X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ile Tola waży ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Hej dziewczyny, widzę że coraz nas mniej. U nas kiepski czas, niestety musieliśmy pożegnać naszego psiaka, trudno nam się odnaleźć w domu bez niego. Nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka bez psa ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie innego psa niż nasz czarnuch, eh :(
    Mamy powrót ząbkowania albo Tola posiadła nową umiejętność bo cały czas cmoka :) z nowych rzeczy to podnosi się wysoko na rękach, coraz częściej przekręca się na brzuch przez drugą rękę i właściwie cały czas chciałaby leżeć na brzuchu. Do raczkowania jednak jeszcze się nie zabiera. Od ponad miesiąca wysadzamy małą i jakieś 95% kup ląduje w kibelku zamiast w pieluszce a jest ich ok 5 dziennie więc fajnie nam to wychodzi :) z sikaniem jest trochę gorzej ale i tak kilka razy dziennie uda się zauważyć że chce. Zachęcona tymi sukcesikami zaczęłam próby z wielorazowymi pieluchami, na razie tylko w dzień i jak jesteśmy w domu ale może uda nam się całkowicie zrezygnować z pampersów, chciałabym bo to wygodny ale jednak chemiczny syf :/
    Dziewczyny czy została jeszcze jakaś mama która nie rozpoczęła rozszerzania diety?[/QUOTE
    Współczuję,wiem co to znaczy...

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy aż Nina zacznie raczkowac bo pelzac pelza,chce jej kupić osmiorniczke,która zachęca dziecko do raczkowania:)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Justyś ile Tola waży ?
    Tola nie wiem ile waży hehe
    Moja Martynka w sumie nie wiem bo szczepienie mamy dopiero 3-go listopada,może koło 8kg gdzieś bo jak byliśmy na szczepieniu 1 wrzesnia to miała 7200

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co porównywać dzieci.Ja zauważyłam,że skoki rozwojowe dają ogromne postępy i wystarczy przełomowy dzień i dziecko zaczyna robić coś nowego.Jakies 2 tygodnie temu rozmawiałam z męża kuzynka i pyta mnie czy Martynka już siedzi bo jej siostry synek siedzial jak miał 5 miesiecy,ja nz to że nie siedzi nid minęło kilka dni a Martynka usiadła. Więc wszystko w swoim czasie.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Nie ma co porównywać dzieci.Ja zauważyłam,że skoki rozwojowe dają ogromne postępy i wystarczy przełomowy dzień i dziecko zaczyna robić coś nowego.Jakies 2 tygodnie temu rozmawiałam z męża kuzynka i pyta mnie czy Martynka już siedzi bo jej siostry synek siedzial jak miał 5 miesiecy,ja nz to że nie siedzi nid minęło kilka dni a Martynka usiadła. Więc wszystko w swoim czasie.

to rzeczywiście prawda że z dnia na dzień cos się dzieje,
    u Nas jak minęło 5 miesięcy w czwartek to zaczęła nowe rzeczy robić.
    Więc zobaczymy co będzie a 2 tyg

Oj sorki miałam na myśli Martynkę ;)
    a odpisywałam na post Toli wcześniej i mi się pomieszalo ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    My czekamy aż Nina zacznie raczkowac bo pelzac pelza,chce jej kupić osmiorniczke,która zachęca dziecko do raczkowania:)

a co to za osmiorniczka ? nie słyszałam ?>

a powiem Wam że dzisiaj jak nigdy Maja od zaśnięcia po kąpieli o godz 20.00
    jeszcze nie obudziła się na jedzenie, jak nie ona - zawsze co 2,5 a nawet 2h się upominała a tu 3,5h mija i nic ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś a Martynka usiadła z czworaków? Zdradź nam jak się bawicie bo może macie jakiś sekretny sposób na takie postępy ;) Ja nie porównuję córci do innych dzieci, wiem że rozwija się prawidłowo i ma jeszcze czas na takie postępy ale jak widzę na zdjęciach Martynkę to nie mogę uwierzyć że są rówieśniczkami :)

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)
    Martynka to pershing ;) u nas też spokojnie, nie obraca się sam z premedytacją jeszcze, czasem mu się uda - póki co zaczyna pełzać (ale jak u Iwy, dupka do góry i odpycha nogami ale buzią szoruje po podłodze ;D łapki zostają)i obraca się w kółko ;) rwie się za to do siadania i pozycja półleżąca kończy się rykiem bo chce siadać, a na to za wcześnie...

Guem, my jeszcze nie zaczęliśmy rozszerzania :) w tym miesiącu będę dopiero coś zaczynać. Skoro wytyczne WHO nie rozróżniają dzieci na karmione mm i kp i zalecają do 6 mca mleko, to stwierdziłam że nie będę się wyrywać.

U nas albo zęby tak się kiepsko objawiają, albo mamy skok (tylko który?), bo od trzech dni mam masakrę w nocy z pobudkami i rykiem+masakrę z zasypianiem w dzień na drzemki. Pilnuję czasów czuwania, chłopak śpiący, ale tak zaczął walczyć z zasypianiem że ręce mi już opadają. Dziś zamiast standardowej drzemki 1,5 h spał po pół godziny. W nocy nie spałam od 12 do 4 - co chwilę stęk, jęk, pobudka, płacz...

Nie jest przy tym w dzień jakoś wybitnie marudny, pośmieje się, pogada, tylko ten sen :/ nadal też potrafią go w nocy zbudzić bąki.
    Także ja mam mały kryzys.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli to to :?
    http://allegro.pl/mzk-osmiorniczka-dla-maluszka-lamaze-i6367063726.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze teraz z telefonu ,nie wiem jak tu odtwarzać linki hehehe ale ta ośmiorniczka o której ja mówiłam jest z firmy smily play ona tańczy i wibruje

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i jest jeszcze krab z tej serii :-) nie wiem, które lepsze :-D

• Guem Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba o to chodzi https://m.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8
    Całkiem ciekawe, mi się chyba krab bardziej podoba :) u nas jest odwrotnie vo ręce sięgają do przodu, nogi machają a tyłek leniwie leży :) i są nerwy jak zabawka leży za daleko i nie może rączką sięgnąć. W koło za głosem czy zabawką też się kręci.
    Dziewczyny korzystacie jeszcze z przewijaka? Mi jest coraz mniej wygodnie i zastanawiam się kiedy czas na zmianę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie po lewej stronie brzucha od wczoraj . Nie tak nisko , troche nizej niz wciecie. Tak jakby mnie ktos uderzyl jak ucisne to boli ale nie tak,ze sie skrecam z bolu. Tez tak mialyscie. Nie wiem za bardzo czy to wyrostek czy cos innego

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy macica bolala i szwy masakra może to na zmianę pogody... I ciebie może też coś z kobiecych boli .
    Jest test na necie tych zabawek .W listopadzie siostrzenica ma roczek i chcemy kupić jej miska Horacego też super zabawka:)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadac zaczela raczej z czworaka jakos tak bokiem sid przekreca i siedzi.Na poczatku te wszystkue postepy byly dla mnie dziwne,ze za wczesniej wszystko.Ale tak jak pisalam wczesniej meza kuzynki synek tez usiadl w wieku 5 miesiecy.No i oczywiscie to ze teraz tak szybko siada podnosi sie itd nie sugeruje ,ze bedzie szybko chodzic bo różnie jest.Dziewczyna miala 2 dzieci oboje w wieku 6 miesiecy usiadła -chłopiec zaczął w wieku 10 miesięcy chodzić a dziewczynka miała 13 wiec nie ma reguły
    Jakiś specjalnych zabaw nie mamy.Od początku bawię się z nią w "kuli kuli"jej rączki dotykają kolanek przytrzymuje je i obracam z boku na bok-lubi ta zabawę.Od kiedy sama sie podnosi z pozycji leżącej jak złapie mnie za ręce podnosi się mówię jeden kładzie się mówię dwa i takie brzuszki robi ale to też forma zabawy bo się cieszy jak to robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam krzeselko do karmienia z ikei. Kiedy malego moge wsadzic tam? Jak juz bedzie siedzial?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj kupiłam caretero bistro i bede Nine sadzac,jutro powinna przyjść przesyłka:)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Mam krzeselko do karmienia z ikei. Kiedy malego moge wsadzic tam? Jak juz bedzie siedzial?
    Tola te z Ikei mają na prosto oparcia więc raczej dopiero jak będzie siedział

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś na fb pojawiło mi się o szczepieniach,któraś z was szczepi tymi bezplatnymi?

‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ