X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    My wczoraj zostslysmy zablokowane na szczepienia. Mala od 21.07do wczoraj przybrala 430g.. Startowo 3950a wczoraj 5600 dostalysmy skierowanie na siuskologie i krew zobaczymy.. Moze uroda a moze trzeba będzie dokarmiać mm.. Dzis bylysmy u fizjoterapeutt moje dziecko ma super plecki za to brzuch wies tańczy i śpiewa. Ciągnie z pleców nie aktywizujac mm brzuszka. Będziemy ćwiczyć i w środę tape'ujemy brzusio.

I jak bylas na badaniach? Powiedziala lekarka jaka moze byc przyczyna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ktorym dniu cyklu robi sie cytologie?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam wasze wagi? Macie na wadze tyle co przed ciążą? Mi jeszcze 3 kg zostały których nie mogę się pozbyc. Cały czas chce mi się jeść jak karmię i podjadam jakieś słodycze :( a Wy jecie słodycze?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola jeśli dobrze pamiętam to na początku, zaraz po okresie.
    U mnie waga minus jeden kilogram niestety. Chętnie bym podjadała ale lista rzeczy których nie mogę wykluczyła prawie wszystkie słodycze :( odebrałam ostatnio wyniki krwi i powiem wam że tak dobrych to chyba nigdy nie miałam. Żelazo zawsze u mnie na niskim poziomie teraz z sporą górką. Widać mimo że restrykcyjna dieta to jednak mi służy tylko żeby jeszcze waga nie spadała :)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniach zdrowa jak kon! Tylko plytki ma za wysokie ale to z kolei moze byc po mnie bo ja zawsze miałam wysokie.. Mocz wzorowy crp wzorowo glikemia wzoorowo mordo tez no wyj plt wiec niewiadomo o co chodzi. Zobaczymy we wtorek mamy zważyć czy cos poszlo w gore. Zawsze mogepidtuczyc ja troche modyfikowanym.. Musle ze moze przez te upały mleko bardziej wodniste jest żeby pragnienie lepiej gasić.. Moze to to? No cóż zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 15:24

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa natknęłam się na coś takiego:
    https://lacayena.wordpress.com/2016/08/20/czy-twoje-dziecko-prawidlowo-przybiera-na-wadze-bonus/

a tu blog ponoć świetny o kp:
    http://www.hafija.pl/

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Domi- a może wazysz malego rano przed kupą? Może w nocy nie wypróżnia się tak często/w takich ilosciach jak w ciągu dnia? Nie budzi się przypadkiem z suchą pieluchą?
    Wczoraj faktycznie zważyłam go przed kupą. W nocy siusia, pampers rano mokry. Ale ważę sobie go tak codziennie rano i wieczorem, z ciekawości, i codziennie rano waży więcej niż wieczorem.
    Wczoraj wieczorem 4670g, dziś rano po kupie 4830g.
    Wiem że tak dziennie nie powinno się ważyć bo to nie miarodajne, ale dziwi mnie czemu zawsze rano jest więcej niż tego samego dnia wieczorem.
    Czyli w nocy śpiąc przybiera, w dzień chudnie ruszając się i płacząc.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu mówi sie ze jak dziecko śpi to rosnie;)

Mój ostatnio cos dużo śpi i dużo marudzi. Babcia go nauczyla na raczki. Do tego caly czas kombinuje z siadaniem a to chyba jest dla niego za duży wysilek i po h takich zapasów jest juz nerwowy bo zmęczony.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcieliśmy iść z młodym na spacer, ale ma temperaturę 37,8... chyba lepiej zostać w domu i obserwować?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po szczepieniu. 4 wklucia chwila krzyku i po kłopoci . Waży 6360. Dostaliśmy skierowanie do chirurga bo nie podobalo sie pediatrze prawe jądro. Jakby miał przepukline ale powiedziala że ona tylko podejrzewa mamy to skonsultować. Idziemy w piątek. Pytałam znow o napletek i kazała go nie ruszać. Zapytam jeszcze chirurga.
    Ja dostalam skierowanie na usg i do chirurga odnośnie rozejscia miesni. Poki co mam tejpy i jakos sie to trzyma ale jak zdejmuje to przy wysilku czuje jak mi flaki wywala.

Ja slodycze jem. Generalnie jem wszystko.
    Nati srodowiskowa ruda. Chyba byla na farbie bo serio ogarniam ją blond. Zglaszam ze młody dostaje na noc butle. Pediatra czy lepiej po tym mleku bo mówimy ze kolki minely. Wiec tlumaczy ze laktoza/laktaza, ze dziala, fajnie ze na to wpadlismy. I nagle wchodzi srodowiskowa 'na piersi?' Taak z jedna butla, 150ml. A ona jak szalona " a to po co! Musi być ? " na to maz bez zastanowienia ze musi. Ale powiedzial to w taki sposob ze sie juz nie odezwała. Chyba mam spokoj :D

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Hej dziewczyny jak tam wasze wagi? Macie na wadze tyle co przed ciążą? Mi jeszcze 3 kg zostały których nie mogę się pozbyc. Cały czas chce mi się jeść jak karmię i podjadam jakieś słodycze :( a Wy jecie słodycze?

u mnie 9kg mniej niż przed ciążą, ale w ciąży przytyłam tylko 2,5kg

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waga to jakieś 6-7? kg na plusie (bateria w wadze mi padła, może i dobrze), mam wielki brzuch i od wczoraj jestem na diecie ;) a właściwie zaczynam jeść tak jak przed ciążą. Ogólnie jak popatrzę na swoje zdjęcia sprzed roku to jestem załamana. No, ale nie przytyłam wczoraj, więc nie schudnę jutro, 9 m-cy żarcia dało efekt. Mam tylko nadzieję że uporam z tym się szybciej niż w 9 mcy

43kt82c31nhz2sid.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    moja waga to jakieś 6-7? kg na plusie (bateria w wadze mi padła, może i dobrze), mam wielki brzuch i od wczoraj jestem na diecie ;) a właściwie zaczynam jeść tak jak przed ciążą. Ogólnie jak popatrzę na swoje zdjęcia sprzed roku to jestem załamana. No, ale nie przytyłam wczoraj, więc nie schudnę jutro, 9 m-cy żarcia dało efekt. Mam tylko nadzieję że uporam z tym się szybciej niż w 9 mcy
    Oj kochana mam ten sam problem 6kg na plusie aczkolwiek chciała bym zgubić 10.Nie mogę patrzeć na mój brzuch i uda. Od środy chodzę na fitnes-mam nadzieję że to coś da bo się zalamie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras taka sytuacje,ze w kupie był bialy.proszek?tak jakby to mleko nierozpuszczone

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje 2kg, zeby wrocic do swojej wagi. Ale nie ukrywam, ze przydaloby sie zrzucic 10:-P na poczatku waga leciala w dol blyskawicznie a teraz od prawie miesiaca stoi w miejscu. Myslalam, ze jak D.pojechal a ja teraz sama musze wszystko ogarnac to zrzuce kolejne kilogramy...a tu dupa. Tez jestem wiecznie glodna i ciagnie mnie do slodkiego.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakrycznie mi wypadają włosy, ma ktoś coś do polecenia na to ?

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli-karmie mm od jakis miesiac i nic takiego nie bylo.

Iwa-łączę sie w bólu. Mnie tez od 2 tyg.strasznie wypadaja. Nie ma chyba na to dobrej rady. Powinno sie unormowac. Ja sie tez boje,ze u mnie powrot do lekow,ktorych nie brakam w ciazy to nasila:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny masakrycznie mi wypadają włosy, ma ktoś coś do polecenia na to ?
    Sorry za lubię. Kliknelam zamiast cytuj.

Tylko czas. Wypadają włosy które nie wypadaly przez 9 miesięcy. Po tadku zostalo mi pól :/. Teraz używam odzywki z bursztynu żeby wzmocnić te co zostaja

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy nad morzem i bylo bardzo goraco w pokoju i mała chciala pić tylko zimne mleko i wieczorem właśnie taki biały proszek był w kupie i tak skojarzylam,ze moze od tego zimnego mleka,nie rozpuscilo sie.My jesteśmy na mm od prawie 3 mc i też nigdy jej się to nie zdarzylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 04:20

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też masakrycznie lecą włosy, niby biorę biotynę, ale co ma wypaść i tak wypadnie. No ale widok straszny :/

syn mi dał popalić w nocy, chodzę na rzęsach, całą noc przestękał, znów go bąki męczyły, a jak się wybudził to już nie mógł się uspokoić i zamiast jeść po 6 h chciał co 2,5 h niemal... mam nadzieję że to chwilowe. NIe umiem spać jak się wierci i stęka.

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ