X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Moj to sypia 22/21 - 7/7.30 bez jedzenia I oby mu tak zostalo na dllugooo.
    Tola nie chwal ja pochwalilam i dupa,teraz wstaje co 3 h

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie dzieciom jesc mm jesli zaczyna plakac czy trzymacie sie reguly co 3 h lub z tabelki na mleku?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Dajecie dzieciom jesc mm jesli zaczyna plakac czy trzymacie sie reguly co 3 h lub z tabelki na mleku?
    Daje jak chce. Raz chcial po 2,5 raz po 4. Uznaje ze dziecko nie umie czytać i nie wie co jest w tabelkach:P

domi05, tola2014 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moja je około 120ml o 20-21, później się budzi 2-3 i zje te 120 a później się budzi kilka razy, ale a to smoczek wypadł, a to gazy...jeść już nie chce. Je dopiero o 7-8. Nie wiem jak jej wyeliminować te pobudki bez jedzenia, bo to naprawdę męczące wstawać co pół godziny na 5 minut:(
    U nas to samo, tylko je jeszcze około północy, potem 2-5 a w międzyczasie właśnie takie krótkie pobudki... od 6/7 nie śpi. .

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie i jedzenie to cały czas zmiany. Co się przyzwyczaję to po kilku dniach się zmienia. Teraz śpi bardzo niespokojnie, budzi się często a w dzień to jest walka o każde 15 minut drzemki. Albo skok albo ząbek dokucza. Myślicie że mogę posmarować jej dziąsełko żelem przeciwbólowym czy to za wcześnie?
    Jakie zabawki są najbardziej lubiane przez wasze maluchy? Jakie są najwygodniejsze do ciunkania? Bo te co mamy to albo dobrze złapać w rączki albo dobrze do buzi a szukam żeby jednocześnie to działało :D
    I jeszcze mam pytanie jakie płyty z piosenkami dla dzieci polecacie?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz bardzo lubi z lamaze motylka, wcina go z każdej strony i jeszcze spodobał mu się taki gryzak gumowy z canpola w kształcie samochodu, bo on ma wąskie brzegi i jest lekki i łatwo go złapać.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do budzenia na smoczek, też mieliśmy takie akcje. Początkowo nam pomogło to, że spał z nami, to mu tego smoczka wkładałam, jak się przebudzał. Już od 3 tygodni się nie wybudza w nocy, a od 2 tyg. śpi sam :) teraz już sobie radzi sam, jak się przebudza to piącha w buzię i zasypia w kilka sekund.
    Mogę poradzić jedynie, żeby nie usypiać ze smokiem, jak już zaczyna odpływać, to wyjąć smoczek, wtedy bobas zarejestruje, że zasnął bez smoczka. U nas to zadziałało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je co 3h, tak mi pediatra kazał go karmić odkąd śpi całą noc. Ze względu na niską wagę, to kazał utrzymać 6 karmień, więc my się trzymamy zegarka. Są plusy i minusy, nie wiem kiedy tak naprawdę jest głodny, bo zawsze dostanie butlę szybciej, ale z drugiej strony wszystko jest takie ustabilizowane i widać, że jemu służy. Spacer, kąpiel i drzemki o stałych porach, może dzięki temu jest grzeczny, bo przez pierwsze dwa miesiące było bardzo ciężko i żadnego rytmu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, zobacz na opakowaniu żelu czy można już używać. Jeśli macie pewność, że chodzi o ząbek, to myślę, że można dziecku ulżyć, ale to na noc głównie.
    Co do płyt, to ja pojedyncze piosenki sobie ściągam, takie najbardziej rytmiczne, musisz zobaczyć, co Twoja córcia lubi, przejrzyj youtube'a :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ef82f371c3.jpg
    W bujakach powinny byc pięciopunkowe pasy;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moja córcia jak była mała to mimo że była przypieta to jakoś do przodu się gramoliła i poleciała do przodu i zawisła :) nic się nie stało ale nieźle to wyglądało.
    Baronowa ale ślicznie siedzi. Długo tak go trzymasz w tym Bujaku? Ja mam taki sam i się zastanawiam właśnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 10 15 minut Maks bo sie zaraz wije

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    U nas spanie i jedzenie to cały czas zmiany. Co się przyzwyczaję to po kilku dniach się zmienia. Teraz śpi bardzo niespokojnie, budzi się często a w dzień to jest walka o każde 15 minut drzemki. Albo skok albo ząbek dokucza. Myślicie że mogę posmarować jej dziąsełko żelem przeciwbólowym czy to za wcześnie?
    Jakie zabawki są najbardziej lubiane przez wasze maluchy? Jakie są najwygodniejsze do ciunkania? Bo te co mamy to albo dobrze złapać w rączki albo dobrze do buzi a szukam żeby jednocześnie to działało :D
    I jeszcze mam pytanie jakie płyty z piosenkami dla dzieci polecacie?

U mnie : po co wszystkie zabawki świata skoro jest pielucha :D dla mojego dziecka istnieje tylko ona i jeszcze smoczek bo zaczęła go wyjmować i wkładać

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje na dziąseł dentinox żel zębów nie widać ale widzę że jej dokucza bo wkłada rączki do buzi ale nie tak normalnie tylko właśnie nerwowo jak by jej coś dokuczalo.
    Co do zabawek to ma ulubione serduszko z minki (gratis do kocyka hehe)ale bardzo je lubi mietosic ,ma piłeczkę obala która też lubi,pieluszkami bambusowymi też lubi się bawić-wkłada do buzi albo na głowę sobie zaklada,szczególnie jak zasypia.
    Teraz zamówiłam na gemini kilka gryzaczkow żelowych.
    Co do karmienia to u nas przeważnie wychodzi co 3h ale jak chce wcześniej to daje czasami prześlij 4 godz

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojej karmienie co 3h, czy to dzień czy noc, no czasami zdarzy jej się ciągiem przespać 4h, ale rzadko tak więc cycek co 3h

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Tola nie chwal ja pochwalilam i dupa,teraz wstaje co 3 h

No wlasnie :p na szczescie tak od polowy czerwca spi. Byly pojdeyncze dni ze sie budzil o 3 na jedzenie tak mozze 4 razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy, Dentinox? Jak nie masz pewności, że ząbkuje? To tak jakbyś na lekki ból głowy brała morfinę. Ten żel zawiera lidokainę i raczej należy być ostrożnym przy używaniu. Najlepiej to jakieś ziołowe żele albo homeopatyczne. Jak dziecko naprawdę ciężko przechodzi ząbkowanie, widać, że je bardzo boli, to na noc można, ale nie należy przesadzać.

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co polecacie na odparzenia? już nie używam chusteczek, smaruje kartoflanką, linomagiem i nic nie pomaga;/

co do wstawania w nocy to my mamy mega kryzys, bo wstaje co 2h;/ jestem zooombie!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o pupę? Możesz zmienić pieluszki, chyba, że to już testowałyście. Dużo wietrzyć, czyli leżeć bez pampka. A z maści to bepanthen podobno najlepszy, nie wiem, nie używałam. Linomag to bardziej na suchą skórę, ja do buźki używam tego zielonego, na pupę to Alantan plus zielony.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wietrz często pupę, połóż na podkładzie nie, przykryj pieluszką, niech leży jak da radę. Może zmień pieluszki? linomag który? u nas na przemian linomag różowy i alantan zielony i poza drobnymi zaczerwieniami nie mamy problemów.
    Tormentalum albo odpowiednik maść pięciornikowa z ziaji(nie tormentiol bo zawiera czteroboran sodu, którego u małych dzieci stosować nie wolno - no już ewentualnie w ostatecznej ostateczności) albo sudocream, bephanthen?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 17:52

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ