X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może to będzie miało związek z zębami... od jakiegoś tygodnia jak go karmię to butelkę jakby trochę wupluwa i dziąsłami mamla...
    Ale byłyby dziąsła jakieś inne? Bo na razie ani czerwone ani opuchnięte

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kupki robi po 3 dziennie, mniejsze, ale takie bardziej wodniste troszkę

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez mietoli do tego wpycha lapki ale lekarka mowila ze jeszcze daleko.
    Może mu ciężko jeść przez katar

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie pieluszek tesco :) fajne, cienkie, białe, nie uciskają i nie śmierdzą ;)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kąpieli temp. spadła błyskawicznie z 38 do 37,3, kąpaliśmy dzisiaj w trochę chłodniejszej, tak trochę ponad 37 stopni

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Takie kg jak Wy macie do pozbycia się to żadne kg. Ja to mam wyzwanie - 26! Kurde.

Od tygodnia codziennie tracę garść włosów :( juz mi mało co zostało. Na tygodniu idę trochę ściąć i liczę, że trochę się wzmocnią szamponem Biotebal.
    Ja 15ha ha waga ani drgnie KUŹWA.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi małego chyba zadzwonię jutro do przychodni i spytam się czy mogę przyjść i zważyć małego. Bo u mnie nie ma codziennie nie ma pediatry ale waga jest więc może nie będą robić problemu.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej.10 kg na plusie a po urlopie nad morzem to.czuje się strasznie ociezala,i okres mi przyszedl ciekawe czy torbiel pękła..

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dniu pełnym wrażeń,
    Ochrzciliśmy Maję, bardzo grzeczne dziecko było w Kościele, słuchała i obserwowała co się dzieje, trochę śpiewała - gugała ;)
    Potem przyjęcie też dobrze zniosła, śmiała się do dzieci, a teraz padła po kąpieli,.

Dzisiaj jak się szykowałam do Kościoła w łazience, mąż został z Małą w pokoju , i słyszę pisk z radości Mai i śmiech mojego męża i tak kilka razy, wpadam do pokoju a tam moje dziecko z plecków na brzuch i radość że się udało ;)

Poli - moja też czasami kilka razy dziennie pokasłuje, ale ostatnio lekarka ją osłuchała i wszystko oki, więc ślinotok.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w związku z tym że już po Chrzcinach , mam dwie sukienki do sprzedaży ze Smyka w roz 68 gdyby ktoś potrzebował. ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Co do wagi małego chyba zadzwonię jutro do przychodni i spytam się czy mogę przyjść i zważyć małego. Bo u mnie nie ma codziennie nie ma pediatry ale waga jest więc może nie będą robić problemu.
    U nas zawsze można przyjść i zważyć, nawet pediatra powiedziała że mogę przychodzić zważyć kiedy tylko chcę.
    Nawet lekarka nalegała żebym często przychodziła ważyć, przy każdej okazji pytała czy ważyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 21:07

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez można zważyć bez problemu.

Co do mojej wagi to zostalo mi 7 kg. A jeszcze kolejne 5 trzeba żeby znowu być chudym. Brzuch mam koszmarny:/. Ale jeszcze odciągam. Mleka mam Malo i nie chxe dieta go stracić zupełnie.

Młody sie przymierza do pelzania. Codziennie robi taki postęp, ze jestem w szoku. Dziwią juz opieral sie na wyprostowanych rękach a nogi podkurczal i tylek podnosił jak do raczkowania. Jak zalspie idee to go będę gonić po całym domu.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa a wstawilabys zdjęcia sukieneczek? Bo ja się rozglądam. Jak nic nie znajdę to moze bymodkupila

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoczko, jutro zrobię fotki i wrzucę

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    A na jakim materacu go kładziesz? Jeśli na miękkim to mu jest źle się wybić w górę. Powinien byc twardy.

na naszym w sypialni, mamy twardy

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    U nas tez można zważyć bez problemu.

Co do mojej wagi to zostalo mi 7 kg. A jeszcze kolejne 5 trzeba żeby znowu być chudym. Brzuch mam koszmarny:/. Ale jeszcze odciągam. Mleka mam Malo i nie chxe dieta go stracić zupełnie.

Młody sie przymierza do pelzania. Codziennie robi taki postęp, ze jestem w szoku. Dziwią juz opieral sie na wyprostowanych rękach a nogi podkurczal i tylek podnosił jak do raczkowania. Jak zalspie idee to go będę gonić po całym domu.

To jak Władziu zacznie tak szybko śmigać, to w mgnieniu oka zgubisz te zbędne kilogramy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś istne szaleństwo wypiłam ciepła kawę i poczytałam książkę !:) 2h snu córki dało mi power na resztę dnia :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a to szczesciara:)moja spala 1,5 h ale musialam wyprac rzeczy z wyjazdu,teraz usiadlam pomalowac paznokcie bo popołudniu idziemy do znajomych a ja mam zajechane dlonie...Nina teraz spi ale nie spodziewam się dlugiej drzemki,muszę kupić.Nutriton bo w nocy były pobudki co 2 h na butle a już spala po 6 h czyli się nie najada

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nutritonie myślisz ze będzie dluzej spać?
    Kupiłam kleik ryzow
    U nas Misiek spal po 4-5 godz w nocy, od kiedy wprowadziłam nutriton Kuźwa 3 godz mi nie wytrzyma! Jest dramat! W dzień to samo :-\

Może mniej ulewa, ale nie ma to żadnego wpływu na długość przerw miedzy posiłkami! Jak bym mogla to bym to w cholerę odstawiła, ale zaraz mu sie ulewa po kilka naście razy :-(

Kupiłam kleik ryżowy jak skończy 4 miesiące spróbuje pomalu wprowadzić

hsxq6uc.png
‹‹ 1882 1883 1884 1885 1886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ