X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sądny dzien. Ważenie.. Zobaczymy ile przybrala w ciagu niecalego tyg. Jesli poszlo w gore to będziemy szczepić. A no i jutro wycieczka po sklepach z kiecucgami na chrzciny ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na szczepienie,Nina od dwóch nocy bardzo niespokojnie spi.A to przeklada się na boczek a to na plecy a to na prawo a to.na.lewo.nie.wiem czemu

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    My dzisiaj na szczepienie,Nina od dwóch nocy bardzo niespokojnie spi.A to przeklada się na boczek a to na plecy a to na prawo a to.na.lewo.nie.wiem czemu

Moja to samo od tygodnia się kręci + wierzganie nóżkami, a oczy zamknięte.

Aga zaraz zrobię zdjęcia kiecek i wrzucę

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfe0c314b5b5.jpg

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f8a874f9834.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7f53f435f15.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65c05f39a217.jpg

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Moja to samo od tygodnia się kręci + wierzganie nóżkami, a oczy zamknięte.

Aga zaraz zrobię zdjęcia kiecek i wrzucę
    Jak tylko zczaila ,ze moze sie przekrecac tak teraz te wierzganie,tak dokładnie oczy ma zamknięte chyba ,że się przebudzi bo.jej nie pasuje pozycja

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c8bb112105.jpg
    Na dobry początek dnia.

Iwa81, Patrycja24, KokoszaNell, Iwa2016, tola2014 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak tylko zczaila ,ze moze sie przekrecac tak teraz te wierzganie,tak dokładnie oczy ma zamknięte chyba ,że się przebudzi bo.jej nie pasuje pozycja

to widocznie taki etap ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś , cud miód malina ;)

Chrzest załatwiony, jeszcze męża jutro wyprawiam do Sanatorium i też coś pokombinuję ze zdjęciami, i jakaś mini sesja ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczki 2017 już się pojawiły.

tola2014 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek szczepieniem już się stresuje dobrze,że mąż tym razem idzie ze mną bo płacz małej rozprawa mi serducho na 1000 kawałków.
    Czy Wam lekarze mówili żeby po szczepieniu nie wychodzić z domu przez 2 dni?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze dzieciaki mają poduszeczkę pod głową jak śpią?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    W czwartek szczepieniem już się stresuje dobrze,że mąż tym razem idzie ze mną bo płacz małej rozprawa mi serducho na 1000 kawałków.
    Czy Wam lekarze mówili żeby po szczepieniu nie wychodzić z domu przez 2 dni?
    nie, ja tylko w dzień szczepienia nie kąpię Małej na wszelki wypadek,
    i zawsze wodą z sodą robię okład zaraz po szczepieniu zapobiegawczo przed odczynem.
    Tylko po szczepieniu na Rota , lekarka mówiła żeby nie całować Małej ani rączek, bo mogę biegunkę złapać.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każą jeden dzień odczekać ze spacerami. A przed szczepieniem można użyć plastrów lub maści Emla - działa miejscowo przeciwbólowo. Może komuś to info się przyda, jeśli dziecię bardzo płacze przy i po szczepieniu.

Nie daję dziecku poduszeczki ani w łóżku ani w wózku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie patrzę w kalendarz i równo rok temu zaczęły się podejrzenia, że jestem w ciąży :-) ale to zleciało :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Adazaq Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wize duzo majoweczek jest zarowno jak i mam jak i przyszlych mam. Mysle, ze to odpowiednie miejsce aby sie zapytac przyszlych mam ktore dowiedzialy sie na przelomie ostatnich dni jakie Panie mialy objawy. Poniewaz mi sie okres spozniaj i w 5 dniu zamiast okresu mialam tylko brazowe plamienie trwajace ok. 3 dni zadnnych boli nic. pierwszy test (zzrobiony ok 3 dnia) nic 2 test (zrobioy w 6 dniu) bardzo ale to bardzo blada 2 kreseczka gdzie w sumie moj partner jej nie widzi chociz moja przyjaciolka tak. a od wczoraj mam starszne bole jajnikow. Moze ktoras z mam lub przyszluch mam ma jakies porady bo do lekarza nie mam mozliwosci pojscia w chwili obecnej a testy u mnie drogie jak chole**:( nie wiem co myslec i czy robic sb nadzieje;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Wladek śpi na klinie bo ulewal.

W dzień szczepienia nie wychodzę. Kapie normalnie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

moja ma, ale taką bardzo płaską.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adazaq wrote:
    Hej :) Wize duzo majoweczek jest zarowno jak i mam jak i przyszlych mam. Mysle, ze to odpowiednie miejsce aby sie zapytac przyszlych mam ktore dowiedzialy sie na przelomie ostatnich dni jakie Panie mialy objawy. Poniewaz mi sie okres spozniaj i w 5 dniu zamiast okresu mialam tylko brazowe plamienie trwajace ok. 3 dni zadnnych boli nic. pierwszy test (zzrobiony ok 3 dnia) nic 2 test (zrobioy w 6 dniu) bardzo ale to bardzo blada 2 kreseczka gdzie w sumie moj partner jej nie widzi chociz moja przyjaciolka tak. a od wczoraj mam starszne bole jajnikow. Moze ktoras z mam lub przyszluch mam ma jakies porady bo do lekarza nie mam mozliwosci pojscia w chwili obecnej a testy u mnie drogie jak chole**:( nie wiem co myslec i czy robic sb nadzieje;/

Ciężko powiedzieć, najlepiej poczekać jeszcze trochę czy na pewno okres nie przyjdzie.
    U mnie akurat spóźniał mi się okres po ok 3 tyg zrobiłam 3 testy pod rząd przez kolejne 3 dni i za każdym razem były 2 kreski, więc nie było wątpliwości,.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu pakowałam się na wspaniałe wakacje, eh ;)

dziś szczepienie, dzielny pacjent nawet nie zapłakał. Waga 6650 (czuję jak noszę ;)), wzrost 66 cm. Lekarz ani razu nie mówił o braku kąpieli czy spacerach... poprzednie szczepienie przebiegło bezobjawowo i mam nadzieję że teraz też tak będzie.

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ