X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka masz chuste?

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robilyscie dzieciom odcisk rączki i nóżki w ramce?Chce coś zamówić ale nie wiem co....polecacie coś konkretnego?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny robilyscie dzieciom odcisk rączki i nóżki w ramce?Chce coś zamówić ale nie wiem co....polecacie coś konkretnego?
    My kupilismy w Rossmanie☺

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie odzywam się bo mój smartfon w serwisie, a ten zastępczy to ho ho. Już się zmęczylam. My po szczepieniu odmawiamy wizyt przez 3 dni. 2 nie wychodzę chociaż moje dzieci bez szału. Pierwszy dzień gorszy. Jedynie przy czym cierpnie mi skóra to mmr (13msc). Córka miała 40 stopni gorączki przez 13h. Koszmar!
    Od wczoraj mam przedszkolaka. Ciężko to znioslam bo przecież dopiero ją urodziłam. Jak widziałam jak idzie z plecakiem rano to zawylam. A młoda zadowolona!
    No i najgorsze. Byłyśmy dzisiaj u chirurga. Wodniak jądra. Źle i dobrze. Dobrze że nie przepuklina. Źle bo jest tak duży ze operacyjny. I najgorsze. W pile już tego nie robią. Czeka nas miesiąc pielęgnacji ale szanse nikłe. Będziemy dr cisnąć żeby zrobił to prywatnie w klinice. Ma się zastanowić czy podejmie się operacji. Przez miesiąc jajka w górze...

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja robiłam zastygło zanim odbiłam nóżkę :D :D
    Patrycja24 mam chustę tkaną firmy Hoppediz 4,6 metra

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Hej dziewczyny. Nie odzywam się bo mój smartfon w serwisie, a ten zastępczy to ho ho. Już się zmęczylam. My po szczepieniu odmawiamy wizyt przez 3 dni. 2 nie wychodzę chociaż moje dzieci bez szału. Pierwszy dzień gorszy. Jedynie przy czym cierpnie mi skóra to mmr (13msc). Córka miała 40 stopni gorączki przez 13h. Koszmar!
    Od wczoraj mam przedszkolaka. Ciężko to znioslam bo przecież dopiero ją urodziłam. Jak widziałam jak idzie z plecakiem rano to zawylam. A młoda zadowolona!
    No i najgorsze. Byłyśmy dzisiaj u chirurga. Wodniak jądra. Źle i dobrze. Dobrze że nie przepuklina. Źle bo jest tak duży ze operacyjny. I najgorsze. W pile już tego nie robią. Czeka nas miesiąc pielęgnacji ale szanse nikłe. Będziemy dr cisnąć żeby zrobił to prywatnie w klinice. Ma się zastanowić czy podejmie się operacji. Przez miesiąc jajka w górze...

Jak wykryto takiego wodniaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie przeczytalam teraz w necie, ze jak wklewamy 120 ml wody lub 150 ml to liczymy ze dziecko zjadlon 120 i 150 a nie np 140 i 170 .mimo, ze tyle wychodzi z proszkiem...

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Jak wykryto takiego wodniaka?
    Miesiąc przed porodem na Usg. Miały się wchłonąć. Lewy zniknął a prawy niestety zrobił się większy. Jądro jest duże jakby opuchnięte. Przy wysiłku większe, przy spoczynku robi się normalne.

f2wlepok51d0udm2.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień ja pnserwuje co 4h mierze temp zeby wykąpać wzrost. Dodatkowo cyca daje tak często jak chce. Bo jest marudna i wtedy bardzo szuka pociumkani przysypia. W dniu szczepienia tez staram sie jak wrócimy do domu wymusić spanie wręcz jak najwięcej bo wtedy prześpi sobie ten caly stres a rano mam usmiechnitego Babelka ;)my juz po drugiej dawce infanrrixu i rota. Za tydz pneumo. A i zapomnialam napisać w ciagu 5dni przybrala 100gramow wiec jest ok;)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor stwierdziła ze chyba taka uroda ze zwolnila z waga wczesniej przez to ze na "wstępie" byla duza.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    też miałam o to zapytać ale zapomniałam, dzięki za przypomnienie :) czy takiemu maluchowi jest w ogóle realne zrobienie ładnego odcisku dłoni? My na razie zrobiliśmy plakat z odciskami naszych rąk farbą i było przy tym sporo zabawy żeby wszystkie paluszki były wyprostowane. Cała rodzina w farbie, łącznie z psem a i wyszło nie do końca ;) ale ubaw mieliśmy przy tym wszyscy, no może poza psem ;) A miałyście albo słyszałyście o odciskach 3d, warto?
    Zamówiłam pamiątkowy album http://www.empik.com/album-dziecka-opracowanie-zbiorowe,p1044939103,ksiazka-p Może któraś z was ma taki? Oby starczyło czasu i chęci na wypełnianie bo wydaje mi się że będzie to fajna pamiątka jak młoda dorośnie i dla mnie i dla niej bo te wspólne chwile tak szybko uciekają :)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myślicie, moje dziecko strasznie lubi spać na brzuszku, całą noc by mogło przespać. Czy to jest dobre dla kręgosłupa? Może któraś wie?
    Wiadomo, że dla brzuszka ok.
    Zwykle jak zaśnie głębszym snem, to go przekręcam na plecy, ale po jakimś czasie budzi się, wkłada kciuk do buzi, przekręca się na bok i soska... aż go na brzuch nie przekręcę.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    wlasnie przeczytalam teraz w necie, ze jak wklewamy 120 ml wody lub 150 ml to liczymy ze dziecko zjadlon 120 i 150 a nie np 140 i 170 .mimo, ze tyle wychodzi z proszkiem...
    A liczycie to tak dokladnoe?. Ja ogarniam czy zjadl 5 razy czy 6.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam licze ,bo czasem zje 90 albo 60 za godzine znowu prosi wiec wole mmiec pod kontrola ;p

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, martwie sie kupami mlodego. Zawsze robi jedna dziennie, rano. Dzisiaj nie bylo, za to pierdzial smierdzaco. Teraz zrobil dwie w ciagu 15 minut. Bardzo geste (naprawde bardzo) a smrod taki, ze szok. Nie ma goraczki i nie jest osowialy. Nie chce wyjsc na nadgorliwa mamuske, ale zastanawiam sie czy nie jechac do lekarza.

Patrycja24
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja bym obserwowała, bo w sumie co lekarz poradzi jeśli dziecko nie ma gorączki, itp. Moja też od 3 dni ma problemy brzuszkowe, robi po 2, 3 kupy a standard to była 1. i tez cuchnące gazy. Myślę, że to przez zmianę wody, bo wróciliśmy znad morza. Daje probiotyk i czekam aż się poprawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:23

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikiego brzuszek nie boli na szczescie. Wczoraj zjadlam kurczaka w sosie smietanowym, moze to przez to.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. Daj mu wiecej cycka do picia. Na tym blogu o kp jest napisane ze nieraz sie przerazicie kupami przy karmieniu piersią. Jesli to jest pojedynczy epizod to luzik.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy wczesniej sie to nie zdarzylo. Ostatnio pozwolilam sobie na troche wiecej jesli chodzi o diete. Wychodzi na to, ze moj maly nie jest na to gotowy.
    Masz na mysli blog Hafija czy jakos tak?

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dlugo w ciagu dnia Wasze dzieci leza w lezaczkach? kolezanka mnie nastraszyla i powiedziala zebym wyniosla do piwnicy bo jak lezy w lezaczku to mu kregoslup nie pracuje i zeby go dawac na mate zebyb lezal na niej. no ale jak to mam go dawac na mate na caly dzien?;/ nie da sie tak. jak obiad zrobic isc do wc itd.

‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ