Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Nie odzywam się bo mój smartfon w serwisie, a ten zastępczy to ho ho. Już się zmęczylam. My po szczepieniu odmawiamy wizyt przez 3 dni. 2 nie wychodzę chociaż moje dzieci bez szału. Pierwszy dzień gorszy. Jedynie przy czym cierpnie mi skóra to mmr (13msc). Córka miała 40 stopni gorączki przez 13h. Koszmar!
Od wczoraj mam przedszkolaka. Ciężko to znioslam bo przecież dopiero ją urodziłam. Jak widziałam jak idzie z plecakiem rano to zawylam. A młoda zadowolona!
No i najgorsze. Byłyśmy dzisiaj u chirurga. Wodniak jądra. Źle i dobrze. Dobrze że nie przepuklina. Źle bo jest tak duży ze operacyjny. I najgorsze. W pile już tego nie robią. Czeka nas miesiąc pielęgnacji ale szanse nikłe. Będziemy dr cisnąć żeby zrobił to prywatnie w klinice. Ma się zastanowić czy podejmie się operacji. Przez miesiąc jajka w górze... -
nick nieaktualnyLiley wrote:Hej dziewczyny. Nie odzywam się bo mój smartfon w serwisie, a ten zastępczy to ho ho. Już się zmęczylam. My po szczepieniu odmawiamy wizyt przez 3 dni. 2 nie wychodzę chociaż moje dzieci bez szału. Pierwszy dzień gorszy. Jedynie przy czym cierpnie mi skóra to mmr (13msc). Córka miała 40 stopni gorączki przez 13h. Koszmar!
Od wczoraj mam przedszkolaka. Ciężko to znioslam bo przecież dopiero ją urodziłam. Jak widziałam jak idzie z plecakiem rano to zawylam. A młoda zadowolona!
No i najgorsze. Byłyśmy dzisiaj u chirurga. Wodniak jądra. Źle i dobrze. Dobrze że nie przepuklina. Źle bo jest tak duży ze operacyjny. I najgorsze. W pile już tego nie robią. Czeka nas miesiąc pielęgnacji ale szanse nikłe. Będziemy dr cisnąć żeby zrobił to prywatnie w klinice. Ma się zastanowić czy podejmie się operacji. Przez miesiąc jajka w górze...
Jak wykryto takiego wodniaka?
-
nick nieaktualny
-
Co do szczepień ja pnserwuje co 4h mierze temp zeby wykąpać wzrost. Dodatkowo cyca daje tak często jak chce. Bo jest marudna i wtedy bardzo szuka pociumkani przysypia. W dniu szczepienia tez staram sie jak wrócimy do domu wymusić spanie wręcz jak najwięcej bo wtedy prześpi sobie ten caly stres a rano mam usmiechnitego Babelka ;)my juz po drugiej dawce infanrrixu i rota. Za tydz pneumo. A i zapomnialam napisać w ciagu 5dni przybrala 100gramow wiec jest ok;)
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
JustyśM wrote:Dziewczyny robilyscie dzieciom odcisk rączki i nóżki w ramce?Chce coś zamówić ale nie wiem co....polecacie coś konkretnego?
Zamówiłam pamiątkowy album http://www.empik.com/album-dziecka-opracowanie-zbiorowe,p1044939103,ksiazka-p Może któraś z was ma taki? Oby starczyło czasu i chęci na wypełnianie bo wydaje mi się że będzie to fajna pamiątka jak młoda dorośnie i dla mnie i dla niej bo te wspólne chwile tak szybko uciekają -
dziewczyny jak myślicie, moje dziecko strasznie lubi spać na brzuszku, całą noc by mogło przespać. Czy to jest dobre dla kręgosłupa? Może któraś wie?
Wiadomo, że dla brzuszka ok.
Zwykle jak zaśnie głębszym snem, to go przekręcam na plecy, ale po jakimś czasie budzi się, wkłada kciuk do buzi, przekręca się na bok i soska... aż go na brzuch nie przekręcę. -
tola2014 wrote:wlasnie przeczytalam teraz w necie, ze jak wklewamy 120 ml wody lub 150 ml to liczymy ze dziecko zjadlon 120 i 150 a nie np 140 i 170 .mimo, ze tyle wychodzi z proszkiem...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, martwie sie kupami mlodego. Zawsze robi jedna dziennie, rano. Dzisiaj nie bylo, za to pierdzial smierdzaco. Teraz zrobil dwie w ciagu 15 minut. Bardzo geste (naprawde bardzo) a smrod taki, ze szok. Nie ma goraczki i nie jest osowialy. Nie chce wyjsc na nadgorliwa mamuske, ale zastanawiam sie czy nie jechac do lekarza.Patrycja24
-
Patrycja ja bym obserwowała, bo w sumie co lekarz poradzi jeśli dziecko nie ma gorączki, itp. Moja też od 3 dni ma problemy brzuszkowe, robi po 2, 3 kupy a standard to była 1. i tez cuchnące gazy. Myślę, że to przez zmianę wody, bo wróciliśmy znad morza. Daje probiotyk i czekam aż się poprawi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:23
-
Spokojnie. Daj mu wiecej cycka do picia. Na tym blogu o kp jest napisane ze nieraz sie przerazicie kupami przy karmieniu piersią. Jesli to jest pojedynczy epizod to luzik.
-
nick nieaktualnyjak dlugo w ciagu dnia Wasze dzieci leza w lezaczkach? kolezanka mnie nastraszyla i powiedziala zebym wyniosla do piwnicy bo jak lezy w lezaczku to mu kregoslup nie pracuje i zeby go dawac na mate zebyb lezal na niej. no ale jak to mam go dawac na mate na caly dzien?;/ nie da sie tak. jak obiad zrobic isc do wc itd.