X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a jak dowiedzialas sie o tym ubytku? juz w ciazy czy po porodzie?

u Was juz sie przewracaja z pleckow na brzuszek , a moj glowy nawet nie unosi ;/

po porodzie, bo przewód tętniczy zamyka się w pierwszych dobach życia,
    u Nas się nie zamknął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 23:30

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się dopatrzyłam że pytasz o ubytek to też po porodzie, ale jest bardzo malutki, i na szczęście nie wpływa na rozwój Mai,
    na razie obserwacje, usg i ekg,

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    po porodzie, bo przewód tętniczy zamyka się w pierwszych dobach życia,
    u Nas się nie zamknął.

Ale to robili jakies badanie? Ja nawet nie wiem czy moj mial jakies badania robione w tym kierunku procz osluchiwania itd.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ale to robili jakies badanie? Ja nawet nie wiem czy moj mial jakies badania robione w tym kierunku procz osluchiwania itd.

To się stwierdza tylko przy osłuchiwaniu, bo wtedy lekarz słyszy szmer nad serduszkiem, u Nas właśnie taki szmer był, i czekaliśmy w szpitalu po porodzie na konsultację kardiologiczną i wtedy zrobili Echo serca i wyszło.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy gorączkę po szczepieniu 38,5 i mała zaczela kaslac,mam.nadzieję.ze to tylko slina.Strasznie się o nia boje,tak.plakala teraz,cala.goraca zrobilam jej zimne oklady podalam.pedicetamol ,dalam mleko wypila 80 ml i zasnela i kaszlnela zaraz,na razie.od 20 kaszlnela 3 razy

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    w przegrodzie malutki ubytek w części mięśniowej przykoniuszkowo
    i przewód tętniczy minimalnie otwarty

A u Was ?

U Ameli ASD 2 czyli Ubytek typu otworu wtórnego po porodzie było 0.5 cm teraz jest 0.3 cm wiec na dobrej drodze do zarosniecia. U nas to wyszło przy echo serduszka, robili jej dość dużo badań z powodu zielonych wód plodowych i owiniecia pepowina. Do tego miała kłopot z adaptacja i robiła się szara jakby krew nie doplywala wszędzie.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że się pomniejsza, u Nas też kardiolog powiedziała że wszystko jest na dobrej drodze :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się że jedne maluchy już coś robią a inne nie. U nas jest obrót ale przez prawy bok jeszcze trudno głowę jej podciągnąć, na szczęście nie zniechęca się tylko próbuje raz przez jedną stronę raz przez drugą :) głowy podniesiona za ręce też nie ciągnie, na brzuchu to max 5 min dotąd wytrzymywała. Do zabawek na razie nieśmiało wyciąga rączki ale jeszcze nie łapie a jak już coś chwyci przypadkiem to pcha razem z rączkami do buzi. Na razie to ciumknie/ gryzienie paluszków to jej ulubiona zabawa :) Ja się cieszę jak wariatka z tych obrotów a jutro fizjo pewnie powie no ładnie ale brak w tym jakości, powinna robić to tak i tak proszę ćwiczyć. Sprowadzi mnie na ziemię :D dlatego Tola wizyta u fizjoterapeuty to nie taka tragedia, wytłumaczy, pokaże jak układać i będzie lepiej. Gdyby nam nie pokazał jak kłaść na brzuchu pewnie też by jeszcze głowy nie trzymała bo nikt nam wczesniej nie zwrócił uwagi żeby ręce podkładać do środka.
    My od rana na spacerku, chłodno ale przyjemnie słoneczko świeci :)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc7435fd428d.jpg

Czy moze byc taki odczyn?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura jej skacze na razie jest 37,0

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej może być to po szczepionce

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze przesunelam te szczepienie na po urlopie czulam,ze nie bedzie lekkko biedna sie meczy

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak stanie na 37 st to będzie ok, bo u niemowlaka stan podgorączkowy zaczyna się od 37,5 st.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miala 38,5 ,o 8 znowu a jak spadalo to 37,5

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    W nocy miala 38,5 ,o 8 znowu a jak spadalo to 37,5

w nocy zawsze temp wzrasta, będzie dobrze

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my przeszliśmy trzydniówkę. Wczoraj temp. się skończyła, już nie charczy a dziś ma obsypaną całą buzię, brzuszek i klatkę piersiową aż po szyję.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prowadzicie pamiętniki, dzienniki dla swoich dzieciaków? Macie takie kupne gotowe do wypełniania czy raczej same tworzycie?

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli u nas odczyn jest taki sam.

Guem nie, nawet zdjęć "normalnym" aparatem nie robię jakoś, wszystko z komórki... dobrze że te aparaty w telefonach mają całkiem dobrą jakość.

W sumie szkoda, moja młodsza siostra miała prowadzony taki pamiętnik i bardzo fajnie się to teraz czyta :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki album małego dziecka do wypełniania. Pomyślałam, że to będzie fajna pamiątka dla niego i np. prezent na "18-stkę" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam pakę pampersów tych premium care "2", a że są dość duże to sobie czekały trochę. Zaczęłam używać i coś mi nie pasowało zapięcie, zawsze jeden bok bardziej ściskałam, przyjrzałam się i nadruk był przesunięty tak o ok. 2 cm, głupota, ale jednak teraz muszę zwracać uwagę, żeby równo założyć. Napisałam do działu obsługi klienta, że taka sytuacja, ale niczego nie oczekiwałam, tak tylko informacyjnie, żeby im zwrócić uwagę. Dostaję odpowiedź, że mi kasę zwrócą za całą dużą pakę. Kurcze, ale mi humor poprawili :)

Kłosia, KokoszaNell, Iwa81 lubią tę wiadomość

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ