X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniżej atlas kupek :)

http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninie sprzyja plaza bo lezalysmy sobie na kocu a ona cyk i przewrocila się z plecow na brzuszek:-)

Patrycja24, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    My dziś możemy mówić o pierwszej przespanej nocy. Co prawda raz coś popłakał ale chyba mu się coś śniło, bo jak dałam smoczka to się uspokoił, a drugi raz o 3 myślałam że już po spaniu bo zaczął gadać i się śmiać ale dałam mu smoczka, trochę z nim pogadał, pokręcił się i usnął.
    Bez jedzenia od 20 do 6.30, więc ponad 10 godzin :-) Oby jak najwięcej takich nocy

Teraz znów usnął,potem się przejdziemy osłuchać bo katarek nie odpuszcza

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje rady dziś nie mam sił :( to wstawanie w nocy i karmienie mnie wykańcza, 3 karmienia to minimum u nas a bywa i więcej. Rozważam mm na wieczór tylko czy to coś zmieni ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo mm u nas nic nie zmieniło, też się potrafił trzy razy budzić przed północą, potem koło 2-3 i 5-7, u nas zadziałał kleik kukurydziany (ryżowy nie zasmakował, mniej jadł i brzuszek go bolał)

Może swoje odciągnij i spróbuj podać z kleikiem? Ja daję łyżkę na butlę 150ml-170ml

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja nie daje rady dziś nie mam sił :( to wstawanie w nocy i karmienie mnie wykańcza, 3 karmienia to minimum u nas a bywa i więcej. Rozważam mm na wieczór tylko czy to coś zmieni ?

U nas czasem i 5 karmień w nocy :p czasem 6

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę kupić jednak zageszczacz bo mała się budzi co 3 h w nocy a już przesypiala po 6-7:/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to skok, albo coś? jak już przesypiała to może to chwilowe

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Bylam dzis na szczepieniach (tych obowiazkowych) . Ogolnie wszytsko ok. Obejrzal siurka i powiedzial, ze stulejka sie zrobila, ale naciagnal dobrze i na szczescie nie ma. Chyba za slabo naciagalismy, polozna nam tak pokazala, a okazalo sie, ze to tak mocno trzeba, w sensie tak sciagac skorke gleboko.
    Z takich newsow to dziecko moje za slabo podnosi glowe, musze z nim cwiczyc, Lekarz daje mu 6 tyg , jesli nie bedzie podnsil wyzej to da skierowanie do poradni. Ja go w sumie nie kladlam bo ostatnio jak bylismy na szczepieniach to inna lekarka nie kazala.. Olaf przybral 870 g w miesiac i wazy juz 6510g. Pytalam tez jak go nosic . Czy tak w kat prosty mozna - Mozna ale trzeba podtrzymywac nozki zebyb kregoslupa nie obciazaly i trzymac glowke jesli nie jest stabilna. jesli chodzi o chusty i nosidla to pozwolil dopiero jak glowe bedzie trzymal. myslalam, ze takie niemowleta mozna w chuscie...No i o smoczek czy mozna go juz odzwyczajac i powiedzial, ze to najlepszy moment 3/4 mc. a jak bedzie zabkowal to kupic mu gumowego gryzaka ( musi posiadac atesty) , a gdy bedzie pchalo kciuka do buzi to mowil, ze gryzaka mu podrzucac, jesli smoczek bedzie zbyt dlugo noszony to bedzie problem ze zgryzem. Aaa i mowil lekarz, ze teraz jest taki czas , ze dziecko nie lubi byc samotne, musi byc blisko rodzicow, widziec ich. Huraa! Tesciowa ********** :))

Czy ktoras z Was ma zylaki? aaa i w ktorym dniu cyklu robi sie cytologie bo juz mi wylecialo z glowy. chyba okres misie zbliza ( pierwszy po porodzie) poki co mam plamienie.

Kupilam dzis dady pierwszy raz tak na probe. ciekawe jak sie sprawdza. wydaja sie jakosciowo lepsze niz pampresy zielone. ale ciekawi mnie czy kupa nie wyplynie bo jakos przy tych falbankach takie luzne sa jak zajrzalam czy cos zrobil juz. pampersy bardziej przylegaja. Dwojki kupilam wiec nie powinny byc za duze. najwyzej 25 zl w kosz pojdzie. wyprobuje jeszcze te z lidla. Sa dwojki pakowane po 20 szt?

Chcialabym jeszcze napisac, ze szkoda, ze sie forum wysypalo po porodach. fajnie bylo tak Was poczytac wszystkie. Ale dobrze, zektos zostal , zawsze to jakies cos:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:57

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, my młodemu nic nie naciągamy... jak to w końcu z tym jest?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze pytanie, jak kladlyscie dzieciaczki na brzuchu zeby podnosily glowe to protestowaly? moj ryczy na chwile podniesie glowe , a potem juz mu sie nie chce. ile tak dziennie powienien lezec bo tego to juz nie zapytalam lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tola, my młodemu nic nie naciągamy... jak to w końcu z tym jest?

gdzies czytalam w necie , ze nie ma potrzeba sciagac napletka, a znowu polozna i lekarz mowia , ze trzeba.. kolezanka mi mowila, ze u jej syna nie sciagali i skonczylo sie chirurgiem...

domi05 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    mam jeszcze pytanie, jak kladlyscie dzieciaczki na brzuchu zeby podnosily glowe to protestowaly? moj ryczy na chwile podniesie glowe , a potem juz mu sie nie chce. ile tak dziennie powienien lezec bo tego to juz nie zapytalam lekarza.
    Amelia do 3 miesiąca jak była na brzuchu to od razu krzyk płacz a teraz już jest lepiej i lubi nawet czasem. Wcześniej starałam się chociaż z 10 minut dziennie a teraz tak łącznie z godzinkę leży na brzuchu, ale nadal to nie jest ulubiona pozycja :)

tola2014 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściąga sie tyle ile sie da. Jak się da caly to caly. Moi obaj Maja za wąskie napletki i ściąganie na chamcs zrobi im tylko krzywde

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    gdzies czytalam w necie , ze nie ma potrzeba sciagac napletka, a znowu polozna i lekarz mowia , ze trzeba.. kolezanka mi mowila, ze u jej syna nie sciagali i skonczylo sie chirurgiem...
    Muszę dopytać pediatry na wizycie za tydzień... Ale ani położna ani żaden z pediatrów u których byłam (3) Nic o tym nie wspominali

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/filmy/higiena-miejsc-intymnych-u-niemowlakow-odprowadzanie-napletka,0_yg6ngv3j/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Tolu u nas od początku lubi na brzuchu, z początku 5-10 minut, teraz z 20 wytrzymuje, jak ma dość albo się przewraca na plecy albo zaczyna marudzić i wtedy ja go przewracam
    Gdzieś czytałam że nie dłużej jak godzinę.

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ściąga sie tyle ile sie da. Jak się da caly to caly. Moi obaj Maja za wąskie napletki i ściąganie na chamcs zrobi im tylko krzywde

a skad wiadomo ile sie da? dzis lekarz tak naciagnal, ze az mnie zabolalo. wszytsko wyszlo i takie czerwone bylo

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolu na filmie który zamieściłaś lekarz mówi, że nie wolno dziecku na siłę odsuwać napletka do skończenia roku. Jeśli się nie da to zostawiamy. Nie jestem pewna czy Twój lekarz nie zrobił źle...
    Skonsultuj się może z innym lekarzem

tb732n0a0czusv9c.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z podnoszeniem głowy jest tak, że trzyma bardzo ładnie, ale bardzo krótko ;) szybko się męczy i zaczyna się ryk.
    Co do spania w nocy, znów się poprzestawiało, spał już ładnie i długo, a tu znów pobudki co 3-4 godziny... zagryzam zęby i czekam na ponowną poprawę

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ