Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:a jak dowiedzialas sie o tym ubytku? juz w ciazy czy po porodzie?
u Was juz sie przewracaja z pleckow na brzuszek , a moj glowy nawet nie unosi ;/
po porodzie, bo przewód tętniczy zamyka się w pierwszych dobach życia,
u Nas się nie zamknął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 23:30
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:Ale to robili jakies badanie? Ja nawet nie wiem czy moj mial jakies badania robione w tym kierunku procz osluchiwania itd.
To się stwierdza tylko przy osłuchiwaniu, bo wtedy lekarz słyszy szmer nad serduszkiem, u Nas właśnie taki szmer był, i czekaliśmy w szpitalu po porodzie na konsultację kardiologiczną i wtedy zrobili Echo serca i wyszło. -
I mamy gorączkę po szczepieniu 38,5 i mała zaczela kaslac,mam.nadzieję.ze to tylko slina.Strasznie się o nia boje,tak.plakala teraz,cala.goraca zrobilam jej zimne oklady podalam.pedicetamol ,dalam mleko wypila 80 ml i zasnela i kaszlnela zaraz,na razie.od 20 kaszlnela 3 razy
-
Iwa81 wrote:w przegrodzie malutki ubytek w części mięśniowej przykoniuszkowo
i przewód tętniczy minimalnie otwarty
A u Was ?
U Ameli ASD 2 czyli Ubytek typu otworu wtórnego po porodzie było 0.5 cm teraz jest 0.3 cm wiec na dobrej drodze do zarosniecia. U nas to wyszło przy echo serduszka, robili jej dość dużo badań z powodu zielonych wód plodowych i owiniecia pepowina. Do tego miała kłopot z adaptacja i robiła się szara jakby krew nie doplywala wszędzie. -
Dziewczyny nie martwcie się że jedne maluchy już coś robią a inne nie. U nas jest obrót ale przez prawy bok jeszcze trudno głowę jej podciągnąć, na szczęście nie zniechęca się tylko próbuje raz przez jedną stronę raz przez drugą głowy podniesiona za ręce też nie ciągnie, na brzuchu to max 5 min dotąd wytrzymywała. Do zabawek na razie nieśmiało wyciąga rączki ale jeszcze nie łapie a jak już coś chwyci przypadkiem to pcha razem z rączkami do buzi. Na razie to ciumknie/ gryzienie paluszków to jej ulubiona zabawa Ja się cieszę jak wariatka z tych obrotów a jutro fizjo pewnie powie no ładnie ale brak w tym jakości, powinna robić to tak i tak proszę ćwiczyć. Sprowadzi mnie na ziemię dlatego Tola wizyta u fizjoterapeuty to nie taka tragedia, wytłumaczy, pokaże jak układać i będzie lepiej. Gdyby nam nie pokazał jak kłaść na brzuchu pewnie też by jeszcze głowy nie trzymała bo nikt nam wczesniej nie zwrócił uwagi żeby ręce podkładać do środka.
My od rana na spacerku, chłodno ale przyjemnie słoneczko świeci -
Poli u nas odczyn jest taki sam.
Guem nie, nawet zdjęć "normalnym" aparatem nie robię jakoś, wszystko z komórki... dobrze że te aparaty w telefonach mają całkiem dobrą jakość.
W sumie szkoda, moja młodsza siostra miała prowadzony taki pamiętnik i bardzo fajnie się to teraz czyta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kupiłam pakę pampersów tych premium care "2", a że są dość duże to sobie czekały trochę. Zaczęłam używać i coś mi nie pasowało zapięcie, zawsze jeden bok bardziej ściskałam, przyjrzałam się i nadruk był przesunięty tak o ok. 2 cm, głupota, ale jednak teraz muszę zwracać uwagę, żeby równo założyć. Napisałam do działu obsługi klienta, że taka sytuacja, ale niczego nie oczekiwałam, tak tylko informacyjnie, żeby im zwrócić uwagę. Dostaję odpowiedź, że mi kasę zwrócą za całą dużą pakę. Kurcze, ale mi humor poprawili
Kłosia, KokoszaNell, Iwa81 lubią tę wiadomość