X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sądny dzien. Ważenie.. Zobaczymy ile przybrala w ciagu niecalego tyg. Jesli poszlo w gore to będziemy szczepić. A no i jutro wycieczka po sklepach z kiecucgami na chrzciny ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na szczepienie,Nina od dwóch nocy bardzo niespokojnie spi.A to przeklada się na boczek a to na plecy a to na prawo a to.na.lewo.nie.wiem czemu

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    My dzisiaj na szczepienie,Nina od dwóch nocy bardzo niespokojnie spi.A to przeklada się na boczek a to na plecy a to na prawo a to.na.lewo.nie.wiem czemu

Moja to samo od tygodnia się kręci + wierzganie nóżkami, a oczy zamknięte.

Aga zaraz zrobię zdjęcia kiecek i wrzucę

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfe0c314b5b5.jpg

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f8a874f9834.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7f53f435f15.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65c05f39a217.jpg

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Moja to samo od tygodnia się kręci + wierzganie nóżkami, a oczy zamknięte.

Aga zaraz zrobię zdjęcia kiecek i wrzucę
    Jak tylko zczaila ,ze moze sie przekrecac tak teraz te wierzganie,tak dokładnie oczy ma zamknięte chyba ,że się przebudzi bo.jej nie pasuje pozycja

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c8bb112105.jpg
    Na dobry początek dnia.

Iwa81, Patrycja24, KokoszaNell, Iwa2016, tola2014 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak tylko zczaila ,ze moze sie przekrecac tak teraz te wierzganie,tak dokładnie oczy ma zamknięte chyba ,że się przebudzi bo.jej nie pasuje pozycja

to widocznie taki etap ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś , cud miód malina ;)

Chrzest załatwiony, jeszcze męża jutro wyprawiam do Sanatorium i też coś pokombinuję ze zdjęciami, i jakaś mini sesja ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczki 2017 już się pojawiły.

tola2014 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek szczepieniem już się stresuje dobrze,że mąż tym razem idzie ze mną bo płacz małej rozprawa mi serducho na 1000 kawałków.
    Czy Wam lekarze mówili żeby po szczepieniu nie wychodzić z domu przez 2 dni?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze dzieciaki mają poduszeczkę pod głową jak śpią?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    W czwartek szczepieniem już się stresuje dobrze,że mąż tym razem idzie ze mną bo płacz małej rozprawa mi serducho na 1000 kawałków.
    Czy Wam lekarze mówili żeby po szczepieniu nie wychodzić z domu przez 2 dni?
    nie, ja tylko w dzień szczepienia nie kąpię Małej na wszelki wypadek,
    i zawsze wodą z sodą robię okład zaraz po szczepieniu zapobiegawczo przed odczynem.
    Tylko po szczepieniu na Rota , lekarka mówiła żeby nie całować Małej ani rączek, bo mogę biegunkę złapać.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każą jeden dzień odczekać ze spacerami. A przed szczepieniem można użyć plastrów lub maści Emla - działa miejscowo przeciwbólowo. Może komuś to info się przyda, jeśli dziecię bardzo płacze przy i po szczepieniu.

Nie daję dziecku poduszeczki ani w łóżku ani w wózku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie patrzę w kalendarz i równo rok temu zaczęły się podejrzenia, że jestem w ciąży :-) ale to zleciało :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Adazaq Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wize duzo majoweczek jest zarowno jak i mam jak i przyszlych mam. Mysle, ze to odpowiednie miejsce aby sie zapytac przyszlych mam ktore dowiedzialy sie na przelomie ostatnich dni jakie Panie mialy objawy. Poniewaz mi sie okres spozniaj i w 5 dniu zamiast okresu mialam tylko brazowe plamienie trwajace ok. 3 dni zadnnych boli nic. pierwszy test (zzrobiony ok 3 dnia) nic 2 test (zrobioy w 6 dniu) bardzo ale to bardzo blada 2 kreseczka gdzie w sumie moj partner jej nie widzi chociz moja przyjaciolka tak. a od wczoraj mam starszne bole jajnikow. Moze ktoras z mam lub przyszluch mam ma jakies porady bo do lekarza nie mam mozliwosci pojscia w chwili obecnej a testy u mnie drogie jak chole**:( nie wiem co myslec i czy robic sb nadzieje;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Wladek śpi na klinie bo ulewal.

W dzień szczepienia nie wychodzę. Kapie normalnie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

moja ma, ale taką bardzo płaską.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adazaq wrote:
    Hej :) Wize duzo majoweczek jest zarowno jak i mam jak i przyszlych mam. Mysle, ze to odpowiednie miejsce aby sie zapytac przyszlych mam ktore dowiedzialy sie na przelomie ostatnich dni jakie Panie mialy objawy. Poniewaz mi sie okres spozniaj i w 5 dniu zamiast okresu mialam tylko brazowe plamienie trwajace ok. 3 dni zadnnych boli nic. pierwszy test (zzrobiony ok 3 dnia) nic 2 test (zrobioy w 6 dniu) bardzo ale to bardzo blada 2 kreseczka gdzie w sumie moj partner jej nie widzi chociz moja przyjaciolka tak. a od wczoraj mam starszne bole jajnikow. Moze ktoras z mam lub przyszluch mam ma jakies porady bo do lekarza nie mam mozliwosci pojscia w chwili obecnej a testy u mnie drogie jak chole**:( nie wiem co myslec i czy robic sb nadzieje;/

Ciężko powiedzieć, najlepiej poczekać jeszcze trochę czy na pewno okres nie przyjdzie.
    U mnie akurat spóźniał mi się okres po ok 3 tyg zrobiłam 3 testy pod rząd przez kolejne 3 dni i za każdym razem były 2 kreski, więc nie było wątpliwości,.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu pakowałam się na wspaniałe wakacje, eh ;)

dziś szczepienie, dzielny pacjent nawet nie zapłakał. Waga 6650 (czuję jak noszę ;)), wzrost 66 cm. Lekarz ani razu nie mówił o braku kąpieli czy spacerach... poprzednie szczepienie przebiegło bezobjawowo i mam nadzieję że teraz też tak będzie.

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ