X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny jak mam cwiczyc glowke z mlodym jak on nie chce lezec na brzuchu. daje rece do tylu glowa w materac i drze sie. ;/ a ja panikuje razem z nim, ze sie udusi zaraz

Ja tez ćwiczyłam z moim bo byl problem! Siadalam na łóżku młodego kladlam tak ze głowę miał na moich kolanach i rece a pupę i nogi na łóżku i chętniej współpracował :-) może znajdę foty to wysle

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d90c91cc034d.png

Po tych ćwiczeniach nuz lepiej trzyma glowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 15:49

tola2014 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie gadaj ze taka lipa z tym zageszczaczem...dziewczyny z serii prezent na szybko co kupić chłopcu, ktory skonczyl w maju roczek,idziemy do znajomych i taki oto.Pan tam będzie

• Kocia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego duplo :D tola a próbowałaś kłaść go na sobie? moja mała też nie lubia aż z dnia na dzień sama zaczęła kłaść się na brzuchu i teraz uwielbia się rozglądać na boki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 15:46

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Skoro wasze dzieci sie budzą to potrzebuja jeść. Ich organizm wie najlepiej ile i co ile potrzebują. Do pól roku bym z tym nic nie robila. Mój ladnie przesypia ale jak w nocy sie budzi to daje butle.

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola moja się darla w nieboglosy jak miala leżeć na.brzuchu,a teraz sama się przewraca i chętnie sobie tak leży

tola2014 lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73cd7f5ddcf7.jpg

Misiek lubi leżakować na kimś hahaha:P

Patrycja24, Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra wręcz zabronił podawać Nutriton, bo twierdzi, że dziecię będzie rzadziej jadło, czyli mniej, a że mamy niską masę urodzeniową to jeść trzeba często :) a ulewa większość niemowląt, jak rozszerza się dietę powinno powoli minąć.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przestała ulewac

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po miesiącu ulewania teraz tez przestała, sporadycznie jakieś resztki ale nie to co było.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już było lepiej, ale znowu coś się pogorszyło, może chwilowo ma mniejsze zapotrzebowanie na mleko. Masa jest, teraz rzeźba :-D

• SShape Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

My byłyśmy dziś na kontroli bioderek. Na 4tygodnie wyszły IIa a teraz jest już ok:) Za pierwszym razem był lekarz i nie kazał nic z tym robić poza kładzeniem na brzuchu i noszeniem na żabkę. Teraz lekarka mnie pytała czy miałam zalecenie szerokiego pieluchowania...chyba co lekarz to inna opinia.

Mimo wszystko kolejna kontrola za 4 miesiące, ale to chyba standard, bo dziecko przed nami też tak się umawiało. Trochę mnie to zdziwiło, bo z synem 9 lat temu byłam raz na usg.

Co do ulewania i Nutritonu, to my też stosujemy od miesiąca odkąd jest na Bebilon Pepti. Chyba jest lepiej, ale nie odstawiam jeszcze. U nas nie ma problemu z przybieraniem, wręcz przeciwnie, nawet bez Nutritonu ładnie przybierała. Nie zauważyłam, żeby miał wpływ na dłuższe przerwy. U nas niezależnie czy zje o 20, 21 czy 22 to śpi do 3ciej, później się kręci koło 5, ale je dopiero o 7mej. Je standardowo maks 120ml i w dzień czasem po 3h już jest głodna a w nocy wytrzymuje tyle godzin;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też kolejna noc kiedy budzi się po 3-4 godzinach, a było już 6-7...strasznie szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrego :/ niewyspana jestem

43kt82c31nhz2sid.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na usg bioderek wyszło że wszystko ok a lekarz i tak mówi żeby pieluchować i kłaść na żabkę bo niby jedna nóżka nie przygina się dobrze do podłoża, czego ja zupełnie nie widzę...
    no i kontrola za miesiąc tylko córka na żabę nie chce leżeć, od razu odpycha się nóżkami.
    A teź=ż cały czas ulewa, czasem bardziej czasem mniej i nie wiem od czego to zależy bo karmię piersią. Jak dam jej czasami m to wtedy już dużo ulewa. A jak chodzi o nocne wstawanie, to wstajemy dwa razy i nie ma zmiłuj ;)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina co 2 h potrafi jeść

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Kurcze nie gadaj ze taka lipa z tym zageszczaczem...dziewczyny z serii prezent na szybko co kupić chłopcu, ktory skonczyl w maju roczek,idziemy do znajomych i taki oto.Pan tam będzie
    No Duplo fajna sprawa albo klocki Waderlub autko.Wader..niezniszczalne te autka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Lego duplo :D tola a próbowałaś kłaść go na sobie? moja mała też nie lubia aż z dnia na dzień sama zaczęła kłaść się na brzuchu i teraz uwielbia się rozglądać na boki

tak, klade go na sobie to cos tam pounosi glowe, ale czy takie kladzenie na sobie bedzie mialo efekt jak na materacu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te karmiace mm , jak wlewacie 120 ml wody i 4 lyzeczeki proszku to robi sie ponad 130 ml tego . wtedy uznajecie, ze zjadlo dziecko 120 czy 130 ?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam,ze 130.Zaczęłam się martwić bo Nina już druga noc.z rzedu ma chłodne ale mokre raczki,kark ma ciepły i glowki nie ma.zgrzanej a ręce przedramiona i ramiona ma spocone i chlodne

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem ja nie czułam ile jest stopni ale mam w sypialni 27 a mala była przykryta cienkim kocykiem jest w krótkim body,zmienilam kocyk na pieluche flanelowa

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej to temp w pomieszczeniu jest winna,

https://parenting.pl/portal/niemowle-sie-poci

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ