X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam nazw pieluch z rossmana :D mi pasują wszystkie ale najbardziej te w mniejszych paczkach. Właściwie nie powinnam pisać o chłonności bo u nas średnio co dwie godziny i tak zmieniamy ale w nocy bywało że i 6 h wytrzymały. Wydają się być mniejsze od np tescowych ale chyba tylko dlatego że są cieńsze i zgrabniej wyglądają na pupie, nie wisi pół pieluchy między nogami. Moim zdaniem warto spróbować ale wiadomo każdemu pasuje co innego. My używamy 3 z tych pieluch. Próbowałam z Tesco i zgadzam się że są lepsze niż dady ale jak dla mnie za sztywne.

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam sprawdzić opakowanie pieluch. Teraz mamy właśnie te fun&fit były w promocji 52 szt za niecałe 20 zl. I troszkę mniej mi odpowiadają niż te drugie (w paczkach chyba po 46 szt) ale i tak dają radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po testach Dad "2" mogę podsumować, że jednak ta starsza wersja lepsza, te nowe "little one" bardziej śmierdzą. A jakie są ceny tych tescowych? Z Rossmana miałam Babydream i były ok :)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u Osieckiego, mały ma łojotokowe zapalenie skóry :|

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Byłam u Osieckiego, mały ma łojotokowe zapalenie skóry :|
    Czyli dobrze i niedobrze - dobrze bo macie diagnoze. Niedobrze bo 'fajniejsza' byla by jakas alergia.

Po lekach przejdzie całkowicie?

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowil, ze minie wczesniej, niz mineloby AZS i jednoczesnie mowil, ze czesc skory wyglada na AZS a wieksza czesc na ŁZS...

:|

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Ja po testach Dad "2" mogę podsumować, że jednak ta starsza wersja lepsza, te nowe "little one" bardziej śmierdzą. A jakie są ceny tych tescowych? Z Rossmana miałam Babydream i były ok :)
    Teraz w promocji jeszcze 25zł za paczkę, dwójkę jest 78, trójek chyba 64 ale nie jestem pewna, cenowo wychodzą jak te Stare dady

i.am.chappie lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od wczoraj przewraca się sama z plecków na brzuszek :) do tego łapie rączkami misia i wiszącą grzechotkę. A co do siadania to na tym etapie jest za wcześnie a nawet nie można sadzać niemowlaków nawet podtrzymując. Nawet na rękach trzymając dziecko pionowo nie podtrzymuje się go pod pupę tylko przyciska do siebie. Tak rzecze nasz ortopeda

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia i ma racje ale... moja corka siedziala 3 dni przed 4miesiacem. Mam zdjecia z datami. Sama. Ortopeda powiedział, ze jesli robi to sama to nic nie poradze. Biegalismy po lekarzach bo to było wg nas nienormalne.
    Syn sie tez zanosi. Leży na moich kolanach, brzuchu, na klinie, lezaczek 0+ i wszedzie sie dzwiga. Widocznie czuje sie gotowy.

Zazdroszcze przewrotkow ;) u nas dupa leniwa.

Nati, dobrze ze poszliscie do Osieckiego. Ciekawa co nasza na to powie :D z mezem sie smiejemy ze to dolores z harrego :) ja mam przyjemnosc w piatek. Ale bedzie srodowiskowa to przejmie pałeczkę :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kocia nasze dzieci z 20.5 :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też z 20.05 ;)
    Tyłek fruwa w powietrzu, do przekręcania już jej nie wiele brakuje, nawet powiem więcej polubiła leżenie na brzuchu, jak ją złapię za rączki to dźwiga się do siadania, ale sama jeszcze nie próbuje.
    Na wszystko przyjdzie pora u każdego maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 22:46

Liley lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas opanował perfekt przewroty z pleców na brzuch w dwie strony i jak tylko go położę to myka na brzuch. W drugą stronę nie ćwiczy, bo jak już leży na brzuchu to chce pełzać. Dupkę podnosi, ale nie wie jeszcze co z rękami ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati chyba pasia miala cos z ŁZS ale nic sie nie pisze ostatnio..

2r8r3e5ea57jvust.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak duże są wasze maty?
    Bo nasza ma koło 1M I chyba będziemy czegoś większego szukać

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, ogolnie jestem wsciekla, bo zapisala nam masc na te cialko małe z witaminami i kwasem bornym, Osiecki powiedzial, ze nie stosuje sie kwasu bornego u tak malych dzieci bo calkiem niszczy bariere lipidową, co przy atopii albo łzs to poprostu masakra. Zapisala Protopic - raz uzylam, dostal rumienia, skora byla krwistoczerwona i krzyczal okropnie z bólu - Osiecki powiedzial, ze do 2 roku zycia nie mozna stosowac bo niszczy skore. Ogolnie jestem wsciekla. Mam ufac lekarce, bo studia medyczne skonczyla a robi szkode dziecku. Ku**a, no wsciec sie idzie.

Bartuś❤️
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati nam przepisala syrop dla corki jak miala 1.5 roku na alko ;) mala by spala a co. Ja genralnie jestem zadowolona ale gdyby sie cos dzialo lece do osieckiego. Jeszcze nie mialam potrzeby ale w razie co, wiem ze jest wyjscie. Mlodej przeziebienia lecze sama. Z takim maluchem to wiadomo ale do szczepień/ciezszych przeziebień/przepisania leku jest ok. Ale widzisz cora tez miała jakieś wykwity i co? Azs. A wystarczylo ze zjadlam kinder bueno i małą obsypywało konkretnie. Sama do tego doszlam. Jak poszlam i powiedzialam ze to orzechy kazala odstawić. Podawalam odrobine i dzisiaj młoda nie ma zadnej alergii. A orzechy wciaga nosem.
    niestety w naszym pieknym kraju o dobrego pediatre ciezko..

my idziemy w piatek - szczepienie. Mlody ma zaczerwieniony napletek. Delikatnie odciagnelam zeby oczyscic i cos nie wiem slabo schodzi. Mam nadzieje ze go obejrzy. Smaruje bepanthenem, wyglada ladniej ale schodzi brzydko.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z kwasem bornym ma racje, tez o tym czytalam. I podobno moze uposledzac nerki. Chociaz powiem tobie ze mloda miała po zielonych pampersach takie odparzenia ze po miesiącu walki uzylam masci z kw.bornym i zeszlo w ciągu 3 dni. A rany miala sączące bardzo bolesne.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie do karmiących piersią, miałyście może sytuację że w kupce było dość dużo śluzu?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa po pieczarkach. 2. Kolejna byla.juz ok.

a mate mamy jakis standard chyba 90x90

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u Ameli po szczepieniu na rotawirusa było dużo śluzu

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ