Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Poli9106 wrote:Dajecie dzieciom jesc mm jesli zaczyna plakac czy trzymacie sie reguly co 3 h lub z tabelki na mleku?
domi05, tola2014 lubią tę wiadomość
-
SShape wrote:Moja je około 120ml o 20-21, później się budzi 2-3 i zje te 120 a później się budzi kilka razy, ale a to smoczek wypadł, a to gazy...jeść już nie chce. Je dopiero o 7-8. Nie wiem jak jej wyeliminować te pobudki bez jedzenia, bo to naprawdę męczące wstawać co pół godziny na 5 minut:(
-
U nas spanie i jedzenie to cały czas zmiany. Co się przyzwyczaję to po kilku dniach się zmienia. Teraz śpi bardzo niespokojnie, budzi się często a w dzień to jest walka o każde 15 minut drzemki. Albo skok albo ząbek dokucza. Myślicie że mogę posmarować jej dziąsełko żelem przeciwbólowym czy to za wcześnie?
Jakie zabawki są najbardziej lubiane przez wasze maluchy? Jakie są najwygodniejsze do ciunkania? Bo te co mamy to albo dobrze złapać w rączki albo dobrze do buzi a szukam żeby jednocześnie to działało
I jeszcze mam pytanie jakie płyty z piosenkami dla dzieci polecacie? -
nick nieaktualnyCo do budzenia na smoczek, też mieliśmy takie akcje. Początkowo nam pomogło to, że spał z nami, to mu tego smoczka wkładałam, jak się przebudzał. Już od 3 tygodni się nie wybudza w nocy, a od 2 tyg. śpi sam teraz już sobie radzi sam, jak się przebudza to piącha w buzię i zasypia w kilka sekund.
Mogę poradzić jedynie, żeby nie usypiać ze smokiem, jak już zaczyna odpływać, to wyjąć smoczek, wtedy bobas zarejestruje, że zasnął bez smoczka. U nas to zadziałało. -
nick nieaktualnyMój je co 3h, tak mi pediatra kazał go karmić odkąd śpi całą noc. Ze względu na niską wagę, to kazał utrzymać 6 karmień, więc my się trzymamy zegarka. Są plusy i minusy, nie wiem kiedy tak naprawdę jest głodny, bo zawsze dostanie butlę szybciej, ale z drugiej strony wszystko jest takie ustabilizowane i widać, że jemu służy. Spacer, kąpiel i drzemki o stałych porach, może dzięki temu jest grzeczny, bo przez pierwsze dwa miesiące było bardzo ciężko i żadnego rytmu.
-
nick nieaktualnyGuem, zobacz na opakowaniu żelu czy można już używać. Jeśli macie pewność, że chodzi o ząbek, to myślę, że można dziecku ulżyć, ale to na noc głównie.
Co do płyt, to ja pojedyncze piosenki sobie ściągam, takie najbardziej rytmiczne, musisz zobaczyć, co Twoja córcia lubi, przejrzyj youtube'a -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ef82f371c3.jpg
W bujakach powinny byc pięciopunkowe pasy;)Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co moja córcia jak była mała to mimo że była przypieta to jakoś do przodu się gramoliła i poleciała do przodu i zawisła nic się nie stało ale nieźle to wyglądało.
Baronowa ale ślicznie siedzi. Długo tak go trzymasz w tym Bujaku? Ja mam taki sam i się zastanawiam właśnie. -
Guem wrote:U nas spanie i jedzenie to cały czas zmiany. Co się przyzwyczaję to po kilku dniach się zmienia. Teraz śpi bardzo niespokojnie, budzi się często a w dzień to jest walka o każde 15 minut drzemki. Albo skok albo ząbek dokucza. Myślicie że mogę posmarować jej dziąsełko żelem przeciwbólowym czy to za wcześnie?
Jakie zabawki są najbardziej lubiane przez wasze maluchy? Jakie są najwygodniejsze do ciunkania? Bo te co mamy to albo dobrze złapać w rączki albo dobrze do buzi a szukam żeby jednocześnie to działało
I jeszcze mam pytanie jakie płyty z piosenkami dla dzieci polecacie?
U mnie : po co wszystkie zabawki świata skoro jest pielucha dla mojego dziecka istnieje tylko ona i jeszcze smoczek bo zaczęła go wyjmować i wkładać -
Ja stosuje na dziąseł dentinox żel zębów nie widać ale widzę że jej dokucza bo wkłada rączki do buzi ale nie tak normalnie tylko właśnie nerwowo jak by jej coś dokuczalo.
Co do zabawek to ma ulubione serduszko z minki (gratis do kocyka hehe)ale bardzo je lubi mietosic ,ma piłeczkę obala która też lubi,pieluszkami bambusowymi też lubi się bawić-wkłada do buzi albo na głowę sobie zaklada,szczególnie jak zasypia.
Teraz zamówiłam na gemini kilka gryzaczkow żelowych.
Co do karmienia to u nas przeważnie wychodzi co 3h ale jak chce wcześniej to daje czasami prześlij 4 godz[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYyy, Dentinox? Jak nie masz pewności, że ząbkuje? To tak jakbyś na lekki ból głowy brała morfinę. Ten żel zawiera lidokainę i raczej należy być ostrożnym przy używaniu. Najlepiej to jakieś ziołowe żele albo homeopatyczne. Jak dziecko naprawdę ciężko przechodzi ząbkowanie, widać, że je bardzo boli, to na noc można, ale nie należy przesadzać.
-
nick nieaktualnyChodzi o pupę? Możesz zmienić pieluszki, chyba, że to już testowałyście. Dużo wietrzyć, czyli leżeć bez pampka. A z maści to bepanthen podobno najlepszy, nie wiem, nie używałam. Linomag to bardziej na suchą skórę, ja do buźki używam tego zielonego, na pupę to Alantan plus zielony.
-
wietrz często pupę, połóż na podkładzie nie, przykryj pieluszką, niech leży jak da radę. Może zmień pieluszki? linomag który? u nas na przemian linomag różowy i alantan zielony i poza drobnymi zaczerwieniami nie mamy problemów.
Tormentalum albo odpowiednik maść pięciornikowa z ziaji(nie tormentiol bo zawiera czteroboran sodu, którego u małych dzieci stosować nie wolno - no już ewentualnie w ostatecznej ostateczności) albo sudocream, bephanthen?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 17:52