Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to samo, zdarzał się ale niewiele i też nie wiem po czym.
Dziewczyny a jak Wasze dzieci zachowują się teraz w łóżeczku i pod czym śpią? Bo moja córeczka od jakiegoś czasu śpi w poprzek, a jak nie śpi to wędruje po całym łóżku i akrobacje robi, nóżki w szczebelki, ledwo się tak mieści. Z rożka rozkopuje się w 1 minutę i zdejmuje sobie przy tym śpiochy/spodenki.
-
Mój też wędruje po łóżeczku. Najbardziej lubi spać w poprzek. A śpi w pajace i pod muślinowym kocykiem i jest mu ciepło. Jak spał pod kocykiem takim normalnym grubszym to plecy miał spocone. Ja mam ochraniacz to nie wkłada nóżek między szczebelki, jak go nie było, to nogi sobie blokował.
-
Kłosia wrote:Iwa u Ameli po szczepieniu na rotawirusa było dużo śluzu
Kłosia, a długo występował ten śluz od szczepienia ?
bo My też po szczepieniu na Rota,
ale też Liley pieczarki jadłam, ale bardziej stawiam jeśli nie szczepionka to przesadzałam ostatnio z pomidorami - fakt z ogródka ale jednak pomidory. -
Iwa81 wrote:Kłosia, a długo występował ten śluz od szczepienia ?
bo My też po szczepieniu na Rota,
ale też Liley pieczarki jadłam, ale bardziej stawiam jeśli nie szczepionka to przesadzałam ostatnio z pomidorami - fakt z ogródka ale jednak pomidory. -
Kłosia wrote:Szczepilam ją we wtorek a śluz pojawił się w piątek, w sobotę i niedzielę mega marudzić zaczęła widać było ze brzuch boli i kupa cuchnaca i ze sluzem i od niedzieli podaje jej Enterol (pół saszetki dwa razu dziennie ) i jest już okey. Czytałam ze doustna szczepionka na rota utrzymuje się do 2 tygodni w przewodzie pokarmowym.
a konsultowałaś użycie Enterolu z pediatrą, czy znasz ten lek i sama podałaś ? pytam bo nigdy wcześniej nie musiałam korzystać,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 22:06
-
Kocia wrote:U mnie to samo, zdarzał się ale niewiele i też nie wiem po czym.
Dziewczyny a jak Wasze dzieci zachowują się teraz w łóżeczku i pod czym śpią? Bo moja córeczka od jakiegoś czasu śpi w poprzek, a jak nie śpi to wędruje po całym łóżku i akrobacje robi, nóżki w szczebelki, ledwo się tak mieści. Z rożka rozkopuje się w 1 minutę i zdejmuje sobie przy tym śpiochy/spodenki. -
Wczoraj bylismy na szczepieniu. Moj Misiu jest prawdziwym misiem bo majac 3 m-ce wazy 7660 ;-P dodam, ze karmiony tylko piersia.
Ogolnie nie jestem zbyt zadowolona z wizyty i chyba pojdziemy prywatnie. Na wszystkie moje pytania, odpowiadala, ze tak moze byc.Patrycja24 -
Iwa81 wrote:a konsultowałaś użycie Enterolu z pediatrą, czy znasz ten lek i sama podałaś ? pytam bo nigdy wcześniej nie musiałam korzystać,
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Co do siadania to Wladek wczoraj odkrył, ze jak się odbije ode mnie lokciami to da radę usiąść
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74c2e8cf1252.jpgi.am.chappie, josephinka84, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny karmiące mm jak u Was z dopajaniem?
Bo Dominik wody się napije jak już jest na prawdę ciepło i chce mu się pić. Herbatek nie daję bo ponoć i po koperkowej i po rumianku może boleć brzuszek, od wczoraj próbuję mu dawać soczek jabłkowy z wodą, ale krzywi się i pluje...
-
nick nieaktualnyCzesc. Dawno mnie nie bylo. Zanim Was nadrobie to kilka pytan:
1.Czy zmienilyscie juz smoczki od butelek na 3m+? ja tak - w 1 butlce TT, jesli chodzi o avent to mam dylemat bo nie wiem czym rozni sie smoczek 3m+ przeplyw sredni i 3m+ przeplyw regulowany, trojprzeplywowy, przeplyw sredni. sa 4 rodzaje tych smoczkow i sie gubie.
2. Jakie pampersy nosza Wasze dzieciaczki? moj waz y troche ponad 6 kg ale dalej w 2 sie miesci.
ktoras z Was wie czym roznia sie te pomaranczowe sleep &play od baby dry i jeszcze od tych zielono granatowych .
3 nigdy nie ogladalam kupy malego, a dzis zauwazylam pasmo sluzu dosc duze, w kolejnej kupie tego nie bylo, moze takie malutkie.
4.jak u Was z trzymaniem glowki? mojemu troszke lata jeszcze. tak na siedzaco go nie trzymam - jeszcze sie boje.
5. ile ml zjadaja dzieciaczki? moj 800-850 ml.
6. czy Wasze dzieci tez tak wpychaja piesci do buzi? moj strasznie.
7. kiedy wprowadzacie dodatkowy pokarm?
8. ile przybraly Wasze dzieci od urodzenia? -
Patrycja24 wrote:Wczoraj bylismy na szczepieniu. Moj Misiu jest prawdziwym misiem bo majac 3 m-ce wazy 7660 ;-P dodam, ze karmiony tylko piersia.
Ogolnie nie jestem zbyt zadowolona z wizyty i chyba pojdziemy prywatnie. Na wszystkie moje pytania, odpowiadala, ze tak moze byc.
Moja pani doktor też tak na wszystko odpowiada a na zielone kupy powedziala: ale to jeszcze nie tragedia. No i tyle się dowidzialam
-
nick nieaktualnyaaa i kiedy bedziecie odzwyczajac dzieci od smoczkow? ponoc 4 miesiac jest najlepszy na tego typu zabiegi.
jeszcze chcialam napisac, ze wszystkie moje kuzynki straszyly , ze nie bede miala czasu na nic przy dziecku a tu ogarniam wszystko, pranie sprzatanie gotowanie, odkurzanie samochodu, pomaowanie paznkoci (przy hybrydach troche roboty) , nawet sie wysypiam maly spi 22-6/7 bez jedzenia,spacer okolo 3 h dziennie. dodam, ze maz jest na wyjazdach okolo 15 dni w mcu wiec 24 h jestem z malym. nie chce zeby mama moja przyjechala, bo wtedy tesciowa tez bedzie musiala bo jak to ona gorsza nie moze byc , maz by sie oburzyl przeciez. -
domi05 wrote:Dziewczyny karmiące mm jak u Was z dopajaniem?
Bo Dominik wody się napije jak już jest na prawdę ciepło i chce mu się pić. Herbatek nie daję bo ponoć i po koperkowej i po rumianku może boleć brzuszek, od wczoraj próbuję mu dawać soczek jabłkowy z wodą, ale krzywi się i pluje...
Edit: Nie przyzwyczajaj do soków, bo potem bedziesz mieć problem. Walcz z czystą wodą.
Przy pierwszym poszłam w te granulowane herbatki i to była moja straszna glupota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:48