Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
My dziś możemy mówić o pierwszej przespanej nocy. Co prawda raz coś popłakał ale chyba mu się coś śniło, bo jak dałam smoczka to się uspokoił, a drugi raz o 3 myślałam że już po spaniu bo zaczął gadać i się śmiać ale dałam mu smoczka, trochę z nim pogadał, pokręcił się i usnął.
Bez jedzenia od 20 do 6.30, więc ponad 10 godzin Oby jak najwięcej takich nocy
Teraz znów usnął,potem się przejdziemy osłuchać bo katarek nie odpuszcza -
Samo mm u nas nic nie zmieniło, też się potrafił trzy razy budzić przed północą, potem koło 2-3 i 5-7, u nas zadziałał kleik kukurydziany (ryżowy nie zasmakował, mniej jadł i brzuszek go bolał)
Może swoje odciągnij i spróbuj podać z kleikiem? Ja daję łyżkę na butlę 150ml-170ml -
Kłosia wrote:Ja nie daje rady dziś nie mam sił to wstawanie w nocy i karmienie mnie wykańcza, 3 karmienia to minimum u nas a bywa i więcej. Rozważam mm na wieczór tylko czy to coś zmieni ?
U nas czasem i 5 karmień w nocy :p czasem 6Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnyhej dziewczyny. Bylam dzis na szczepieniach (tych obowiazkowych) . Ogolnie wszytsko ok. Obejrzal siurka i powiedzial, ze stulejka sie zrobila, ale naciagnal dobrze i na szczescie nie ma. Chyba za slabo naciagalismy, polozna nam tak pokazala, a okazalo sie, ze to tak mocno trzeba, w sensie tak sciagac skorke gleboko.
Z takich newsow to dziecko moje za slabo podnosi glowe, musze z nim cwiczyc, Lekarz daje mu 6 tyg , jesli nie bedzie podnsil wyzej to da skierowanie do poradni. Ja go w sumie nie kladlam bo ostatnio jak bylismy na szczepieniach to inna lekarka nie kazala.. Olaf przybral 870 g w miesiac i wazy juz 6510g. Pytalam tez jak go nosic . Czy tak w kat prosty mozna - Mozna ale trzeba podtrzymywac nozki zebyb kregoslupa nie obciazaly i trzymac glowke jesli nie jest stabilna. jesli chodzi o chusty i nosidla to pozwolil dopiero jak glowe bedzie trzymal. myslalam, ze takie niemowleta mozna w chuscie...No i o smoczek czy mozna go juz odzwyczajac i powiedzial, ze to najlepszy moment 3/4 mc. a jak bedzie zabkowal to kupic mu gumowego gryzaka ( musi posiadac atesty) , a gdy bedzie pchalo kciuka do buzi to mowil, ze gryzaka mu podrzucac, jesli smoczek bedzie zbyt dlugo noszony to bedzie problem ze zgryzem. Aaa i mowil lekarz, ze teraz jest taki czas , ze dziecko nie lubi byc samotne, musi byc blisko rodzicow, widziec ich. Huraa! Tesciowa ********** )
Czy ktoras z Was ma zylaki? aaa i w ktorym dniu cyklu robi sie cytologie bo juz mi wylecialo z glowy. chyba okres misie zbliza ( pierwszy po porodzie) poki co mam plamienie.
Kupilam dzis dady pierwszy raz tak na probe. ciekawe jak sie sprawdza. wydaja sie jakosciowo lepsze niz pampresy zielone. ale ciekawi mnie czy kupa nie wyplynie bo jakos przy tych falbankach takie luzne sa jak zajrzalam czy cos zrobil juz. pampersy bardziej przylegaja. Dwojki kupilam wiec nie powinny byc za duze. najwyzej 25 zl w kosz pojdzie. wyprobuje jeszcze te z lidla. Sa dwojki pakowane po 20 szt?
Chcialabym jeszcze napisac, ze szkoda, ze sie forum wysypalo po porodach. fajnie bylo tak Was poczytac wszystkie. Ale dobrze, zektos zostal , zawsze to jakies cos:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Tola, my młodemu nic nie naciągamy... jak to w końcu z tym jest?
gdzies czytalam w necie , ze nie ma potrzeba sciagac napletka, a znowu polozna i lekarz mowia , ze trzeba.. kolezanka mi mowila, ze u jej syna nie sciagali i skonczylo sie chirurgiem...domi05 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:mam jeszcze pytanie, jak kladlyscie dzieciaczki na brzuchu zeby podnosily glowe to protestowaly? moj ryczy na chwile podniesie glowe , a potem juz mu sie nie chce. ile tak dziennie powienien lezec bo tego to juz nie zapytalam lekarza.
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Ściąga sie tyle ile sie da. Jak się da caly to caly. Moi obaj Maja za wąskie napletki i ściąganie na chamcs zrobi im tylko krzywde
-
tola2014 wrote:gdzies czytalam w necie , ze nie ma potrzeba sciagac napletka, a znowu polozna i lekarz mowia , ze trzeba.. kolezanka mi mowila, ze u jej syna nie sciagali i skonczylo sie chirurgiem...
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:mam jeszcze pytanie, jak kladlyscie dzieciaczki na brzuchu zeby podnosily glowe to protestowaly? moj ryczy na chwile podniesie glowe , a potem juz mu sie nie chce. ile tak dziennie powienien lezec bo tego to juz nie zapytalam lekarza.
Gdzieś czytałam że nie dłużej jak godzinę.tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Ściąga sie tyle ile sie da. Jak się da caly to caly. Moi obaj Maja za wąskie napletki i ściąganie na chamcs zrobi im tylko krzywde
a skad wiadomo ile sie da? dzis lekarz tak naciagnal, ze az mnie zabolalo. wszytsko wyszlo i takie czerwone bylo -
u nas z podnoszeniem głowy jest tak, że trzyma bardzo ładnie, ale bardzo krótko szybko się męczy i zaczyna się ryk.
Co do spania w nocy, znów się poprzestawiało, spał już ładnie i długo, a tu znów pobudki co 3-4 godziny... zagryzam zęby i czekam na ponowną poprawę