X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie co roku sie szczepilam i nic sie nie dzialo, w zeszlym sie nie zaszczepilam bo ciaza, a w tym nie wiem co znowu kraza jakies opninie o tych szczepionkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tak. Ardo calypso. Podwójny. Cudo;)

wykosztowalas sie sporo :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    wykosztowalas sie sporo :)
    Nawet nie. Jest kampania ze dostajesz go do testowania. Zalapalam sie na to i potem odsyla sie tylko ten silniczek. A lejek sie zostawia. Potem napisałam opinie na bangla i dostałam zniżkę na zestaw podstawowy. A jego bez problemu przerabia sie na podwojny;). Takze za 300 zl mam podwójny laktator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 01:58

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    bedziecie sie szczepic na grype?
    u Nas się nie szczepimy bo nie chorujemy na grypę więc po co.
    Czytałam gdzieś że szczepić się powinny osoby które ciężko przechodzą grypę, wtedy będą łapać ale lżej przechodzić i w przypadku Naszego przyjaciela się to dokładnie sprawdziło. A jak się nie choruje to ja uważam że niema potrzeby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 21:16

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Liley, kiedy idziesz na wizytę do chirurga z tą przepuklina?
    Ja też mam przepukline kresy białej, po drugiej ciąży mi się powiększyła,;już mam takie wielkie jajo, że mi słabo jak to widzę. Wolałabym nie mieć operacji, wiesz w ogóle jak to tną? Duża blizna? Jaki długi pobyt w szpitalu? Ile się dochodzi do siebie.

Do chirurga idę dopiero za miesiąc. Wybrałam niby najlepszego w moim mieście ale nie wiem jak będzie. Niestety większość twierdzi że z tym da się żyć. Ale kurde mam 26 lat, jestem niepełnosprawna i kolejne obciążenia są dla mnie na prawdę obniżające komfort życia. W Krakowie jest lekarz który pomaga każdej babce. Na nfz. Bliżej mnie - Bydgoszcz. Z tego co czytałam tną różnie, przepukline pępka przy pepku ale blizna mała. Cała plastyka tną jak cc ale do bioder aż. Leży si standardowo 3 doby jak wszystko ok. Kwestia dochodzenia do siebie to pewnie indywidualnie. Aaa i rozejscie mięśni robią dopiero rok po porodzie bo niby tyle mają mięśnie na powrót na swoje miejsce.

Podobno fizjo robią cuda ale typowo od brzucha jest tylko kilkunastu w Polsce. Chciałam iść do Chmielnickiej (Poznań i Warszawa) ale terminy w Poznaniu ze hoho. Dopiero będzie otwierać terminarz na październik. Właściwie napisałam do niej maila czy podejmie się współpracy ze mną bo wiadomo że nie wykonam wszystkich ćwiczeń Ale nie odpisuje. Nie uśmiecha mi się jechać wydać 200zł i dowiedzieć się 'o sorry nic nie zrobimy bo nie mam tyle siły'.
    Na razie czekam co powie chirurg Ale wiem że może być tak że stwierdzi 'e!da się żyć'
    Fizjo do której teraz chodze pracuje z moją blizna i zrostami. Nauczyła męża kleić mi brzuch tejpem. Jak zdejme taśmy i podnoszę młodego to czuje jak flaki wylaza mi wierzch. Dosłownie! Ale z moją przypadłościa podniesienie 10kg to ogromny wysiłek. 6 młodego jest dla mnie bardzo trudne. Córka ma 13 i jej już nie podniose.

Na grypę się szczepilam. Nie zaszczepiłam się jak byłam w ciąży i z córką jak złapałam jakiegoś dziada to myślałam ze umrę. Po szczepieniu infekcje mam wrażenie że przechodzę lżej. Grypę miałam2 lata temu. I powiem wam że to był jakiś koszmar. Nigdy się tak nie czułam. Ale trwało to dobę i 80% minęło po 24h. Akurat mieliśmy lot do Anglii - efekt uboczny zatkane uszy tak, że były bliskie eksplozji. A tym roku się szczepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 22:56

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepie co roku na grype (oczywiście pomijając okres ciąży).

tola2014 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której w nocy Wasze dzieci jedzą?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny o której w nocy Wasze dzieci jedzą?
    O najróżniejszych porach. Czasem wcale. Dzisiaj jadl juz o 12. Wczoraj o 4. Nie utrafię za nim;)

Edek: I o 4 tez. Dzisiaj je jak noworodek. Nie chce w ciągu dnia to nocą nasrabia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 04:24

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to samo... już od kilku dni przed 24 - mimo sporej porcji kleiku/kaszki o 20, potem najdalej 5 (czasem 3 czasem 4) i od 6 nie śpi... ja już po rzęsach chodzę... masakra...

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jedzenie 24, 2, 5 lub 6. Ale w nocy słyszę jak dużo połyka i karmienie trwa kolo 10 minut, w dzień jak dłużej niż 4 minuty to jest sukces.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    u nas to samo... już od kilku dni przed 24 - mimo sporej porcji kleiku/kaszki o 20, potem najdalej 5 (czasem 3 czasem 4) i od 6 nie śpi... ja już po rzęsach chodzę... masakra...
    Ja się cieszę bo w dzień to masakra jedzeniowa.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niezbyt się cieszę bo często po karmieniu trzeba go długo usypiać... w dzień też je normalnie, wychodzi często 8 razy na dobę...
    no ale może dzięki tym nocnym kamieniom lepiej z wagą pójdzie więc niech mu będzie, ale po pół roku będę starała się to zmienić, bo wiem że jest w stanie przespać całą noc bez karmienia bo już nam to kilka razy udowodnił

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wladek je 4 razy. Takze jak na spokojnie zje w nocy to dla mnie super

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to sypia 22/21 - 7/7.30 bez jedzenia I oby mu tak zostalo na dllugooo.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola to masz super. Mojemu się coś pozmieniało w 3 miesiącu i już nie chce się z powrotem przestawić.

Baronowa, ale 4 razy na dobę czy w dzień? Bo mój je 6-8 razy w ciągu całej doby liczac z tymi nocnymi

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 razy na dobę a potem sie nie budzil. Takze sama go budzilam żeby mu dać. Teraz sie zaczal budzic. Zje Maks 6 razy a je po 120. Z reguły je 5 razy. Taki maly niejadek

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj te 4 razy to faktycznie mało :)
    ale mój też z typów niejadka, z tym że on zje często po 70-80 - 8 razy na dobę, bo dopomina się dość konkretnie

tb732n0a0czusv9c.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja je około 120ml o 20-21, później się budzi 2-3 i zje te 120 a później się budzi kilka razy, ale a to smoczek wypadł, a to gazy...jeść już nie chce. Je dopiero o 7-8. Nie wiem jak jej wyeliminować te pobudki bez jedzenia, bo to naprawdę męczące wstawać co pół godziny na 5 minut:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moja je około 120ml o 20-21, później się budzi 2-3 i zje te 120 a później się budzi kilka razy, ale a to smoczek wypadł, a to gazy...jeść już nie chce. Je dopiero o 7-8. Nie wiem jak jej wyeliminować te pobudki bez jedzenia, bo to naprawdę męczące wstawać co pół godziny na 5 minut:(
    Moj to samo :-/ je o 20-tej a potem ok.3-4, ale w miedzyczasie wstaje kilka razy podac smoka.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak od 22 do 5-5:30 zje i często jeszcze zaśnie do 8 czasami trzeba trochę poczekać aż zaśnie ale z reguły tak ma

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ