszcze łyknąć duphaston, ale boję się że też zwymiotuję.

Dziewczyny, co robić, myślicie że powinnam jeszcze raz łyknąć ten kwas foliowy?
    Dajcie znać, plis!

f2w3vfxm5403940g.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie Wy macie brzuszki śliczne!! Ja to pewnie długo się takiego nie doczekam :( Póki co to schudłam z 60 kg do 58 :P a mam 170 cm wzrostu. Brzuszek mi często wywala po jedzeniu, bo takie geny od strony rodziny mamy, więc długo jeszcze nie zobaczę różnicy między wzdęciem a ciążą :D

Co do przeczuć, ja mam czuja, że będzie chłopiec, a dziś na jednym portalu dla rodziców wypełniałam taki śmieszny kalkulator i tam też mi pokazało chłopca :D

monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Pisze do was z prośbą o poradę, ponieważ... łudziłam się, że jak przetrwałam 8 tydzień ciąży i nie wymiotowałam, to mnie to zupełnie ominie. Otóż nie!

Z rana napiłam się wody, a potem ją zwróciłam, podobnie było ze śniadaniem. Tylko tu trochę większy problem, bo po śniadaniu łyknęłam kwas foliowy, a 20 minut później wszystko elegancko zwróciłam. Powinnam jeszcze łyknąć duphaston, ale boję się że też zwymiotuję.

Dajcie znać, plis!

Też mnie to zawsze zastanawiało...

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:

Dajcie znać, plis!
    Lyknelabym jeszcze raz. To nie antybiotyk. Od jednaj podwójnej dawki sie nie przewitaminizujesz

Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jednym forum przeczytałam, że należy wziąć jeszcze raz. Z resztą, mój lekarz przepisał mi witaminy, w których już jest kwas foliowy, a folik kazał mi i tak dokończyć, żeby nie wyrzucać, powiedział, że kiedyś dawka była 10 x większa niż teraz, więc nie przedawkujesz ;)

Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Jesteście niezastąpione! No to łykam i mam nadzieję, że tym razem się przyjmie :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, jakie Wy macie brzuszki śliczne!! Ja to pewnie długo się takiego nie doczekam :( Póki co to schudłam z 60 kg do 58 :P a mam 170 cm wzrostu. Brzuszek mi często wywala po jedzeniu, bo takie geny od strony rodziny mamy, więc długo jeszcze nie zobaczę różnicy między wzdęciem a ciążą :D

Co do przeczuć, ja mam czuja, że będzie chłopiec, a dziś na jednym portalu dla rodziców wypełniałam taki śmieszny kalkulator i tam też mi pokazało chłopca :D

hahaha ja też zrobiłam i wyszło mina 3 różnych,że będzie chłopiec :)

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki piękne brzuszki, a tak w ogóle to szczuplutkie jesteście :)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:

Dajcie znać, plis!

raz jeszcze łyknij tylko może później tak żeby wymioty się uspokoiły

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jakie macie super brzuszki już :D ja mam tyłozgięcie macicy i u mnie pewnie długo nic nie będzie widać + to moja pierwsza ciąża więc tym bardziej :) póki co mój brzuch na dole ciut wypukły, jak przed miesiączką, no może trochę bardziej i wieczorem jak się nażrę bardzo, to mi wywala dopiero :D

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:52

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - ja w pracy byc powinnam a jestem na l4 :(

rano pojechałam do pracy , rozlozylam i napiekłam pieczywa i siadłam na kasę od 8ej zaczął mnie tak potwornie bolec brzuch i plecy na dole , ale nic siedze dalej - juz sie kule klienci patrza na mnie jak na ufo ... ale siedze - o 10.00 juz zaczeły mi łzy lecieć z bólu - wstalam z kasy - poprosilam kolezanke by posiedziala i poszłam do wc - patrze a na papierze brązowa krew taka brudna - wystraszylam sie na maxa - kierowniczka w tym czasie za mna przybiegła bo zobaczyla ze poszłam -wiec jej mowie co i jak ... kazala sie ubierac i isc do lekarza . wiec ja /blisko bardzo jest/ na izbe przyjec poszłam .
    tam mnie jeden lekarz badał drugi pisał - okazało sie ze plamienie z nadzerki ze recznie ciaza prawidłowo sie bada <słowa lekarza> wiec ten drugi mowi zrobmy jeszcze usg - poszlismy - robi mi te usg i mowi - no odkleja sie kosmówka jakos ją tam nazwał - pecherzyk jest ma 19,5mm ciałko żółte tez jest - zarodek?? hmmm - no widze tu taką białą plamkę częsciowo schowaną za ciałko żółte - ale bez echa serca jeszcze - czy sie bedzie rozwijał dalej czas pokaze .
    dali mi zwolnienie i kazali przyjsc w pn na powtorne usg ...
    ja chyba zawału dostanę przez to wszystko echhh :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:06

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce bardzo dobrze, że poszłaś na L4, leż teraz jak najwięcej, odpoczywaj. Jednak Twoja praca jest ciężka i stąd to wszystko. Bądź pozytywnej myśli, ciąża pewnie młoda,pęcherzyk i ciałko żółte jest, zarodek maciupki dopiero się rozwija! Będzie dobrze :*

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:02

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Alice! Szybko zareagowałaś! teraz leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli!

f2w3vfxm5403940g.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce najważniejsze, że tego nie zignorowałaś, reszta nie zależy od Ciebie, ale będzie dobrze!! :*

oar89jcgzipdaets.png
  • Eustoma Znajoma

Wysłany: 24 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Jej dziewczyny jakie macie super brzuszki już :D ja mam tyłozgięcie macicy i u mnie pewnie długo nic nie będzie widać + to moja pierwsza ciąża więc tym bardziej :) póki co mój brzuch na dole ciut wypukły, jak przed miesiączką, no może trochę bardziej i wieczorem jak się nażrę bardzo, to mi wywala dopiero :D

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Mam dokładnie takie samo ułożenie jak u Ciebie. W jeansy się jeszcze mieszczę ale w spodnie materiałowe bardziej dopasowane już gorzej. Jednak nie wynika to z widocznej ciąży tylko z obżarstwa ;p Strasznie dużo jem ;p Mam 162 i ważę 50kg. Mam nadzieję że długo uda mi się ukryć tą radosną nowinę. Bardzo się martwię i chciałabym szerszemu gronu powiedzieć dopiero po badaniach prenatalnych jak będzie większa pewność że wszystko się dobrze skończy :)

Mój mąż nie dopuszcza innej wiadomości. Musi być chłopak bo będzie miał z kim majsterkować i bawić się samochodzikami ;p

Alicce nic się nie martw i odpoczywaj za dwoje :* Informuj na bieżąco jak się czujesz.

Palinas89 lubi tę wiadomość

5djylhb8rtousdov.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ