X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Dziewczyny prowadzicie pamiętniki, dzienniki dla swoich dzieciaków? Macie takie kupne gotowe do wypełniania czy raczej same tworzycie?

ja kupilam w smyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Dziewczyny, kupiłam pakę pampersów tych premium care "2", a że są dość duże to sobie czekały trochę. Zaczęłam używać i coś mi nie pasowało zapięcie, zawsze jeden bok bardziej ściskałam, przyjrzałam się i nadruk był przesunięty tak o ok. 2 cm, głupota, ale jednak teraz muszę zwracać uwagę, żeby równo założyć. Napisałam do działu obsługi klienta, że taka sytuacja, ale niczego nie oczekiwałam, tak tylko informacyjnie, żeby im zwrócić uwagę. Dostaję odpowiedź, że mi kasę zwrócą za całą dużą pakę. Kurcze, ale mi humor poprawili :)

ciekawe ile Ci zwroca , czy cene promocyjna czy normalna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy urlop wychowawczy jest platny? trzeba byc zatrudnionym ? moja kuzynka twierdzi, ze dostaje 400 zl i jest zatrudniona dalej. ( aczkolwiek umowa jej wygasla i babcia twierdzi, ze jej nie dali nowej) wiec jakies klamstwo wisi w powietrzu.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy album co jakis czas go wypelniam ale zdjec to juz mam mase wywolanych i najtaniej wywoluje na allegro bo 10x15 za 0,18 gr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    My mamy album co jakis czas go wypelniam ale zdjec to juz mam mase wywolanych i najtaniej wywoluje na allegro bo 10x15 za 0,18 gr.

podaj linka tez skorzystam :)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/200-zdjec-10x15-wywolywanie-wywolanie-odbitki-24h-i5616719680.html

Fajnie bo kazde zdjecie mozesz inaczej zrobic,mozesz dodac biala ramke,czy mat czy polysk wszystko sama wybierasz

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was pisala,ze pokazal jak ukladac raczki zeby dziecko trzymalo glowke lezac na brzuchu. Prosilabym o jakies zdj. Moze byc z neta. Czy dziecko powinno samo raczki ukladac? Moj trzymal dzis glowe wyzej I dkuzej ale za chwile jedna reka pojdzie mu gdzies w bok albo do buzi I nie potrafi oprzec sie juz sam. Trzeba mu te rece znowu ustawic. Jak to jest u Was?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy was się pytalam o dzwieki,które Nina wydaje.Jak robi kupe to jest po takie wycie albo jak dorosly by się prezyl ale z glosem,pytalam się pediatry ona nie umiała mi odpowiedzieć czy to jest normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja mu rączki układam pod klatkę, jakoś tak intuicyjnie, nawet nigdzie nie szukałam i nie pytałam.

Poli mój też się pręży i stęka, ale chyba go nie boli, bo minuta i już zrobione :D ale miny strzela przy tym, że nie można pomylić z niczym innym :D
    przy mm to normalne, że dla dziecka większy wysiłek, ważne żeby nie było zaparć :)

Domi a ta trzydniówka to chyba lepsza niż rota, dobrze, że już po :)

domi05 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ,ze czasami robi bez bolu i ten sam dzwiek jest wyglada to tak jakby jej sie tylko z kupa ten dzwiek kojarzyl bo potrafi się smiac przy tym,ale to.słychać jakby jakiś.diabeł w niej siedział

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nie wiem czy was się pytalam o dzwieki,które Nina wydaje.Jak robi kupe to jest po takie wycie albo jak dorosly by się prezyl ale z glosem,pytalam się pediatry ona nie umiała mi odpowiedzieć czy to jest normalne

Poli ja słyszałam o dyschezji niemowlęcej, ale u Was chyba to jednak inaczej wygląda, poczytaj sobie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dyschezja_niemowl%C4%99ca

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,ale tak u nas to jednak inaczej wygląda:)u nas są same odglosy jakby z gardla,i ona nie placze.Lekarka pow że no to nie Bedzie pani mieć problemu z uczeniem siadania na nocnik..
    Spytalam się o zageszczacz czy mogę Dax,a ona niech pani sobie kupi i sprawdzi tabelkę od kiedy dziecko może brać...
    O sklejone pochwie Też nic nie mowila...
    Dlatego jezdze prywatnie do ordynatora oddziału dziecięcego u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 21:15

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was jest sklejona ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiemy od czego ale nigdy bym.nie pomyslala że cos takiego moje dziecko miało.Ja.mialam od chodzika

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak ukladacie do spania Wasze dzieci? Na boku czy na plecach? Dajecie cos za plecy? Ja daje zwiniety recznik I klade na bok. Ale I tak sie w nocy przekreca.

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny,jak ukladacie do spania Wasze dzieci? Na boku czy na plecach? Dajecie cos za plecy? Ja daje zwiniety recznik I klade na bok. Ale I tak sie w nocy przekreca.
    zależy jak leży ;) czasem zaśnie spokojnie na plecach, a jak się siłuje sam ze sobą i snem ;) to na boku - wtedy zasypia bardzo szybko. Czasem coś tam pod plecki podłożę, ale przez noc i tak się przekręca jak chce

43kt82c31nhz2sid.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nie wiemy od czego ale nigdy bym.nie pomyslala że cos takiego moje dziecko miało.Ja.mialam od chodzika
    Poli- mojej małej też się to przytrafiło- a zorientowałam się po Twoim wczesniejszym wpisie. Obejrzałam dokładnie i zobaczyłam taką cieniutką błonkę między wargami mniejszymi. W panice przetrząsnęłam neta- piszą, że to od niewłaściwej pielęgnacji: zbyt rzadkiego zmieniania pieluch, skutkiem czego jest zbyt dlugi kontakt skory z moczem, poza tym podobno częściej zdarza się to u dziewczynek, u ktorych przy zmianie pieluch używa się wyłącznie chusteczek nawilzanych-u tych, które nie są przynajmniej raz dziennie podmywane wodą. Więc u nas nie powinno to mieć miejsca- a jednak! Poleciałam do pediatry- a ona że niektóre dziewczynki tak mają,że to kwestia hormonów i nie ma w tym mojej winy. Zaleciła porządnie natłuszczać- zwłaszcza po kąpieli i delikatnie "rozciągać" wargi- już po dwóch dniach takiego postępowania błonka pękła i teraz tylko pilnuję, czy znowu się nie skleja. Nie robiłam nic na siłę, małej nic nie bolało i już wszystko jest ok :-) Wiadomo, że przy poważniejszym sklejeniu nic to nie da- trzeba się wspomagać maściami estrogenowymi, albo sterydowymi, albo w ostateczności pomocą chirurga. A wszystko po konsultacji z dobrym specjalistą. :-( U nas na szczęście problem był niewielki.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czytałam na necir o przyczynach,ale jeżeli chodzi o zmiane pieluch to my co godzine zmieniamy bo Nina się kręci, a pampers już mokry konkretnie i trafic nie mogę z pampkami.Obmywanie woda to Nina jest codziennie kapana,teraz tylko po szczepieniiu.nie kapie.Ale bede naciagac bo mam maść Diprolene i mam zaczac stosowac za tydzień.
    Moje dziecko jak.zjadlo o 17 120 ml,tak o 19, 30 ml i dopiero teraz 160.Zła jestem na siebie ,ze miala taka przerwe w jedzeniu ale jak się nie budzila to jej.nie ruszalam.Pomyslalam niech odespi bo w ciagu dnia raz drzemka 20 min,o 20 dalam jej czopka bo.miala 37,7 i nie chcialam żeby się rozwinelo

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to zjadl 130 ml o 20.30. O 21 zasnal I jeszcze spi. Nie budzi sie b
    Na jedzenie w nocy wiec ja go ni. Nie budze go. A ja sie nie wyspalam bo.o 24 poszlam spac :/ I do tego glowa mi peka

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ