Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Evil89 wrote:Myślę że gorączka, odczyny i marudzenie to jest niewiele w porównaniu z tym co by było gdyby dziecko zachorowało na którąś z chorób na które się szczepi..
Guem- my jeszcze nie szczepilismy 5w1- bo ciągle coś: jak nie katar, to biegunka. Nawet z powodu chrypki (mała miała gorszy dzień i po kilku wyciach zachrypła) nasza pediatra przełożyła. Ja nie protestuję- przyjdzie czas, to zaszczepimy- szczepionki czekają w przychodni w lodówce. Teraz 23.09 mamy wizytę u naurologa, bo nie podoba mi się trochę, jak mala odgina główkę do tylu w leżeniu bokiem. Jak neurolog powie, że to nic złego (bo poza tym np jest ok: pięknie trzyma główkę, także podciągana za dłonie) to zaszczepimy. -
JustyśM wrote:A ja używam ziajka-masc-posladkowa-przeciw-odparzeniom. Kilka razy tańsza od bepanten u bo kosztuje 6 zł,a jak dla mnie doskonale spełnia swoją rolę. Polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:24
-
Evil89 wrote:Widziałyście że w końcu wymyślili coś w Polsce na miarę Sab Simplex?:
https://www.doz.pl/apteka/p65463-Espumisan_100_mgml_krople_doustne_30_ml
Chodzi mi o stężenie symetikonu - w PL preparatach max 60 (Infacol ale na Miko i tak nie działał) a w Sabach jest 70.
Czy Wasze dzieciaczki mają jeszcze problemy z kolkami? My dalej się męczymy.. Najczęściej popołudniu stękania przy purkaniu i nad ranem wiercenie kręcenie się przez sen albo wybudza go to
Moja od kilku dni znowu jakby miała kolkę, wróciłam do bobotic forte, bo dawałam na polecenie gastrologa esputicon, ale dla niej to za mało.
Ogólnie od 3 dni jest mega marudna i nie wiem czy to gazy, aklimatyzacja po powrocie znad morza, czy już zęby. Ciągle wkłada raczki do buzi i nerwowo je ssie/gryzie, do tego się mega ślini. Niby ma tak już ok. 3 tygodni, ale dało się ją uspokoić smoczkiem, a teraz smoczka nie chce i tylko rączki ciągle gryzie. Syn miał pierwszego ząbka na 5 miesięcy, jak to będzie trwało 2 miesiące jeszcze to ja wyląduję w wariatkowie;) chce żeby moja grzeczna córka wróciła;))))
-
SShape wrote:Moja od kilku dni znowu jakby miała kolkę, wróciłam do bobotic forte, bo dawałam na polecenie gastrologa esputicon, ale dla niej to za mało.
Ogólnie od 3 dni jest mega marudna i nie wiem czy to gazy, aklimatyzacja po powrocie znad morza, czy już zęby. Ciągle wkłada raczki do buzi i nerwowo je ssie/gryzie, do tego się mega ślini. Niby ma tak już ok. 3 tygodni, ale dało się ją uspokoić smoczkiem, a teraz smoczka nie chce i tylko rączki ciągle gryzie. Syn miał pierwszego ząbka na 5 miesięcy, jak to będzie trwało 2 miesiące jeszcze to ja wyląduję w wariatkowie;) chce żeby moja grzeczna córka wróciła;))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:00
-
JustyśM wrote:Jaki linomag i jaki alantan?wyślijcie link bo ja się w tym nie łapie kremy czy masci
http://m.ceneo.pl/23688993
Albo tego Alantanu:
http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=Alantan+plus+maść&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=
Jest jeszcze np.taki linomag:
http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=Linomag+maść&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D= -
Negra wrote:Evil- z tym wkładaniem rączek u nas jest identycznie. I jak tylko to widziałam, natychmiast wyjmowalam łapki. Do czasu,kiedy przeczytałam, że w ten sposob dziecko stopniowo ucxy się tolerancji przedmiotów wkładanych do buzi, żeby przygotować się na spożywanie produktów gęstyszych, niż mleko i nie.mieć przy tym odruchu wymiotnego. Stopniowo wkłada najpierw jeden palec, dwa, a później całą pięść. Więcej śliny będzie służyło do trawienia. Więc już dziecku nie zabraniam- jak chce, niech memła dłonie Może to jeszcze nie zęby
dziewczyny u nas to samo czasem się wręcz własnym paluchem krztusi ale w ten sposób się uczy, a ja jestem obok i pilnuję -
Kłosia wrote:A to trzeba opuszczać spacery ? My normalnie chodzimy po szczepieniu.
-
bo ja właśnie dostałam chustę i będę zaczynać, tylko nie wiem od czego może umówię się z doradcą chustowym,a najpierw sama poćwiczę w domu. Nie mogę się doczekać.
Patrycja24 jak to wygląda w praktyce? Kiedy używasz chusty? Na spacer zamiast wózka? Na zakupy? Umiesz sama ją zawiązać bez czyjejś pomocy? Dziecko w niej śpi?
i w co bierzesz ze sobą rzeczy jak komórka portfel smoczek butla? torebka na ramię? Plecak? po kieszeniach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:29
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Jaki linomag i jaki alantan?wyślijcie link bo ja się w tym nie łapie kremy czy masci
Ja,stosuje alantan zielony. Linomag to jest to samo w,zasadzie. Dla mnie niczym sie nie rozni. Alantan na gemini 5zl z groszami. Ja stosuje od narodzin -
tola2014 wrote:Ja,stosuje alantan zielony. Linomag to jest to samo w,zasadzie. Dla mnie niczym sie nie rozni. Alantan na gemini 5zl z groszami. Ja stosuje od narodzin
-
Guem wrote:Dziewczyny jakieś rady przed szczepieniem? Na co należy zwrócić uwagę, czego dopilnować, o co zapytać? Wpadam w panikę
-
Kocia wrote:bo ja właśnie dostałam chustę i będę zaczynać, tylko nie wiem od czego może umówię się z doradcą chustowym,a najpierw sama poćwiczę w domu. Nie mogę się doczekać.
Patrycja24 jak to wygląda w praktyce? Kiedy używasz chusty? Na spacer zamiast wózka? Na zakupy? Umiesz sama ją zawiązać bez czyjejś pomocy? Dziecko w niej śpi?
i w co bierzesz ze sobą rzeczy jak komórka portfel smoczek butla? torebka na ramię? Plecak? po kieszeniach?
Wychodzimy w chuscie do sklepu, na spacer z psem, wieczorem jak chcemy sie potulic to tez myk w chuste i jest ok
Na dluzsze wyjscia biore wozek, ale to tylko z tego wzgledu, ze nie chce, zeby sie odzwyczail.
Miki bardzo czesto w niej zasypia. Ale przez pierwszy moment nie ma co o tym marzyc bo przeciez General musi sie porozgladac.
Dziewczyny na grupie polecaja nerki na biodro, ale niezby mi sie to podoba wiec mam torbe na ramie z dlugimi "uszami" na szybkie akcje a jak wiem, ze troche wiecej musze zabrac to biore plecak.
I taka rada: maluszek musi byc najedzony i w dobrym nastroju do nauki motania bo jak bedzie nerwowy to tylko sie upocicie i zniechecicie do chustonoszenia.Patrycja24